Zakaj se ga ob rojstvu otroka napijejo?
Tudi moj partner se ga ni napil. Zvečer, ko je prišel iz porodnišnice, je nazdravil z domačimi in to je to. Tudi njemu je se zdelo brez veze, da se ga napije in zamudi prve dni otrokovega življenja zaradi morebitnega mačka. In tudi denarja za nalivanje se mu je zdelo škoda. Je raje za sineka zapravil.
Če citiram Hiperbolo v filmu “Ne čakaj na maj”: “izračunali so, da se 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} novopečenih očetov do mrtvega napije, niso pa še izračunali koliko jih to naredi od sreče in koliko iz obupa.”
Mal heca. Ma kaj vem, dosti se jih tud ne napije, pač spijejo kozarček s prijatelji, domačimi,… tisti moji znanci, ki so se ga nacepili, pa so vsi rekli da bodo izkoristili priložnost, ker se potem še doooolgo ne bodo več imeli prilike. Ko pride otroček, je pač treba za nekaj časa žurke mal omejiti.
Moj se ni. Niti nazdravil ni z alkoholom. Nasploh nikoli ne pije. Je bil raje pri naju in urejal papirje za očetovski, otroški in ostalo za kar je potrebno sporočit DP. Pa stanovanje je malo okrasil, s pomočjo moje sestre.
Je pa nesel v službo nekaj piv, malo žganja za sodelavce in šefoma je nesel vsakemu po liter žganja-domačega. Se tudi tako osebno poznajo.
Ko so pa začeli prihajat obiski, ker žurk nismo delali, smo jim ponudili alkoholne in brez alkoholne pijače.