Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj se ga ob rojstvu otroka napijejo?

Zakaj se ga ob rojstvu otroka napijejo?

Slišim, da se moški, oče, ob rojstvu svojega otroka napije s svojimi prijatelji. Zakaj?
V čem je smisel tega?
A ne bi bilo logično, da bi bil mamici takrat najbolj v oporo, kot pa da ga se ga naliva, da ima ta še skrbi, da se mu ne bo kaj zgodilo.

ne prvič in ne drugič. Je malo počastil, najboljša prijatelja s kosilom, sodelavce s sladkarijami in jagodami.

Zato ker ko pride mama z otrokom domov ni več časa za pijačko!

Drugače pa je to navada-ljudski običaj, ki se prenaša iz roda v rod, in prav je tako!

Da bo otrok zdrav in srečen!

Pa saj se ne.

To se mi zdi lepo. Seveda si ob tem zelo vesel, novico deliš s prijatelji, vsi skupaj skačejo do stropa … Ampak ne razumem, zakaj ta želja po tem, da bi se ga NAPILI?!

Tudi moj partner se ga ni napil. Zvečer, ko je prišel iz porodnišnice, je nazdravil z domačimi in to je to. Tudi njemu je se zdelo brez veze, da se ga napije in zamudi prve dni otrokovega življenja zaradi morebitnega mačka. In tudi denarja za nalivanje se mu je zdelo škoda. Je raje za sineka zapravil.

Zakaj se ga ob rojstvu otroka napijejo?

Slovenska tradicija. Na našem koncu se ob rojstvu otroka dobijo v gostilni in zvrnejo nekaj rund. Nato se srečni očka s šopkom vrtnic odpravi v porodnišnico.

Tako pač je.

Če citiram Hiperbolo v filmu “Ne čakaj na maj”: “izračunali so, da se 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} novopečenih očetov do mrtvega napije, niso pa še izračunali koliko jih to naredi od sreče in koliko iz obupa.”

Mal heca. Ma kaj vem, dosti se jih tud ne napije, pač spijejo kozarček s prijatelji, domačimi,… tisti moji znanci, ki so se ga nacepili, pa so vsi rekli da bodo izkoristili priložnost, ker se potem še doooolgo ne bodo več imeli prilike. Ko pride otroček, je pač treba za nekaj časa žurke mal omejiti.

Poznam primer, ko se ga je do smrti napil – pa dobesedno, ker je na poti domov pijan vozil in se zabil.

to lahko naredi samo alkoholik

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Ti že veš. kot AA si seznanjen z vsemi detajli.

Te je mora tlačila, da si se zbudil ob tej uri?

Te je mora tlačila, da si se zbudil ob tej uri?[/quote]

Sanjal je Mitjo Blažiča.

Jaz se nisem, pa ti ne znam odgovoriti!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Zato, ker je mogoče srečen…. 🙂 Pa seveda je vsaka runda na OTROKOVO ZDRAVJE. Mene, brata in sestro vem da so kar dobro zapili, zato pa notranjosti bolnišnice skoraj ne poznamo.

Moj se ni. Niti nazdravil ni z alkoholom. Nasploh nikoli ne pije. Je bil raje pri naju in urejal papirje za očetovski, otroški in ostalo za kar je potrebno sporočit DP. Pa stanovanje je malo okrasil, s pomočjo moje sestre.

Je pa nesel v službo nekaj piv, malo žganja za sodelavce in šefoma je nesel vsakemu po liter žganja-domačega. Se tudi tako osebno poznajo.

Ko so pa začeli prihajat obiski, ker žurk nismo delali, smo jim ponudili alkoholne in brez alkoholne pijače.

Meni je samo hecno, kako ve popolne mamice veste, kaj je vaš partner počel medtem, ko ste bile v porodnišnici.

Te je mora tlačila, da si se zbudil ob tej uri?[/quote]

Današnja svetovna izjava – sem se tok nasmejala…..

Mater bi monke zrihtale tega Mavrota, sam kje e hidiček skriva…..??!!

smeh………hahahahaha

Vem, ker je bil pri meni od jutra do večera. Ne cel čas. Po malo. Ampak, če bi pil, bi ga zavohala. Pa tudi opazila bi.

Samo nekaterim ni jasno, da nekaterim moškim ni pomemben alkohol ampak žena in otrok. In nekateri so veseli rojstva otroka ne pa samo enega novega razloga, da se gredo napit.

hahahahahahahaha…………………….. daj nehaj zajebavat mone!

hahahahahahahaha…………………….. daj nehaj zajebavat mone![/quote]

Zakaj? A bodo ljubosumne? Ma je premlad za njih čeprav bi si marsikatera želela postavnega 25-letnika 😉

Sem zelo zdrave sorte. Verjetno tud zato, ker so me menda dobr zapil.

V Sloveniji je to neke sorte folklora, v resnici pa izgovor ljudi, ki sicer nimajo kaj za pokazat, da se ga takrat napijejo in so glavni “frajerji”. Men je to totalna beda.

Ne vem, na katerem koncu Slovenije je običaj, da se ga napijejo. Pri nas ni. Tako ni naredil ne moj oče, ne moj brat in ne moj mož. Tudi slučajno ne.

Verjetno se ga nalivajo v dolenjskem in štajerskem koncu. Tam je že v luftu tok promila, da sm omotičen ko se mim peljem. Sploh na štajerskem, kr se ne morjo spriojaznt, da bodo vedno drugi v vsem…

New Report

Close