Zakaj so bili vsi slovanski narodi komunistični?
Zdaj pa pišeš spet nekaj tretjega. Iz tvojega pisanja gre sklepati edino da sploh nisi vedel, da so Sovjeti razmetali Japonce na predvečer druge svetovne vojne in si to sedaj nakdandno prebral, sedaj se pa zopet delaš pametnega.
[/quote]
Lahko gremo tudi korak nazaj, ko so Japonci razmetali czarjevo mornarico.. dejstvo je, da so imeli Japonci in Rusi nenapadalni pakt med 2 SV.
Tega pa je Stalin prekršil, kot sem že (malce tudi politično zaradi napovedanih atomskih bomb, da Američanom pokažejo, da jim le te proti njim ne bodo pomagale).
Lahko gremo tudi korak nazaj, ko so Japonci razmetali czarjevo mornarico.. dejstvo je, da so imeli Japonci in Rusi nenapadalni pakt med 2 SV.
Tega pa je Stalin prekršil, kot sem že (malce tudi politično zaradi napovedanih atomskih bomb, da Američanom pokažejo, da jim le te proti njim ne bodo pomagale).
[/quote]
Pa ti res nisi normalen. Kaj ima vojna iz 1903 veze s paktom o nenapadanju iz druge svetovne?
In zakaj si Japonci niso upali napasti Sovjete? Ni bilo zaradi nekih listin (ki so jih podpisali zaradi poraza), ampak zato ker so jih Sovjeti predčasno porazili do te mere, da so se odločili, da je bolj sigurna strategija pomorsko osvajanje po Pacifiku in ne butanje v velesilo Severno. Tako, da ni iz nekega “neznanega” razloga, ampak zato ker so bili strateško usmerjeni drugam že od časa pred Nemškim napadom na SZ.
Ravno zato pa Slovenija transplant, rezervne dele najlažje dobi ustrezne prav na Bavarskem, nehajmo si zatiskati oči, mi smo staroselci, moram rečt da me vedno močno pojezi ko nas kak prepotetnten ćapac poizkuša sklačiti med balkance, če je sam balkanc pač je, nima pa ta opica mene za tlačit v isto kletko iz katere sam gleda..
Pa ti res nisi normalen. Kaj ima vojna iz 1903 veze s paktom o nenapadanju iz druge svetovne?
In zakaj si Japonci niso upali napasti Sovjete? Ni bilo zaradi nekih listin (ki so jih podpisali zaradi poraza), ampak zato ker so jih Sovjeti predčasno porazili do te mere, da so se odločili, da je bolj sigurna strategija pomorsko osvajanje po Pacifiku in ne butanje v velesilo Severno. Tako, da ni iz nekega “neznanega” razloga, ampak zato ker so bili strateško usmerjeni drugam že od časa pred Nemškim napadom na SZ.
[/quote]
Zanimiva logika: Ne napadati zrahljanega Sovjetskega komunističnega imperija, ki ga z ene strani že načenja Nemčija z zavezniki.. in se dajmo lotiti de-facto velesilo sveta v skrivanju – ZDA?
Yamamoto je točno to svaril: Ne podcenjujte sposobnosti, moči ter velikost ameriške industrije.
Dajmo pustiti na miru tiste ruralne Sovjete.. in se lotimo super moči: ZDA. Je nekaj logike v tem: sklofajmo najmočnejšega v regiji, potem se pa lotimo kmetov na terenu..
Zanimiva logika: Ne napadati zrahljanega Sovjetskega komunističnega imperija, ki ga z ene strani že načenja Nemčija z zavezniki.. in se dajmo lotiti de-facto velesilo sveta v skrivanju – ZDA?
Yamamoto je točno to svaril: Ne podcenjujte sposobnosti, moči ter velikost ameriške industrije.
Dajmo pustiti na miru tiste ruralne Sovjete.. in se lotimo super moči: ZDA. Je nekaj logike v tem: sklofajmo najmočnejšega v regiji, potem se pa lotimo kmetov na terenu..
[/quote]
Kaj hočeš zdaj povedat? Da Japonci v resnici niso napadli ZDA, ker jim je logika govorila, da bodo poraženi?
še odgovor na osnovno vprašanje – Zakaj so bili vsi slovani komunistični?
Ker je Rusom uspelo pod okriljem pan-slovanskega gibanja, zamaskirati svoj imperializem. Če bi to počel Car Nikolaj, bi propadlo.. ker so ostali slovani že bili pod raznimi drugimi Kaiserji in kralji.
Komunizem se je pa dalo uspešno izvažati, kot ideologijo.
In Rusi po 100 letih počno točno isto: izvažajo ideologijo… samo tokrat ne komunizem – združevanje, temveč nacionalizem – razdruževanje.. ki ga pa ne trolajo pod pretvezo Pan-Slovanstva, temveč servirajo vsakemu narodu posebej v slogu Rimske osvajalske politike: Divida et impera!, ki se jo je v preteklih stoletjih na veliko posluževala tudi britanska krona oz. privatna podjetja, ki so v njenem imenu “osvajala svet”.
Prednost informacijske družbe je, da ni potrebno več pošiljati okoli vojske. Dovolj so boti in troli na forumih, socialnih omrežjih.
Tako da vse tisto, kar so Slovani fasali od Sovjetov, sedaj prejema cel svet od Rusov (z malo pomoči Kitajcev in S. Korejcev).
No, pa pretvarjati se, da ZDA nič nima s tem je tudi naivno. Zelo jim koristi to kar navidezno počno “samo” Rusi.
Rusi niti približno ne bi bili tako uspešni, če ne bi to ustrezalo ZDA. Da ostanejo na vrhu ne sme biti močne in združene Evrope.
[/quote]
Lepo ti je bilo razloženo zakaj. Če ti je pojem logistike in strateškega načrtovanja tuj, potem se ti ne da pomagati.
Zgodovina.
[/quote]
Vašega luknjastega in pristranskega spomina.
Visoko nezanesljivo.
[img] https://alwaysquestionauthority.files.wordpress.com/2011/12/hitchens-razor.jpg%5B/img%5D
Vašega luknjastega in pristranskega spomina.
Visoko nezanesljivo.
[img] https://alwaysquestionauthority.files.wordpress.com/2011/12/hitchens-razor.jpg%5B/img%5D
[/quote]
Reče pajac, ki trdi neke “če bi” fore o zgodovini in meša dve različni vojni. Ironija.
Če ni povezana s tvojo trditvijo, pač ni. Filozofski pajac.
Kakšno vezo ima Japonska zmaga nad carsko Rusijo leta 1903 s tem, da se Japonci niso odločili potem kasneje napasti SZ?
[/quote]
Najprej poglejmo vaš pogled na nekaj stotisoč dogodkov, kot je vojna: Zakaj Japonci niso napadli Rusije?
(Pa ne omenjati, da zato, ker Nemci niso zavzeli Moskve).
Če bi znali brati, bi vedeli, da ni niti enega z vaše strani. Je le prepričanje o lasnti večvrednosti na osnovi neznanja.
[/quote]
Svašta, dobesedno ima napisan odgovor na vprašanje.
Brati ne zna. Razmišljati ne zna. Zna pa pametovati na nek otročji način, češ Japonci so častni in se držijo dogovora za vsako ceno.
Če ta pajac ni živ primer Dunning Kruger efekta, potem pa res ne vem.
Ravno zato pa Slovenija transplant, rezervne dele najlažje dobi ustrezne prav na Bavarskem, nehajmo si zatiskati oči, mi smo staroselci, moram rečt da me vedno močno pojezi ko nas kak prepotetnten ćapac poizkuša sklačiti med balkance, če je sam balkanc pač je, nima pa ta opica mene za tlačit v isto kletko iz katere sam gleda..
[/quote]
Isto mene jezi to predalčkanje med slovane. In kaj smo zdaj? Nazadnjaška “eastern europe” Vse to zaradi te jebene jezikovne skupine.
Ker so Slovanom komunizem vsilili Židje preko kominterne v Moskvi. Židje so okupirali Rusijo 1917, ostale Slovane pa do 1945.