Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?

Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?

Jah, mogoče pa ne bo večno mlada, a ne?
Če kriterijev ne zoži preveč, si lahko najde primernega, vprašanje je samo, zakaj se s prvim ni izšlo…. zato ker je bi la za to kriva sama, ali zato ker je bil bivši pr.asec?[/quote]

Sej je lahko samska in se tu pa tam pusti komu poseksat, ali niti to ne. Kaj je sploh na dedcih tako krasnega, da naj bi se ločenka ukvarjala z njimi?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Če kriterijev ne zoži preveč, si lahko najde primernega, vprašanje je samo, zakaj se s prvim ni izšlo…. zato ker je bi la za to kriva sama, ali zato ker je bil bivši pr.asec?[/quote]
Samozavestna ženska ne bo izbrala pr.asca. Zato tu nekaj ne štima. 🙂

Vsak bi naj imel ‘filter’, kar prepusti (vzame za svoje) in kaj ne (zavrže). Torej če se ti nekaj ne zdi uporabno, koristno ali celo nestvarno, kar nekdo napiše, pač ne pripišeš pomena temu, nekdo drug pa bo mogoče izluščil kaj uporabnega (ali pa ne). Forum obstaja ravno s tem namenom, da vsak svobodno piše, o čemer koli že.

O čem izvira potreba po pisanju na forum, verjetno podobno kot tvoja, malce za hec (kratek čas, hobi), malce zares. Tudi se ne strinjam, da je za vse potrebno praktično izkustvo, sploh pri družbenih pojavih, ki ji raziskujemo, npr. če za primer vzameš pojav huliganstva med nogometnimi navijači, ti ni potrebno iti med nje in privzeti njihove navade in obnašanje, da boš jih bolje razumela, ko pa se še sami sebe ne oz. o tem sploh ne razmišljajo, kar jih vodi v razgrajaštvo.

Ljubiteljsko ukvarjanje s psihologijo res ne zahteva nekakšnih referenc in praktičnih izkustev, npr. dela z ljudmi (družinski svetovalci, socialni delavci na terenu, psihiatri…), saj je to prostočasno laično zanimanje in ne stroka.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Samozavestna ženska ne bo izbrala pr.asca. Zato tu nekaj ne štima. :-)[/quote]
Pajku so zadeve se najbolj jasne.
Se pac ne izzide vedno. A sta vidva svezelocen in Robi s prva zenskama? Recimo, da sta si 2 preprosto ze v osnovi razlicna, cez leta pa ugotovis, da se me razvijata enako in v isti smeri.Zaljubljenost ital mine in potem se vidi. Potem pa kaj? Dokler naju smrt ne loci.Seveda ne.Monogamija pravzprav ni naravna in kot vem se moski s tem strinjate.
Robi sploh nima veze samozavest z izbiro. Ce pa ze potem pa samozavestna zenska rada izbere samozavestnega tipa, ki so pa povecini pr.asci, tisti li jih jaz poznam so.

Uhh sem ravnokar prebrala, svojo umetnino in se opravicujem za vse pravopisne napake.:)

Samozavestni moški niso pr.asci. To imaš ti malo zgrešeno predstavo o samozavestnih osebah.
Velik gobec in hvaljenje…niso znak samozavesti.
Verjetno imaš pa ti slabo samopodobo, če imaš izkušnje s pr.asci.
Težke življenjske preizkušnje so prej merilo za slabo samopodobo, kot pa za dobro.

Pa komentiral sem izjavo okrog samozavesti in izbiri pr.ascev. Nekaj drugega je to, če se dva razideta, ker nimata več skupnih interesov.
Zaradi tega še noben ni pr.asec. 🙂

Samozavestni moški niso pr.asci. To imaš ti malo zgrešeno predstavo o samozavestnih osebah.
Težke življenjske preizkušnje so prej merilo za slabo samopodobo, kot pa za dobro.

Pa komentiral sem izjavo okrog samozavesti in izbiri pr.ascev. Nekaj drugega je to, če se dva razideta, ker nimata več skupnih interesov.
Zaradi tega še noben ni pr.asec. :)[/quote]
Torej so po tvoje samozavestni ljudje tisti, ki jim gre vse po maslu, nimajo tezav ipd.?
Slabe izkusnje, ki jih premagamo vplivajo pozitivno na naso podobo.Ko uspes enkrat se lazje soocis z morebitnimi naslednjimi. Ravno zaradi vseh teh preizkusenj, lahko trdim, da sem samozavestna in vem kaj si zelim in cesar ne.
Zaenkrat mi samskost z obcasnimi avanturami odgovarja.Ce/ko si bom zazelela partnerja, morda tudi neplanirano kdo pride mimo in me cisto ocara, se bo pa spremenilo iz samska v zvezi.:)

Da so težke preizkušnje merilo za slabo samopodobo pa lahko trdi le en otrok, za čigar potrebe skrbijo drugi.

Vztrajanje v coni udobja je znamenje šibkosti. taki ljudje celo življenje delajo za bedno plačo, živijo v mrtvi vezi, vmes pa visijo na netu in pametujejo, da je to eidno prav, sej drugega ne poznajo..

Zakaj monogamija ni naravna? Ravno tako kot poligamija se pojavlja v različnih kulturah in v živalskem carstvu. Če ne živimo v neki naravni skupnosti, je tudi jasno, da je takšna razširjena družina z moškim na čelu bolj značilna v patriarhalnih družbah, kjer so bogatejši in vplivnejši moški koristili ta privilegij, da so imeli lahko več žena. Te ženske bi se verjetno od ljubosumja požrle, če ne bi to ‘požegnala’ oz. dopuščala religija, ker naravno ženske bolj stremijo k enemu moškemu, zato je tudi obred poroke ženski ceremonial, ki pa ne pomeni nekaj slabega za moškega – prastrah zaradi ‘žrtvovanje svobode’ in podreditev liku velike matere (‘zapor’), ampak nasprotno, učenje ženskih vrlin, kot je povezanost, vključenost, odnosi, čustveno predajanje, očetovstvo…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

+1

Očitno dvema ni jasno, kaj je cona udobja. No, vsaj frutolino, ti bi lahko vedel, ker si še vedno doma pri mamičini kikli.

Heh, take stvari, k jih jst delam čez dan lahko ti samo sanjaš 😉

Ljudje se običajno bojijo sprememb, zato vztrajajo pri svojih kalupih. Mislijo, da si ne zaslužijo ničesar boljšega ali da boljše ne obstaja ali enostavno nimajo kriterijev.

Prosim? Zaupaj mi eno stvar, da se bom lahko krohotala. Sestavljaš puzzle? Pišeš pesmi? Zlagaš wc papir na kupček? Kolesariš?:))))

Delaš v Božičkovi delavnici?

Kr nej te še naprej firbec matra. Ajd 🙂

Saj me ne, ker vem, da se za tvojim dnevom ne skriva nobena “bogata” dejavnost. Filaš svoj osiromašen ego, kaj pa drugega. To je žalostno, da veš.

Če je človeku udobno, mora čimprej poskrbeti, da mu postane neudobno. Samo, da ni šibek. :)) Ta rek drži edino v primeru, ko človeku ni udobno in v tem vztraja.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To pa prvič slišim.
Torej so samozavestni tisti, ki se skrivajo pred življenjem, da jih slučajno ne trofne slaba izkušnja?
Skrivanje za knjigo in ekranom- to bo porodilo samozavest? Kako?
Rasteš le iz osebnih izkušenj. In Bog( Vesolje- imenujte kot želite) ti da le takšne izkušnje, ki jih zmoreš prenesti. Torej ravno tisti z težjimi izkušnjami so močnejši in s tem samozavestnejši.
Oprosti, ampak nekdo, ki mi ne more navesti, kaj se je on naučil iz nečesa, ampak samo pametuje, ker je nekdo nekje nekaj napisal- kako je tak osebek res samozavesten? Če beži pred ljudmi.. A vsak stik z drugim človekom te uči… marsičesa o življenju.

Haha, pa kako niste sposobni niti tok enostavne stvari sprocesirat ? Robi, vsaj od tebe sem več pričakoval. Žalostno no…

Evo, za vse samozavestne pussye, mam en link za vs:
https://medium.com/@ImDanielDennehy/why-freezing-cold-showers-turns-you-into-a-f-cking-boss-f357b0cf440f#.5wzthqtpu

Da še skopiram bistvo napisanega:

Nowadays we live life with an almost pathetic degree of personal comfort. Anything that takes us out of this cozy little comfort zone is a terrifying prospect and people will do anything just to keep feeling consistently “OK” and “Nice”.

This is especially dangerous for males, as we need to expand our masculine energy and this kind of unchallenging comfortable existence will literally emasculate you. Call me oldschool but I feel like a healthy young man should be full of energy, full of enthusiasm, full of strength, and full of physical aggression when it’s time to hit the gym or play sports.

To pa prvič slišim.
Torej so samozavestni tisti, ki se skrivajo pred življenjem, da jih slučajno ne trofne slaba izkušnja?
Skrivanje za knjigo in ekranom- to bo porodilo samozavest? Kako?
Rasteš le iz osebnih izkušenj. In Bog( Vesolje- imenujte kot želite) ti da le takšne izkušnje, ki jih zmoreš prenesti. Torej ravno tisti z težjimi izkušnjami so močnejši in s tem samozavestnejši.
Oprosti, ampak nekdo, ki mi ne more navesti, kaj se je on naučil iz nečesa, ampak samo pametuje, ker je nekdo nekje nekaj napisal- kako je tak osebek res samozavesten? Če beži pred ljudmi.. A vsak stik z drugim človekom te uči… marsičesa o življenju.[/quote]
Verjamem, da slišiš prvič. Razmišljanje in sklepanje, pa ti ravno ne gre.
Dejstvo je, da imajo največ težav v življenju ljudje s slabo samopodobo in nizko samozavestjo.
A za božjo voljo pa mi ni jasno, kako prideš do sklepa, da se samozavestni ljudje skrivajo ?

Svet mona je tako en cisto na glavo obrnjen svet. Po monu so asi skromni neambicijozni ljudje, ki smisel zivljenja vidijo v pretegovanju za obstoj sicer izcrpljujoce zveze, najbrz zavoljo otrok, duzurnih “krivcev”. Vsak odklon od tega ideala, pa je odraz nepredelanega problematicnega otrostva in vsestranske nezrelosti. Ej, res, da samo gledas i divis se. ^^

Zaradi tega še noben ni pr.asec. :)[/quote]
Torej so po tvoje samozavestni ljudje tisti, ki jim gre vse po maslu, nimajo tezav ipd.?
Slabe izkusnje, ki jih premagamo vplivajo pozitivno na naso podobo.Ko uspes enkrat se lazje soocis z morebitnimi naslednjimi. Ravno zaradi vseh teh preizkusenj, lahko trdim, da sem samozavestna in vem kaj si zelim in cesar ne.
Zaenkrat mi samskost z obcasnimi avanturami odgovarja.Ce/ko si bom zazelela partnerja, morda tudi neplanirano kdo pride mimo in me cisto ocara, se bo pa spremenilo iz samska v zvezi.:)[/quote]

Jap, tako je udobno! Fino se imaš, če ti tip rata zoprn, ga odvržeš. Najs…

Life is tough, but is tougher if you're stupid.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close