Zakaj so kalamari vedno trdi?
Naredim jih takole:
Na olivcu prepražim čebulo, dodam stisnjen česen, paradižnik in papriko narezano na koščke, mal pomenšam, dodam narezane kalamare, peteršilj, baziliko, poper, solim, pokuham 10 minut. Kalamari pa trdi kot guma od šleparja!!!
Kaj naredim narobe? Kako delajo v gostilnah da so čisto mehki?
V restavracijah narezane (odcejene) kalamare samo povaljajo v moki in ocvrejo v večji količini vročega olja – 2 do 3 minute.
Poskusi kdaj polnjene: sir narezan kot pomfri oviješ z rezino pršuta (ali poljubne salame), vtakneš v kalamar in na vrhu zapneš z zobotrebcem. Nato jih popečeš na žar plošči ali posodi.
S čim manj olja.
Poleg postrežeš omako (seskljan česen + peteršilj +olivno olje), žličko majoneze in olive.