Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj so kalamari vedno trdi?

Zakaj so kalamari vedno trdi?

Naredim jih takole:

Na olivcu prepražim čebulo, dodam stisnjen česen, paradižnik in papriko narezano na koščke, mal pomenšam, dodam narezane kalamare, peteršilj, baziliko, poper, solim, pokuham 10 minut. Kalamari pa trdi kot guma od šleparja!!!

Kaj naredim narobe? Kako delajo v gostilnah da so čisto mehki?

10 minut je preveč…..poskusi 5 minut…
pri kalamarih je tako, da dlje kot jih termično obdeluješ bolj trdi so……

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Kalamari potrebujejo visoko temperaturo……..če jih pa ti dušiš, (vsaj tako sem razumela tvoj postopek kuhanja kalamarov) bojo pa kot guma :)))

ŽIVLJENJE SE NE ŠTEJE PO ŠTEVILU VDIHOV,AMPAK PO ŠTEVILU TRENUTKOV, KI SO TI VZELI DIH !!!

predolgo jih pripravljaš.

Pred pripravo jih imej 10 minut namočene v vodi s kisom ali limoninim sokom-100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bodo mehki.

V restavracijah narezane (odcejene) kalamare samo povaljajo v moki in ocvrejo v večji količini vročega olja – 2 do 3 minute.

Poskusi kdaj polnjene: sir narezan kot pomfri oviješ z rezino pršuta (ali poljubne salame), vtakneš v kalamar in na vrhu zapneš z zobotrebcem. Nato jih popečeš na žar plošči ali posodi.
S čim manj olja.

Poleg postrežeš omako (seskljan česen + peteršilj +olivno olje), žličko majoneze in olive.

Kot so ti drugi rekli – predolgo jih pocaš.
Najprej poduši omako, nato pa ko je že končano, daj na več, dodaj kalamare in na hitro premešaj – se bojim, da bo še 5 minut preveč. 2-3 bo v redu, sam vroče mora bit, pa ves čas mešat!

3 minute na visoki temperaturi bo povsem zadostovalo.
Soljenje in ostale začimbe (kar pač uporabljaš) nikoli ne uporabljaj med peko.

Nikoli jih ne soli pred pečenjem. Samo povaljaj v moki in na vročem olju (precej olja) na hitro popeci.

Veš kaj jaz naredim, ko jih polnim, obrnem jih, navzven, kot nogavico, poskusi in povej, če je razlika. Mehki so, da se kar stopijo, male skrivnosti, kuharskega mojstra….pa dober tek.

Frigane kalamare se gre jest v gostilno,niso nič dražji od ene pice,tako da se jih ne splača doma packat,razen polnjenih. 😉

Hvala lepa vam za vse vaše nasvete. Bom zdaj bistveno znižala čas peke in povišala temperaturo, pa bomo videli.
Bom poskusila pa tudi limono oziroma kis + vodo, če pomaga.

New Report

Close