Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?

Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?

Haha, a zato ker drugi nočejo froca ki si ga (neumno ali ne) naredila z tepcem ki ti je odšel ali katerega si se losala, je potem to komoditeta?

Največja napaka kaj jo lahko v lajfu nardiš kar se tiče partnerstva, spolnosti in ostalih podobnih zadev, je spočetje otroka z napačno osebo! To je najlepši dokaz kako odgovorna je oseba do otroka in sebe….. Takoj pod spočetjem otroka z napačno osebo, pa je spočetje otroka ki mu ne moreš nudit solidnega življenja…

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Haha, a zato ker drugi nočejo froca ki si ga (neumno ali ne) naredila z tepcem ki ti je odšel ali katerega si se losala, je potem to komoditeta?

Največja napaka kaj jo lahko v lajfu nardiš kar se tiče partnerstva, spolnosti in ostalih podobnih zadev, je spočetje otroka z napačno osebo! To je najlepši dokaz kako odgovorna je oseba do otroka in sebe….. Takoj pod spočetjem otroka z napačno osebo, pa je spočetje otroka ki mu ne moreš nudit solidnega življenja…[/quote]

Matkic, imaš povsem prav, ampak si to tako nediplomatsko napisal, da te ne bi volila za predsednika! :))

Po moje je enako “težko” kot ostalim. Vse je odvisno od tega, kakšen si navznoter in navzven ter od tega, na kakšne ljudi nabašeš v določenem času. Ne vidim pa čisto nič manj problemov kot bi jih imel nekdo, ki je samski, brez otrok, vdovec…whatever.

Še dobro da predsednik ne bi hoto bit (če misliš predsednika države kar predpostavljam) sploh odkar je to Pahor, ne vem če bom lahko tako ”lep” kot on 😛

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Evo, ker sem eni punci odgovoril v sorodni temi.. ti prilepim še odgovor na tvoje…

Samohranilke so polom, kar vidimo že v ostalih postih. Če je vdova morda še gre, problem je, da “bivši” ni nikoli zares bivši, se pravi je že v štartu polno drame. Poleg tega nobena zares ne pozabi/preboli (še živega) očeta svojih otrok in to se slej ko prej pozna.

*Poleg tega, če ima ženska otroka (hčerko), nikoli ne veš kdaj se kaj vname med tvojim partnerjem in njo, saj praktično ne gre za incest, vemo pa da hčerke rade tekmujejo z materami (že pri zapaljevanju očeta), kaj šele nebiološkega, ovir ni. Četudi ni nič in tudi nikoli ne bo, je problem že, če ženska to samo sumi, lahko te ovadi oz ti najeda nonstop. Se pravi popolno nasprotje obnašanja do biološkega očeta. Saj vemo, kaj vse nektari očetje počnejo z otroki, pa veliko mam samo gleda stran, do nebioloških pa ima 1000x hujše kriterije.

Če je pa sin pa nikoli ne bo tvoj. Četudi ga ti lahko vzameš za sina, nikol nimaš polnih pravic in kontrole. Mama ti lahko in ti bo.. kadarkoli zabrusi “pusti ga, saj nisi njegov fotr” oz. tudi sam lahko “saj nisi moj foter” a na drugi strani oba pričakujeta popolno čustveno, finančno podporo, kot da je tvoj, hvala lepa za enostransko obveznost.

Da povzamem, glede samohranilk. Samohranilke so dobra izbira za naslednje moške: ne morejo imeti otrok, so že čez 40-45 in nimajo svojih otrok a si jih želijo, se bojijo rizika nosečnosti, za beta (podrejene) samce, mazohiste oz. za bolj površinska razmerja z ločenim bivanjem. Ali pa pač za stareješe 50+, ko otroci že odrastejo (morda obema) in se najdeta za 2-3 življenjsko obdobje…

Predno boste začele brat self-help knjige in analizirale WTF sem napisal pa kaj je narobe. Naj povem, da osebno sem bil popolnoma brez predsodkov glede vseh vrst žensk a sčasoma sem ugotovil, da so ljudske modrosti zares kar jim pripisujejo, modrosti. Vsak dan se zahvalim, da me je nekaj/nekdo obvaroval pred nesrečo, ki bi si jo nakopal s samohranilkami. Tako sem se takrat odločil, da gledam samo še med 20-25, brez otrok in brez kakšnih “bivših”. Naj si drznem reči, da je to tako kot avto… Rabljen zgleda cenejši a na koncu ni, kaj šele razbit, totalka. Ločene ženske oz samohranilke so v tej analogiji, totalka. Enim paše, enim ne. A sam menim, da če imaš denar za novega, ne razmišljaj, no drama, veš kako pa kaj 🙂

Moški do 40ega si bo za potencialno ženo in mater svojih otrok normalno zbiral mlajše ženske, ki že vejo kaj želijo, med 20-25, še neprizadetih, razbitih, brez otrok a plodne. Bolj ko je tudi sam urejen (videz, kariera, finance) bolj bodo pomembne še dodatne kvalitete: urejena družina, dober odnos z očetom etc.

Pa še to, starost je starost, četudi na zunaj kompenzirajo s prekomernim fitnessom, jogo, botox, lepotilnim… se leta poznajo, tako da ne se preveč tolažit kako imate še čas, ker ga nimate. Mladost ženske mine v sunku. Tako da premislite s kom zabijate čas, si pišete verze in vse.. ko ste enkrat že prestopile 20 oz 25, da za naprej ne govorim.

Obstojam pa popolnoma nobenega, vsak naj si izbere življenje, ki si ga želi oz. misli da mu ustreza oz. je znotraj nekih možnosti. Orisal sem le kam vodijo posamezne pot, to je vse. Če se pa ne strinja kdo kam posamezne poti vodijo, naj pa sproba, bo prišel čez 20let pisat na MON, morda pa spet pridem takrat. Pa ne tolažite se z izjemami, kajti tudi pri njih ne veste cele slike. Glede zdravja pa povprašajte zdravnike kako je glede starosti, nosečnostjo pa tudi koliko fitness ipd zares “ustavi” staranje…

POVZETEK: Videz in starost pri ženski je zelo pomembna, 20-25 je idealno obdobje za iskanje trajnega partnerja, ki ga večina zapravi. Denar pri moške je zelo pomemben, vsaj nek minimalni standard. Če se boste že sedaj zadovljile z luzerjim potem boste pri 40+ zlagale krompir za minimalca, samohranilke. Ja saj se da moškim čas, da pokaže svoj potencial, samo to traja nekaj let, ki pa ga ženske nad 25 več nimajo…

Še dobro da predsednik ne bi hoto bit (če misliš predsednika države kar predpostavljam) sploh odkar je to Pahor, ne vem če bom lahko tako ”lep” kot on :P[/quote]

Baje se ful sekira, ker je predsednica sosednje države lepša. :))

Uff, koliko verbalne diareje v teh 30-ih komentarjih…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Tvoj pa je grand finale a?

Zanuimivo. Ona se s tujimi noče ukvarjati, po drugi strani pa pričakuje, da se bo moški ukvarjal z njenim, oziroma s tujim otrokom.
Ni čudno, da je samska, če razmišlja tako egoistično.

Če je potem posledično toliko samohranilk, potem ta izbira ni ravno plod pametne izbire in pametnih žensk, ki vedo kaj si želijo.

Še svojega marsikdo težko sprejme, kaj šele tujega. Kot pravi Marko.
In pri samohranilkah ni stvar samo v otrocih, ampak je tu še njen bivši, od katerega je prav tako odvisen sam odnos, saj vpliva na otroke in na mater.
Pa saj je bilo v tej temi že veliko napisanega, kakšne so izkušnje posameznikov.
Kot je že nekdo napisal, še normalen odnos je za marsikoga preveliko breme, kaj šele takšen odnos, kjer je potrebno še več prilagajanja in kompromisov.

Pri vseh, ko ga serjemo smrdi, sam pri tebi verjetno diši po vijolicah. :-)))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Tvoj pa je grand finale a?[/quote]

Oh, c’mon! Saj smo vendarle na forumu, kjer je nesmisel pričakovati perfekcijo. Svoje mnenje pa lahko izrazim, a ne?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Tvoj pa je grand finale a?[/quote]

Oh, c’mon! Saj smo vendarle na forumu, kjer je nesmisel pričakovati perfekcijo. Svoje mnenje pa lahko izrazim, a ne?[/quote]

Mi pa verjetno svoje mnenje kaj ne?
Se strinjaš, ali ne strinjaš je OK.
Da pa priletiš in se zviška poserješ pa vse avtorje skupaj pa ni OK.

V primeru, da nimaš nič za povedati pod temo, preskoči debato, se ne obnašaj zvišeno z očitkom “mentalne diareje” vsem skupaj ter lepo zapri svoje čudovite ustnice in spoči svoje prečudovite oči na čem bolj sproščujočem. .-))

Playing For Change – Imagine

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Peta pa ta, da je včasih nov partner mame samohranilke samo še bančni avtomat, po možnosti z dobro službo, stanovanjem, ki bo omogočil njenim genom obstoj. Mati samohranilka je pač po naravni danosti kot lisica, ki znese vse svojim mladičem v gnezdo-ljubezen do partnerja pa ima svoj rok trajanja…nič ni večno.

No, ja, naj dodam še tole: Ne razumem te nerazumne gonije za vsako ceno imeti partnerja; potem pa tarnanje, kako so se uštele pri izbiri. To se mi zdi zelo podobno, kot ljubezen med levi, kjer se ona toliko časa vrti okrog samca, dokler… Že Marlene Dietrich je pred desetletji dejala, da se moški in ženska krasno razumeta pod pogojem, da živita vsak na svojem….zanimivo in podučno, kajne ?

Tega o Dietrichovi nisem vedel.
Teme zgoraj nisem prebral, Dietrichova pa je pravilno in dobro razmišljala :)))

Oh, c’mon! Saj smo vendarle na forumu, kjer je nesmisel pričakovati perfekcijo. Svoje mnenje pa lahko izrazim, a ne?[/quote]

V primeru, da nimaš nič za povedati pod temo, preskoči debato, se ne obnašaj zvišeno z očitkom “mentalne diareje” vsem skupaj ter lepo zapri svoje čudovite ustnice in spoči svoje prečudovite oči na čem bolj sproščujočem. .-))

Playing For Change – Imagine[/quote]

Glej, določena tema je lahko čisto zanimiva (v svoji osnovi), potem pa se nakopiči brdo enih škodoželjnih, zavajajočih, bednih itd. komentarjev, na katere se ti včasih da odgovarjati, spraševati za dodatna pojasnila, opozarjati na neresnice v njih itd., včasih pa tudi ne.
Ja vem, da sem jih v isti koš vrgla, pa ne zato ker bi bila površna, ampak ker so z mojega vidika na istem nivoju, ki sem ga tudi opisala, s tem pa dovolj očitno izrazila svoje nestrinjanje (z večino).

Verjamem, da te bo moj način izražanja še kdaj zmotil, ampak sorry, leporečje ni my cup of tea. Pa znam biti prijazna, samo ne do tistih, ki izvajajo pogrom nad samohranilkami – ampak ja, komot meni očitaš vzvišenost.

Glej, določena tema je lahko čisto zanimiva (v svoji osnovi), potem pa se nakopiči brdo enih škodoželjnih, zavajajočih, bednih itd. komentarjev, na katere se ti včasih da odgovarjati, spraševati za dodatna pojasnila, opozarjati na neresnice v njih itd., včasih pa tudi ne.
Ja vem, da sem jih v isti koš vrgla, pa ne zato ker bi bila površna, ampak ker so z mojega vidika na istem nivoju, ki sem ga tudi opisala, s tem pa dovolj očitno izrazila svoje nestrinjanje (z večino).

Verjamem, da te bo moj način izražanja še kdaj zmotil, ampak sorry, leporečje ni my cup of tea. Pa znam biti prijazna, samo ne do tistih, ki izvajajo pogrom nad samohranilkami – ampak ja, komot meni očitaš vzvišenost.[/quote]

Nihče ne izvaja pogroma nad samohranilkami, le ti nekaj glumiš, da si boljša od drugih in razumevajoča do samohranilk. Danes družine razpadajo kot po tekočem traku in verjetno imajo samohranilke več možnosti dobiti partnerja, ker je samskih tipov, ki imajo otroka oz. otroke od prej, precej. Precej več je takih, kot samskih moških brez otrok. Jaz odkrito priznam, da imajo prednost moški brez otrok, lahko pa se bo zgodilo, da bom na koncu z nekom, ki otroka oz. otroke ima, vendar bo moral imeti razčiščene odnose z bivšo, kar pomeni, samo toliko stikov (z bivšo), kolikor je nujno potrebno za vzgojo otroka. Ne mislim pa z bivšimi hoditi na piknike, partyje, dopust….

Senza očitno meni, da samohranilke niso čisto nič krive, da so samohranilke, in bi zato morali sočustvovat z njimi?

Zakaj že? Jaz vidim samo ženske ki so naredile največjo možno napako kar se partnerstva tiče in zdaj bi se ostali moški morali sprijaznit da bodo meli žensko ne z napako(ker popoln ni nihče), ampak z največjo(ali vsaj drugo največjo) napako, zahtevat to od drugih če sam nisi tega sposoben je pač hinavsko in takšne so (načeloma) samohranilke……………….

Iz vsake napake se nekaj naučimo in prav je da je kazen primerna napaki, ta je pač za celo življenje (kazen) krivi pa nismo moški ki nimamo otrok ampak ona sama, period.

Jaz poznam kar nekaj žensk, ki so tvegale in zanosile samo zato, ker so hotele ujeti točno določenega tipa (visoko izobražen moški, dobro situiran moški, sinček edinček ipd.). Pri nekaterih se je ta kaskaderska akcija (zaenkrat) dobro izšla, druge pa so ostale same z otrokom.

Verjamem, da te bo moj način izražanja še kdaj zmotil, ampak sorry, leporečje ni my cup of tea. Pa znam biti prijazna, samo ne do tistih, ki izvajajo pogrom nad samohranilkami – ampak ja, komot meni očitaš vzvišenost.[/quote]

Ravno zato, ker se nisi niti potrudila, da bi pojasnila svoje nestrinjanje z pisci sem ti očital zvišenost. Sicer si sedaj malce pojasnila, kaj je v ozadju, se ti pač ni dalo debatirati.

Kar se tiče resnic je pa nažalost tako, da za vsako stvar obstaja samo ena resnica. Obstaja pa več interpretacij resnice. In ni rečeno, da je tvoja ali moja (ali od bilo koga drugega) interpretacija univerzalne resnice že avtomatično resnica. Resnico pa lahko iščeš samo v debati, lahko pa se obnašaš, kot da je tvoja interpretacija dogma, v katero se ne sumi in ni podvržena debati… in vsak, ki se ne strinja z tvojimi mislimi je avtomatično intelektualno manj vreden.

Prijaznost nima nobene zveze z tem ali se strinjaš ali ne strinjaš. Ima pa opraviti z odnosom. Predvsem pa z odnosom do sebe… ampak to lekcijo boš izgleda šele morala osvojiti.
Kar se pa tiče pogroma… đizus draga moja. Zavijanje napak (v tem primeru samohranilk) v vato in iskanje krivcev za lastne napake zgolj v drugi strani (recimo moški) je totalno mimo. Moje mnenje je tukaj kristalno jasno. Vsak je odgovoren zase. Napačne odločitve so pač sestavni del življenja. Nesprejemanje lastnih napačnih odločitev in bežanje od spoznanja lastnih napak pa vodi le v ponovitev “šolanja”. In božanje nebogljenih samohranilk po principu “oh, kao ste uboge” je delanje medvedje usluge njim samim.

Sedaj ti bom pa še pojasnil zakaj jaz razmišljam tako kot razmišljam.
Mojo mamo je moj foter pustil pri 23. letih. Takrat sem jaz imel 18. mesecev, brat pa se je pravkar rodil. Foter se je pa gonil kot bicikl okoli. Mati se je pač z enim 18. mesečnim in drugim komaj rojenim ločila od njega ter se podala na pot z dvema “nahrbtnikoma” brez razmišljanja, da bi vztrajala z njim zaradi otrok… in mi skozi življenje dala dve zelo važni lekciji. Prva je ta, da je sama vedno govorila, da je bila neumna, ker se je zapletla s takšnim kretenom, kot je moj foter. Druga pa je ta, da mi je jasno dala vedeti, da se me javno odreče, če kdaj pustim žensko z otrokom. Vedno mi je govorila… sinko, če znaš nafukat in boš neumen, da to narediš z nepravo… bodi dedc in potem hrani in vzgajaj svojo napako. Ne pa da spizdiš, kot največja “pička”, po liniji najmanjšega odpora.
In ja mat se je pri 30. ponovno poročila. Očim je zame oče. Ker on me je vzgajal in hranil… predvsem pa omogočil, kar mi mama kot samohranilka nikoli ne bi mogla. Očim naju je z bratom sprejel za svoja, čeprav nikoli ni zahteval, da ga kličeva drugače kot le po imenu… svojih otrok pa nikoli ni mel, čeprav bi jih v tistih časih lahko imel. Najbolje pa je bilo, ko me je kasneje kdaj peljal s seboj na druženje s prijatelji in vedno govoril… to je moj sin.
Fotru pa tudi na pogreb ne bom šel, ker ni vreden niti da v časopisu preberem njegovo osmrtnico. :-))
In če bi izhajal iz svojih lastnih izkušenj, bi danes govoril, da so vsega krivi nedojebani moški (aka moj foter) in svojo lastno mat (in njeno napako) zavijal v vato. Tako počno ponavadi tiste hčerkice ločenih mater, ki jim mati cel lajf nabija, da je za vse kriv foter… nikoli pa niso priznale osnovnega dejstva. Zapletle so se s kretenom… njihova napaka! In njihove hčerke veselo ponavljajo napake svojih mater.
Ampak mat bi bila prva, ki bi mi pripeljala eno okoli ušes, če bi tako danes razmišljal, pa čeprav jih štejem že 45+. :-)))

Ajd uživaj!

Gibonni – Divlji cvit

Uf, težka zgodba, Watamaro. Ampak, upam, da s svojo vztrajaš, ker jo imaš rad in ne zaradi maminih besed.

Možnosti res so, ker je samskih ogromno. Je pa bolj malo takih, ki se dejansko odločijo za novo vezo. Če jim ni uspelo v njihovem odnosu in imajo za sabo slabe izkušnje, je zelo majhna možnost, da se bodo odločili za žensko s tujimi otroki, saj je takšna veza še težja.
Zato moški raje ostane samski in si le občano poišče kakšno za seks.
Saj nima problemov okrog vzgajanja tujih otrok, ne rabi poslušati problemov in jamranja, ker ženska nima razčiščenih težav z bivšim…..Pa denarja kaj dosti nima, ker ga bivša terja za preživnino…..

@Watamaro

Sklep tvoje zgodbe je, da je tvoj očim bil kreten, ker se pri 30ih ni odločil imet svojih otrok, pa čeprav si jih je tako zelo želel. Tvoji mami je prišel še kako prav, predvsem iz finančnega stališča gledano, pa ker je bil priden, družinski človek in ji bil v veliko pomoč pri vzgoji otrok. Za kar sama seveda še ni bila pripravljena, prevelika odgovornost, pa to. Zato pa si tudi je tako na hitro poiskala drugega…

Pametni moški se ne bomo zapletali s to vrsto žensk. Kao resne, zrele, v resnici pa samo iščejo izhod iz bede. Išče si moškega samo zato, da ne bo sama v dreku, v katerega se je sama zakopala, pa takega za katerega ve, da ji ne bo ob prvi priložnosti spičkal stran. Zdaj privlačnost, zatreskanost, iskrice, ne štejejo več, zdaj pridejo v ospredje ostale vrednote, ki pa ji prej, preden je postala noseča, niso bile kaj dosti važne. Prej se je zapletala z neodgovornimi narcističnimi ženskarji, zdaj pa ko vidi, da s takimi ne gre, bi pa resnega, odgovornega family guya…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close