Zakaj so danes velike razlike v letih med partnejema nekaj tako nenormalnega?
Zanima me- po mnogih komentarjih tukaj sodeč- zakaj so danes velike razlike v letih med partnerjema nekaj tako nenenormalnega za družbo? Npr. če fant star okoli 40 let hodi z dvajsetletnico ali obratno. Kaj je s tem narobe? Še pred 30-imi, 40-imi leti je bilo nekaj čisto normalnega, če je bil mož deset ali petnajst let starejši od žene, danes bi se pa vsi zgražali nad tem. Jaz sem mnenja, da če sta si dva všeč razlika v letih ni pomembna.
Tukaj bodo komentirali vse, kakor komu paše.
V osnovi, pa mislim, da sploh ni nekih razlik v zgražanju ali nezgražanju par desetletij prej ali danes. Meni se zdi, da je podobno. Vedno se bo našlo eno število ljudi, ki se bo zgražalo in tistih, ki se ne bo.
Mislim, da z leti ni nekih razlik in da v tem primeru nismo kaj dosti napredovali v ne-zgražanju.
Lahko, pa da se motim. 🙂
In ne glede na to, koliko se bodo nekateri zgražali ali pa ne, bodo vedno določeeni pari z veliko razliko v letih.
Let them be.
Bolj je družba individualistična, manj jo brigajo drugi, oz. če hočeš – brezbrižna. Pred 30-timi leti smo bili veliko bolj tradicionalno naravnani kot danes, tako da te korelacije ne vidim, ker ni logična glede na družbene spremembe. Danes nihče nikogar ne ovira, da dela, kakor hoče. Živi tak vsak sam, kakor si postelje.
Lahko pa to vprašanje zastaviš mogoče v luči psihološke problematike, če je to ‘zdravo’, da je razlika med partnerjema recimo 20 let.
Po mojem so bili razlogi bolj praktični. Moški se ni mogel poročiti, dokler ni bil finančno sposoben skrbeti za družino, prevzel posel od očeta, prevzel kmetijo. Danes je enako v tretjem svetu, mladi fantje se skoraj ne poročajo, poročajo se moški od 30 dalje. Punco pa itak hoče vsak čim mlajšo, prvič da jo lažje komandira, drugič, ker je lepša. Včasih je veljalo, da je punca, starejša od 25 let že
aijo, stara teta. Po 27, 28 so se pa poročile samo tiste, ki so bile tako dolgo zaročene ali kaj podobnega, če so čakale fanta, da se vrne iz vojne ali tujine.
Forum je zaprt za komentiranje.