zakaj se toliko razburjate zaradi BB?
Z razburjate mislim v stilu “Joj, Nina je taka, meni se gravža”, “Joj, Robi je tak, a ga ni sram?”, “Joj, Jasmina je taka, ubogi njeni starši”…
Tisti, ki to redno spremljate, radi o tem razpravljate (bolje rečeno čvekate), ker je pač zanimivo. Zanimivo se je zgražati nad drugimi, kakšni so, kako so nevzgojeni, kakšne butaste stvari govorijo, kako varajo, kako hitro se dajo dol itd. Preprosto je zanimivo se zgražati nad nekom in s tem misliti, kako smo sami boljši, kako mi takih stvari ne bi nikoli naredili, kako sploh se ne bi prijavili na BB…
To je bistvo Big Brotherja. Gledati ljudi, jih opazovati, poslušati, kaj govorijo, se zgražati nad njihovim zasebnim življenjem, nad mišljenjem… Človek je po naravi tak, da rad govori o drugih osebah, opravlja,
Bolj je človek zatežen, bolj se prepira, večje neumnosti, ki govori in dela, bolj je v centru pozornosti, bolj se o njem govori in resnici na ljubo je tudi cela oddaja bolj zanimiva.
Zakaj potem toliko navijate, naj gre ven Nina ali Robi, saj sta oba zanimiva. Nina bo povedala in razkrila še kakšno oslarijo, nad katero bomo lahko spet majali z glavo, Robi bo še naprej dokazoval svojo omejenost.
Seveda so ustvarjalci BB zanalašč izbrali take osebe, ki izstopajo, ki rade govorijo o svoji zasebnosti. Če bi šla jaz noter, sploh opazili me ne bi, ker med neznanci sem nekaj časa zadržana, šele kasneje se odprem in to seveda do neke primerne meje – odvisno od osebe. Nikoli ne bi razlagala mojega spolnega življenja ljudem, ki jih poznam 10 dni + petini Slovenije.
Tako da… če želite imeti še kosti za glodanje, ne izločite zanimivih likov.
P.S. Slovenski BB ne spremljam, ker se mi zdi malo dolgočasen, si raje preberem tukaj teme o tem. Bolj mi potegne italijanski, kjer bolj je čudno, bolj je zanimivo.
Ja, tudi jaz kaj pripomnim predvsem v zvezi z Jasmino, ker je popolnoma netolerantna in ker ne maram prepirljivih ljudi,…
In BB je narejen za publiko, zato se mi zdi reakcija ljudi, pa naj gre za razpravljanje ali razburjanje na mestu. Namen BB pa tako vsi poznamo.
Verjamem pa tudi, da se človek osebnostno spremeni, ko mu vzameš svobodo in omejiš primarne potrebe. In mislim, da nihče ne more reči, kaj on ne bi počel, če bi bil v BB. Psiha naredi svoje.
Oditi bi morali tisti, ki so najbolj “normalni”. Da ostane več sočnosti za rajo zunaj.
Tipi, ki so na sceni so res ubrisani. Če sem prav razumela, je nekdo rekel, da je lupljenje krompirja čista izguba časa. :))) Pa so pripravljeni 3 mesece izgubljati čas :))
No, ampak, tipi so res ubrisani, samo brez še bolj ubrisanih zunaj takih oddaj sploh ne bi bilo 🙂 eden bo pokasiral evre, mi zunaj pa samo zapravili čas in denar.
To ni kritika ostalih, predvsem mene, ker kar ne morem verjeti, da sem tudi sama tako padla not. :)))
Vidš,
tako lepo razmišljanje.Če bi jaz rekel, bi rekel, da ljudje nimajo več vrednot, govorim nasplošno, važni so jim drugi, druge težave, drugi problemi. Zakaj, ker se s svojimi bojimo soočiti, če bi torej želeli kaj rešiti, bi mroali začeti pri sebi. Ampak se bojimo, da bomo morali spremeniti način življenja, kar pa nočemo, saj nam je tako kar lepo. V veliki evčini pa gre zato, kaj bodo drugi rekli.
temu se reče odvračanje pozornosti, tako recimo dela vlada, in pod takim vplivom smo vsi. Ko bi morali nekaj resnično vedeti, se nardi diverzija in se vsa pozornost obrne drugam, tako pravih problemov pač ne vidimo. To ni samo BB, to je samo posledica veliko večjega organizama, ki tako funkcionira in na žalost smo vsi v tej strugi.
pri BB, pa so se vsi odločili na podlagi denarja. denar je pa tisti, ki te zmami v to, da vse to razlagaš vesoljnem svetu.
Tak je naš svet, kako ga lahko popravimo in izboljšamo??
primož