Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?
Moje mnenje je, da je nekaj strahu sicer koristnega. To je predvsem tisti del, ki ti obvaruje življenje. Pa še glede tega ni dobro pretiravat. Ves preostali strah pa obstaja zato, da se ga premaga. Pa ne zato, da bi te hotel nujno tiščat v kakšno zvezo (nisem glih hud pristaš matjažkovsko onetovskih ideologij). Ampak zato, ker ti premagovanje enega precej pomaga na samozavesti in posledično tudi pri premagovanju drugih, bolj škodljivih in neumnih.
Moje mnenje je, da je nekaj strahu sicer koristnega. To je predvsem tisti del, ki ti obvaruje življenje. Pa še glede tega ni dobro pretiravat. Ves preostali strah pa obstaja zato, da se ga premaga. Pa ne zato, da bi te hotel nujno tiščat v kakšno zvezo (nisem glih hud pristaš matjažkovsko onetovskih ideologij). Ampak zato, ker ti premagovanje enega precej pomaga na samozavesti in posledično tudi pri premagovanju drugih, bolj škodljivih in neumnih.[/quote]
Moja samozavest je dokaj visoka.Sem že marsikaj premagala. Kar se pa zveze tiče pa kot pri drugih stvareh, nikoli ne reci nikoli.Morda se pa preprosto ni pojavila oseba, zaradi katere bi si spet dovolila cutit. Ni vse tako zakomplicirano, kot je po Matjazkovo. 🙂
Pa saj to smo že tisočkrat dali skozi. Samohranilka težko dobi partnerja zato ker to da je samohranilka meni v prvi vrsti pove da je tako butasta da se je dala oplodit kretenu ki jo je zapustil (ali ki ga je zapustila ker prej ni uvidela kakšen je)
Če je vdova je zadeva drugačna seveda.
A bom jaz samohranilka al kak? 😛
Pravilno, če se mi bo to zgodlo, si bom zaslužil da plačujem 🙂 Jebat ga. Enako velja za tipe naj plačujejo če ne mislijo…
Vprašanje, če boš imel tistih 150€ za mesečno plačevanje. Sprašujem se, kaj te ženske (samohranilke) lahko pričarajo s to vsoto?
Aha pol po tvoje, vdova lažje dobi tipa kot ločenka. To je bistvo in ne prtljaga (otroci), kot menijo nekateri.
Aha pol po tvoje, vdova lažje dobi tipa kot ločenka. To je bistvo in ne prtljaga (otroci), kot menijo nekateri.[/quote]
Ja en plus ma….. to da je otrok še vedno problem iz čisto drugega vidika (strošek in to da nikdar ne bo tebe upošteval kot očeta (če je malo starejši)) je potem čisto drugi del ”težave” ali težave za partnerja (potencialnega)
Otrok je problem, ne zato ker je, ampak ker stane in ker pobira energijo…. pol ko pa še za povrh vsega ni niti tvoj, je pač za ene preveč, jaz jih ne krivim take odločitve, je povsem poštena in fer.
Jaz kot nekdo ki ne želim imeti otrok, se potem tudi za samohranilko ne bom odločil. Pač je to moja odločitev.
Aha pol po tvoje, vdova lažje dobi tipa kot ločenka. To je bistvo in ne prtljaga (otroci), kot menijo nekateri.[/quote]
Ja en plus ma….. to da je otrok še vedno problem iz čisto drugega vidika (strošek in to da nikdar ne bo tebe upošteval kot očeta (če je malo starejši)) je potem čisto drugi del ”težave” ali težave za partnerja (potencialnega)
Otrok je problem, ne zato ker je, ampak ker stane in ker pobira energijo…. pol ko pa še za povrh vsega ni niti tvoj, je pač za ene preveč, jaz jih ne krivim take odločitve, je povsem poštena in fer.
Jaz kot nekdo ki ne želim imeti otrok, se potem tudi za samohranilko ne bom odločil. Pač je to moja odločitev.[/quote]
Sej moski razlogi so mi popolnoma razumljivi, ce si pa sam ne zelis otrok pa sploh. Za nekoga, ki tako razmišlja je potem vseeno zakaj je zenska sama. Se mi zdi, da prevec obsojas nas, ki smo se pac pustile oplodit, napacnim moskim.Vse krivde pa vendarle ne nosimo same.
Čustvene potrebe imamo vsi, saj smo ljudje. Ženska se ne smo poistovetiti zgolj z materinsko vlogo in jo poveličevati, tako da lastne čustvene potrebe po partnerju in intimi ostajajo v senci ter jih zavrača na podlagi grenkih izkušenj (se zapira in naredi čustveno nedostopno). Ker takšne matere potem pogosto škodujejo sinovom, ko potrebe po čustveni bližini prenesejo na sinove in z njimi tvorijo pretesne stike s potiskanjem v vlogo nekakšnih nadomestnih partnerjev. Pri takšnih moških lahko kasneje v njihovi duševnosti zavlada lik ‘velike matere’, ki jim onemogoča zrele in pristne odnose z ženskami, recimo da postanejo ‘mamini sineki’, ki od ženske pričakujejo, da skrbi za njih, bodisi ženskarji, ki menjujejo ženske, ne da bi bili sposobni pristne čustvene povezanosti …
Čustvene potrebe imamo vsi, saj smo ljudje. Ženska se ne smo poistovetiti zgolj z materinsko vlogo in jo poveličevati, tako da lastne čustvene potrebe po partnerju in intimi ostajajo v senci ter jih zavrača na podlagi grenkih izkušenj (se zapira in naredi čustveno nedostopno). Ker takšne matere potem pogosto škodujejo sinovom, ko potrebe po čustveni bližini prenesejo na sinove in z njimi tvorijo pretesne stike s potiskanjem v vlogo nekakšnih nadomestnih partnerjev. Pri takšnih moških lahko kasneje v njihovi duševnosti zavlada lik ‘velike matere’, ki jim onemogoča zrele in pristne odnose z ženskami, recimo da postanejo ‘mamini sineki’, ki od ženske pričakujejo, da skrbi za njih, bodisi ženskarji, ki menjujejo ženske, ne da bi bili sposobni pristne čustvene povezanosti …[/quote]
Ampak ravno to, boldano, se v največ primerih zgodi. Taka samohranilka, ponavadi dominantna mama, potem najde novega šele, ko njen minimoški (sin) začne odraščat in ni več priklenjen na dom. No, to se zgodi, če je kljub vsemu dovolj samostojen in ni odvisnik od “mama hotel”.
Mislim, da je osnovn problem samohranilke najti novega primernega partnerja. Ker iz prejšnje izkušnje ve, kakšnega noče, se ji že nedožni znaki pri “ta novem” zdijo kot začetek nove ločitve, zato si same izbor nezavedno (pre)močno zožijo. Novega tipa potem “ni na vidiku” in se zato čustveno obesijo na otroke. To pa potem otroku ne prinese dodatne varnosti, kot sama misli, ampak je to otroku v procesu odraščanja in osamosvajanja samo dodatna ovira.
Moja osebna izkušnja: Bivšo je njen “čezplotsoskakalec” odpikal in zdaj se ji dogaja točno to kar sem napisal zgoraj. Sam si pa zaradi normalizacije odnosov zelo želim, da bi si našla nekoga in tok misli iz “nagajati bivšemu” spremenila v “ohranjati novo zvezo”.
Ja zakaj bi si naložila še enega istega, če se s prvim ni izšlo.
To je vse iz knjigic prepisano 🙂
Knjigice pa itak pišejo izmišljene osebe, kot so paljčki, čarovniki, vilini itn. :))
Nima veze kdo jih piše, point je, da ti ljudje, ki prepisujejo iz njih sami niso nič doživeli. Maš veliko število knjigic, v vsaki neki druzga piše not, kaj ti to pomaga, če nič od tega nisi doživel na lastni koži, če ne drugega vsaj opazil pri bližnjih, prijateljih. Ti Matjažkoti pri vsakem podanem mnenju začnejo z “vidijo se posledice otroštva, odsotnost očeta,…”. Ma kaj ta jajčkoti vedo o lifu…
Jah, mogoče pa ne bo večno mlada, a ne?
Če kriterijev ne zoži preveč, si lahko najde primernega, vprašanje je samo, zakaj se s prvim ni izšlo…. zato ker je bi la za to kriva sama, ali zato ker je bil bivši pr.asec?
Pa dobro, če nekdo napiše nekaj, kar je že nekje napisano, še res ne pomeni, da tega sam ni doživel. LAhko je sam doživel enako in se mu teorija tako le potrdi. Včasih nekaj tudi ni treba doživeti, da o tem lahko pišeš. A ti moraš past na glavo z balkona, da boš otroku lahko pametoval, kako ni varno po balkonski ograji plezat?
Ne da se mi. Lp.
Se strinjam z NS . Poznam osebno psihologa in dr psihologije, oba znana v Slo. Prvi zdravljen alkoholik, oba sina narkomana, drugi sicer zelo dober teoretik, sin pa kriminalec in v druzbi narkomanov.
My point is: Teorija ni nic, ce je ne izvajas in uporabljas v praksi. In to je dragi moji monovski teoretiki, zelo tezko, ce zivis.
Matjazko, multinick in se nekateri, dajte se zamislit, zakaj berete in potem delite in citirate razne teorije ter solite pamet folku tukaj. Kaj VAS zene v to? Iz kje izhaja ta potreba?
Definitivno je čudno, da nekdo po cele dneve svetuje nekim neznancem na forumih brez da bi ga kdo (direktno) karkoli vprašal. Tud sam sem bil pred leti v tem, zato tud vem kaj ti ljudje v sebi doživljajo. Niso zadovoljni sami s sabo, ker imajo premalo ambicij, hobijev, preveč prostega časa, pa potem tkole serjejo po forumih. S tem, ko pomagajo drugim same sebe prepričujejo, da jim gre dobro, da imajo kao vse “naštudirano”. To je že Spider enkrat napisal, forum jim je samoterapija 🙂
Jah, ali je pa kreten oplodil napačno… zakaj vedno leti krivda na žensko? Za deljenje svojega semena je v prvi vrsti odgovoren moški sam. Za sprejem pa ženska. Če zaščita odpove.. kako je pa v tem primeru? Nenačrtovana nosečnost, pa se splava ni delalo.. nekatere splava pač ne morejo narediti in prevzamejo vso odgovornost za nenačrtovano življenje. Ne gr se kar tako vse metati v en koš.
Zanimivo tole z vdovami… aha, na take razrede smo deljene ženske…
Še tole da vam napišem teoretiki. Najlažje je sedet doma pred računalnikom skrit v špajzi s spuščenimi roletami in se delat čustveno inteligentnega, resnega, načitanega, kulturnega,… Pa znate to dokazat še v praksi? Mimogrede, to niti niso glih neke vrline, s katerimi bi se ljudje bahali v reali. S tem se lahko pohvali praktično vsak asocialen luzer, ki je kao skromen in mu zato ni do nekih bajnih vsot denarja, do športanja, urejenga videza, lepih žensk itd. Če nekoga označiš z “ta je resen” je isto, kot da bi mu rekel ta je dolgočasen za umret. Ko si podajamo komplimente med prijatelji ne bo noben izbiral med takšnimi lastnostmi. Prijatelji so nam ponavadi zabavni, duhoviti, energični, prijetni za družit se. Z zrelim resnežem se noben noče družit, ravno takšnih se večina v reali izogiba.
Forum je zaprt za komentiranje.