Zakaj so pametne ženske tako pogosto samske?
Po čem pa sklepaš, da si moški želijo ‘neumne’ in nebogljene ženske? To je značilnost bolj kakšnih patriarhalnih kultur, kot je recimo arabska in muslimanska, ali pa mogoče japonska, kjer je submisivnost pri ženski ovrednotena kot erotični čar in ženstvenost. Ampak v naši kulturi je takšna ‘nediferencirana lutkica’ bolj redkost, v skandinavskih in drugih nordijskih kulturah pa je skorajda nasprotno, da so moški nekako ‘bolj plahi’ in ženske ponavadi bolj prodorne na družbenem in socialnem področju.[/quote]
Berem ta forum.
Samo res je tako kot zgoraj nekdo piše.
Poznam na kupe neumnih babnic, ki so poročene in služkinje svojim dedcem. Da ne bo pomote, niso vse poročene neumne. Neumne so le tiste, ki so poročene z bedniki in so jim služkinje. Poročene z bedniki, ki jih nobena pametna ženska ne bi niti povohala, je raje samska, neumnice pa se poročijo z njimi.
Res je, vsaka še tako neumna, grda ženska se lahko poroči, če je le pripravljena biti služkinja kakemu bedniku.
Pametnim ženskam pa ni treba tega. Najdejo pravega moškega in so z njim, če pa ne so pa raje samske.
Seveda velja tudi obratno. Tudi glupi tipi dobijo bednice za žene, da so jim copatke.
Po čem pa sklepaš, da si moški želijo ‘neumne’ in nebogljene ženske? To je značilnost bolj kakšnih patriarhalnih kultur, kot je recimo arabska in muslimanska, ali pa mogoče japonska, kjer je submisivnost pri ženski ovrednotena kot erotični čar in ženstvenost. Ampak v naši kulturi je takšna ‘nediferencirana lutkica’ bolj redkost, v skandinavskih in drugih nordijskih kulturah pa je skorajda nasprotno, da so moški nekako ‘bolj plahi’ in ženske ponavadi bolj prodorne na družbenem in socialnem področju.[/quote]
Berem ta forum.[/quote]
Nek X-forum pa res ne more biti referenca za lastne izkušnje z moškimi v živo. 🙂
Matjazko smem vprašati koliko si star? Tvoje pisanje oz. komentarji so namreč zelo konkretni in “življenju prijazni” v primerjavi z ostalimi…Pa brez zamere glede mojega vprašanja:)) Seveda nisi obvezen odgovoriti…Lp
Ne morem se izražati v suhoparnih in hladnih matematičnih številkah, umetniška duša, kot sem. 😀
Kot vidiš, je moj izrazni jezik čista poezija – mlad po duši in srcu sem in relativno mlad po telesu . :)))
Ma, po moje sem ravno pravšnji za tebe? Malo starejši mora biti moški, a ne, vsaj enih 10 let? 😀
Ne morem se izražati v suhoparnih in hladnih matematičnih številkah, umetniška duša, kot sem. 😀
Kot vidiš, je moj izrazni jezik čista poezija – mlad po duši in srcu sem in relativno mlad po telesu . :)))
Ma, po moje sem ravno pravšnji za tebe? Malo starejši mora biti moški, a ne, vsaj enih 10 let? :D[/quote]
Ja kakšna škoda :))) Še telefonske ji zdaj ne moreš dati. Ker tudi to so zgolj hladne številke …
Saj ji ne boš dal, aneda? :)))))
Sem preprican, da jo zna spesniti. 🙂
O bog, kakšna jajca. Kot da imajo vsi tako nizko samozavest, da bi moral venomer nekdo laziti za njimi, jim gladiti ego…
Jaz obožujem pametne, samozavestne in drzne ženske, ki so samske in v tem tudi uživajo. Ampak, roko na srce, teh je zelo malo. Približno toliko, kolikor je srečnih ljubic. Na dolgi rok gledano. In mogoče bom zdaj naredila kakšno krivico ampak … bila danes z eno samsko in “pametno” na kavi. In me ne čudi, da je samska. Ker jaz je še za sosedo ne bi marala, kaj šele za partnerja. Mislim, nič od nič.
Ma, po moje sem ravno pravšnji za tebe? Malo starejši mora biti moški, a ne, vsaj enih 10 let? :D[/quote]
Ja kakšna škoda :))) Še telefonske ji zdaj ne moreš dati. Ker tudi to so zgolj hladne številke …
Saj ji ne boš dal, aneda? :)))))[/quote]
A misliš, da ga je enkrat izučilo ali se bo spet pustil zvabiti na led s temi tel. številkami? 😉
A misliš, da ga je enkrat izučilo ali se bo spet pustil zvabiti na led s temi tel. številkami? ;)[/quote]
Ej on je en tak posrečen model, da me res ima, da bi ga poklicala … Ker tega ne vidiš vsak dan :)))
Ma veš da bo dal, kaj ne bo, sej komi čaka :DDD
Čakaj, saj res, ti že imaš mojo tel. št, Katenjka, Antilopa, GF… A njo pa naj kar izpustim?
Nimam srca, nisem tak. Rad osrečujem ženski in jim polepšam dan tudi s številkami, ampak to ne s kakršnimi koli številkami, temveč takimi, ki povzroči, da na 2. strani linije vztrepeta srce in se naježi koža, ko zaslišijo prodoren, žametni štajerski glas. 😀
Ker so ponavadi zajebane, vase zagledane, precenjujoče se narcisoidne povzpetnice, zato jih pa moški ne maramo. Malo si zamešala, da se kdorkoli kogarkoli boji.
Dedci si omislijo eno brez kariere, pa čimmanj pametno, pa čimmanj lepo, ker je tako ensotavneje razmerje furat, ampak še naprej na skrivaj škilijo k lepim karieristkam…
Čakaj, saj res, ti že imaš mojo tel. št, Katenjka, Antilopa, GF… A njo pa naj kar izpustim?
Nimam srca, nisem tak. Rad osrečujem ženski in jim polepšam dan tudi s številkami, ampak to ne s kakršnimi koli številkami, temveč takimi, ki povzroči, da na 2. strani linije vztrepeta srce in se naježi koža, ko zaslišijo prodoren, žametni štajerski glas[/b][/b]. :D[/quote]
Že samo zaradi tega se splača. Najdi me 😀
Sem imel 3 zelo inteligentne in 1 povprečno. Sam sem tudi precej inteligenten po vseh kriterijih. Nikoli več ne bom pomislil da bi bil z ekstra inteligentno žensko. Ker to je recept za katastrofo, kompliciranje za brezveze, stalno tekmovanje z mano, teženje, odsotnost verbalne komunikacije, odsotnost empatije. Vse kar si želim je mir, pa da se stisnem k dragi, vzgojiva otroke in to je to. In verjamem, da moški ekstra inteligentnih ne bodo povohali. Najprej sem se čudil, po izkušnji mi je precej jasno zakaj. Pač ženske iščete izgovore da je to zaradi egota, ubistvu pa je zaradi ljubega miru.
Tekmovalnost v partnerski zvezi je uničujoča za družino. Vzpodbujajo pa samo ženske.
Kaj ima inteligenca skupnega s tekmovanjem? Hočeš povedat, da inteligentni ljudje tekmujejo bolj kot manj inteligentni? Po moje je prej obratno, če že posplošujemo. Ampak tega itak ne moreš, zato mislim, da je odvisno od posameznika oziroma od para, kako se vede. Ni vsak inteligenten tekmovalen. Ponavadi to velja za mlade, ki se še dokazujejo oziroma za vase nesigurne ljudi, pa naj so inteligentni ali pa ne.
Z leti človek, to za odnose slabo lastnost, ponavadi izgubi, se umiri in tudi odnose lažje fura, tudi z inteligentno žensko. Pogoj pa je, da je tudi ona našla nek mir v sebi, da ve kaj hoče in najde nekoga s podobnim ciljem.
Tekmovalnost v partnerski zvezi je uničujoča za družino. Vzpodbujajo pa samo ženske.[/quote]
Težko je biti v zvezi z nesamozavestnim moškim, ki te za čisto vsako stvar, ki jo narediš
bolje od njega, obsodi, da z njim tekmuješ. Ne, ne tekmuješ. Samo narediš, ker ti to pač paše,
ker si dobra v tem, ker ti gre od rok, ker v tem uživaš. Kakšno tekmovanje ti ne pride na misel,
tekmovalnost, samopotrjevanje, rivalstvo – to so MOŠKE lastnosti, ženske se na to požvižgamo.
Podobno kot tiste znamenite izjave moških, kako se “ženske rinejo v moške poklice, samo
zato, da tekmujejo z njimi”….ja pa – a res?
Kaj ima inteligenca skupnega s tekmovanjem? Hočeš povedat, da inteligentni ljudje tekmujejo bolj kot manj inteligentni? Po moje je prej obratno, če že posplošujemo. Ampak tega itak ne moreš, zato mislim, da je odvisno od posameznika oziroma od para, kako se vede. Ni vsak inteligenten tekmovalen. Ponavadi to velja za mlade, ki se še dokazujejo oziroma za vase nesigurne ljudi, pa naj so inteligentni ali pa ne.
Z leti človek, to za odnose slabo lastnost, ponavadi izgubi, se umiri in tudi odnose lažje fura, tudi z inteligentno žensko. Pogoj pa je, da je tudi ona našla nek mir v sebi, da ve kaj hoče in najde nekoga s podobnim ciljem.[/quote]
Podpišem.
a vse tri so imele te lastnosti?
Pameten človek ve, da še marsikaj ne ve.. in ve, da čas učenja nikoli ne mine.. tekmovanje? sicer kot preverjanje znanja ja, v življenju pa ne.
Lastnosti kot so.. pomanjkanje verbalne komunikacije, teženje za vsako malenkost, kompliciranje za brez veze, tekmovalnost.. to so lastnosti človeka in ni pogojeno z inteligentnostjo.
Z leti človek, to za odnose slabo lastnost, ponavadi izgubi, se umiri in tudi odnose lažje fura, tudi z inteligentno žensko. Pogoj pa je, da je tudi ona našla nek mir v sebi, da ve kaj hoče in najde nekoga s podobnim ciljem.[/quote]
PRecej velika je povezava med inteligentnimi ljudmi in tekmovalnostjo v partnerski zvezi. Sem šel prav iskat na internet in so dejansko ugotovili da visoko inteligentni ljudje težko dobijo zvezo glih zaradi tega. Preprosto nezmožni sobivanja
Tekmovalnost v partnerski zvezi je uničujoča za družino. Vzpodbujajo pa samo ženske.[/quote]
Težko je biti v zvezi z nesamozavestnim moškim, ki te za čisto vsako stvar, ki jo narediš
bolje od njega, obsodi, da z njim tekmuješ. Ne, ne tekmuješ. Samo narediš, ker ti to pač paše,
ker si dobra v tem, ker ti gre od rok, ker v tem uživaš. Kakšno tekmovanje ti ne pride na misel,
tekmovalnost, samopotrjevanje, rivalstvo – to so MOŠKE lastnosti, ženske se na to požvižgamo.
Podobno kot tiste znamenite izjave moških, kako se “ženske rinejo v moške poklice, samo
zato, da tekmujejo z njimi”….ja pa – a res?[/quote]
Še en tipičen izgovor. Ja seveda, svet se mi je podrl ker je nekaj naredila bolje od mene. In ja seveda sem nesamozavesten, tipični izgovori za tako delovanje. Sem jih tudi sam poslušal. Vse kar sem hotel je navadno sobivanje z vzponi in padci. Ne pa “jaz skuham boljšo kavo”, “jaz skuham boljše kosilo”, “bolje zložim cote”, “hitreje zamenjam žarnico”. V redu who cares, ampak ne iz dneva v dan, potem imaš pač dovolj in greš. Pa vse tri so si bile podobne.
zato, da tekmujejo z njimi”….ja pa – a res?[/quote]
Še en tipičen izgovor. Ja seveda, svet se mi je podrl ker je nekaj naredila bolje od mene. In ja seveda sem nesamozavesten, tipični izgovori za tako delovanje. Sem jih tudi sam poslušal. Vse kar sem hotel je navadno sobivanje z vzponi in padci. Ne pa “jaz skuham boljšo kavo”, “jaz skuham boljše kosilo”, “bolje zložim cote”, “hitreje zamenjam žarnico”. V redu who cares, ampak ne iz dneva v dan, potem imaš pač dovolj in greš. Pa vse tri so si bile podobne.[/quote]
ooo da bi bilo pri nas tako…. 🙂 🙂 pokaži če res skuhaš boljše kosili/kavo.. 🙂 in to kaži vsak dan 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.