Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj se uporablja bide?

Zakaj se uporablja bide?

In verjetno nimate problemov z alergijami;-))))

Točno tako.

Sicer pa je dokazano, da je npr. v ustih veliko vec bakterij kot v noznici :/

mislim, da je bolj ekolosko – porabimo manj vode, pa je bo vec ostalo za nase otroke. res.

Ko berem tele vaše poste, se spomnim pesmice A. Rozmana Roze – Čistuni. Preberite si jo, no vsaj tisti, ki mislite, da imamo tisti, ki si včasih peremo riti v bidejih, le te povsem usrane. Kakšne imate šele vi, ki si jih po potrebi ne perete v bidejih in date lepo hlačke gor, pa je.
Pri nas doma nam služi prav fajn, za pranje riti, nog, rok in tudi zob. Pa noben od otrok nima problemov z zdravjem. Res ne vem, kako si predstavljate, da to zgleda, saj si ja rit prej obrišeš in se umiješ zgolj zaradi boljšega občutka. Jaz sem za bide.

pa se en point of view. recimo ce hoces sexat, pa si drugace stusiran se recimo od zjutraj, ampak vmes si pa sel ze kdaj lulat ali kaj podobnega. valda se ne bos se enkrat tusiral in zapravljal dragoceni cas 😉
pa tudi za britje intimnih delov je zelo prirocen

Ko sem še stanovala pri starših, smo ga imeli, vendar je bil neroden za uporabo. Sem bila stuširana prej, preden sem si bide pripravila. Zdaj pa mi zelo prav pride vlažni wc papir.

Mi ga imamo pa je bolj za nabirat prah. Tudi doma pri starših smo ga imeli.
Morda razmisli bolj o pisoarju. Če imate več fantov družini potem je bolj smiselno imeti pisoar. Pri treh moških se je pri nas izkazalo za pozitivno, tako da ratmišljam ( bolj jaz), da bi iz zgornje kopalnice vrga ven bide in postavila še en pisoar.

Mi smo ga tudi dali not ko smo prenavljali kopalnico ( tudi prej smo ga že imeli) čeprav sem bila jaz proti.

Meni je čisto neuporaben, sam več imam za pomivat, ker če si že moram kaj umit, pa četud je sam taspodnji del, grem pač v banjo. Pa še paše mi.

Naša mami prav da je fuuuul uporaben,sploh takrat ko ima menstruacijo, ampak to je pa itak enkrat na pol leta.

Res bi jo velik koštal če bi se šla stuširat:o)))

LP

Meni je pa prav fajn bide, ko sem med študijem in še kasneje živela v stanovanju brez bideja, sem ga dejansko ful pogrešala.

Pri mojih starših je bide ampak ga ni nihče uporabljal razen hišni muc, ki je ponoči obvezno vedno spal v njem (seveda je mogel ležat na dekici), čez dan je pa mogla tečt voda po kapljicah, da si je umival tačke in pil svežo vodo. Ko je muc poginil, sta starša bide pač dala ven iz kopalnice.

Ja tko je blo pri nas z bidejem.
Smešno, toda resnično

Bide so izumili umazani Francozi, ki so si samo riti prali.

Jaz sem se tudi krohotala ob tejle temi …

Pa še odgovor in moje pripombe:

Meni osebno pride zelo prav. Odkar sem na svojem in ga imam, so zame “tisti dnevi v mesecu” veliko manj mučni. Si ne predstavljam več menstruacije brez bideja – hudo komot zadeva.

Mulariji se ne dovolim umivati v njem – pa ne zaradi čistoče, pač pa zaradi užitkarske špricarije (kar še ne pomeni, da me 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ubogaja – sicer sem pa pri stari mami tudi jaz uprizarjala špricalne vaje s pomočjo bideja, pa ker so že moji, kaj drugega niti ne pričakujem).

Starejša dva zadnje pol leta doma pomagata tudi s čiščenjem kopalnice – kar zanju pomeni čiščenje ogledala, lijaka in bideja. Predprejšnji vikend najstarejši pride do mene in pravi, da je bide kar spustil – po njegovem ga itak nima veze pomivat, ker ga nikoli nihče ne uporablja in zato ne more biti umazan 🙂 Ko sva mu z možem razložila, da ga midva dnevno uporabljava, mu je čeljust padla precej nizko 🙂

Sicer pa – če ga nisi navajena, ga je najbrž brez veze vgrajevati … Želim ti lepo novo kopalnico (pa sebi tudi :))).

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Se mu komot odpovem. Ko je bil starejši sine majhen si je umival rokice in zobke, zdaj se nabira prah, notri pa je posoda z igračami. Pčasi bo spet prav prišel za drugega sinka.

Ta zadnje pa si po veliki potrebi nihče ne umiva, ker sračkamo v prvi WC, tam pa sta samo lijak in WC, zato uporabljamo v ta namen mokre robčke.

V WC s kopalnico sem bolj proti da se kaka, da mi kopalnica ne smrdi. Razen če je nuja in je prvi WC zaseden.

Skratka- proti bideju.

Joj, pa tema o kateri se s taščo takoj skregava. Mi namreč nimamo bideja oni ga imajo. Nastopi tema ” higiena” in spor. Jaz trdim, da če imaš potrebo po umivanju ” tam spodaj” je pa prekleto bolj umito če stopiš pod tuš, kot pa če tam čofotaš pri bideju.
Tašča je stara 45 let in cepljena proti tuširanju. Se tušira glih 1x na teden ostalo naredi pri bideju. Pa boh nedaj, da pride k nam, ko si sezuje čevlje že zavoham ta smrad……. Sem še vedno mnenja, da so bideji odveč in učinkovitost ni enaka tušu. Pri tušu ti umazanija ” steče” pri bideju pa kar nekaj pacaš!!

Samo moje mnenje !

Jaz si pa življenja brez bideja sploh ne predstavljam. Pri starših ga imamo od kar živim:)…pa tudi midva ga imava v stanovanju. Ko sma kupila stanovanje (novogradnja, se je še gradilo) so bili načrti za kopalnico brez bideja…pa sem vztrajala, da so mi ga nekako stlačili noter.

Uporabljam ga vsakodnevno. Sej se tuširam tud vsaj 1x na dan…ampak recimo sploh med menstruacijo je super, ko se lahko na hitro umiješ. Če se tuširaš…imaš avtomatsko tudi noge mokre…itd…

Lp

Noge imaš mokre ravno toliko, kot če zajahaš banjo in si umiješ tamalo in sosedo…

Kaj je bide? Po domače pizdoper.

:-))))))

Ne vem, kaj misliš s čofotanjem in pacanjem po bideju pri umivanju??
Mi imamo zelo gibljivo pipo, ki jo lahko usmeriš zelo visoko in pri umivanju voda čist lepo teče navzdol in spira intimne dele enako kot pri tuširanju..

Če bi imela večjo kopalnico, bi ga sigurno hotela imeti. Doma smo ga imeli in zmeraj sem ga uporabljala. Sedaj ko živiva s partnerjem na svojem in imava majhno stanovanje (posledično majhno kopalnico), ga nimama, ampak ga zelo pogrešam. Upam, da ga bom spet kdaj imela.

Žalostni odgovori! Milo rečeno.
Še sreča, da sem našla partnerja, ki ve, kaj je to bide. Očitno je to dokaj redka danost!

V bide pa se vode ne natoči in v njej namaka ampak se spira pod tekočo vodo.

bide se uporablja za umivanje mindžice :-))

Ja pa, saj je treba noge tudi umit, saj vendar z riti rastejo!

A če si ti rit umiješ, ti noge potem ne smrdijo, al kako?

Ma joj, ste že zoprni…sej ne nadomeščamo tuširanja z umivanjem v bideju, ampak govorimo o “vmesnem” umivanju čez dan, če je potreba taka..

Ma noben me ne bo prepričal, da se z robčkom ali mokro brisačo lahko umije tako, kot pod tekočo vodo!

Mi smo to rešili daleč najbolj higijenično, eko, ekonomsko varčno…imamo digitalni bide na klasični wc školjki (od 200 evrov naprej..) Imamo boljšo izločanje, mož nima več hemeroidov…raziskave po svetu celo kažejo, da je s takim načinom manj raka na prostati in raka na materičnem vratu.
Naš wc pokrov je res dober, tako se vsedemo na topel pokrov, umijemo s pritiskom na tipko s toplo vodo in s pritiskom na drugo tipko se posušimo. NE brišemo se z wc papirjem in tako si vse ne razmažemo po riti.
V kopalnici nimamo posebaj keramičnega bideja (več čiščenja, umazanije…prekladanja)
tako imamo več prostora.
Glej digitalni bide. Funtrade, Tegram, Lekarna Soča…ali splet……

New Report

Close