Zakaj se obsoja samo njo?
Sodelavec in zdaj že bivša sodelavka sta bila najprej ljubimca, zdaj sta v zvezi. Sodelavka je bila ločenka, torej samska. On pa je imel ženo, z njo pa še tri mladoletne otroke. On se je ločil od žene in otroke pustil same z njo ter šel s svojo novo živeti na svoje. Seveda je bila to v kolektivu zelo pereča tema, a večina je popljuvala samo njo, češ da je razdiralka zakonov in družin, pa da je lahka in podobno. Kaj pa on?? Pustil je ženo in otroke zaradi ljubice! A to je pa ok?? Saj ne trdim, da je ona svetnica, a zame je on največji pez*de v tej zgodbi. Tarča kritik pa je bila večinoma samo ona. Ravno to je bil tudi razlog, da je dala odpoved.
Dvoličnost, 09.11.2024 ob 15:57
Sodelavec in zdaj že bivša sodelavka sta bila najprej ljubimca, zdaj sta v zvezi. Sodelavka je bila ločenka, torej samska. On pa je imel ženo, z njo pa še tri mladoletne otroke. On se je ločil od žene in otroke pustil same z njo ter šel s svojo novo živeti na svoje. Seveda je bila to v kolektivu zelo pereča tema, a večina je popljuvala samo njo, češ da je razdiralka zakonov in družin, pa da je lahka in podobno. Kaj pa on?? Pustil je ženo in otroke zaradi ljubice! A to je pa ok?? Saj ne trdim, da je ona svetnica, a zame je on največji pez*de v tej zgodbi. Tarča kritik pa je bila večinoma samo ona. Ravno to je bil tudi razlog, da je dala odpoved.
Saj ni kaj za debatirat, on je pezdetek. Če mu je bilo z ženo tako slabo, bi prej z njo razpucal. Če bi ga pa ljubica nogirala, pa bi se po kolenih plazil za ženo. Pač tipični brezjajčnik.
Ta dvojna morala je ostanek staroverskega razmišljanja in močnega vpliva religij v preteklosti. Bolj je družba konzervativna, bolj za vsako situacijo obsoja ženske. Kar je meni osebno kontradiktorno, kajti prav konzervativci menijo, da so moški superiorna bitja. Torej bi morali nositi večji delež odgovornosti. Ampak očitno jim logika ne dela najbolje.
Tudi ko se je v našem kraju župnik zaljubil in zapustil duhovniški stan, so vaščani pljuvali žensko. Ona je bila kriva za vse. Ampak, roko na srce, če je to nekaj tako hudega, on se je pa prepustil skušnjavi… kako je lahko tak človek bil duhovnik, ki pridiga drugim? Ne vem. Vernikom očitno pamet bolj počasi deluje.
Dobro jutro. Vedno je tako v takih situacijah. Za varanje je kriva ženska (ne glede na to, ali vara ona, ali partner vara njo), kriva je za ločitev, kriva za varanje ene tretje osebe, ker je to osebo zacuprala s svojimi čari, itd., kakor v tvojem primeru. Moški so pač največkrat prevelike reve, da bi priznali napako in prevzeli odgovornost zq svoja dejanja. Je lažje krivit druge, v tem primeru ženske. Saj je tudi na ostalih področjih tako. Zafrknejo nekaj v službi, je kriv sodelavec, ker je dal napačna navodila, ali pa šef, ker je zahteval nemogoče, ali pa računalnik ni prav delal, ni bilo pravega orodja, vremena, ni da ni. Se napijejo na zabavi, so krivi drugi, ker so mu naročali pijačo in vedno nove runde. Kupijo napačen artikel v trgovini, je krova trgovka, ker jih ni opozorila na to. Zgrešijo pot med vožnjo, so gotovo smerokazi butasto in zavajajoče postavljeni. Jim pade daljinec na tla (spet, že stotič), se polomi, pa niso krivi oni, ker ga “mečejo” po tleh, ampak proizvajalec, ker je naredil škart in nekvalitetno robo. In tako naprej. Če malo pogledaš okrog sebe lahko hitro opaziš in spoznaš, da imam prav.
Anonimno140, 09.11.2024 ob 16:15
Ta dvojna morala je ostanek staroverskega razmišljanja in močnega vpliva religij v preteklosti. Bolj je družba konzervativna, bolj za vsako situacijo obsoja ženske. Kar je meni osebno kontradiktorno, kajti prav konzervativci menijo, da so moški superiorna bitja. Torej bi morali nositi večji delež odgovornosti. Ampak očitno jim logika ne dela najbolje.
Tudi ko se je v našem kraju župnik zaljubil in zapustil duhovniški stan, so vaščani pljuvali žensko. Ona je bila kriva za vse. Ampak, roko na srce, če je to nekaj tako hudega, on se je pa prepustil skušnjavi… kako je lahko tak človek bil duhovnik, ki pridiga drugim? Ne vem. Vernikom očitno pamet bolj počasi deluje.
“Ta dvojna morala je ostanek staroverskega razmišljanja in močnega vpliva religij v preteklosti.”
Ni to dvojna morala, niti ni posledica religije, različna obravnava seksualne nediscipline ima izvir v evolucijsko povzročenih bioloških in socialnih razlikah med spoloma, npr. v tem, da ženska kontrolira dostop do seksa, da ima ona možnost podtakniti kukavičje jajce moškemu, obratno ne itd.
Da lahko žensko obsojamo, “lahek moški” se pa že sliši čudno, je zato, ker ženska z lahkoto spi s poljubnim številom tipov, samo ven gre provokativno napravljena in hitro dobi, tip se mora pa pomatrat, da spi npr. s 100 ženskami in to terja precej talenta, truda in napora.
Cenimo, kar je težko dosegljivo, lahko dosegljivih stvari pa pač ne.
Takojeto, 09.11.2024 ob 16:22
Zato, ker ženska vrže plovek, moški pa zagrize. Če ženska noče, nič ni mogoče.
Ženska lahko meče kar hoče, sploh samska. Na poročenem dedcu je da ne grize. Al trdiš da ste tipi tako nesposobni se kontrolirat? Ker potem vam mogoče skrbnika damo in opravilno sposobnost vzamemo 🙂 Al pa ovratnico s štromom da vas trese, k goneče pse….
iDesi 🏍, 09.11.2024 ob 16:50
… in edino zveličavno? 🤔
V nemški vsakdanji rabi se pogosto sliši: “Ja,… kann man tun, muss man aber nicht.” 😉
..res se spodobi in je pravično, primerno in zveličano..
Am ja saj. Malo se morš znat bremzat, da ne zbezljamo vsi po vrsti. Kk bi pa to blo😱
hahahahhaaaaaaaaaaaaaaa, 09.11.2024 ob 18:12
Ženska lahko meče kar hoče, sploh samska. Na poročenem dedcu je da ne grize. Al trdiš da ste tipi tako nesposobni se kontrolirat? Ker potem vam mogoče skrbnika damo in opravilno sposobnost vzamemo 🙂 Al pa ovratnico s štromom da vas trese, k goneče pse….
👍
Verjamem, da prave ženske pravi moški ne bo izdal.
a zakaj, 09.11.2024 ob 18:16
ker je rzdrla družino. najbolj nagnusne ste pa tiste babe,ki zapeljujete poročene in ki imajo družine. upravičeno vam rečejo kurbe.
Že očitno v zakonu ni bilo vse ok, drugače ne bi varal. Bolje tako kot na dveh stolčkih.
Moj bivši se je tudi zaljubil v sodelavko. Za to ne krivim njo, ampak njega. Ko mi je rekel, da ne čuti do mene več ljubezni, sem mu sama rekla naj se odseli. Nikoli ne bi bila z moškim, ki mi ne vrača enakih čustev kot jaz čutim do njega. Sem že raje potem sama.
Pravilno, 09.11.2024 ob 19:05
Že očitno v zakonu ni bilo vse ok, drugače ne bi varal. Bolje tako kot na dveh stolčkih.
Moj bivši se je tudi zaljubil v sodelavko. Za to ne krivim njo, ampak njega. Ko mi je rekel, da ne čuti do mene več ljubezni, sem mu sama rekla naj se odseli. Nikoli ne bi bila z moškim, ki mi ne vrača enakih čustev kot jaz čutim do njega. Sem že raje potem sama.
Preblisk: Praviš “… ki mi ne vrača enakih čustev, kot jaz čutim do njega… “ Zveni tako prekleto dobro, toda,… mar ni to koercivna kontrola? Čustveno nasilje, po domače. 🤔
oba nosita svoj delež krivde v tej zgodbi.. ampak lej-če je njemu do droljače, naj uživa z njo.. in če je njemu do varalice z tremi otroki ter prevarano ženo za sabo, naj uživa v tem.
nikdar ni potrebe po varanjih in po ljubicah. Ker zreli ljudje se pogovorijo, se razidejo, če ne najdejo več skupnega jezika in skupne poti, ter prebolijo. Šele potem se ozrejo za drugo osebo, če jim sploh še je do tega.
te čustvene igrice se gredo nezreli ljudje.
Kdo ti je kriv če si poročila nekoga, ki se ni zmožen obvladati in držati tiča v gatah? Ker to je njegovo delo, kot mož. Ni delo samskih žensk da čuvajo tiča v gatah tvojega moža. Njegovo delo je to. Ona ni nobene družine razdrla. Ni bila poročena. On jo je. Ti je pa lažje krivit ženske a ne, kot pa si priznati da si eno pezde na stopnji razvoja gonečega psa poročila.
Anonimno 10292, 09.11.2024 ob 16:36
Avtorica, moje mnenje je, da nihče nima pravice nikogar od njiju obsojati, to je vtikanje v tuje osebne zadeve kar je nesprejemljivo.
VSak lahko obsodi neprimerno obnašanje – še več, to je njegova moralna dolžnost. Če veš kaj to sploh je.