Zakaj se obsoja samo njo?
iDesi 🏍, 09.11.2024 ob 19:24
Pravilno, 09.11.2024 ob 19:05
a zakaj, 09.11.2024 ob 18:16
ker je rzdrla družino. najbolj nagnusne ste pa tiste babe,ki zapeljujete poročene in ki imajo družine. upravičeno vam rečejo kurbe.
Že očitno v zakonu ni bilo vse ok, drugače ne bi varal. Bolje tako kot na dveh stolčkih.
Moj bivši se je tudi zaljubil v sodelavko. Za to ne krivim njo, ampak njega. Ko mi je rekel, da ne čuti do mene več ljubezni, sem mu sama rekla naj se odseli. Nikoli ne bi bila z moškim, ki mi ne vrača enakih čustev kot jaz čutim do njega. Sem že raje potem sama.
Preblisk: Praviš “… ki mi ne vrača enakih čustev, kot jaz čutim do njega… “ Zveni tako prekleto dobro, toda,… mar ni to koercivna kontrola? Čustveno nasilje, po domače. 🤔
Tudi meni je vsa fora veze, da mi nekdo čustva vrača. Veze niso za hlad, cimerstvo, ekonomsko računico, fasado, ignoranco. Je bolje biti sam potem, kot da te zvečer nihče ne objame, zjutraj pritisne poljubček za dobro jutro in vse vmes, nežnosti, pogledi, nasmeh na obrazu, ko te zagleda, male fore in dolgi pogovori ko prideta zvečer iz službe. To je bistvo življenja in če tega ni, rabiš imeti sebe raje od druge osebe in oditi.
Zame osebno je to edina “psihologija” zadaj.
Ne ni, 09.11.2024 ob 20:07
Tudi meni je vsa fora veze, da mi nekdo čustva vrača. Veze niso za hlad, cimerstvo, ekonomsko računico, fasado, ignoranco. Je bolje biti sam potem, kot da te zvečer nihče ne objame, zjutraj pritisne poljubček za dobro jutro in vse vmes, nežnosti, pogledi, nasmeh na obrazu, ko te zagleda, male fore in dolgi pogovori ko prideta zvečer iz službe. To je bistvo življenja in če tega ni, rabiš imeti sebe raje od druge osebe in oditi.
Zame osebno je to edina “psihologija” zadaj.
Slišim to globoko potrebo po tem, da bi se čutili zares ljubljeni. Po tem, da bi čutili, da smo nekomu posebni, dragoceni. To je tako človeško, tako razumljivo. 💗
Je pa tanka meja. Nekaj je reči “Želim si odnos, kjer si vzajemno izkazujeva ljubezen in pozornost”. To je zdrava potreba po pristni povezanosti, po tem, da sva oba aktivno v odnosu. Da slišiva eden drugega in se odzivava na potrebe eden drugega.
Druga zgodba pa je, ko ta potreba preraste v pričakovanje “Moraš čutiti do mene isto kot jaz do tebe!” ali bog ne daj celo v zahtevo. Zveni nedolžno, skoraj romantično… ampak pomislimo: Ali lahko sploh zahtevamo ali pričakujemo določena čustva od drugega? Ali ni to oblika pritiska, ki pravzaprav ubija pristnost? Pogojevanje. Čista transakcija v kontekstu, kjer transakcijski pristop ubije odnos.
V zdravem odnosu dva človeka svobodno – brez pritiska in pogojevanja – gradita skupno zgodbo. Vsak dan znova izbirata drug drugega. Včasih čustva zrastejo. Včasih zbledijo. In ja, to boli kot sto mater, ampak nikogar ne moremo (in ne smemo) prisiliti v čustva. Niti sebe ne.
Prava ljubezen je kot ptica – najlepše je, ko svobodno prileti na naš okenski okvir. In ja, včasih tudi odleti. Potem, ko jo najrmimo. Tudi to je del zgodbe. A prav ta svoboda daje vrednost vsakemu trenutku, ko vsak izmed nas izbere, da na simbolni ravni ostane, s tem ko se vedno znova rad vrne. In v zameno za krmo zažvrgoli čudovito melodijo. In ko zaupa dovolj, se celo pusti pobožati. Si dovoli izpostaviti, biti ranljiv. In to je ljubezen. Predati se v smislu izročanja v nemilost, da smo lahko pogubljeni in hkrati verjamemo, da temu ne bo tako, da smo na varnem. 💙
hahahahhaaaaaaaaaaaaaaa, 09.11.2024 ob 18:12
Takojeto, 09.11.2024 ob 16:22
Zato, ker ženska vrže plovek, moški pa zagrize. Če ženska noče, nič ni mogoče.
Ženska lahko meče kar hoče, sploh samska. Na poročenem dedcu je da ne grize. Al trdiš da ste tipi tako nesposobni se kontrolirat? Ker potem vam mogoče skrbnika damo in opravilno sposobnost vzamemo 🙂 Al pa ovratnico s štromom da vas trese, k goneče pse….
Besede vsake ku.rbice.
Ženske slišale ste. Samska lahko dela kar hoče, torej imate vso moralno pravico zaščititi svojo družino in sklofutati ljubico, ona pa naj se ubrani, če lahko. ; )
Najboljš da kar Inštitut 8.marec pove ali je ta ženska kurba, saj je problem enak kot pri splavu, otroka naredita oba, za splav je odgovorna pa ženska. Me zanima za koga bi fajtale te gospodične. Vprašanje za zbiranje en miljon podpisov.
Za mene sta enako odgovorna oba, kar nekaj jih poznam ki so to dejanje obžalovali.
@idesi, da ne povečujem klobase
V bistvu mislim kar isto, kot ti. Ne vem, kje si se zapel na tem odgovoru, meni deluje v mejah nekega razuma in ne popolne obsedenosti ali toksičnosti. Čeprav nikoli ne veš kaj je zadaj, a ponavadi taki potem rečejo: ne daješ mi dovolj, on nima tega, kar jaz rabim, itd. Nekdo, ki je obseden, pa ponavadi niti ne šmirgla druge osebe, ker je kot stvar na oddaljeni gori, nek sveti gral, ki izpoljnuje vse kriterije le s tem, da se je blagoslovil pribižati življenju te osebe. Tako obsedenost je težko vračati, tudi druga oseba rabi imeti neke narcisistične oz. Egoistične tendence, da mu/ji to prija.
Seveda ne ljubimo vsi enako, smo različni in tako je prav, a še vedno mora biti prisotna ljubezen in spoštovanje. Kot naprimer nekdo bi to ptico, ki naj bi bila svobodna vzel, kot nekoga, ki vara, kar je toksično, uničujoče za drugo osebo, če to dopušča. Potem je pa že treba nastaviti bodečo žico, da ne pride nazaj, drugače reže tvojo samospoštovanje in ljubezen do sebe. Vsi imamo svoje meje, svoboda ja, a ne za vsako ceno. Ljubezen ja, a spet ne za vsako ceno.
Veza je veza le, dokler je to dvosmerna cesta in je ljubezen prisotna, mislim, da je bolj to mislila, kot kaj drugega.
Tudi jaz ne vem, kakšen človek moraš biti, da gledaš nekoga totalno nesrečnega zraven sebe vsak dan, ko naj bi ga ljubil. Če ljubiš, oz. si neko normalno bitje z vsaj malo čustvene inteligence, tega pač ne moreš. Če ljubiš mu pa še toliko bolj privoščiš srečo in si želiš njegove sreče, čeprav ni s tabo. Ne pa kao, jaz te ljubim, bodi tu, reži si žile, če rabiš mislim no…
Takojeto, 09.11.2024 ob 20:43
Besede vsake ku.rbice.
Ženske slišale ste. Samska lahko dela kar hoče, torej imate vso moralno pravico zaščititi svojo družino in sklofutati ljubico, ona pa naj se ubrani, če lahko. ; )
Kaj pa če ne bi poročale bebotov, ki niso zmožni svojega tiča nadzorovat? Kaj če bi raje poročile moške? Aja vas noben moški noče (čudaško) in ste pač vzele kar se je ponujalo. Sedaj bi pa ženske klofutale. Zato ker je ta vaš “mož” nesposoben sam sebe obvladat. Ker se mu dvigne na druge, ne na vas, ker ga uporablja na drugih namesto na vas. One krive. Ne on. Ne ve ki ste to poročile. Ve morate varuške sedaj odraslim dedcem špilat, ker so nesposobni živeti kot odrasli odgovorni ljudje. Sedaj mora vsa ženska populacija se skrivati pred vašim “možičkom”, da ga ne bi slučajno kje zasrbelo. One morajo skrbeti za to da tič VAŠEGA MOŽA ne reagira na njih. Njihova naloga je to. Ne naloga vaših dedcev. Naloga žensk je da poskrbijo za to da boste ve še naprej lahko živele v fantaziji popolnega zakona in si lagale kako je vašim partnerjem vsaj malo mar za vas in vašo popolno družinico.
če so otroci stari 20 + let in priskrbljeni je to čist ok.. Seveda je bolj tip kriv za ločitev.. Bi pa možakar seveda moral najti ženi kakšnega rezervnega tipa.., da bivšo malo potolaži.. Življenje je zelo enostavno, če si zdrav.. V čem je fora.. Jebeš vse vere.., če človek ne pozna najbolj pomembno vero, ki se imenuje Fair play.. Sicer, tud men ni jasno, kako se lahko ločijo pari, ki so se 3x krenili na polno oz. imajo kup otrok.. Ampak, jebi ga.., vsakega se naveličaš.., niso vsi tako zvesti kot je Melanija Donaldu..
Moški je kriv zato, ker je izneveril zaupanje svoje žene in pozabil na družinske obveznosti zaradi druge ženske. Ta ženska pa je kriva zato, ker je “kradla” tisto, kar ni njeno. Isto kot bi sunil tuj avto na parkirišču in se vozil z njim. Kakorkoli, tudi če ga ta sodelavka ne bi ujela, bi ga pa kakšna druga, ker očitno žene ni ljubil.
Če lahko zapustiš hišo na kredit, ženo, otroke, zaradi druge ženske, mora bit pa res velika ljubezen, da vse to žrtvuješ.
Ne bit tako prepričani, da se bo njuna zgodba slabo končala. Vem za najbolj nemogoče ljubezenske scenarije, ki so se srečno izšle
Ljubezen premaga vse ovire. Ljubezen je na strani pogumnih in je gluha za obsojanje drugih.
Ne ni, 09.11.2024 ob 21:50
@idesi, da ne povečujem klobase
V bistvu mislim kar isto, kot ti. Ne vem, kje si se zapel na tem odgovoru, meni deluje v mejah nekega razuma in ne popolne obsedenosti ali toksičnosti. Čeprav nikoli ne veš kaj je zadaj, a ponavadi taki potem rečejo: ne daješ mi dovolj, on nima tega, kar jaz rabim, itd. Nekdo, ki je obseden, pa ponavadi niti ne šmirgla druge osebe, ker je kot stvar na oddaljeni gori, nek sveti gral, ki izpoljnuje vse kriterije le s tem, da se je blagoslovil pribižati življenju te osebe. Tako obsedenost je težko vračati, tudi druga oseba rabi imeti neke narcisistične oz. Egoistične tendence, da mu/ji to prija.
Seveda ne ljubimo vsi enako, smo različni in tako je prav, a še vedno mora biti prisotna ljubezen in spoštovanje. Kot naprimer nekdo bi to ptico, ki naj bi bila svobodna vzel, kot nekoga, ki vara, kar je toksično, uničujoče za drugo osebo, če to dopušča. Potem je pa že treba nastaviti bodečo žico, da ne pride nazaj, drugače reže tvojo samospoštovanje in ljubezen do sebe. Vsi imamo svoje meje, svoboda ja, a ne za vsako ceno. Ljubezen ja, a spet ne za vsako ceno.
Veza je veza le, dokler je to dvosmerna cesta in je ljubezen prisotna, mislim, da je bolj to mislila, kot kaj drugega.
Tudi jaz ne vem, kakšen človek moraš biti, da gledaš nekoga totalno nesrečnega zraven sebe vsak dan, ko naj bi ga ljubil. Če ljubiš, oz. si neko normalno bitje z vsaj malo čustvene inteligence, tega pač ne moreš. Če ljubiš mu pa še toliko bolj privoščiš srečo in si želiš njegove sreče, čeprav ni s tabo. Ne pa kao, jaz te ljubim, bodi tu, reži si žile, če rabiš mislim no…
Mene je zmotil koncept. Ko nekdo reče, da ne bi mogel biti z nekom, ki mu ne vrača enakih čustev. To implicira čustveni vrtiljak, uničujočo spiralo. Nerealne predstave.
Nekako se čuti, da izhaja iz romantične predstave. A življenje ni pravljica. Vzemimo za trenutek predpostavko kot smiselno… in si predstavljajmo jezo. Ona občuti krivico zaradi nekega njegovega ravnanja. In po njenih besedah, naj bi on vračal z enakimi čustvi, kot čuti ona. In imamo oscilacojo. Kjer eden drugega ojačujeta v istem čustvu, dokler to ne preraste v uničujoč orkan.
To je tisto nezavedno, ki nas vodi in uniči naše odnose. Na drugi strani ne potrebujemo nekoga, ki nam bo vračal enaka čustva v enaki meri, temveč nekoga, ki zmore shajati z našimi čustvi, ne da bi jih nujno vsakič prevzel nase.
Po domače: če smo žalostni, ker nam je morda umrl bližnji, ne potrebujem res nekoga, ki se bo skupaj z nami utapljal v žalost. Ravno obratno. Dobro je, da je nekdo, ki ga ne preplavi naša žalost. Ki sočustvuje in hkrati regulira in nas podpira, da gremo mi skozi naš proces žalovanja v našem tempu, ne da bi sam nujno čutil enako in bog ne daj, da bi tudi on žaloval zato, ker ne prenese našd žalosti in se poskušal regulirati skozi nas.
To je razlika med patološko simbiozo in povezanostjo. Med toksičnostjo ter oporo in poživljanjem.
Krivda ali odgovornost? Kaj bo?
Oba sta popolnoma neodgovorna in se jima bo zalomilo točno na istem delu partnersva, to je prevzemanju odgovornosti.
Kot družba pa smo točno taki kot so nas vzgojili. Za emocije prevzema odgovornost ženska, moški za dejanja, podlaga za to godljo so pa emocije, torej, čemu se čudite?
ena prevarana a ne?, 09.11.2024 ob 19:56
Kdo ti je kriv če si poročila nekoga, ki se ni zmožen obvladati in držati tiča v gatah? Ker to je njegovo delo, kot mož. Ni delo samskih žensk da čuvajo tiča v gatah tvojega moža. Njegovo delo je to. Ona ni nobene družine razdrla. Ni bila poročena. On jo je. Ti je pa lažje krivit ženske a ne, kot pa si priznati da si eno pezde na stopnji razvoja gonečega psa poročila.
Bolje ne bi mogla oziroma mogel napisati. Točno to je!