zakaj slovenci so na strani ukrajine
Pleasetell, 01.03.2023 ob 19:41
Kdo je bil prvi napaden lahko debatiramo dolgo v noč. Čudi me da marsikdo ni slišal kaj se je v tistih delih Ukrajine dogajalo pred napadom Rusije, boji so bili praktično vsak dan, in to leta. Ne vem zakaj smo se zdaj tako angažirali, prej nas pa ni brigalo. Zdaj se pa čudimo ker se Kitajska, Indija, Afrika nočejo vmešavati. Saj smo bili mi isti, oni pa tudi ne bojo skakali kot nam paše.
to so samo nato drzave….ne pa ostali svet…….ekonomsko bo brics prevladal….petrol dolar je konc…..
eu in zda pa ni ves svet…..ostali svet drugac razmislja….zal rusofobija dela svoje,,,,in nazalost tusi slovanofobija spada v to….jaz osebno sem bil dva tedna po vojni pred zda …protestiral….so pa policisti bili pridni,niso mi nagajali….zal ne vem kako organizirat vecji preotest proti neumnosti.vojne…
mislim pa da ze v zecetku vojne bi lahko folk vplivali kaj na to,ali na nase politike,ki govorijo v nasem imenu…zdaj pa vse imam en obcutek hinavsine.,,”zato ker nas zebe,ker so podrazive ,si zelimo konc tega”,,,mal hinavsko
Nisem na nobeni strani – rusija je res agresor, vendar sta ukrajina in zahod dobro prilivala na ogenj, da se je zgodilo kar se je (to še vedno ne opravičuje ruskih zločinov nad prebivalstvom). Moje mnenje je, da se nas ta vojna ne tiče – vendar pa je res, da če bi rusija zavzela ukrajino, brez odpora kakršen je, bi verjetno sledil napad na preostale države in zato zahod pomaga (američanom pa je tak v interesu podjamrit ceu svet – zato pa so zanetili vojno v Evropi).
Politično bi morala Slovenija ostat zunaj te vojne kolikor se le da, ne da imamo take brezmožganske izdajalce kot je Fajonka, ki napove vojno rusiji….
milan331, 01.03.2023 ob 19:42
wd40a, 01.03.2023 ob 19:17
Ja Julia Ioffe pravi da ga je treba jemat resno. Če sanja Berlin, ko bo dovolj močan, nikjer ne piše da se bo ustavil na meji s poljsko.
Kar se tiče napadov po evropi, kje pa piše da niso stotisoči rusov, ki so bežali pred mobilizacjo peta kolona, ki čaka da začne delat pizdarije.
Kar pravi Chomski je res, za zločine bi lahko obesili vse ameriške precednike od Lincolna naprej. Je pa tudi res, da ta moment ZDA niso agresivne toliko kot Rusija. Jaz se ne bi preveč obremenjeval z zelenskim, če bi bil pizdun, kot so bili ostali bi ga že obesili. Meni sicer ni simpatičen, ampak zgleda da ga vsaj za silo prebavljajo. Klinc vsaj čez okna ne letijo kot v moskvi.
Meni je zelo žal ampak do rusov nimam nobene simpatije, želim jim pa vsaj toliko sranja, kot ga delajo drugim. Ni samo putin, brez podpore bi ga že pospravili. To pa je tudi vse kar lahko napišem o tem.
No saj je do ukrajine tudi nimam, ampak naj bi bili suvereni, z naciji korupcijo satanizmom al kaj so jim že očitali, naj se ukvarjajo sami, kaj bodo naredili iz države je na jih. Jaz jim očitat nimam kaj, ker smo sami še slabši. Mojo podporo, ker so bili napadeni, čeprav samo moralno, pa imajo.
ne vidim ambicije rusije za osvajanje zahoda ali podobno,,,dalec od tega…tega pa res ni,,,,,dogovor v minsk ()2014-2019 in lansko leto v marc in aprila je bilo da samo da se spostujejo ruska kultura in pravice ruskega naroda na obmocje ukrajine…donbass,doneck…in tako naprej.(isto kot pri nas,pravice manjsine)..in ta dogovor je bil najboljsi dogovor…zal zaradi Johnsona-washingtona je to propadlo…ne pozabi da Prosenko je ze govoril kako bodo ruski otroci se skrivali p kletih od bomb,,,,ze lete 2014…da ne omenjam Nuland,in ostale kaksne nacrte so imeli takrat za ukrajino….
ZDA pa je agresivna in to kako…nimam besed…je pa res da ta imperij propada isto kot Anglezi 1974 i rusi 1991…ampak ta imperij propada z zmedo in nevarnost za vso planeto(presnji so razpadli na miren nacin)…
Naj povem tako-ZDA nima sans v vojni z rusijo,kar se vsega tice,obrozitve in karkoli ze…EU pa se manj( v resnici Ukrajinska vojska je namovnejsa v EU,…poljaki in ostali naj pozabijo,…tudi nemci in BRITANCI)..kako je Putin provociran in sevedno noce eskalacoijo vojne mu moramo bit hvalezni…ampak mal manjka da se vse obrne ,glih pisejo kako so napadli krim-neuspesno z droni,to bod hudo,saj je ze Puitn opozoril na to,
Men je cudno ko folk je tolk sovrazen do Putina ker je delal za KGB, in kaj? pomeni ce delas za fbi ali cia ali m16 si v redu za kgb pa ne?pa sploh veste kaj je on delal v kgb? ne ne veste tega…………….
karkoli ze poglejte da od novembra 2021 naprej Putin je dobesedno vse delal po mednarodni zakonodaji….tudi vojaska operacija je bila po mednarodnio zakonodaji…..ista zakonodaj kot ja napad nato na srbiji,,,,
moje mnenje je total nasprotno tvojemu, kar mi prihrani precej pisanja tole s kgb mi je pa zanimivo, zadnjič sem ujel nek intervju, v katerem je bilo omenjeno, da je sicer njegov trening precej vplival na njegov karakter, ampak da je postal v začetku 90 gangster in da se obnaša kot gangster vse do danes. če se spomnim,kje sem gledal, bom dal link.
zvarek, 01.03.2023 ob 19:49
Nisem na nobeni strani – rusija je res agresor, vendar sta ukrajina in zahod dobro prilivala na ogenj, da se je zgodilo kar se je (to še vedno ne opravičuje ruskih zločinov nad prebivalstvom). Moje mnenje je, da se nas ta vojna ne tiče – vendar pa je res, da če bi rusija zavzela ukrajino, brez odpora kakršen je, bi verjetno sledil napad na preostale države in zato zahod pomaga (američanom pa je tak v interesu podjamrit ceu svet – zato pa so zanetili vojno v Evropi).
Politično bi morala Slovenija ostat zunaj te vojne kolikor se le da, ne da imamo take brezmožganske izdajalce kot je Fajonka, ki napove vojno rusiji….
“ruski zlocini nad prebivalstvom”??? dalec si od resnice,,,,,,
milan331, 01.03.2023 ob 19:49
to so samo nato drzave….ne pa ostali svet…….ekonomsko bo brics prevladal….petrol dolar je konc…..
eu in zda pa ni ves svet…..ostali svet drugac razmislja….zal rusofobija dela svoje,,,,in nazalost tusi slovanofobija spada v to….jaz osebno sem bil dva tedna po vojni pred zda …protestiral….so pa policisti bili pridni,niso mi nagajali….zal ne vem kako organizirat vecji preotest proti neumnosti.vojne…
mislim pa da ze v zecetku vojne bi lahko folk vplivali kaj na to,ali na nase politike,ki govorijo v nasem imenu…zdaj pa vse imam en obcutek hinavsine.,,”zato ker nas zebe,ker so podrazive ,si zelimo konc tega”,,,mal hinavsko
No, to jaz pogrešam, protest proti vojni, nobenega zavzemanja za mir s strani politikov ne vidim. Me veseli da si imel možnost se udeležiti protesta.
wd40a, 01.03.2023 ob 19:50
moje mnenje je total nasprotno tvojemu, kar mi prihrani precej pisanja tole s kgb mi je pa zanimivo, zadnjič sem ujel nek intervju, v katerem je bilo omenjeno, da je sicer njegov trening precej vplival na njegov karakter, ampak da je postal v začetku 90 gangster in da se obnaša kot gangster vse do danes. če se spomnim,kje sem gledal, bom dal link.
on je odvetnik…delal je tudi kot taksista,,,,,predsednik je postal ker je Jelcin hotel tako. Jelcin je imel same biznismene okrog in prevarante…zahteval je da Putin prevzame,ker so ostali bili navaden gnoj,
Putin je dobesedno izgnal “biznismene”….in ostali gnoj…
Imas na YT interview z Putinom od Oliver Stone,,,,,in razne intervjuje ki so studirali rusko tgodovino,verodostojni ,,,,
Ko odstraniš vso propagando, dobiš velesilo, ki si priključuje nova ozemlja. Razlogi in izgovori so ved o drugačni in raznoliki, ampak ljudje moji, za uničiti nacizem v Ukrajini res ni treba priključevati Ukrajinske zemlje Rusiji, se vam ne zdi? Skozi zgodovino je bilo tega več kot dovolj, da se vidi vzorec, vse ostalo blebetanje je samo to: blebetanje.
wd40a, 01.03.2023 ob 19:21
Nikoli, 01.03.2023 ob 19:08
Ne zagovarjam Rusije, ker je tam in s Putinom veliko narobe.
A še več je narobe v Ukrajini.
In tudi s tem, da je Ukrajina zavedena z vso Nato pomočjo, ki jo je in jo bo dobivala, da se oslabi Rusija.
Ukrajina je samo kolateralna škoda za zahodni napad na Rusijo.
Že po tem, da razen z namenskimi iskanjem ne dobivamo nobenih informacij o dogajanju v Rusiji, ker so na popolni cenzuri, je veliko jasno.
o ostalem sem že napisal, smo tole- cenzuro imajo tudi rusi, tako da ti ni ravno jasno.
In drugič, to kar se dogaja v rusiji, se da videt marsikje, ni treba ravno na telegram in v kontakte, čeprav se tudi to z lahkoto da. Zaenkrat rusi še vedno na veliko objavljajo na YT, pa še kje. Če te že firbec.
imas TASS …rt news na telegram,,,,,cist za dost,,,drugac lahk uporabljas 12ft.io za kodarinje spl.strani,,,lahko pa na yt pogledas kanale ,,,,redacted,,,ali judge napolitano…ali scott ritter(to je inspektor ki je bil v iraju,,,in je dal odpoved,ker zda vlada je lagala,,,to je javno govoril,,,saj je imel tezave potem…he he),,,nasklenji ,,garland nixon,,,,grayzone,,,,,jimmy dore,,,,,
milan331, 01.03.2023 ob 20:08
on je odvetnik…delal je tudi kot taksista,,,,,predsednik je postal ker je Jelcin hotel tako. Jelcin je imel same biznismene okrog in prevarante…zahteval je da Putin prevzame,ker so ostali bili navaden gnoj,
Putin je dobesedno izgnal “biznismene”….in ostali gnoj…
Imas na YT interview z Putinom od Oliver Stone,,,,,in razne intervjuje ki so studirali rusko tgodovino,verodostojni ,,,,
gledal, jajca od dokumentarca, putin ga je za nos vlekel od začeka do konca.
Daisy ima prav, putinu je vse samo biznis, gre se zemljokrast, ostalo ni pomembno. Vprašanje je samo kakšen kreten ga bo nadomestil, ko ga vzame hudič.
Zakaj so Slovenci na strani Ukrajine? NISO, razen volivcev SDS.
Slovenci so na strani resnice. Kdo je koga napadel? Kijev napada Donbass že od l. 2014, Moskva pa je rekla – dovolj.
Zato slovenski mediji in tudi rusofobna slovenska politika nimajo jajc, da bi izvedli obširno javno anketo. Nimajo jajc! Ker bi dojeli, da nimajo legitimne podpore za podpiranje nacističnega režima v Kijevu, ki igra posredniško vojno proti Rusiji do zadnjega Slovana.
V Berlinu 40.000 ljudi v podporo Rusiji in proti Natu. v Parizu podobno.
daisycutter, 01.03.2023 ob 20:09
Ko odstraniš vso propagando, dobiš velesilo, ki si priključuje nova ozemlja. Razlogi in izgovori so ved o drugačni in raznoliki, ampak ljudje moji, za uničiti nacizem v Ukrajini res ni treba priključevati Ukrajinske zemlje Rusiji, se vam ne zdi? Skozi zgodovino je bilo tega več kot dovolj, da se vidi vzorec, vse ostalo blebetanje je samo to: blebetanje.
Priključevati ukrajinske zemlje Rusiji?
Ukrajinska zemlja ne obstaja. Projekt ukrajina je umetno ustvarjen, da bi se razkosala RUSKA ZEMLJA in RUSKI NAROD. Ukrajino ustanovi ideološka predhodnica nato pakta, židovski boljševiki, nasilno de-rusizacijo in ukrajinizacijo pa izvaja nacistična Galicija kjer prevladujeta unijatska in katoliška cerkev. Geostrateški projekt de-rusizacije bo končno naletel na uničenje.
Ruska zemlja se bo ponovno združila, slovenska politična elita pa nima razloga za cviljenje, ker smo oboji Slovani. Matica Rusija skrbi za svoj narod veliko bolje kot Slovenija za svojo manjšino, ki je že ponemčena ali romanizirana. Fuj. Po tem se ločijo veliki državotvorni narodi od hlapčevskih narodov.
wd40a, 01.03.2023 ob 20:23
gledal, jajca od dokumentarca, putin ga je za nos vlekel od začeka do konca.
Daisy ima prav, putinu je vse samo biznis, gre se zemljokrast, ostalo ni pomembno. Vprašanje je samo kakšen kreten ga bo nadomestil, ko ga vzame hudič.
mislis oliver stone dela jajca in ti si ki bos to ocenil ,,,,ne vem ,,,mal sumljivo
a tudi noam chomsky govori bedarije i seveda spet si ti ki bo to ocenil? malo cudno,oprosti ampak ne verjamem,,,,mogoce najdes enga ki ti bo verjel,mogoce danes ni pravi dan za te
– ves kako recejo.ne krivi mene,,krivi zgodovino
Rambonenko, 01.03.2023 ob 20:27
Zakaj so Slovenci na strani Ukrajine? NISO, razen volivcev SDS.
Slovenci so na strani resnice. Kdo je koga napadel? Kijev napada Donbass že od l. 2014, Moskva pa je rekla – dovolj.
Zato slovenski mediji in tudi rusofobna slovenska politika nimajo jajc, da bi izvedli obširno javno anketo. Nimajo jajc! Ker bi dojeli, da nimajo legitimne podpore za podpiranje nacističnega režima v Kijevu, ki igra posredniško vojno proti Rusiji do zadnjega Slovana.
V Berlinu 40.000 ljudi v podporo Rusiji in proti Natu. v Parizu podobno.
eni pac mislijo da se vojna zacela lansko leto in putin ubija otroke…to so poslusali na a kanalu in pop tv….tezko z njimi karkoli ze debatirat….
mark465, 01.03.2023 ob 20:40
mislis oliver stone dela jajca in ti si ki bos to ocenil ,,,,ne vem ,,,mal sumljivo
a tudi noam chomsky govori bedarije i seveda spet si ti ki bo to ocenil? malo cudno,oprosti ampak ne verjamem,,,,mogoce najdes enga ki ti bo verjel,mogoce danes ni pravi dan za te
– ves kako recejo.ne krivi mene,,krivi zgodovino
samo tole bom napisal, putin je preveč prebrisan za Stona, da bi mu pusti preblizu. Kgebejvcu in kriminalcu bo kos, to bo ja.
Rambonenko, 01.03.2023 ob 20:35
Priključevati ukrajinske zemlje Rusiji?
Ukrajinska zemlja ne obstaja. Projekt ukrajina je umetno ustvarjen, da bi se razkosala RUSKA ZEMLJA in RUSKI NAROD. Ukrajino ustanovi ideološka predhodnica nato pakta, židovski boljševiki, nasilno de-rusizacijo in ukrajinizacijo pa izvaja nacistična Galicija kjer prevladujeta unijatska in katoliška cerkev. Geostrateški projekt de-rusizacije bo končno naletel na uničenje.
Ruska zemlja se bo ponovno združila, slovenska politična elita pa nima razloga za cviljenje, ker smo oboji Slovani. Matica Rusija skrbi za svoj narod veliko bolje kot Slovenija za svojo manjšino, ki je že ponemčena ali romanizirana. Fuj. Po tem se ločijo veliki državotvorni narodi od hlapčevskih narodov.
mislim da bo zahodni del prevzel poljska (zdaj ze ima okrok 20000 vojakov v notranjosti ukrajine…veliko vprasanje,,,mislim naj bi bilo do 2 sv etovne vse to poljska ,ampak vprasanje kako bodo belorusi reagirali.,,,ne vidim kaksne ambicije rusije za prevzem ukrajinskega ozemlja,razen del ki so ze prevzeli mogoce se kharkhiv in odesso,,,,,osrednja ukrajina bo pac pokopalisce,,,,
wd40a, 01.03.2023 ob 17:39
Jaz samo zato, ker so napadeni. Zame je to dovolj.
Preden preberem ostale komentarje, že odgovarjam.
“Jaz samo zato, ker so napadeni. Zame je to dovolj.”
No, zame pa TO ni dovolj. Pa če izbrišemo razloge, ki so privedli do vojne (tukaj Ukrajina ni noben angelček), je tu še vedno podpora ali PODPORA, ki ni nič drugega kot vmešavanje v vojno.
WTF. Kdo za vraga so tile Ukrajinci? Ukrajina? Neka mindfuck zahojena država na enaki ravni kot Rusija. Mogoče še slabša. In zakaj bi nekdo delal razliko med neko Rusijo in neko Ukrajino? Med dvema gnojenima kupoma? Aja, zato, ker imajo v Ukrajini interese ZDA?! Ker so v Ukrajini postavljene NATO baze? Ker se je Ukrajina prodala Američanom in tam svinjajo z raznoraznimi biohazard laboratoriji, a zato ker perejo denar demokratov, a zato ker grozijo Rusiji, a zato ker Zelenski vilo v ZDA, a zato ker so zdaj, ko je nastopila vojna, ukrajinski oligarhi lepo harajo po Evropi in ZDA, pa vsi ki imajo malo višji standard tudi, medtem ko se borijo za Zelenskega REVNI mulci stari 16 let?
Pa daj odjebi.
protesti so ze bili lansko leto grcija,italija,in so ves cas ampak to ne sporijo v javnost….zdaj je bilo tudi v washington.rage against the war machine,,,,,brez skrbi tega nato bo konc enkrat,upam da te zlocince damo na odgovornost…da ne bo ko pokojna mALBROGHT”VREDNO JE BILO UBIT POL MILIJONOV OTROK DA MI DOSEZENNO CILJ”…nobenga culja niso dosegli kot je Ritter rekel irak je govoril resnico
wd40a, 01.03.2023 ob 20:44
samo tole bom napisal, putin je preveč prebrisan za Stona, da bi mu pusti preblizu. Kgebejvcu in kriminalcu bo kos, to bo ja.
lahko pojasnis kaj je KGB….in kaj ce je delala za kgb,,,saj ne ves kaj je sploh delal tam…..pomeni za cia m16 fbi to je vse ok za kgb ni,,,,a ti imas mozgane a drek v glavi ki isto ponavljas in neutemeljeno trdis nekaj,,,,znas razlagat kaj ce kdo dela za kgb?kaj ce dela za cia ali fbi ali izraelsko usrano(ni usrana je nevarna tajna sl…sem ze pozabil)…pa pejd kmetavz usrani v sto pic.matr
wd40a, 01.03.2023 ob 18:31
zelsnski kaže točno tak obraz kot ga hoče, vse kar je na TV je preračunano v piko, isto kot putin.
Iztop Slovenije iz katere koli španovije ne reši ničesar, za putina smo del degenerativnega zahoda, ki mora propasti, nas pa Nato mogoče delno reši, ko se utrga orbanu in popiše pogodbo s satanom.
Kar se situacije tiče in nukleark so še hujše stvai, kot če se uparimo.
Kar se tiče upiranja rusiji, če gledaš zgodovino, dokler je ne dobijo dovolj po gobcu, bodo poskušali in poskušali. če ukrajina sklene mir, bodo čez deset let spet poskušali. če jim bo uspelo bodo usekali drugam, ne pozabit teh prismodarij, rusija je segala do švedske. tole sranje zna trajat par desetletij s par premirji dokler jih ne bo pol manj, se pravi dve generaciji morata gagnit.
Če jih bo svet prenašal, ampak tu so še kitajci, pa indijci. amerikanci se kot kaže poskušajo izolirat od vsega, v naslednjih… nekaj desetletjih.
skratka- nihče ne ve kaj bo, vseeno če se nehamo sekirat v naprej.
Ni tako, in ne straši.
Jebemvas trole janšistične v glavo. Kot da ne vemo zakaj Rusija vztraja na Črnem morju?
mark693, 01.03.2023 ob 18:39
nato je izvir problemov,ne bo nic resil….kdo je nato? itak kmal ih ne bo…saj so rusi hoteli v nato…he he….
rusija ni grozila nobenmu ze stoletlja
Ahahahahahaha! Rusija je in še vedno drži članice federacije v šahu prav z grožnjo vojaške intervencije. Malo poglej kaj so počeli od 1991 do danes.