Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?
Saj to ne velja v razvitem svetu, nasprotno, tu se zmanjšuje število prebivalcev.
Zmanjšuje se, je rekel.
To je res. Zato pa ne bi smeli imeti takšnega odpora do samohranilk in to sprejeti kot posledico dolgoročne nekompatibilnosti.
Moji pomisleki glede veze s samohranilko so ti, da si otroku še vedno lahko samo nekakšen očim. Če je biološki oče živ, ima pravico do stikov in sodelovanja pri vzgoji. On je oče, ti pa skrbiš za otroka. Težka situacija. Če je vdova, pa tega pomisleka ni. Ampak relativno maldih vdov je malo.
Po tem, kako gorece zagovarja seksualno vzdrznost do poroke, bi bilo za verjet, da je to tudi prakticiral. Se pravi seks mu nikoli ni ne vem kaj pomenil. Se pravi, da niti kaj prida ljubimec ne more biti.
Sedaj pa leta tecejo, otroci so tu, in cisto normalno je, da z zeno vec sploh ne seksata. Saj tudi njej vec ni, z njim. Zato tudi s taksno vnemo ponavlja, da je namen seksa narediti otroke.
Ma, kaksni bedniki se tu delajo bolj papezki od papeza….
Sta pa tukaj dve varianti. Prva je, ko se oče tako rekoč skoraj totalno in samovoljno odpove otrokom in zanje ne skrbi in drugič, ko je oče skrben in je navezan na njih /njega/.
V drugi varianti so običajno pametni in razgledani očetje. Otroci so bili dobro vzgajani in tudi dalje naj bi takšni ostali. V takšnem primeru so vsi dogovori v četverokotniku uspešni in vsi zadovoljni.
čertverokotnik:
žena/mati………………biološki oče
otroci…………………….očim/drugi mož
Ja, se mi zdi, da nas je kar nekaj takih, ki smo besni, ker so nas starši spravili na svet.
Zato, ker sta onadva seksala brez zaščite, mora nekdo drug trpeti posledice.
Zaradi enega tipa, ki je šprical okrog, do otrok mu pa ni bilo.
Ja zamerim tudi mami, da je imela kaj opravka s tako gnusnim tipom. Če bi bila ona pametna, ne bi zanosila s tako gnido. Ne bi spravila na svet otroka, v revščino, nasilje. Ne bi imela opravka s takim gnilim tipom.
Sem že omenil, da so največji zagovorniki predporočne vzdržnosti ponavadi bili verni fantje, ki so imeli velike probleme z navezovanjem stika z nasprotnim spolom oz. so jih punce bolj ali manj le malo izkoristile, posteljno pa so jih dale na off. Z zagovarjanjem so tako lastne pomanjkljivosti želeli transformirati v vrline in jih povzdigovali na višjo duhovno/zrelostno/osebnostno raven.
Zdaj pa ne vem – ko se to zgodi v zakonu (mislim, če da žena svojega dedca posteljno na off) – ali imajo izgovori na naravo in njene “namene” ter “programe” glede seksa isti namen?
So, so….se najdejo. Na srečo :-))[/quote]
In zakaj nimaš kakšnega?[/quote]
Trenutno ga clo mam.
Sej ne, da bi te kaj brigalo.
A potem pa misliš, da tudi spderja in….ne bi bilo?
Ne vem zakaj te tako zaposluje KAJ točno si ti otrokom….v človeku naj bi
bila prisotna človečnost, ki vsebuje tudi skrb za nemočne, naklonjenost do
otrok, ljubezen, dobronamernost…
…kar je tukajšnjim cinikom in zagrenjencem verjetno zelo smešna misel.
Tukaj se samo oceni kaj “se splača” v razmerju (pri čemer seveda je
optimalno, da dobiš znatno več, kot daješ) lepote in celo tega, da z dejanskim
dajanjem vedno tudi nekaj dobiš, tega koncepta nihče ni zmožen dojeti.
Meni recimo bi bilo v zadoščenje, da sem pomagala nekemu otroku na
poti odraščanja, tudi če ne bi bil moj. Sploh, če bi imela rada njegovega
očeta, bi bilo po mojem težko, da ne bi na nek način vzljubila tudi otroka.
In ne bi cenkala, kaj dajem, kaj dobim….največ bi dobila s tem, da bi
otrok odrasel v kul osebo, da bi bile naše vezi tople, človeške.
To pa seveda zajema življenje v skupnosti….kar je tukajšnjim individualistom
in egoistom nekaj nepredstavljivega. Saj niste sami krivi, tako ste bili
vzgojeni…jaz jaz jaz je vse, kar vam napolnjuje življenja….ampak meni se
zdi to res precej beden način obstoja.
zdi to res precej beden način obstoja.[/quote]
Samo zanimivo, tam kjer se tebi zdi smiselno (tujih otrocih) bit ”dobrodelen” (tuji otroci) tam ti je egoizem neumen tam kjer pa tebi ne paše bit (moških) tam pa je treba pomislit na sebe (sem raje sama, kot pa pedenam tipa)
Zakaj se ti zdi, da je tvoj način edini pravilen? 🙂
zdi to res precej beden način obstoja.[/quote]
Samo zanimivo, tam kjer se tebi zdi smiselno (tujih otrocih) bit ”dobrodelen” (tuji otroci) tam ti je egoizem neumen tam kjer pa tebi ne paše bit (moških) tam pa je treba pomislit na sebe (sem raje sama, kot pa pedenam tipa)
Zakaj se ti zdi, da je tvoj način edini pravilen? :)[/quote]
Seveda sem raje sama, kot da pedenam tipa. Odpor do tega, da
sem nekomu služkinja , zame ni egoizem.
Zato sem pač raje z nekom, ki ne pričakuje pedenanja. Simpl.
Samo otroku si tudi vbistvu ”služkinja” če sva realna, ali pač ne?
Samo otroku si tudi vbistvu ”služkinja” če sva realna, ali pač ne?[/quote]
Maš čudne pojme ti.
Dej mal premisli,
Samo otroku si tudi vbistvu ”služkinja” če sva realna, ali pač ne?[/quote]
Maš čudne pojme ti.
Dej mal premisli,[/quote]
Ja ne vem, jaz vidim več opravil ki jih moraš naredit in nudit otroku kot odraslemu moškemu, torej v obeh primerih si služkinja, pereš obema, kuhaš obema, pospravljaš za obema, morda bistvene razliek so v tem, da tip hoče nazaj v tvojo vagino, otrok pač ne in da morš otroku menjat plenico, tip gre pa na WC pa kazensko nisi za njega odgovorna 😛
Tak da ja, v osnovi je enako, samo če se eno zdi naravno drugo malo manj (ali sploh ne) ne pomeni da ni oboje v osnovi biti služkinja za njegove (otrokove, moške) potrebe in želje 😛
Ampak ti veš boljše 😉
Maš čudne pojme ti.
Ja ne vem, jaz vidim več opravil ki jih moraš naredit in nudit otroku kot odraslemu moškemu, torej v obeh primerih si služkinja, pereš obema, kuhaš obema, pospravljaš za obema, morda bistvene razliek so v tem, da tip hoče nazaj v tvojo vagino, otrok pač ne in da morš otroku menjat plenico, tip gre pa na WC pa kazensko nisi za njega odgovorna 😛
Tak da ja, v osnovi je enako, samo če se eno zdi naravno drugo malo manj (ali sploh ne) ne pomeni da ni oboje v osnovi biti služkinja za njegove (otrokove, moške) potrebe in želje 😛
Ampak ti veš boljše ;)[/quote]
Midva imava tako diametralno nasprotne pojme, vrednote, nazore in
vse ostalo, da ne moreva debatirat o nobeni stvari, po mojih izkušnjah.
Samo toliko – ali nekomu nekaj narediš ker ne sam ne more, ali pa mu
narediš, ker se njemu ne ljubi, sta dve različni stvari.
Pedenat odraslega, sposobnega človeka, ali pa otroka (ali ostarelo osebo,
kar je podobno) sta tudi dve zelo različni stvari.
Že to, da se tebi to zdi enako, pove, da ne bova skupaj prišla in da je
bolje, da sploh ne poskušava.
Maš čudne pojme ti.
Matkic, zate je skrb za otroka in odraslega človeka eno in isto ?
To je zame neprimerljivo, saj imamo ljudje drugačna pričakovanja do različnih (starih) oseb. Že od večjega otroka pričakujemo neko mero samostojnosti in ga zato ne pedenamo enako, kot enoletnega.
Kaj šele odraslega, ki pa naj ne bi bil več otrok 🙂
Midva imava tako diametralno nasprotne pojme, vrednote, nazore in
vse ostalo, da ne moreva debatirat o nobeni stvari, po mojih izkušnjah.
Samo toliko – ali nekomu nekaj narediš ker ne sam ne more, ali pa mu
narediš, ker se njemu ne ljubi, sta dve različni stvari.
Pedenat odraslega, sposobnega človeka, ali pa otroka (ali ostarelo osebo,
kar je podobno) sta tudi dve zelo različni stvari.
Že to, da se tebi to zdi enako, pove, da ne bova skupaj prišla in da je
bolje, da sploh ne poskušava.[/quote]
Za malega matkiča je srkbela mama, za velikega matkiča skrbi mama. Ni razlike.
Haha, niti ne, marsikdaj se strinjam s tabo, samo želel sem ti povedat, da ni motiv zakaj nekomu ”služiš” (pedenaš itd.) tisti ki določa kdaj si služkinja ampak dejanja(pucanje, pranje, likanje, oblačenje itd.)….
Se pa s tabo absolutno strinjam da je razlika, ampak to ne spremeni dejstva da je oboje(vse troje) ”služenje” oz. biti služkinja kakorkoli želiš. samo to.
Da ne bi bil sam.
Vsi smo preračunljivi in vsak razmišlja kaj se mu bolj splača in izbere med tistim, kar ima na razpolago.
Zato se dogaja, da so starejši bolj naklonjeni samohranilkam, ker vedno težje najdejo samsko žensko.[/quote]
?
Po moje se pravilen odgovor glasi: zato, ker ima to osebo (mamo/očeta tega otroka) rad.
Ampak nič ne de. Zgleda da sem samo jaz malo čudna.[/quote]
To, da imaš nekoga rad, je šele drugotnega pomena.
Vsem nam je primarno to, da zadovoljimo svoje potrebe in želje. Šele, ko nam uspe s pomočjo nekoga zadovoljiti te potrebe, si začnemo tisto ali tistega lastiti.
Ali, kot radi lepše to povemo, ga imamo radi. 🙂
Če boš prebral še enkrat boš videl, o čem govorim. da je nekdo ”služkinja” to ne opredeli oseba kateri ”služkuje” (ali kakorkoli je pravilen izraz) ampak DEJANJA….
Če ti nekoga ubiješ, si ubijalec, ne glede na razloge, še vedno si storil uboj živega človeka. enako je pri biti ”služkinja” nima veze komu ampak kaj počneš da si opredeljen kot ”služkinjo” to da ljudje pričakujejo in sprejemajo tako in drugače, nima veze z tehnično opredelitvijo.
Aja! “Sodobne” zenske ze iz principa nocejo “pedinati” tipa. 🙂
Sploh ni stvar v delu. One rade volje vse to pocnejo za otroke, bolne, stare, itd. Le, ce je na drugi strani delovno sposobna oseba, potem pa mora tip narediti vsaj toliko kot si je “njegova” “sodobna” zenska zamislila. Pa ce mu je vse zadolzitve spirocila ali pa tudi ne. Ima da ji cuta mozgane. In preventivno naredi vse kar bi ji utegnilo pasti na pamet, da mu je za narediti.
V jistvu ne poznam para, kher so tovrstne trivijalnosti kakrsenkoli problem. Ocitno se tovrstne gorece zagovornice gibljejo v cisto nekem drugem okolju.
Aja, privlacijo sebi enake. A ni to popularno trditi? Hahaha…
Če boš prebral še enkrat boš videl, o čem govorim. da je nekdo ”služkinja” to ne opredeli oseba kateri ”služkuje” (ali kakorkoli je pravilen izraz) ampak DEJANJA….
Če ti nekoga ubiješ, si ubijalec, ne glede na razloge, še vedno si storil uboj živega človeka. enako je pri biti ”služkinja” nima veze komu ampak kaj počneš da si opredeljen kot ”služkinjo” to da ljudje pričakujejo in sprejemajo tako in drugače, nima veze z tehnično opredelitvijo.[/quote]
Tu si zdaj pojem “služkinja” priredil svoji razlagi.
Služkinja ni tako širok pojem, kot želiš povedati.
Pri služkinji se gre za najeto delovno silo, ki nekomu pomaga pod določenimi pogoji.
Služkinja je zato v podrejenem položaju v odnosu do tistega, ki jo je najel, saj mora izpolnjevati njegove zahteve.
Pri odnosu starš-otrok, pa v zdravem odnosu starš ni podrejen otroku in otrok ni najel starša, da mu streže.
Res lahko kakšen starš dobi občutek, da je služkinja, vendar v tem primeru že govorimo o falirani vzgoji, kjer je starš izgubil svojo prvotno vlogo starša.
Če ti nekoga ubiješ, si ubijalec, ne glede na razloge, še vedno si storil uboj živega človeka. enako je pri biti ”služkinja” nima veze komu ampak kaj počneš da si opredeljen kot ”služkinjo” to da ljudje pričakujejo in sprejemajo tako in drugače, nima veze z tehnično opredelitvijo.[/quote]
Tu si zdaj pojem “služkinja” priredil svoji razlagi.
Služkinja ni tako širok pojem, kot želiš povedati.
Pri služkinji se gre za najeto delovno silo, ki nekomu pomaga pod določenimi pogoji.
Služkinja je zato v podrejenem položaju v odnosu do tistega, ki jo je najel, saj mora izpolnjevati njegove zahteve.
Pri odnosu starš-otrok, pa v zdravem odnosu starš ni podrejen otroku in otrok ni najel starša, da mu streže.
Res lahko kakšen starš dobi občutek, da je služkinja, vendar v tem primeru že govorimo o falirani vzgoji, kjer je starš izgubil svojo prvotno vlogo starša.[/quote]
Lahko spremeniš služkinja v gospodinja, ker služkinja je morda res preveč v podjetnem smislu, bistvo je, drugje, da si gospodinja moraš opravljati gospodinjska dela, ne glede na to KOMU oz ZA KOGA jih opravljaš, in tu je moj point 🙂
Če ti gospodinjiš za moškega ali za otroka ali za onemoglo babico, to nima veze, gospodinjiš ko opravljaš določena gospodinjska opravila, ne glede na to za koga jih opravljaš je tako?
Forum je zaprt za komentiranje.