Zakaj se ženske tako zelo želijo poročiti?
V tem, da vidiš, ali te ima dovolj rad, da razmišlja, da bi bil “Za vedno” s teboj. Vsi vemo, da se v življenju marsikaj zgodi in da se lahko stvari drastično spremenijo, pa vendar nam je pomembno (morda se počutimo bolj varni? ali posebni?), če je partner/ka vsaj načelno globoko prepričan/a, da je to to.
Zato, da bodo ” spravljene ” in bolj ponosne, češ jaz sem pa poročena! Potem pa pride na vrsto obžalovanje,ker postane sčasoma vse enolično in prav nič romantično. Oba se ponavadi nehata truditi drug z drugim, ker zmanjkuje časa in energije,pa družina, delo ,otroci,stanovanje ali hiša, pa še drugih tisoč skrbi. Na kraju pa ostane kaj malo tistega začetnega elana in romantike, ker vsakodnevno delo: Pospravljanje, kuhanje, likanje in tekanje po trgovinah ni ravno tisto, kar smo si predstavljali,ko smo se vodili za rokice. ( ne daj Bog,da še mož rajši visi pri šanku, kakor posluša doma živ-žav in nerganje ali se mu pocede sline za kakšno drugo lepotico za popestritev ali pa, da žena poišče ” razumevajočega “
prijatelja ). V srednjih letih, ko se gnezdo izprazne, pa sta ponavadi drug drugemu odveč in v napoto ( z željo po neodvisnosti ), dokler , morda ne pride v hišo kakšna bolezen in sta drug drugemu potrebna. Priznam, nič kaj romantično vse skupaj, zato pa je toliko veselih vdov in vdovcev !
Ljudje se želijo poročiti zaradi romantičnih predstav iz filmov, tradicije, pravnih vidikov. Meni osebno je poroka nepomembna. Če si je nekoč nekdo izmislil obred med dvema bodočima partnerjema, še ne pomeni da moram tudi sam razmišljati z njihovo oprano glavo. Ima pa poroka velik psihološki učinek, v smislu “sedaj si pa samo moj/moja”. Lahko daš 100x obljubo da boš nekoga ljubil celo življenje, ampak na koncu so to še vedno zgolj besede in nič drugega. Pomembna so dejanja in ta nimajo veze ali imaš v roki kakšen papir ali ne.