Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj so frizerji tako dragi?

Zakaj so frizerji tako dragi?

Včeraj sem za striženje in pranje las plačala 12€ – v Ljubljani.

Ne sprašujte me kje sem bila, NE POVEM.

K frizerju grem približno 3x letno, takrat me ostriže, da preliv, naredi pramene. Na stolu sem največkrat uro tričetrt, včasih malo več ali malo manj. Za to sem dala nazadnje 62 €. Plačam ime in tudi dobim temu ustrezno kvalitetno storitev (verjemite, sem zamenjala pred tem kar nekaj frizerjev). Vedno mi izstavijo račun in trdim da vsak € trdo zaslužijo!

Sama sem zaposlena v javni službi, mož je s.p., zato lahko doma vidim, koliko nam pobere država od naših plač in koliko več morajo s.p. prispevat od svojega prihodka. Če mene vprašate, ga ni denarja, da grem v s.p. Raje delam z univerzitetno izborazbo za tistih mojih 1000 € in imam MIR!

moja frendica ima frizerski salon s tremi zaposlenimi. te tri frizerke dobijo po 500 evrov place. sama si pa lahko privosci kostime od escade, draga potovanja, krizarjenja, smucanje, botoxe, vse mozne kozmeticne usluge, itd. skratka od svojega frizerskega salona si privosci luksuzno zivljenje. cene ima pa zelo navite.

davke seveda utajuje kolikor se da, delavkam daje nekaj place na racun, nekaj pa na roke (tako da imajo res minimalne prilive, da si niti kaksnega kredita ne morejo vzet)

vse barve in ostale materiale dobi seveda z velikim popustom, ker kupuje velike kolicine, tako da jo barva pride skoraj ceneje kot v drogeriji..

tako da te lastnice frizerskih salonov niso glih take ubogice.

To je sicer res, da naj bi stranka zahtevala račun, vendar pa je še bolj res, da bi morala frizerka (ali katerikoli drug privatnik) za svojo storitev izstaviti račun ne da bi to zahtevala stranka. Do je po zakonu dolžna storiti! V praksi pa je seveda tako, da računov ne izstavljajo, razen če stranka izrecno prosi zanj. In to JE narobe, pa kakorkoli obrneš. In ja, to je delo na črno.

Mesečni izkupiček pri nekem meni znanem privatniku: 60 storitev, od tega samo 3 računi.

Če kupiš moko in doma spečeš kruh te tudi pride 0,50E namesto 2,00E,če kupiš že pečenega.
Prosim no,lahko bi mal razmislila preden trosiš take neumnosti.

moja frizerka ima čistega dobička nekje med 2500 in 3000 €. moja plača pa znaša manj kot 550 € (srednješolska izobrazba, še študiram).

njej samo za suho striženje dam okoli 13 € (brez računa). torej samo z opranimi lasmi pridem, me postriže in grem…. meni se to zdi zelooooo drago. dela pa ima 20 minut.

Lep Pozdrav,
jst sm frizer in vam bom čist enostavno napisal tkole: ja res je stane v drogeriji 5€ blanž ampak oni s tem blanžom zaslužjo vsaj 3 €, verjemi pa mi če si kupš blanž za 5€ maš čist zanič lase, ker če je salon profesjonal ne uporablja blanža za 5€! No pa nadaljujmo. Naštel ti bom vse stroške, ki jih imamo mesečno v salonu, da boš vedla kaj je treba vse plačat: prispevki zdravstveni, socialna in pdoobno, od cene se odbija ddv, če plačaš s kartico se od polne cene odbije okl 2% pa še mal, potem je treba kupovat nov material, pa v salonu imamo fene, haube za sušenje las, pa mašince za striženje pa likalne za lase, pa škarje je tud vsake tok časa fajn menat a ne, potem so tu še izobraževanja tako doma kot v tujini, zavarovanja, tako salona kot tudi oseb in zaposlenih ki so v salonu! No pa zaslužt je treba za kakšne bolniške če je več zaposlenih in regres enkrat na leto in tko da o najemnini če jo ima lokal ne govorimo… in ko boste šli naslednjič k frizerju od cene ki jo plačate odbijte vsaj 5o % tega kar vam kasira frizer! pa boste dobil ceno zaslužka približnega zaslužka frizerja v salonu! Vsi vidjo kok zaslužjo frizerji, pa mehankarji pa cel kup obrtnih dejavnosti je k ljudje gledajo kok kdo kasira in vsak misl, da imajo obrnitiki polne žepe….ja ne rečem nekateri res dobro zaslužjo sam verjemite mi, tud ORNK ORNK DELAJO! če hodiš v službo oddelaš 8 ur pa te boli patka za vse, kot frizer morm da zasluž spodobno plačo delat vsaj 10 do 12 ur dnevno! ne 8 ur! Vprašite se kok zaslužjo banke, pa zavarovalnice in tako naprej in tako naprej. Če vas veseli imeti dobro frizuro potem verjetno ni težko ljudem plačati frizerja to je to….al pa si rajš kej druzga kupte, naprimer v trgovini Coca Colo, sam verjemte mi, lih od tega ljudje v SLO nimajo prou dost! to je to! ČAW

samo še tole, danes obstaja cel kup salonov, ki mogoče niso na ne vem kaki uau lokaciji, in se da dobit kokr tok spodbno ceno salona! Če pa greš k miču, stevoutu al pa kakšnim bolj modernim frizerjem pa pač plačite še enkrat več a ne 🙂

Mogoče je res, da marsikdo ne da računa, ampak mi verjemite, obrtniki ne morjo 90% dobička narest brez računa – iz čist ene logike, ker morš tok in tok narest da z vsemi stroški prideš čez! Preporsta ekonomska logika! Če bi rabu za svoje stroške recimo 500 € prikazoval pa kot da sm jih naredu 250 € bi bla davčna že zdavnej na mojih vratih od kod men dnar za vse položnice! LP!

Mene ostriže hči čisto zastonj!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Frizer ima pa res najmanjše stroške, od vseh poklicev.
Kupi škarje, in britvico, pa je za moškega že dovolj. Pa se že lahko gre obrt. Rabi še prostor, lahko pa tud pride na dom.
Še par let nazaj sem za frizerja dal 1000sit, po uvedbi evra že 5€ kasneje pri istem že 7€, zadnjič pa 10€ pa ne v središču LJ ampak na vasi. No tja ne grem več, pa mislim da tud drugi ne več, ker zapirajo. In to za max 15 min striženja. Pa so kje drugje še precej dražji.

Sam sem frizer, pa mi verjemite, niti z daleč frizerji ne zaslužijo tako dobro kot mislite.

Jasno so nekateri, ki zaslužijo precej precej nadpovprečno. Vendar se morate vprašati, koliko dela so morali vložiti v to, da so prišli do tega.

Drugače pa večina salonov v SLO ne služi prou ogromne denarje. Ena gospa je napisala, da ima njen mož s.p. in vidi koliko izdatkov ima nek s.p.

In še zdaleč ni res, da kupiš samo škarje in britvico in je stvar zaključena.

Vsaka dejavnost ima svoje fiksne stroške (ki se jih ne da zmanjševat in v veliki večini rastejo!) Tisti majhni varjablini del pa je odvisen od tega, kolikokrat greš na seminarje, cene izdelkov, ki jih salon kupuje itd….

NE morete pa pričakovat, da bo frizer računal ravno toliko, da mu bo ostalo 400€ na mesec zato, ker imate vi iz končanim faksom samo 1000€

Pri številu frizerskih salonov se je treba tudi vprašati tudi o porazgubitvi dela. Večje ko je število salonov in manj ko ljudje trošijo za frizerske storitve večje bodo cene.

Če si prej postrigel tri ljudi za določeno ceno, boš moral izgubo dobiti od enega.

Na žalost so moderni frizerji pripeljali frizerstvo v to smer – da je število obiskov manjše!

Potrebujete samo redno striženje in občasne pramene. Ni več klasičnih frizur, ko bi stranka hodila 1X tedensko v salon! Tega skoraj ni več.

Včasih je večina strank obiskovala salon 1X tedensko! Danes je takih strank morda 5%!

Sam sem že dostikrat obpual nad frizerstvom, saj sem mnenja, da je frizerstvo v svetovnem merilu v delu s strankami v frizerskem salonu v frizerskem krču – saj ljudje ne gledajo na frizerske storitve kot nekaj kar človek naredi zase ( recimo kot obisk savne ali bazena 1X tedensko) ampak gledajo na frizerske storitve kot stroške! “Raje kupim šampon za 1€ in se perem doma kot bi dajala frizerju dnar”.

Na frizerstvo se ne gleda več, kot na nekaj da človek naredi nekaj zase in ob enem zgleda vredu ampak je frizerstvo postalo “trgovina” kako stranki prodati čim več za čim več denarja.

Primer: Stranka ima dolge lase – zakaj nebi stranke postrigl na kratko, ta teden je to moderno. Če je frizer še zelo lep in samozavesten, je skoraj ni stranke, ki mu nebi verjela in se bo tudi postrigla.

Že čez dva meseca, pa vam ta isti frizer prodaja lasne podaljške, saj kratki lasje absolutno niso več moderni!

To je dejanska slika današnjega frizerstva na vseh ravneh!

Jaz rad svojim strankam naredim frizure za katere vem , da bodo kolikor toliko z njimi zadovoljne in da se bodo v njih vredu počutile! ne pa, kako jih bom ožel ko neko številko. In tega danes v frizriji manjka!

Lahko govorimo o frizerstvu kot dragi storitvi. Vendar se morate zavedat, da če bi bil sistem frizeranja drugačen. Bi imeli frizerji veliko več dela in posledično bi cene tudi lahko padle!

Vendar temu ni tako! Moda terja svoj davek. Cene rastejo…. Stranke pa so čedalje bolj naivne in verjamejo vsemu, kar jim prodajo “kvazi moderni frizerji”!

pa še tole bi rad dodal:

če bi šli recimo 20-30 let nazaj. Je vična stranka hodila 1X tedensko v salon. Frizerji so svoje plače zaslužili od tedenskih strank.

Danes večina strank hodi 1X na mesec ali celo na dva meseca!

Zato še enkrat pravim.

Frizerstvo je v delovnem krču. Moda kakršna je danes – je pripeljala v to smer, da so obiski v salonih v manjšem številu.

Frizerske storitve bi lahko bile cenejše. Vendar zaradi upada št. obiskov in v nekaterih primerih tudi strank zaradi večjega št. salonov – se je treba resno vprašati, da bodo cene čedalje večje in ne obratno.

Mislim, da bi moral frizerstvo, pripeljat na raven izrped 20-30 let!

Le to je prihodnost frizerstva kot takega in ne “MODERNO FRIZIRANJE”!

Zakaj so frizerji tako dragi?
Dragi so za osle, saj se lahko vsak sam postriže v par minutah.

Ne vem, ampak tudi meni se zdi drago:

včeraj: slabih 15minut dela: striženje las na kratko (imam kratke lase in se vsake dva meseca postrižem, skrajšam), nič pranja glave, nobenih barv, nobenih pen, šamponov, nič. Vse skupaj 12€ pa povsem nezan lokal, daleč od LJ. Pa tudi ne edin salon v našem majhnem kraju.
Že res, da je veliko davkov… ampak 12€ za slabih 15min dela. To je veliko.

ljudje od frizerjev še kej drugega rabimo kot samo striženje 🙂

Glede na tole prepucavanje, moram priznati, da je naša mala domovina Slovenija zelo premajhna, da bi se razvila miselnost spoštovanja vseh ljudi in poklicev. Še vedno velja, da smo frizerji dragi, kar je dejstvo.
Poglejmo zadevo malo drugače:
V frizerstvu delam že 15 let, od tega 11 let izobražujem samega sebe v tujini in znanje prenašam na ostale znanja željne frizerje v Sloveniji in drugod po Evropi.
Sodelujem pri izdelovanju novih kolekcij za 3 svetovne kozmetične in frizerske hiše (akademije).
Šolanje za 3 dni stane 2500€, brez enega piva, nočitve, prevoza… , vendar še vedno obiskujem vsaj 2 šolanja letno.
Zadevo izvajam samovoljno, ker slovenska frizerska politika ne mara ljudi, ki mislijo s svojo lastno glavo, kar pomeni tudi, da si izobraževanja plačujem sam.

Zgolj v razmislek, zakaj smo tako dragi…
…ker se cenimo in vlagamo veliko energije in finančnih sredstev v izobraževanja, ki nam pomenijo osebnostno rast

ps.: V Hamburgu, Kopenhagnu, Helsinki… je moje delo bolj cenjeno, zato raje sodelujem s tujino, kot, da bi delal prireditve doma v Sloveniji.

V kratkem zamenjala kar nekaj frizerjev v LJ, ker sem nezadovoljna s kvaliteto. Poberejo veliko, naredijo nič, eni sploh stričt ne znajo.

Kar se pa denarja tiče pa takole, pri predzadnji frizerki (precej znani v LJ) ne vzamejo kartic, samo keš in če vzameš račun te že čudno gleda, saj ga da pred tabo ne da ne, samo en čudn pogled ti še poleg nameni. Punca si privošči bogate počitnice v tujini, salon je njen, ima precej se vidi.

Pri zadnji sedela cca več kot eno uro, blagajna ni bila niti priključena, vse kar je pobrala (ene 4 stranke) keš direkt v denarnico. Sem iz firbca pogledala na bizi.si njene prihodke – zelo nizki letno, ko pa sem bila tam, pa je rekla, da imajo tolk strank da sploh ne sfolgajo več pa ne dela sama.

Toliko o dragi državi in plačanih davkih. :-(((((

Tudi sama sem bila frizerka in zdaj se tudi sama postrižem, naredim si pramene, skratka, frizerji nimajo z mano nič dela.
Pri delu s prameni moram reči tole: Če kupite v trgovini 20 dk kave, jo boste pili najbrž dobra dva tedna, če pa greste v bife na kavico, pa izračunajte, kolikokrat lahko greste za isto ceno. Še večja razlika je pri pivu. Toda tudi tu je potrebno všteti vse stroške , da lahko sedite pri mizici in uživate ob klepetu. V Benetkah poglejte, kakšna cena kave je na Markovem trgu. Lep razgled se dodatno plača.

Da boste iz frizerskega salona zadovoljni odšli s svetlimi prameni, vam mora frizer/ka najprej izvleči skozi male špranjice plastične kape pramene las, pripraviti mešanico blanša in hidrogena, pustiti od pol ure do uro, izvleči lase iz kape, oprati lase, jih zmasirati z mehčalcem in nato še oblikovati frizurco. Sam postopek je dolgotrajen in zahteven, zato taka cena.

Cene frizerskih salonov pa itak potrdijo višje instance, torej se strinjajo z njimi.

Dobri frizerji imajo dosti dela, manj dobri in na slabših lokacijah pa seveda manj.

Pa uživajte , ko vam umivajo glave , vas strižejo in vam oblikujejo frizurce. Da ste lepo urejeni, je pa tudi nekaj. Škoda le, ker lasje rastejo in je potrebno dostikrat v stroške.

Na meni noben frizer ne služi, doma mašinca,pa žk žk..

Si torej eden redkih, ki v Sloveniji obvlada. Naše šole za frizerje so zanič, to pravijo sami frizerji. Dokaz si tudi ti, saj plačuješ šolanje v tujini.
Pri nas je s kvaliteto križ zato vlada vsesplošno nezadovoljstvo. Če bi kvaliteta bila vredu se sigurno ne bi vsi pritoževali, ali misliš, da folk nima kaj delat pa jambra tukaj?
Želim ti veliko uspeha, saj vidim da imaš veselje in smisel.

Frizerje jemljete, kot da bi bili ničvredni. Če mislite, da je striči lahko in enostavno, ste se zelo zmotili. Prav tako barve niso poceni, sploh če jih jemljemo iz priznanih blagovnih znamk, IN NE V TRGOVINAH. Potem pa je še delanje zmesi itd… Delati frizure je pa poseben primer. Vi si to predstavljate kot: eh en čop, pa iz nje kito nrdiš pa je?!?

Delamo kokr se da, in natančno

Zelo malo je resnično dobrih frizerjev, ampak cene imajo pa po večini visoke. Najbolj mi je v spominu ostal dogodek izpred nekaj let, ko sem imela še daljše lase kot jih imam sedaj. K frizerju sem šla, ker sem bila povabljena na poroko. Frizerka je ves čas komentirala, da kako je z mojimi lasmi lahko delat in da navijalke izjemno hitro “primejo”, no potem pa je čisto zafurala frizuro. Ne vem, kako ji je uspelo iz dolgih in gostih las narediti tako slabo frizuro. Skratka, zadevo smo potem doma popravili.

Da ne govorim o frizerki, ki me je postrigla na “staro mamico”. :))) To je bil šele hec. Od takrat se frizerjem izogibam in po večini kar sama poskrbim za frizuro.

Mogoče ti je želela le dobro. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mogoče ti je želela le dobro. :))[/quote]

Nič mogoče :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close