Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj se ljudje ločujejo po 20 letih zakona

Zakaj se ljudje ločujejo po 20 letih zakona

Ti ki sploh niso imeli slabega zakona, razumeli so se, se ločujejo.  Vmes pride 3 oseba. A tisti ki bi se res morali ločiti, ker je že neokusno da so skupaj, taki pa vztrajajo do konca v kregu, toksicnem odnosu. Ko bi bilo za vse bolje da grejo narazen

Kaj pa ti veš, kolk so se oni razumeli. Ljudje kr nekaj sklepate. Kaj ti si 100-im ljudem najboljši prijatelj, da ti zaupajo vse iz svojega lajfa. Ljudje si kr domišljate, d aveste, kdo ima dober zakon, kdo slab, kdo vara, kdo ne, kdo kolk seksa, kdo kolk zapravi, ko kam gre…dajte si dopovedat. PREMALO vam ljudje zaupajo, da bi vam karkoli konketnega povedali. Potem pa PUF ločitev. vam pa nič jasno. ker vi ste kao predpostavljali, da je pri njih vse ok.

To je stvar dveh vpletenih in nikogar drugega. Samo oni vedo, kako jim je bilo skupaj. Kako komu izgleda pa res ni merilo koliko je kdo srečen ali ne.

Odgovor na objavo uporabnika
Nib, 27.04.2025 ob 20:32

Ti ki sploh niso imeli slabega zakona, razumeli so se, se ločujejo.  Vmes pride 3 oseba. A tisti ki bi se res morali ločiti, ker je že neokusno da so skupaj, taki pa vztrajajo do konca v kregu, toksicnem odnosu. Ko bi bilo za vse bolje da grejo narazen

LOČITI SE MORAŠ NA VSAKIH 5 LET…

ČETUDI SO OTROCI POSREDI-LOČI SE, PO 20 JE SAMO ŠE SESTRA IN BRAT ODNOS

Za meno:  So pari, ki se dobro razumejo in so za skupaj. Takim se res ni treba ločit. So pari, ki ne znajo živeti brez dram in kreganja, pa so raje skupaj kot narazen. So tudi pari, ki kmalu ugotovijo, da nista za skupaj in ti se ločijo v prvih petih letih. Nekaterim parom pa se privlačost in ljubezen izpoje kasneje, zato se pač kasneje ločijo. Verjamem, da tu in tam kateri par pristane v odnosu brat-sestra, a se jim ne ljubi začeti na novo. Sploh pa to ni pravilo, da bi se po 20 letih končalo domače spolno življenje!

vsak zakaj ima svoj zato.

Moj zakon se končuje zaradi njegove sodelavke. Si zdaj srečna, Mirjana?

Trije, 28.04.2025 ob 08:11

Moj zakon se končuje zaradi njegove sodelavke. Si zdaj srečna, Mirjana?

Moja veza pa se je končala zato, ker ima moj aprtner zelo rad in moške in ženske in tudi če sva se dogovorila za odprt odnos – odprt zanj, mu to ni bilo dovolj. Ni pa imel toliko poguma ali spoštovanja do mene, da bi se usedla in pogovorila. Po telefonu mi je sporočil da končuje vezo. Sploh ne morem dojeti …

Otroci odrastejo, pol se pa nimaš kaj za pogovarjati.

Odgovor je jasen. Večinoma pride do locitve zaradi seksa. Ce bi seks stimas in bi bila velika strast med njimi, potem do locitve ne bi prislo. Med strastnim seksom se ljudje povežejo, zacutijo. Veza daje predvsem zenski veliko vsrnost. Ubija pa strast, poželenje, vznemirjenost. Posledično paki, ki so kul, le mislijo da so kul. Tam je vse mrtvo in jih to niti ne moti. Seveda vse dokler ne spoznajo tretje osebe in se vse to spet vzbudi v telesu in potem se ne morejo kontrolirati. Emocije zaigrajo. Tega niso cutili ze desetletja. Posledično se locijijo in ponavadi se pred tem koncno zazivijo z ognjem v oceh. Can zacasno…..kdor se pa veliko krega, tam ni toliko varnosti in veliko je strasti. Posledicno je seks dober in s seksom tudi veliko druzinskih argumentov resijo. Posledicno ju to zbliza in poveze. Tako je res tudi manj locitev, saj se ljudje pocitijo zive.

Zato, ker v 20 letih otroci odrastejo in tastaradva ugotovita, da so ju skupaj držali samo otroci, onadva pa sta v teh letih postala tujca.

Ne moreš razumeti ljudi, težko.

Poznam par komaj 5 let skupaj, otrok hiša, nenehni prepiri, ampak on raje beži v delo-nič ga ni doma kakor, da bi zase kaj naredil. Med njima nobene ljubezni, žena razvajen žid, ki se kurba okrog, očetova razvajenka, ampak on nič in nič, ponižni kmetek, dela kar mu naročijo.

Ko se te žena že skoraj leto dni ne dotakne v postelji, vedno moraš prosjačiti, pa še ni nič, usmili se te na vsakih nekaj mesecev in ti ga na roke šibne  da bo mir, fukat ne more zaradi mene in suhe češpe.

Ko sem silil vanjo se je dotikal čez dan je samo  besno sopihala.

Gonila se najbrž  ni, razen če se je med šihtom.

Anonimno 7891, 06.05.2025 ob 09:13

Ko se te žena že skoraj leto dni ne dotakne v postelji, vedno moraš prosjačiti, pa še ni nič, usmili se te na vsakih nekaj mesecev in ti ga na roke šibne  da bo mir, fukat ne more zaradi mene in suhe češpe.

Ko sem silil vanjo se je dotikal čez dan je samo  besno sopihala.

Gonila se najbrž  ni, razen če se je med šihtom.

Klasika!

K sreči sem se ločil in sem sedaj bolj srečen!

Zato, ker so prepričani, da gredo na boljše.

Lubica, 3. oseba pride z razlogom, se ti ne zdi?

Ene si pač raje zatiskajo oči, važno, da možek nosi evrčke domov 🤪

poznano, 06.05.2025 ob 09:25

Klasika!

K sreči sem se ločil in sem sedaj bolj srečen!

Jaz se vsaj zaenkrat ne bom ločil, s tem bi ogrozil tudi prihodnost otrok, bom se pa začel posvečati svojim hobijem, veliko manj bom delal, predvsem pa si bom kupil motor in oldtajmerja za uživanje.

Midva sva skupaj 25 let. Zadnjih 10+ let sva skupaj samo še po dogovoru. Hobijev nimava skupnih, skupnih prijateljev v bistvu tudi ne, ker sva v fazi prepiranja prenehala druženje. Skupaj živiva zaradi financ, nakupa hiše, otrok, z ločevanjem si bomo samo uničili materialno stanje. Če bo kdo od naju našel partnerja, se dogovorimo takrat, kako naprej, zaenkrat noben nima interesa.

Otroci vedo, funkcioniramo kot skoraj normalna družina, razen pač partnerskega razmerja. Se razumeva, komunicirava normalno, nisva pa par. Ljudje okoli mislijo, da smo čisto normalna družina, razen nekaj prijateljev, ki poznajo situacijo.

eqfd, 06.05.2025 ob 10:27

Midva sva skupaj 25 let. Zadnjih 10+ let sva skupaj samo še po dogovoru. Hobijev nimava skupnih, skupnih prijateljev v bistvu tudi ne, ker sva v fazi prepiranja prenehala druženje. Skupaj živiva zaradi financ, nakupa hiše, otrok, z ločevanjem si bomo samo uničili materialno stanje. Če bo kdo od naju našel partnerja, se dogovorimo takrat, kako naprej, zaenkrat noben nima interesa.

Otroci vedo, funkcioniramo kot skoraj normalna družina, razen pač partnerskega razmerja. Se razumeva, komunicirava normalno, nisva pa par. Ljudje okoli mislijo, da smo čisto normalna družina, razen nekaj prijateljev, ki poznajo situacijo.

Žal mi je zate.

Sam ne bi nikoli živel v takšni skupnosti, rajši bi bil v zaporu!

NAvzven je bil sladek in pocukran, doma egoist, zakon pa mrtev

Dva odrasla, ki jima je važen samo denar. Vzgajata enako misleče otroke, ki bodo v enakih strupenih razmerjih. Sramota!

Vsi veze propadejo zaradi pomanjkanja strasti, seksa, privlacnosti. Seveda so kregi zaradi drugih stvari. Ampak vzroki so ti, katere sem naštel. Ce to ne funkcionira in se oba trudita (ali vsaj 1) biti v vezi, je to res zelo velik pritisk in stresno. Vedno pa vse zamanj. Ker veza in privlacnost mora biti enostavna. Brez truda. V bistvu zato ker hočeta biti skupaj. Drugace ne moreta ziveti. Truditi se morata, da vcasih nista skupaj. Torej cim se nekdo trudi, pomeni,da je konec in da tu ni privlacnosti. Trud je zamanj. Posebej, ce celo ostaneta skupaj. Potem je pa res slabo. Dobis vezo brez privlacnosti. Posledicno brez intime, ali se huje, s slabo intimo.

Nič ne traja večno, ne stara in ne nova veza.

Otroci odrastejo, ženskam pa privrejo zamere preteklih let ko so morale biti mame in služkinje, v službo hodit, partner se je pa posvečal svojim hobijem. Zdaj bi pa še vedno mogla streči njega, itak da se jim zdi neumno. Če imajo možnost, grejo.

Tudi sama sem v podobni situaciji, moram pa priznat, da se zdaj odlično razumeva. Sicer nimava niti enega skupnega interesa, imava pa oba zelo aktivno življenje, on svoje, jaz svoje. Ko, in če, bo kateri od naju našel drugega partnerja, bova pa takrat reševala situacijo. Nima pa noben od naju nekih velikih interesov še 1x iti čez ves ta dril. Če bi se ločila, bi se hitro našlo polno pametnjakovičev, ki bi nama težili, zakaj ločitev, rabiš novo/novega….Tako imava pa oba svoj mir.

Če se neka družina predstavlja kot idealna na zunaj ( sosedje, soc. omrežja ) še ne pomeni, da dejansko funkcionira. Ločitev za večino ni lahka. Je pa občasno najboljša rešitev.

New Report

Close