Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?

Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?

LOL…”tip mora narediti, kolikor si je ženska zamislila?” LOL Kaj pa
če nima ženske? Pol ne naredi pa nič? Umre umazan in smrdeč,
shiran od lakote v enem kotu?
V bistvu je pojem odraslosti tavno ta, da znaš poskrbeti sam zase.
In to ne pomeni najti nekoga, ki bo to delal namesto tebe, kot je to
delala mamica, ampak dejansko narediti osnovne stravri, da lahko
funkcioniraš.
Če sta dva, pač naredita vsak pol, ali vsak svoj delež….kero čudo, a ne…
…aja ne, to je bolan produkt feminizma ziher….

Tu si zdaj pojem “služkinja” priredil svoji razlagi.
Služkinja ni tako širok pojem, kot želiš povedati.
Pri služkinji se gre za najeto delovno silo, ki nekomu pomaga pod določenimi pogoji.
Služkinja je zato v podrejenem položaju v odnosu do tistega, ki jo je najel, saj mora izpolnjevati njegove zahteve.
Pri odnosu starš-otrok, pa v zdravem odnosu starš ni podrejen otroku in otrok ni najel starša, da mu streže.
Res lahko kakšen starš dobi občutek, da je služkinja, vendar v tem primeru že govorimo o falirani vzgoji, kjer je starš izgubil svojo prvotno vlogo starša.[/quote]

Lahko spremeniš služkinja v gospodinja, ker služkinja je morda res preveč v podjetnem smislu, bistvo je, drugje, da si gospodinja moraš opravljati gospodinjska dela, ne glede na to KOMU oz ZA KOGA jih opravljaš, in tu je moj point 🙂

Če ti gospodinjiš za moškega ali za otroka ali za onemoglo babico, to nima veze, gospodinjiš ko opravljaš določena gospodinjska opravila, ne glede na to za koga jih opravljaš je tako?[/quote]

Gospodinji si sam, peri in likaj si sam, pospravljaj si sam ali pa si zaposli kakšno, jo plačaj in nehaj težit.

Zakaj le, če mu to mama postori?
Nima on keša, da bi kateri plačeval.

In zakaj ti zaardi dobrodelnosti ne vzameš pač enega moškega pod streho?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Povej svoji partnerki, da si z njo, ker zadovoljuje tvoje potrebe, to, da jo imaš rad, je drugotnega pomena.

In zakaj ti zaardi dobrodelnosti ne vzameš pač enega moškega pod streho?[/quote]

Res ne vem. A bi ga morala al kaj? Po keri logiki pa?

Po isti logiki, po kateri pridigaš tipom, naj iz dobronamernosti. Dobronamernosti ja, ne dobrodelnosti.

Tvoja logika je malo smešna, češ, kot da moški spol res obstaja na svetu samo zato, da ženskam izppolnjuje želje.

funkcioniraš.
…aja ne, to je bolan produkt feminizma ziher….[/quote]
Morda bo komu naslednja zgodba dala misliti…

Ko sem zacenjal kariero, sem delal kot crnec, bil tako-tako spostovan, in bolj tako-tako cenjen.

Na vrhuncu kariere pa nisem naredil niti desetino tega kar sem nekoc. Pa sem bil vele cenjen in spostovan in “vsi” so mislili, da bi se brez mene slej kot prej “svet sesul”.

Kje je catch? V “public relations” in “managing expectations”.

Podobnosti v zvezah so zgolj slucajne. Dejstvo pa je, da se lahko isti trud v gospodinjstvu interpretira na se pa se nacinov. Eni se ubijejo od dela, pa niso 5% cenjeni. Drugi pa komaj kaj naredijo, pa partner misli, da ima neverjetno pridnega gospodinjca.

Točno to. In ko prideš na ta nivo, se vprašaš, čemu bi sploh imel neko žensko, ki ti bo visela za vratom.

Mogoče zdaj končno razumeš.

Kakšne želje zaboga? Sploh tud pod razno ne vem, o čem govoriš, pa
o kakšni dobronamernosti….
Jaz sem pisala do občutka do soljudi, kjer imajo (vsaj pri meni) otroci
eno posebno mesto, ja, do otrok sem a priori dobronamerna, brez
pogojev, brez pričakovanja povračila…in kaj ti zdej ni jasno in zakaj naj bi
zdej “dobronamerno sprejemala moške pod streho” in kere želje naj bi mi
kdo izpolnjeval?
Dej no mal si posortirej zadeve…

Točno to. In ko prideš na ta nivo, se vprašaš, čemu bi sploh imel neko žensko, ki ti bo visela za vratom.

Mogoče zdaj končno razumeš.[/quote]

Jest razumem, samo ti ne. Ženske (ali v mojem primeru moškega)
nimaš zato, da ti visi za vratom, ampak zato, jer je to fajn.
Luštno, prijetno, osrečujoče, zabavno.
In ne zato, da te bo pedenal in ne zato, da boš ti pedenal njega.

funkcioniraš.
…aja ne, to je bolan produkt feminizma ziher….[/quote]

Ko sem zacenjal kariero, sem delal kot crnec, bil tako-tako spostovan, in bolj tako-tako cenjen.

Na vrhuncu kariere pa nisem naredil niti desetino tega kar sem nekoc. Pa sem bil vele cenjen in spostovan in “vsi” so mislili, da bi se brez mene slej kot prej “svet sesul”.

Podobnosti v zvezah so zgolj slucajne. Dejstvo pa je, da se lahko isti trud v gospodinjstvu interpretira na se pa se nacinov. Eni se ubijejo od dela, pa niso 5% cenjeni. Drugi pa komaj kaj naredijo, pa partner misli, da ima neverjetno pridnega gospodinjca.[/quote]

Tvoje zgodbice pač nikomur ne dajo misliti….
Pod črto je tako, da mora biti delo opravljeno. In tega z “managing
expectations” ne spraviš skozi. Cunje niso oprane, če jih ti “interpretiraš”
za oprane, otroci niso v postelji, če se še tako trudiš s “public relations”…
Ti zdej prodajaš, da se en lahko samo dela, da dela….ja, mogoče, za
en zelo kratek čas. Potem mora pa
a) najti način, da svoj manjko prispevko skompenzira s čim drugim
b) resno zagrabiti za delo in opraviti svoj delež
c) odleteti ko knof z gat…
Ti pač fantaziraš in misliš, da je to real life…

Hudič je samo to, da je to vse tako zanimivo, da nimaš ženske zato da ti visi za vratom, in iz tega sledi, zakaj bi vzel samohranilko, ki ti itak potem njen froc (del nje in nič tebe) visi za vratom…..

Ampak takrat pa nebogljenost in človečnost in ostalo bluzenje vdari ven? Prej pač ne 😀

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Hudič je samo to, da je to vse tako zanimivo, da nimaš ženske zato da ti visi za vratom, in iz tega sledi, zakaj bi vzel samohranilko, ki ti itak potem njen froc (del nje in nič tebe) visi za vratom…..

Ampak takrat pa nebogljenost in človečnost in ostalo bluzenje vdari ven? Prej pač ne :D[/quote]

Ne se silt razumet, česar nisi sposoben…..

Ampak takrat pa nebogljenost in človečnost in ostalo bluzenje vdari ven? Prej pač ne :D[/quote]

Ne se silt razumet, česar nisi sposoben…..[/quote]

Zanimivo je kako vse prav povete, ampak vam odpove, takrat ko se malce obrne, v smer ki vam absolutno ni všeč. Jaz te vse razumem, da nočeš met tipa ker nočeš da ti nekdo visi za vratom da morš še za njega delat, ti pa mene in drugih ne, ko enako trdimo za samohranilke in njihove otroke itd.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Podobnosti v zvezah so zgolj slucajne. Dejstvo pa je, da se lahko isti trud v gospodinjstvu interpretira na se pa se nacinov. Eni se ubijejo od dela, pa niso 5% cenjeni. Drugi pa komaj kaj naredijo, pa partner misli, da ima neverjetno pridnega gospodinjca.[/quote]

Ti pač fantaziraš in misliš, da je to real life…[/quote]
Tu ti bom pa vrnil kar si napisala Matkicu.

Vidim, da si dalec od mojega nivoja. Zato pac moji primeri letijo mimo tvoje glave. No, zato pa tudi si kjer si. Jaz pa sem kjer sem. A ni tako? 🙂

Nic na tem svetu ni objektivno. Vse se da do onemoglosti zrelativizirati. Se v matematiki je 1+1 odvisen od pravil algebre v katerem se gremo operacijo sestevanja. Ti pa si domisljas, da znas objektivno ocenjevati enakovrednost prispevka partnerjev k skupnemu gospodinjstvu. Saj pravim, ti lahko shajas le s partnerjem na tvojem nivoju. In ze smo pri tem, na kaksnem nivoju ste zenske, ki se pritozujete nad prispevkom svojih partnerjev. Enakem kot oni, a ne? 🙂

Pošiljam ti link iz te teme iz nekaj strani nazaj – zato, ker se mi zdi, da boš znal razumeti, v čem je point.

http://med.over.net/forum5/read.php?124,10239128,10243112#msg-10243112

Ne se silt razumet, česar nisi sposoben…..[/quote]

Zanimivo je kako vse prav povete, ampak vam odpove, takrat ko se malce obrne, v smer ki vam absolutno ni všeč. Jaz te vse razumem, da nočeš met tipa ker nočeš da ti nekdo visi za vratom da morš še za njega delat, ti pa mene in drugih ne, ko enako trdimo za samohranilke in njihove otroke itd.[/quote]

Men nč ne odpove. Sam ne da se ti dopovedat in je čista izguba
energije to po trikrat pisat, da ni isto skrbet za otroka, al pa za odraslega…
Sploh ti recimo – ti že ITAK misliš, da skrb za gospodinjstvo ni tvoje
delo. Kako TOČNO bi ti pol samohranilkini otroci “visel za vratom”?
Kaj bi ti moral pol tko grozno delat, da se ti ne bi povrnilo recimo to,
da bi imel dom in sebe popedenane? Pa zastonj seks, pa podporo,
pa ljubezen pa vse?
Aja, TV ne bi mogel v tišini gledat….

Ti pač fantaziraš in misliš, da je to real life…[/quote]
Tu ti bom pa vrnil kar si napisala Matkicu.

Vidim, da si dalec od mojega nivoja. Zato pac moji primeri letijo mimo tvoje glave. No, zato pa tudi si kjer si. Jaz pa sem kjer sem. A ni tako? 🙂

Nic na tem svetu ni objektivno. Vse se da do onemoglosti zrelativizirati. Se v matematiki je 1+1 odvisen od pravil algebre v katerem se gremo operacijo sestevanja. Ti pa si domisljas, da znas objektivno ocenjevati enakovrednost prispevka partnerjev k skupnemu gospodinjstvu. Saj pravim, ti lahko shajas le s partnerjem na tvojem nivoju. In ze smo pri tem, na kaksnem nivoju ste zenske, ki se pritozujete nad prispevkom svojih partnerjev. Enakem kot oni, a ne? :)[/quote]

Se strinjam popolnoma.
Tvoj nivo je mešanje megle in delanje se lepega v vsakem trenutku.
Jaz sem pa bolj za konkretne stvari.
Al večerja je na mizi, al pa ni. Ker jest sem lačna in hočem jest….megle
se pa ne da jest….ne objektivno, ne kako drugače…

Ona samo brani svojo situacijo. Pac, je samohranilka. In zagovanja sebe in svkjo situacijo. Moski bi se naj pozrtvocalno in brezpogojno ukvarjal z njenim podmladkom, ker pac gre za otroke. Ampak vseenk ima da naredi doma cse kar po njenih merilih soada pod 50%+. Tako verjame v ena, edina in objektivna merila. Njena! Ki bi jih vsi morali imeti za samoumevna. Adijo pamet… 🙂

Zanimivo je kako vse prav povete, ampak vam odpove, takrat ko se malce obrne, v smer ki vam absolutno ni všeč. Jaz te vse razumem, da nočeš met tipa ker nočeš da ti nekdo visi za vratom da morš še za njega delat, ti pa mene in drugih ne, ko enako trdimo za samohranilke in njihove otroke itd.[/quote]

pa ljubezen pa vse?
Aja, TV ne bi mogel v tišini gledat….[/quote]

Valda da je moja skrb gospodinjstvo, jaz celo zelo rad kuham, malo manj rad za kuhanjem pospravljam ampak pustmo to, edino gospodinjsko opravilo ki ga nerad opravljam in ga niti ne znam je likanje, to je edino….. pač raje mam zmečkane majce (kao zmečkane po neki čudni ženski logiki) kot pa da likam, priznam,

Ampak hkrati pa raje tudi nimam zaves, nimam rastlin (ker mi je oboje odveč prat, pucat, obešat, zalivat) itd….. ampak ostale zadeve pa jaz počnem in so mi samoumevne.

Seveda ni enako skrbet za odraslega kot za otroka, valda da ni, tebi je recimo eno ok eno pač ne, meni pa ni nobeno ok, in zato si ti vredna več od mene ker tako meniš?

pa ljubezen pa vse?
Aja, TV ne bi mogel v tišini gledat….[/quote]

Valda da je moja skrb gospodinjstvo, jaz celo zelo rad kuham, malo manj rad za kuhanjem pospravljam ampak pustmo to, edino gospodinjsko opravilo ki ga nerad opravljam in ga niti ne znam je likanje, to je edino….. pač raje mam zmečkane majce (kao zmečkane po neki čudni ženski logiki) kot pa da likam, priznam,

Ampak hkrati pa raje tudi nimam zaves, nimam rastlin (ker mi je oboje odveč prat, pucat, obešat, zalivat) itd….. ampak ostale zadeve pa jaz počnem in so mi samoumevne.

Seveda ni enako skrbet za odraslega kot za otroka, valda da ni, tebi je recimo eno ok eno pač ne, meni pa ni nobeno ok, in zato si ti vredna več od mene ker tako meniš?[/quote]

Nč ne menim. Kot sem rekla na začetku, midva sva svetove narazen (pa
ne zdej spet nabijat kdo je boljši – pač narazen) …in debata res nima
smisla…
Ti nč nočem, sam raj ne bi več.

Haha, a zato ker drugi nočejo froca ki si ga (neumno ali ne) naredila z tepcem ki ti je odšel ali katerega si se losala, je potem to komoditeta?

Največja napaka kaj jo lahko v lajfu nardiš kar se tiče partnerstva, spolnosti in ostalih podobnih zadev, je spočetje otroka z napačno osebo! To je najlepši dokaz kako odgovorna je oseba do otroka in sebe….. Takoj pod spočetjem otroka z napačno osebo, pa je spočetje otroka ki mu ne moreš nudit solidnega življenja…[/quote]

spočetje otroka z napačno osebo? se pravi, da če greš s partnerjem, s katerim imaš otroka, narazen, je ta po defultu NAPAČNA oseba? kako ozkogledo razmišljanje.. lahko pa je bil partner takrat PRAVI.. ljudje se namreč razvijamo, spreminjamo.. in morda se naše poti ločijo ravno zaradi prej omenjenega dejstva..

Mhm, kot je bila Spiderju vsaka oženjena tisto ”uro” PRAVA! Torej je vsak night stand lahko resna zveza ker je takrat nekomu lahko PRAVI/A

To ti praviš. Realnost pa potem kaže drugačno sliko. 🙂
Mislim, na splošno.
Če bi bilo tako, kot praviš, potem ne bi bilo toliko pritoževanj s strani žensk.

Zastopim. Zato sem napisal, da pomaga pri otrocih in gospodinjstvu in ne tebi.
Seveda pa se ravno tu zatakne, ker ima vsak svoja merila okrog tega, kaj je potrebno narediti in kaj ne.
Recimo, ženska bi želela komplet kosilo, moški je zadovoljen s kosom kruha in salamo. 🙂
Eden bi otroke vzgajal po svoje, drugi pa spet po svoje….[/quote]

Spet narobe :-))
Ne POMAGA pri otrocih in gospodinjstvu, ampak naredi svoj del.
Je razlika, tud če je ti ne vidiš.
Kar se pa meril tiče – redkokateri moški bo zadovoljen s kosom kruha
za kosilo. Bi ga rada vidla
Aja, razen če bi moral on kuhat :-))))

Glede meril je tko. Povsod so potrebni kompromisi. Ena osnovna čistoča
in urejenost sta pač nujni za normalno funkcioniranje
, če pa kdo hoče
“nadstandard”, pol je pa po mojem to njegov problem in njegova
zadolžitev.
In ne me narobe razumet – imaš ful moških, ki so veliko bolj natančni
od žensk.
Edin pri vzgoji sem mnenja, da se je treba pač dogovoriti vnaprej.
Verjetno vsak normalen starš poskrbi, da je otrok varen, sit, čist in da
čim bolje dela v šoli. To so osnove. Kot rečeno nadstandard je pa pol
stvar dogovora….[/quote]

hudič je v tem, če ima nekdo osnovno čistočo za nek hud nadstandard..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close