Zakaj so frizerji tako dragi?
Za blanž in hidrogen od Afrodite dam v drogeriji 5 EUR in ga imam za 3x (prameni).
Ko grem h frizerju, mi za blanž, hidrogen,pranje in delo zaračuna 45 eurov.
Mislim, tako hitro še jaz ne zaslužim denarja, pa sem malo dalj časa hodila v šolo.
Zato čisto podpiram fušarje, ki pridejo frizirat na dom.
Frizerji, kaj pri vas toliko stane? A tako zelo cenite svoje delo?
Hvala za odgovor
Potem pa le odpret frizeraj, če denar kar sam na kup pade. Sploh se ne zavedate, kaj pomeni imeti poklic, od katerega moraš živeti, ko plača ni zagotovljena vsak mesec in si prispevke sam plačuješ. Moja frizerka si zasluži vsak cent.
Ravno pri barvah ne moreš delat primerjave. Striženje je lahko drago, pa friziranje tudi….barv kupljenih v trgovini pa nikakor ne moreš primerjat s profesionalnimi barvami. Tukaj je tudi razlika v ceni.
Tako pač je, usluge so drage, davki visoki, pa še za plačo mora ostat. Se pa strinjam s tabo, da je občutno predrago in tudi mene rihtajo doma za občutno manj denarja.
Se strinjam z pa nisem frizerka, plus odgovornost, vsaka glava drugačen las..imam frizerja v družinskem krogu tako, da poznam malo bolj od blizu zadeve ‘ hitro zaslužen denar’. Prigaran !!
Če bi vedela, koliko od vsakega zasluženega evra pobere država na tak ali drugačen način bi tudi malo drugače gledala na stvari. Samo svojo plačilno listo poglej – koliko zaslužiš in koliko denarja dejansko dobiš na račun?
Tudi jaz (nisem frizerka) ti pravim, se pa loti posla, če je tako enostavno. Jaz mislim, da je to kar naporen posel in da si denar kar trdo zaslužijo; vsaj pri ženskem friziranju. Meni se zdi bolj drag frizer za moške in otroke, ker tam gre pa pogosto res le za nekaj las odstriči (pa tudi ne vedno).
No, morate priznati, da pri nekaterih frizerjih bogato plačaš tudi ime. In ne nujno tudi ustrezno boljšo storitev.
Državo imamo drago, predrago.
Enostavno je bit fušar, ti gre vse v žep. A sploh veste, koliko je treba dati naši državi od plač. Verjetno največ v Evropi. Kje so še ostali davki.
Sicer ti je pa ena lepo rekla, če je tako simpl, zakaj ne greš med privatnike.
se strinjam. Stevo, Mič – pri njiju 50% plačaš ime. Druga polovica je pa realna. Kvaliteta pa tako-tako. Moj lokalni frizer me postriže enako dobro za pol manj.
Ja, posebej v LJ se mi zdi, da so frizerske cene sploh navite do amena.
Kolegica se je samo strigla v enem od znanih salonov in je placala isto kot jaz pri frizerju izven LJ, ko sem si poleg strizenja delala se pramene.
Ce strankam toliko pomeni to, da se pohvalijo kje so se frizirale, naj pa potem se placamo toliko vec. Itak se vsak sam odloci kje se bo friziral glede na svoje zelje in zmoznosti.
Jaz imam prijateljico frizerko in se vedno strizem pri njej. Ko je bila brez sluzbe, me je frizirala doma. Zdaj ima svoj salon, pa hodim tja, ker podpiram njeno delo.
To o plačevanju imena je seveda tudi res. Ampak, če nekomu to nekaj pomeni, naj pač plača. Sicer pa se da najt frizerko/frizerja (v frizerskem salonu), ki te za normalen denar (=običajno tarifo) enako dobro postriže.
Imaš dokončan faks ali magisterij, pa za uro svojega dela ne boš nikoli dobil plačanih 40 EUR + DDV, kolikor je vredna delovna ura mehanika s triletno poklicno šolo ali frizerke.
Davek gor ali dol, pri neto plači 1.500 EUR (deljeno s 168 urami na mesec) dobiš 8,93 EUR na uro za univerzitetno izobrazbo.
Žalost.
če se že primerja, primerjajte vsaj to, kar je primerljivo.
se pravi, koliko prihodka vaše podjetje ustvari v eni uri z enim delavcem, potem pa to primerjajte z uro frizerke.
Če greš pa k frizerju v center ljubljane, je pa jasno, da plačaš ime in lokacijo. a se vam sanja, kakšne najemnine za lokale morajo plačevat?
Teh 40 evrov je bruto bruto. Od tega moraš odšteti materialne stroške, najemnino, prispevke, amortizacijo…
Vsak izobraženec ima možnost iti na svoje in ustvariti višjo dodano vrednost, če se ceni više kot 1500 evrov na mesec. Ne more biti ta cifra kar dana, ker si pač izobražen. Tudi mehaniku in frizerki ta denar ne pade z neba. (pa seveda ni 40 evrov na uro, ko vse odšteješ), ker se mora najprej dokazati s svojim delom. Vsak sposoben kader, pa ne glede na izobrazbo, si zasluži pošteno plačilo.
Jaz imam VII stopnjo izobrazbe, pa 1.500 eur ne vidim niti v 2 mesecih.
In lahko rečem da se velikokrat spomnim, ko sem v srednji šoli zasmehovala sosedo, ki je šla za frizerko. Zdaj ima svoj salon, jaz pa sem kjer sem.
Ja, halo ? Izobrazba nam daje dodatna znanja in odpira določena vrata. In ničesar drugega. Na nas samih je, da to izkoristimo. S srednješolsko izobrazbo ne boš nikoli direktor kakšnega inštituta ali vodja razvojnega oddelka v tehnološkem podjetju. Kdo nam je kriv, da z diplomami in magisteriji postanemo (in ostanemo !!) pisarniški molji za 1000€ netto ? Pač, po diplomi začneš nizko, v 5,10 letih pa lahko prilezeš zelo visoko. Samo je potrebno migati, nič ne bo padlo samo od sebe.
Saj te debate, kamor je zašla ta, so načelno neproduktivne. Primerjajo se stvari, ki nimajo veze ene z drugo, argumenti kar tako nekaj na splošno.
Prva stvar je seveda, da ne moreš enačit dosežene stopnje izobrazbe in plače. Samo zato, ker si diplomiral, si pač ne zaslužiš 1.500 eur plače ali kolikorkoli že. Si diplomiral in imaš načeloma boljše izhodišče za pogajanja za plačo na trgu, pa še to ne nujno. In to je vse. Potem se je pa treba dokazat. In to ni enostavno. In je tako pač logično, da lahko dobra frizerka v svojem poklicu (formalno z manj izobrazbe) zasluži več kot nek diplomiran xy. In tukaj ni nič narobe. Le kaj naj bi bilo?
Če nisi zadovoljen s svojo plačo, moraš pač dokazat da si zaslužiš več. In ja, res je so ljudje, ki ne znajo niti pol toliko kot nekdo, pa zaslužijo več. Pač eni se znajo prodajat, imajo veze itd. Tudi s tem se je treba sprijaznit. Svet pač ni popoln. Pa tega seveda ne odobravam, ampak tako je.
Ampak za začetek bi bil uspeh že, če ne bi enačili ure dela za mehanika (ali striženja) z njegovo plačo. Eno z drugim pogosto nima zveze.
in seveda veš na pamet, koliko ji ostane čistega, ko konec meseca zaključi. sem ziher, da ne kaj dosti več, kot tebi, ali pa celo manj.
moj bivši je bil s.p. in je tud na mesec zakasiral 3.000 EUR. To vidiš. ne vidiš pa, da mu je po vseh stroških ostalo cca 700 EUR čistega, pa še od tega je moral odplačevat kredit.
kar kupiš v prosti prodaji ni nti približno enako tistemu kar imajo frizerji. pleg tega imajo postave in kja čemo tako pač je, treba je zaslužit, ne le pokrit materiala, temveč tudi živet.
Raje reči, da BI BILO bruto bruto, če bi frizerji izstavljali račune. Na prste ene roke lahko preštejem, kolikokrat sem v vsem svojem življenju pri frizerju dobila račun. Večina jih torej kljub uradnim firmam in s.p. večino dela opravi na črno in zato cene SO prenapihnjene.
so že ene napisale, pa vendar še enkrat, od njihovega pokasiranega denarja, je potrebno odštet najmanj: prispevke,plače za delavce, ddv, plačilo članarine, plačilo avtorskim organizacijam (3x: sazas, ipf in zamp), kakšno strokovno revijo in seminarje o modnih smernicah, materialne in druge stroške, računovodkinjo, strokovnemu delavcu in zdravniku medicine dela za obvezno sodelovanje pri izjavi o varnosti z oceno tveganja, najemnino, prostovoljno zavarovanje, pa še in še in še, in nenazadnje lahko na koncu od čistega dobička plačaše še 41 % davka (dohodnine).
In končno še to: 24 ur na dan odgovarja za vse sam podjetnik. S.p. pa celo z vsem svojim premoženjem.
Raje reči, da BI BILO bruto bruto, če bi frizerji izstavljali račune. Na prste ene roke lahko preštejem, kolikokrat sem v vsem svojem življenju pri frizerju dobila račun. Večina jih torej kljub uradnim firmam in s.p. večino dela opravi na črno in zato cene SO prenapihnjene.[/quote]
imaš možnost prijave dela na črno.
To da ne dobiš računa si sama ravno toliko “kriva” kot frizerka. Jaz pri frizerju vedno dobim račun, sploh ni debate o tem. me je pa zobozdravnica hotela odpravit brez računa, pa sem ga zahtevala in ga od takrat naprej brez debate dobim.
Če ti frizerka ne izda računa, si jo v bistvu dolžna prijavit…. In komentirat, da dela brez računa, je brezveze. Zahtevaj račun ali pa jo prijavi …
Forum je zaprt za komentiranje.