Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Zakaj se ne sprejme davek na nepremičnine?

Zakaj se ne sprejme davek na nepremičnine?

Zakaj se ta davek že končno enkrat ne sprejme?
Država bi dobila ful dnarja od tistih, ki imajo preveč, eni bi se “razdužili”, ker ne bi mogli plačevati toliko in bi bilo na trgu več stanovanj naprodaj in cene bi padle … Mladi bi prej prišli do stanovanj, ne pa da staršem na vratu visijo do 30. leta in še naprej.
Verjetno imajo tisti ki so pri koritu preveč, pa bi jih bolelo tistih 300-500 eurov ki bi jih morali plačat …

To je pa vendar jasno kot beli dan – tako nekomu (marsikomu) ustreza!!

Zakaj točno bi morala plačevat za nekaj, kar sem si pritrgala od ust, medtem ko si ti afne guncala po Maldivih?

Zakaj bi morali tisti, ki so v hišo dali vse, da bodo na stara leta imeli mir in ne bodo v podnajemu, zdaj plačevat še to??
Krivično in nesmiselno.

Kot da davka na nepremičnine ni, malo se pozanimajte?

Davka na nepremičnine ni!!!!

Si šel v trgovino in kupil eno lepo vazo, ki si jo lepo plačal in od cene vaze je bil obračunan davek. A zdaj naj bi na to vazo plačeval davek vseh naslednjih 50 let ali dokler vaze ne razbiješ???? Kaj nisi davka že plačal ob nakupu????

Ko kupiš hišo, plačaš davek. Zakaj bi potem plačeval državi davek za nekaj, kar je že itak tvoje, kar si že plačal???

Ja sej! Celo življenje garam za nakup nepremičnine in ko mi končno uspe, bom plačevala vsako leto še davek! Zakaj? Da boste preostali kar tako prišli do svoje nepremičnine? Po lažji poti?
Davek se plača OB nakupu

Kdo je proti temu davku???

Samo in le tisti, ki imajo že sedaj vsega preveč…..veleposestniki, industrialci, cerkev….pa tisti špekulanti, ki imajo po Jazbinšku nekaj stanovanj in vse oddajajo na črno….

Obdavčit treba luksuz…in vile ter vikendi so luksuz!!

PA vam še povem zakaj sem jaz za??

Me drugim tudi zato, ker sedaj plačam več nadomestila, kot bi plačal davka na nepremičnino:))))

Davka na nepremičnine ni!!!!
[/quote]
Je pa davek od premoženja, ki zajema nepremičnine.
Če ne verjameš lahko plačaš mojega.

Pri tem davku je potrebno vedeti naslednje:

-Zaradi njega ne bo zazidljivih čisto nič več zemljišč kot dosedaj in bo tako bivanjski problem novih generacij ostal,
-Zakoni, ki splošno obdavčujejo zasebno premoženje se sprejemajo zaradi širšega družbenega interesa (naprimer obračun ločenega zbiranja odpadkov, obdavčitev ali prepoved starejših dizelskih vozil, obdavčitev emisij kurilnih naprav) in ne zato, da bi reševali probleme ozkega dela družbe oz. tiste, ki bi neko dobrino meli za manj denarja kot so zanjo pripravljeni plačati čeprav na trgu obstaja tudi možnost najema.

Bolj smiselno je torej sprejeti sistemske ukrepe, preko katerih bodo imeli prebivalci brez lastniškega bivališča možnost izgradnje le-tega za rešitev svojega bivanjskega problema.

Obenem z davkom ni potrebno nadlegovati uspešnih posameznikov, ki imajo nekaj nepremičnin v katerih tako ali drugače preživljajo čas. Posvetiti pa se je potrebno posameznikom, ki imajo v lasti več bivanjskih nepremičnin ki so le v funkciji deponiranja kapitala in v njih ne živijo.
Te nepremičnine je potrebno obdavčiti enako kot vsak drug stoječ kapital. Kapital mora krožiti in naloga držav je, da uvajajo mehanizme kroženja kapitala- sicer sledijo recesije. Na srečo posamezniki ki imajo v lasti več kapitalskih nepremičnin in bi jih tak davek prizadel nikakor niso povezani z zakonodajno vejo oblasti in lahko pričakujemo da bo zakonodaja zdaj zdaj sprejeta.

Realnost je taka:

imam 3. nepremičnine, 2 oddajam v najem.

Sedaj plačam več nadomestila za stavbno zemljišče (plačujem kot lastnik, najemniki že tako komaj najemnino spravijo skupaj) in davka na premoženje, kot bi plačala davka na nepremičnine.

Hura, komaj čakam, da bo davek na nepremičnine, bom plačala manj. Res pa bi plačala več, če bi imela nepremičnine prazne in jih ne bi oddajala.

Poleg tega plačam še 22,5 % davka od pobranih najemnin.

Zakaj ni davka? Kdo za vraga ga bo pa plačeval. Glede na to koliko nepremičnin imajo nekateri, bodo bankrotirali samo zaradi tega davka. Saj ljudje bi nepremičnine z veseljem prodali ampak kdo jih bo pa kupil? Nekatere nepremičnine so dejansko dosti vredne. Kdo bo za njih dal nekaj 100 jurčkov? Davek plačaš, ko kupiš in to je to. Pika.

No, če centre mest z nekaj lastniškimi nepremičninami zaseda nekaj 10 podjetij v lasti nekaj posameznikov ki jih oddajajo nekaj 1.000 ljudem menda ni tako napačno če bi teh nekaj posameznikov vsaj nekaj teh nepremičnin prodalo v izogib bankrotu in odprlo trg?

A luksuz je, če imaš svojo hišo? A drag avto pa ni luksuz? Pa drage obleke? Pa draga potovanja? Pa drag frizer? Pa drag plastični kirurg? Pa ne mi reči zdaj, da na vse to plačaš davek. DREK. Za hišo tudi plačaš davek, ko jo kupiš. Ti in ostali tepci pa zdaj hočeš, da bi davek za hišo plačevali vsako leto. Torej tudi ti plačuj davek za avto, frizerja, obleke… vsako leto. Pa ne samo za vsako novo obleko ampak vsako leto za staro obleko, dokler je ne vržeš v smeti. IDIOTI nevoščljivi samo zato, ker vse raje požrete namesto, da bi šparali.

In pri teh cenah boste prišparali ravno do sprejema v dom za ostarele.

Zadeva je popolnoma napačno zastavljena. Vlada pravi da z davkom na nepremičnine ne bo zbrala več kot z zdajšnjim nusz….torej je zadeva brezpredmetna. Če želijo lahko obstoječe nusz preimenujejo v nepremičninski davek in bodo vsi hepi.
V reali pa bi se moralo določen davek plačevati le od parcele, ki jo posedujemo, ker recimo zasedamo določen teritorij države. Višina prispevka bi morala biti odvisna od velikosti in lokacije. Kaj stoji na parceli, je brezpredmetno, ali zlata vila ali baraka..od vsega so bili plačani davki ob gradnji in se ne sme neko premoženje vsako leto znova obdavčit, tako kot ne plačujemo davka od ferarija v garaži….plačamo le stroške registracije, uporabo cest, kar pa ni odvisno od vrednosti avta

80m2 v Ljubljani, za stavbno zemljišče plačamo LETNO 90€.
A to je veliko?

A luksuz je, če imaš svojo hišo? A drag avto pa ni luksuz? Pa drage obleke? Pa draga potovanja? Pa drag frizer? Pa drag plastični kirurg? Pa ne mi reči zdaj, da na vse to plačaš davek. DREK. Za hišo tudi plačaš davek, ko jo kupiš. Ti in ostali tepci pa zdaj hočeš, da bi davek za hišo plačevali vsako leto. Torej tudi ti plačuj davek za avto, frizerja, obleke… vsako leto. Pa ne samo za vsako novo obleko ampak vsako leto za staro obleko, dokler je ne vržeš v smeti. IDIOTI nevoščljivi samo zato, ker vse raje požrete namesto, da bi šparali.
[/quote]

Mam svojo hišo, ki ni luxsuzna…in nimam dragih avtomobilov, oblek, po glavi se obrijem sam, se pravi nimam dragega frizerja…torej nima ničesar dragega, kar bi me obremenjevalo.

Rade volje pa prispevam v skupno blagajno en znesek od nepremičnine…Zakaj??

Ker imam eno bolezen in tretma na mesec košta 1/2 moje plače. Hvalo Bogu smo še toliko socialni, da mi te injjekcije časti država…katere proračun pa tudi sam pomagam poln po mojih zmožnostih!! Teh injekcij na račun države ne dobijo ne Italjani,ne Hrvatje…..so samoplačniški!!

Zato pa tud od vsakega “albanca” zahtevam račun….zakaj bi “albancu”častil 20% več kot je potreba???

Mam svojo hišo, ki ni luxsuzna…in nimam dragih avtomobilov, oblek, po glavi se obrijem sam, se pravi nimam dragega frizerja…torej nima ničesar dragega, kar bi me obremenjevalo.

Rade volje pa prispevam v skupno blagajno en znesek od nepremičnine…Zakaj??

Ker imam eno bolezen in tretma na mesec košta 1/2 moje plače. Hvalo Bogu smo še toliko socialni, da mi te injjekcije časti država…katere proračun pa tudi sam pomagam poln po mojih zmožnostih!! Teh injekcij na račun države ne dobijo ne Italjani,ne Hrvatje…..so samoplačniški!!

Zato pa tud od vsakega “albanca” zahtevam račun….zakaj bi “albancu”častil 20% več kot je potreba???
[/quote]

Si pa optimist, če misliš, da več boš davkov plačal, več se ti bo vrnilo…
Stari, ne živiš v Skandinaviji, ampak Slovenistanu!

Ja, če bi pa imeli ureditev in vse ugodnosti, kakor jih imajo recimo Švedi ali Danci, sem pa takoj za vse obveznosti in davke!

Si pa optimist, če misliš, da več boš davkov plačal, več se ti bo vrnilo…
Stari, ne živiš v Skandinaviji, ampak Slovenistanu!

Ja, če bi pa imeli ureditev in vse ugodnosti, kakor jih imajo recimo Švedi ali Danci, sem pa takoj za vse obveznosti in davke!
[/quote]

Vem kako je na Danskem rešeno npr. zobozdravstvo….ne hvala, raje slovenistan…verjami!!

Kaj pa je stavbno zemljišče, ki ga vsako leto plačujemo? To je že davek na nepremičnine. Nekateri bi očitno želeli še več davkov. Že tako imamo “davek na davek od davka na davek” sistem. Imamo najvišje davke skoraj na svetu, zagotovo pa smo glede davkov v evropskem vrhu. Poglejte za primer samo davek na plačo.

Avtor, ne sanjaj, da bi bile potem cene nepremičnin kaj dosti nižje. Sicer pa so cene le-teh absolutno previsoke že zdaj. Da se stare nepremičnine prodajajo kjerkoli za več, kot 1.000,00 EUR na kvadrat, je absurdno in sramotno.

Predvideni davek na nepremičnine bi zamenjal ttenutno NUSZ.

Glede na to, da sedaj vsaka občina po svoje določa način in višino NUSZ, se bo sistem poenotil. Prav tako pa bodo, ker se bodo upoštevali bolj popolni podatki, v bodoče zajete praktično vse nepremičnine. Sedaj so namreč marsikje izpuščene tiste, za katere lastniki sami ne prijavijo podatkov, občine pa jih same ‘ne najdejo’.

Še enkrst. Kaj ima veze ali vgradim lesena okna ali imam neko staro šaro, s plačevanjem davka? Edino merilo bi morala biti velikost in lokacija parcele, ne kaj stoji na njej. Na tak način bi bilo zelo preprosto odmerjat davek za posest. Nobenih težav z vrednotenjem, prikrivanjem podatkov itd….če imaš parcelo na top željeni lokaciji, plačaš več, kpt oni v rovtah v bregu….pa nima veze ali v rovtah stoji zlata hiša, na top lokaciji pa raste plevel.

Predvideni davek na nepremičnine bi zamenjal ttenutno NUSZ.

Glede na to, da sedaj vsaka občina po svoje določa način in višino NUSZ, se bo sistem poenotil. Prav tako pa bodo, ker se bodo upoštevali bolj popolni podatki, v bodoče zajete praktično vse nepremičnine. Sedaj so namreč marsikje izpuščene tiste, za katere lastniki sami ne prijavijo podatkov, občine pa jih same ‘ne najdejo’.
[/quote]

[/quote]

Zakon je komaj v pripravi. Predlagaj pristojnim svoje predloge.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close