Zakaj sem se pustila prepričati?
Toliko ste tu gor strašile, da bomo prejemniki večih Mercatorjevih servisov plačali dohodnino, da ste me prepričale. Jaz neumna, zdaj bi pa lahko jedli iz res velikega servisa. Po mojem je večina to delala samo zato, da bi odvečne pike podarili. Jaz sem to že naredila, zdaj pa mi je žal ker sem nasedla škodoželjnim babncam.
takrat so bile na voljo različne informacije. med drugim so tudi na Financah opozarjali na to, da bo potrebno za darilo doplačat.
Nato so uredili tako, da se je servis štel kot popust v blagu in ne kot darilo, zato dohodnine na to ni bilo potrebo plačati.
Tudi na Mercatorju na začetku niso ravno vedeli kako in kaj, zato so menda ob izročilu paketov zahtevali davčno številko.
seveda, za tvoje odločitve so pa krive škodoželjne babnice
Zato pa imaš glavo, da z njo razmišljaš. Ne vem zakaj ene sprašujete za nasvete neznance in se potem dejansko držite teh nasvetov. Ali vam ni jasno, da je to forum.
Da pa jamra zaradi posode, je pa itak mimo. Meni je itak grda, pa še v stroj ne gre lepo, moram potem zgornjo posodo dvignit. Je sploh ne uporabljam več.
Ma sej mene so tudi nategnili.
Kupil sem WC ščetko….pa ne vem, sem razočaran.
Z WC papirjem mi je to nekako lepše šlo….
No, ta fenomen “hočem enako poceni posodo kot moj sosed” mi je zanimiv zlasti zato, ker se vsi pritožujete, kako je bil grozno v socializmu, ko si imel eno vrsto pralnega praška, tri serije oblek in tri vrste pohištva in kako se je na veliko švercalo iz zamejstva, ker je bilo takoooo grozno, če so imeli vsi isto kot ti.
Sedaj, ko pa imate zlati kapitalizem, ste pa čisto navdušeni, da vas nategujejo s pikami in smrečicami zato, da imate potem isto posodo kot pol Slovenije, kar vam je šlo v socializmu takoooooo na živce.
P.S: ste si sploh izračunali, koliko denarja ste zmetale za stvari, ki jih sploh ne rabite, da ste prišle do tistega praga za piko ali smrečico, ko vam je manjkalo “samo” 500 SIT, 200 SIT, 100 SIT?
Janis napisal:
> P.S: ste si sploh izračunali, koliko denarja ste zmetale za
> stvari, ki jih sploh ne rabite, da ste prišle do tistega praga
> za piko ali smrečico, ko vam je manjkalo “samo” 500 SIT, 200
> SIT, 100 SIT?
Meni se ves čas postavlja prav to vprašanje. In potem ljudje mislijo, da je res zastonj. 🙂