Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj se obsoja samo njo?

Zakaj se obsoja samo njo?

Odgovor na objavo uporabnika
robi9, 10.11.2024 ob 09:26

iDesi 🏍, 09.11.2024 ob 16:31

In zakaj bi kogarkoli izmed njiju sploh obsojali? 🤔

Seveda se narcis sprašuje, zakaj bi koga sploh obsojali, ker bi potem morali tudi tebe obsojati in bi si sam moral priznati svoje grehe in izkoriščanje bivše.

Evo, se je že začelo…

Spet bo debata o idesiju in lepooki. Odpiram smoki🧐

Osvajanje in obrekovanje v službi je jasen znak, da vas je preveč v službi in kradete Bogu čas. Nekaj bi vas moralo zabrisat na cesto pa bi bil mir.

Srce125, 10.11.2024 ob 08:23

Moški je kriv zato, ker je izneveril zaupanje svoje žene in pozabil na družinske obveznosti zaradi druge ženske. Ta ženska pa je kriva zato, ker je “kradla” tisto, kar ni njeno. Isto kot bi sunil tuj avto na parkirišču in se vozil z njim. Kakorkoli, tudi če ga ta sodelavka ne bi ujela, bi ga pa kakšna druga, ker očitno žene ni ljubil.

Razlika je v tem da ima avto lastnika, ljudje pa nimamo lastnikov. Kako lahko ukradeš nekaj kar ni od nikogar?

Sploh je pa tvoja primerjava čudaška. Nekaj je ukrasti avto, nekaj pa da ti nekdo da ključe od avta in reče da ga uporabljaj. To drugo pač ni kraja 🙂

razlika, 10.11.2024 ob 09:59

Razlika je v tem da ima avto lastnika, ljudje pa nimamo lastnikov. Kako lahko ukradeš nekaj kar ni od nikogar?

Sploh je pa tvoja primerjava čudaška. Nekaj je ukrasti avto, nekaj pa da ti nekdo da ključe od avta in reče da ga uporabljaj. To drugo pač ni kraja 🙂

Jaz sem pa zaznal, da  naj bi žene ne ljubil. Zanimivo zastavljeno. Ker žene ni dovolj ljubil, se je poonegavil z drugo. Ne vem, če opazite: njegova vrednost je pogojevana z ljubeznijo do žene.

Kaj pa, če zastavimo drugače… kaj pa, če je odnos razpadel, ker se nista v tem odnosu počutila varna, cenjena, ljubljena in nista vlagala truda v to, da bi se trend obrnil? 🤔

iDesi 🏍, 09.11.2024 ob 20:40

Ne ni, 09.11.2024 ob 20:07

iDesi 🏍, 09.11.2024 ob 19:24

Pravilno, 09.11.2024 ob 19:05

a zakaj, 09.11.2024 ob 18:16

ker je rzdrla družino. najbolj nagnusne ste pa tiste babe,ki zapeljujete poročene in ki imajo družine. upravičeno vam rečejo kurbe.

Že očitno v zakonu ni bilo vse ok, drugače ne bi varal. Bolje tako kot na dveh stolčkih.

Moj bivši se je tudi zaljubil v sodelavko. Za to ne krivim njo, ampak njega. Ko mi je rekel, da ne čuti do mene več ljubezni, sem mu sama rekla naj se odseli. Nikoli ne bi bila z moškim, ki mi ne vrača enakih čustev kot jaz čutim do njega. Sem že raje potem sama.

Preblisk: Praviš “… ki mi ne vrača enakih čustev, kot jaz čutim do njega… “ Zveni tako prekleto dobro, toda,… mar ni to koercivna kontrola? Čustveno nasilje, po domače. 🤔

Tudi meni je vsa fora veze, da mi nekdo čustva vrača. Veze niso za hlad, cimerstvo, ekonomsko računico, fasado, ignoranco. Je bolje biti sam potem, kot da te zvečer nihče ne objame, zjutraj pritisne poljubček za dobro jutro in vse vmes, nežnosti, pogledi, nasmeh na obrazu, ko te zagleda, male fore in dolgi pogovori ko prideta zvečer iz službe. To je bistvo življenja in če tega ni, rabiš imeti sebe raje od druge osebe in oditi.

Zame osebno je to edina “psihologija” zadaj.

Slišim to globoko potrebo po tem, da bi se čutili zares ljubljeni. Po tem, da bi čutili, da smo nekomu posebni, dragoceni. To je tako človeško, tako razumljivo. 💗

Je pa tanka meja. Nekaj je reči “Želim si odnos, kjer si vzajemno izkazujeva ljubezen in pozornost”. To je zdrava potreba po pristni povezanosti, po tem, da sva oba aktivno v odnosu. Da slišiva eden drugega in se odzivava na potrebe eden drugega.

Druga zgodba pa je, ko ta potreba preraste v pričakovanje “Moraš čutiti do mene isto kot jaz do tebe!” ali bog ne daj celo v zahtevo. Zveni nedolžno, skoraj romantično… ampak pomislimo: Ali lahko sploh zahtevamo ali pričakujemo določena čustva od drugega? Ali ni to oblika pritiska, ki pravzaprav ubija pristnost? Pogojevanje. Čista transakcija v kontekstu, kjer transakcijski pristop ubije odnos.

V zdravem odnosu dva človeka svobodno – brez pritiska in pogojevanja – gradita skupno zgodbo. Vsak dan znova izbirata drug drugega. Včasih čustva zrastejo. Včasih zbledijo. In ja, to boli kot sto mater, ampak nikogar ne moremo (in ne smemo) prisiliti v čustva. Niti sebe ne.

Prava ljubezen je kot ptica – najlepše je, ko svobodno prileti na naš okenski okvir. In ja, včasih tudi odleti. Potem, ko jo najrmimo. Tudi to je del zgodbe. A prav ta svoboda daje vrednost vsakemu trenutku, ko vsak izmed nas izbere, da na simbolni ravni ostane, s tem ko se vedno znova rad vrne. In v zameno za krmo zažvrgoli čudovito melodijo. In ko zaupa dovolj, se celo pusti pobožati. Si dovoli izpostaviti, biti ranljiv. In to je ljubezen. Predati se v smislu izročanja v nemilost, da smo lahko pogubljeni in hkrati verjamemo, da temu ne bo tako, da smo na varnem. 💙

Globok in še kako resničen zapis.

💛🧡💚

Dvoličnost, 09.11.2024 ob 15:57

Sodelavec in zdaj že bivša sodelavka sta bila najprej ljubimca, zdaj sta v zvezi. Sodelavka je bila ločenka, torej samska. On pa je imel ženo, z njo pa še tri mladoletne otroke. On se je ločil od žene in otroke pustil same z njo ter šel s svojo novo živeti na svoje. Seveda je bila to v kolektivu zelo pereča tema, a večina je popljuvala samo njo, češ da je razdiralka zakonov in družin, pa da je lahka in podobno. Kaj pa on?? Pustil je ženo in otroke zaradi ljubice! A to je pa ok?? Saj ne trdim, da je ona svetnica, a zame je on največji pez*de v tej zgodbi. Tarča kritik pa je bila večinoma samo ona. Ravno to je bil tudi razlog, da je dala odpoved.

nova zaposlena srednjih let odličnega izgleda, simpatična, delovna, pač pusti vtis na človeku tako ali drugače. Dokler njeni moški sodelavci in nadrejena niso vedeli njene žalostne zgodbe je bilo vse ok oziroma so jo osvajali oboževali. Ko so izvedeli da je vdova so jo začeli mobingirat dvomite o njenih sposobnostih izničvat njeno delo, popolnoma so jo izločili, zgolj zato ker je bila vdova.Nadrejena je z njenim prihodom izgubila ogromno moških podrejenih ritoliznikov in ji je ta informacija se kako prišla prav , moški pa so bili užaljeni ker pri vdovo niso dobili priložnosti za seks . Sodelavka si je našla drugo službo.

iDesi 🏍, 10.11.2024 ob 10:04

Jaz sem pa zaznal, da  naj bi žene ne ljubil. Zanimivo zastavljeno. Ker žene ni dovolj ljubil, se je poonegavil z drugo. Ne vem, če opazite: njegova vrednost je pogojevana z ljubeznijo do žene.

Kaj pa, če zastavimo drugače… kaj pa, če je odnos razpadel, ker se nista v tem odnosu počutila varna, cenjena, ljubljena in nista vlagala truda v to, da bi se trend obrnil? 🤔

Se strinjam, niti približno ni vrednost moškega v tem koliko ženo ljubi. Ljubezen in zakon je stvar dveh. In če moraš nekoga omejevati in nadzorovati, zato da ostane s tabo…to naj bi bil zakon in ljubezen? Osebno ne bi želela ob sebi imeti človeka, ki želi biti drugje. Ki ni navdušen nad tem da je ob meni. Ki se ne počuti sprejeto, ljubljeno ob meni. Ki noče tega isto nazaj dajat. Zakaj bi nekoga si želeli prisiliti da je z vami? To pač ni ljubezen. Zato se počutite da vam nekdo krade. Ker ne razumete kaj partnerstvo in ljubezen je. Lastništvo osebe pač to ni. Ni nihče vaša last.

Kradla je tko malo grdo rečeno. Kaj pa vemo, mogoče ji je dvoril 2 leti pa govoril da je ločitev v postopku… Ona se je pa zaljubila in je to to. Ne vemo, mogoče je ljjbica samo pospešila razhod, če bi bil tako zaljubljen v ženo se to ne bi zgodilo, pa če bi una druga s štrumpantli okoli njega skakala.

S tem sem mislila samo, da če se ne vidi več z mano, naj gre. Bila sva skupaj 15 let. Ne bom jaz nikogar prepričevala da ostane. Prizadel pa me je bolj z lažmi kot pa samo prevaro. Jaz verjamem, da se vsak lahko zaljubi, ne obsojam, ampak dajte moški imejte vsaj toliko jajc, da poveste pravi vzrok odhoda, ne pa neko nakladanje.

Jaz tudi mislim da je taka dvoličnost odraz naše preteklosti. Ljudje se delajo poduhovljene, v svojem bistvu pa niso nič napredovali. Saj berete zapise tu gor, polno takih.

Kot prvo, če bi bili taki kot mislijo da so, se ob to sploh ne bi obregnili. Sej jih ne tiče, to je med drugimi osebami.

Kot drugo, vsak je odgovoren za svoja dejanja. Nazivat žensko s kurbo samo zato ker se je zaljubila, je psihopatsko. Moški je odgovoren za odnos z ženo in z otroci. Prav tako je žena odgovorna za odnos z možem in otroci. Če med njima v zakonu ne štima ali sta mu nedorasla, je to njuna odgovornost. Ne od xy ženske.

Zame je vedno mnogo bolj kriv tisti, ki je vezan, torej v tem primeru moški. Ampak če prav razumem, sta ta dva ostala skupaj, tako da sta se očitno res našla in potem to zame ni več kurbarija

Sta se pač zaljubila, kar ne bi bilo mozno, če bi on imel ok zakon.

Berem in mi je jasno, svet v katerem delujemo je naravnan v prelaganje odgovornosti, sklicevanju ne višje cilje in opravičevanju ravnanj, ki pomembne prve (otroci, partnerji) obravnava kot koleteralno škodo. Ko odrasel človek na prvo mesto postavi zgolj svoje potrebe in lastno srečo, ne glede na to, kako bo z njegovimi, je to znak, da tak človek ni zrel/sposoben nobenega medčoveškega odnosa, ki temlji na čustvih, gre zgolj za potrošniko odvisnost od odnosov po tržnem sistemu daj-dam! In dobimo odgovor, zakaj razkroj vrednost in moralnih normativov, zakaj nemogoči otroci, nemočni odrasli ob njih, zakaj toleriramo goljufije, norčevanja, izkoriščanja! Večinoma izgovorov je, ker sistem to dopušča, moje mnenje pa je, ker smo ljudje pokvarjeni in egoistični in zelo zelo nesrečni in zlobni in ker smo prepričani, da sami nismo takšni, takšni so drugi, če pa že priznavamo delček krivde, pa hitro povemo, da smo taki zato, ker so nas drugi naredili take!

KrEna540, 10.11.2024 ob 11:28

Zame je vedno mnogo bolj kriv tisti, ki je vezan, torej v tem primeru moški. Ampak če prav razumem, sta ta dva ostala skupaj, tako da sta se očitno res našla in potem to zame ni več kurbarija

Sta se pač zaljubila, kar ne bi bilo mozno, če bi on imel ok zakon.

Oh, kako ste eni naivni. Ha, ha… zaljubljenost…

Moški je za ženske zanimiv, ker je poročen. Ženska steguje kremplje po poročenem, ženska da pobudo in ženska je aktivna. Moški je samo moški in pač odreagira, kot povprečen moški.

Tipično mnenje odgovor potencialne kurbetine, če to itak že ni.

Odgovorna sta oba enako. Že otroke je treba učiti, da so za svoja dejanja odgovorni in ne on je pač fantek, ti moraš biti bolj pametna. Kaj ima okolica s tem, je druga stvar. Ne ve ničesar o življenju v eni ali drugi družini, komentarje dela po svojem občutku, ki je lahko svetlobna leta proč od resnice. Je niti ne zanima, glavno da ima temo za ogovarjanje, tako se vsaj začasno odmakne od svoje živete realnosti in se tako poveže proti skupnemu sovražniku.

lisica je ženska, 10.11.2024 ob 11:32

Oh, kako ste eni naivni. Ha, ha… zaljubljenost…

Moški je za ženske zanimiv, ker je poročen. Ženska steguje kremplje po poročenem, ženska da pobudo in ženska je aktivna. Moški je samo moški in pač odreagira, kot povprečen moški.

Očitno vsi zagovarjate tezo, da je potrebno moškim opravilno sposobnost vzet? 🙂

Ni bolj patetičnega prizora, kot ženske, ki za felerje svojih moških krivijo druge ženske 🙂 Pardon se popravljam, je še bolj patetično da obstajajo moški, ki se prostovoljno postavijo tako nizko, da trdijo da nimajo nič nadzora nad sabo, da jih samo nagoni vodijo. Še sreča da se velikokrat skupaj date :). Svoji k svojim.

aves, 09.11.2024 ob 21:46

Da je to ^v kolektivu zelo pereča tema^, je najmanj alarm. Za tiste, ki vodijo podjetje, da vam dajo toliko prostega časa, da se ukvarjate z zgodbo dveh, ki se vas ne tiče razen na nivoju čveka in zgražanja.

Tudi jaz sem pomislila na to. V naši službi nimamo časa, da se ukvarjamo s privat življenji zaposlenih, tako da očitno imate veliko prostega časa, da se toliko ukvarjate z osebnimi stvarmi, kar se vas v bistvu niti ne tiče.

Klofutat žensko, ki ti je ukradla moža, taka te bo še dvakrat bolj sklofutala nazaj. Potem boš brez moža jokala, da je zapustil družino, ker je zapustil tebe.

Srce125, 09.11.2024 ob 20:03

Onadva ne bosta dolgo skupaj, še posebej ne, če je ona varala bivšega in se zaradi tega ločila. Kriva sta pa oba enako.

Pa ljudje ste res fenomenalni! Kar nekaj natolcujete in dodajate, samo da je bolj zanimivo in se lahko nekoga še dodatno očrni, ker resnica ni dovolj umazana, a ne. Pa kje, za boga, avtorica piše, da je sodelavka ločena zaradi tega, ker je v preteklosti varala. Res ste neverjetni, no.

@idesi
, nisi razumel najbolje.

Meni je noro to, da se tisti, ki se pretvarja, da ljubi, le da bi nekdo drug ostal z njo/znjim, pa čeprav nesrečen, ker si ne želi biti več s to osebo. Meni je to bolano, kakšen človek rabiš biti, da gledaš nekoga nesrečnega ob sebi in ti je za njegovo dobrobit malo mar, ti pa to zapakiraš v ljubezen.

Anonimno 2662, 10.11.2024 ob 12:22

Pa ljudje ste res fenomenalni! Kar nekaj natolcujete in dodajate, samo da je bolj zanimivo in se lahko nekoga še dodatno očrni, ker resnica ni dovolj umazana, a ne. Pa kje, za boga, avtorica piše, da je sodelavka ločena zaradi tega, ker je v preteklosti varala. Res ste neverjetni, no.

Nisem napisala, da je varala, ampak, če je varala. Pari se namreč vse pogosteje ločijo zaradi varajoče žene in ne moža.

Zenske nimajo zastonj pridevnikov: kurba, cipa, prasica, lajdra. Vse so si jih same prisluzile skozi cas. Tud ne recejo kar tako, da je kurbarija najstarejsa obrt.

Dvojna merila, oziroma zakaj sploh se isce krivec? Oba sta prispevala svoj del, drugace ta veza menda ne bi nikdar obstajala. Ne razumem, zakaj je tu samo ona tista, ki “dela nekaj narobe”, ceprav sta vpletena oba in ceprav nihce ocitno nic ne dela narobe, glede na to, da veza funkcionira. Njemu je v zakonu ocitno nekaj manjkalo, ona pa je itak bila samska.

Srce125, 10.11.2024 ob 12:41

Nisem napisala, da je varala, ampak, če je varala. Pari se namreč vse pogosteje ločijo zaradi varajoče žene in ne moža.

Ja, ampak s tem že namiguješ pa niti približno ne veš, če je karkoli od tega res. Sploh ni nujno, da sta se ločila zaradi varanja, ampak, ne, ti moraš na vsak način pristaviti svoje mnenje, če tudi s kvazi statistiko, ki niti ne drži.

Zanimivo, kako nekateri želijo minimizirati dejanje te ženske. Tudi mene je osvajalo veliko poročenih tipov, ampak jaz se ne grem teh igric. Nikoli ne naredi drugemu tistega, kar ne želiš, da tebi nekdo naredi.

New Report

Close