Zakaj so pametne ženske tako pogosto samske?
Spet berem vse drugo, samo tisto kar bi bilo res ne. Ženske so bile zelo inteligentne, vendar preprosto niso znale preklopit med zasebnim in kariernim življenjem. Dinamika odnosov doma je popolnoma drugačna kot v službi. Ko berem kakšne zapise ljudi, ki se s tem ukvarjajo vsi opisujejo podobne zgodbe.Večini ljudi je čustvena inteligenca precej tuja in tako ne gre. In nikakor si ne želim mirne ženske in ne vem kako odvisne od mene. Ampak ja, tako pač je. Očitno dva pametna ne moreta delovati skupaj
Težko je biti v zvezi z nesamozavestnim moškim, ki te za čisto vsako stvar, ki jo narediš
bolje od njega, obsodi, da z njim tekmuješ. Ne, ne tekmuješ. Samo narediš, ker ti to pač paše,
ker si dobra v tem, ker ti gre od rok, ker v tem uživaš. Kakšno tekmovanje ti ne pride na misel,
tekmovalnost, samopotrjevanje, rivalstvo – to so MOŠKE lastnosti, ženske se na to požvižgamo.
Podobno kot tiste znamenite izjave moških, kako se “ženske rinejo v moške poklice, samo
zato, da tekmujejo z njimi”….ja pa – a res?[/quote]
Še en tipičen izgovor. Ja seveda, svet se mi je podrl ker je nekaj naredila bolje od mene. In ja seveda sem nesamozavesten, tipični izgovori za tako delovanje. Sem jih tudi sam poslušal. Vse kar sem hotel je navadno sobivanje z vzponi in padci. Ne pa “jaz skuham boljšo kavo”, “jaz skuham boljše kosilo”, “bolje zložim cote”, “hitreje zamenjam žarnico”. V redu who cares, ampak ne iz dneva v dan, potem imaš pač dovolj in greš. Pa vse tri so si bile podobne.[/quote]
To pa ti pol samo misliš, da so bile pametne. (imaš milo rečeno čudne kriterije).
Nobena pametna ženska ne bo kritizirala moškega, ki sam od sebe naredi kaj po hiši.
“hitreje zamenjam žarnico?” ja pa LOL no…..
Namesto zakomplicirano, vstavi zakompleksano. 🙂
In nihče si ne želi zakompleksanega človeka, ki si bo zdravil svoje komplekse na plečih partnerja.
Problem je, ker se pamet povezuje s kopičenjem znanja. Ki pa ni nič drugega, kot hrana za ego.
Predvsem osebe z raznimi travmami, pa introvertiranci, sramežljivci..Se ponavadi zatopijo v knjige, študij…..In tako le kopičijo svoje znanje, ob tem pa pozabijo na tisto, kar je bistveno za partnerski odnos in to je čustvena inteligenca ter sposobnost sobivanja.
Ha .. nočna mora.. 🙂 “luč ne dela, kdaj boš popravil…” “a sploh znaš, še vedno luč ne dela”….na koncu pa “jaz to naredim bolje”….
tu bi še jaz čez oken skočila 😀
Aja, pa ne vem od kod vam ideja, da so pametne ženske grde.
Po naravnem izboru pametni moški dobijo lepe ženske, tudi če te ženske niso preveč
pametne, se dedujeta tako očetova pamet, kot mamina lepota.
Dopuščam pa, da te lepe, pametne ženske ne uporabljajo toliko pripomočkov za poudarjanje
svojih telesnih atributov, kot recimo tiste, katerim je lepota vse, kar imajo.
Niso ljudje zakompleksani, ker pač želijo od lajfa nekaj drugega, kot ti…
Skratka podredljivost drugemu. preprosti ljudje so bolj vodljivi in podredljivi.
‘Pametne ženske’ so lahko tudi tiste doma – gospodinje, otroci se tudi veliko bolj navežejo na njih kot na delovno odsotnega očeta in tudi kasneje veliko več dajo na mater, ki je bolj ‘čaščena’ in več vredna na pram očeta – saj je bila skoz z njimi.
Kdor se peha zgolj za kariero, ne more imeti lestvice vrednot na isto visoki letvici ali klinčku, kot je družina, ker če starš ni (fizično in čustveno) na razpolago otrokom, ne more biti dober starš.
Kot da v lajfu obstajajo samo ekstremi, gospodinje in karieristke..
Karieristka je zame top managerka, direktorica velike firme, ali vsaj članica nadzornega sveta. Vrhunska zdravnica, primarij, vodja oddelka, kirurginja. Doktorica znanosti in redna profesorica, udeleženka številnih seminarjev v tujini, avtorica znanstvenih del.
To so meni karieristke. Pa še vedno je večina takih žensk, za katere jaz vem oz. jih poznam, poročenih. Tako da res ne vem o kakšni karieri eni to, da je nezdružljiva z družino.
Jaz pa mislim, da karierist ali karieristka ne gre skupaj z roko v roki… z čemer ali komer koli, razen s samim s seboj. :-))
Kaj definira karierista?
Karierista definira ti. negativna ambicioznost. Osnovne težnje negativne ambicioznosti pa so doseganje moči in na splošno sebično vedenje. Osnovni vzgibi negativne ambicioznosti pa so plezanje po hierarhiji, status, plača, prestiž. Torej v kmečkem jeziku povedano… karieristi so navadni pezdeti, ki vse podredijo lastnim ciljem (velikokrat ne glede na svoje sposobnosti) in po potrebi plezajo preko trupel. In ti so super-duper družinski atiji in mame?
Za razliko od karieristov nekateri ljudi žene tako imenovana pozitivna ambicioznost. Lastnost pozitivne ambicioznosti je kompetentno izpolnjevanje odgovornosti ter pomoči pri doseganju kolektivnih ciljev. Osnovni vzgibi pozitivne ambicioznosti pa so učenje, rast in samoaktualizacija. V kmečkem jeziku povedano… to so ljudje, ki so sposobni in jih je njihova lastna sposobnost pripeljala na visoke položaje. In ja, ti so pa super atiji in mame… ampak na žalost niso karieristi. :-))
mogoce ravno zato ker so pametne
Vsaka kariera, njena ali njegova, je združljiva z družino.
No, če smo že pri pravopisu, potem se moram strinjati s tabo.
Sicer je pa bila tukaj beseda karierist(ka) mišljena bolj splošno in ne v tako negativni luči.
Sicer je pa bila tukaj beseda karierist(ka) mišljena bolj splošno in ne v tako negativni luči.[/quote]
Beseda karieris(tka) naj ne bi imela pozitivne konotacije. Zato jo je potrebno tako tudi uporabljati.
Večina uspešnih (in izobraženih) ljudi, ki so dosegli visoke poklicne položaje skozi svoje sposobnosti te bo prav grdo pogledalo, če jim boš rekla, da so “karieristi”.
Nekaj drugega pa je kariera. Na koncu koncev je karijera tudi gospodinja, trgovka, natakarica…
In če pogledaš natančni prevod angleške besede “careerist” je najlepši slovenski prevod povzpetnik/povzpetnica. :-))
Sicer pa sam pomen besede “careerist” – someone who thinks that their career is more important than anything else, and who will do anything to be successful in it
No sedaj vemo kaj so karieristi(ke)… nadaljujmo debato ali so samske ženske pametne ali ne. :-))
Strinjam se z m111, da so najbrž pametne. Zakaj pa bi si zaradi ene klobase na grbo nakopale celega prasca?
Sicer je pa bila tukaj beseda karierist(ka) mišljena bolj splošno in ne v tako negativni luči.[/quote]
Beseda karieris(tka) naj ne bi imela pozitivne konotacije. Zato jo je potrebno tako tudi uporabljati.
Večina uspešnih (in izobraženih) ljudi, ki so dosegli visoke poklicne položaje skozi svoje sposobnosti te bo prav grdo pogledalo, če jim boš rekla, da so “karieristi”.
Nekaj drugega pa je kariera. Na koncu koncev je karijera tudi gospodinja, trgovka, natakarica…
In če pogledaš natančni prevod angleške besede “careerist” je najlepši slovenski prevod povzpetnik/povzpetnica. :-))
Sicer pa sam pomen besede “careerist” – someone who thinks that their career is more important than anything else, and who will do anything to be successful in it
No sedaj vemo kaj so karieristi(ke)… nadaljujmo debato ali so samske ženske pametne ali ne. :-))
Strinjam se z m111, da so najbrž pametne. Zakaj pa bi si zaradi ene klobase na grbo nakopale celega prasca?[/quote]
Thanx for the enlightment :). Kot da ne vemo tega, nooo :).
Sori, ampak kr nekaj si nafilozofiral zdaj, brez repa in glave.
Ta beseda karierist v povezavi z ambicijami je tako nekritično papagajsko posnemanje ‘amariških for’, posebej so ranljive ženske s kompleksi, s katerimi krmijo ljudi s holivudsko filmsko industrijo in ‘prostim trgom’ v ‘duhovno obubožanih’ kapitalističnih družbah. Potemtakem takoj ženska obvelja za ‘neambiciozno’ in jo hudobni moški na vsakem koraku poskušajo potisniti v manjvreden položaj z višino svoje plače, zato se mora grebsti za kariero i ndelati po 12 h, sicer je strašno nezadovoljna, obsojena na vegetiranje, če je doma ‘samo’ gospodinja, ima še kako vrtnarijo in podobno…
Zgleda ti ni znano, da prav v Sloveniji ni ravno v navadi, da bi bila “mama” z otroci doma. 😉
A ni ravno Slovenija ena tistih, ki imajo najdaljsi porodniski dopust?
Forum je zaprt za komentiranje.