Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj so pametne ženske tako pogosto samske?

Zakaj so pametne ženske tako pogosto samske?

In to je tvoj kontra argument????

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Če samo pomislim, kaj so sposobni v vezah prenašati nekateri moški in ženske….je bolje biti samski. Nekateri so se sposobni do konca ponižat samo zato, da so v zvezi. Večja verjetnost je, da se bosta našla dva neumna za zvezo kot oba pametna. :)) Dokaz je visok procent razpadlih zunajzakonskih skupnosti in razvez.

Jaz mislim, da zveze ne razpadajo, ker so ljudje neumni, ampak ker imajo različna pričakovanja. Kot je razvidno, dedci ponaavdi pričakujejo neko varnost, zavetje, zimsko spanje. Punce pa obratno, da bo zveza zanimiva in da bo dogajalo. Tu pride do neskladja. Ženskam premalo dogaja v vezi in one ponavadi te seanse tudi zaključijo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Sicer pa, antilopa, imaš prav..vsi filozofirajo o nekih vezah, itak pa večina teh vez razpade…veze so večinoma začasno stanje. Ljudje se s tem preveč istovetijo, babe od zveze iščejo neko animacijo, ki je same sebi niso sposobne dati, dedci pa iščejo zavetje pred življenjem, ki se ga bojijo…

če naredimo povzetek plošče, ki jo skoz vrtiš:
1 trditev :v zvezi je treba ženske animirat drugače le ta razpade
prevod: ker sam tega nisem sposoben sem raje sam in animiram zgolj sebe, animacija sicer na nivoju Pakistanskega glasbenega filma ampak ker imam nizke standarde me to ne moti

2.trditev: ljudje v zvezah so neumni ( večina), samski so pametni ( večina)
prevod: ker sem neznansko pameten, čutim neznansko potrebo po tem, da druge prepričujem kako so neumni
podvprašanje: ali ni značilnost neumnih in omejenih ljudi, da druge prepričujejo kako so neumni? večina nas itak pozna odgovor
3 trditev: značilnost zvez je, da so časovno omejene in obsojene na propad
prevod: seveda to drži in nihče ne trdi drugače, življenje ni statično in je nagnjeno k spremembam, če ne drugače prej ali slej nekdo umre
4. trditev: bolje je biti samski, kot pa prenašati tegobe skupnega življenja
prevod: življenje je pravljica in jaz sem naiven in neumen, ker sem sam sebe prepričal kako bom samski predrajsal življenje brez kakršnihkoli težav
itd v nedogled

Kaj bi ti spet rad, sej si pa samski in to boš ostal. Ljudje s svojimi življenji ste sami pričevalci, da je vse, kar pišem, res. Zakaj bi si propovedovali pravljice? Naj ti pišem, da boš kmalu ujagal princesko?

Zakaj delaš butla iz sebe z nekim sprenevedanjem, flashgordon? Oba sva samska. Kje je pa tvoja sposobnost animacije bab, v čem si ti boljši od mene, zakaj nisi poročen, s froci in vsemi pripadajočimi dodatki? Kje je tvoja resna zveza, kje je tvoj stan pater familiasa in kje je kakšna baba, ki bi to potrdila?

Zdaj pa spet nov rafal napadov name, samo da boš zakril dejstvo, da si sam isti, s tem da še slabši, ker si tega ne priznaš…

Mogoče pa je dobro biti tudi bolj vzdržljiv oziroma manj občutljiv, da vse tisto, kar se ti zdaj zdi težko, potem z lahkoto prenašaš. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Spider, ti si ta prav dec. Vidim, da se ne bojiš žensk, da te ne moti, če je ženska pametna, izobražena, razgledana, uspešna v službi, če ima hobije, če športa … to kaže, da imaš visoko samozavest in dobro sampodobo. Ta prav dec.

Vsak stvar, ki se je lotiš, je začasno stanje. Nič ni večnega. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tako zelo se jih ne boji, da sploh nima opravka z njimi. Jaz se tud ne bojim strupenih kač, dokler si ne prideva dovolj blizu skupaj. :))

seveda, ti pišeš zgolj in samo resnico, ti si neodvisen pričevalec pravljičnega življenja, izgubljeni brat Grimm
navajaš status pater familias? zanimivo, da si to privlekel na plan, recimo takole; ti globoko v sebi veš, da nisi sposoben v zvezi uveljaviti status pater familias in se zaradi tega izogibaš zveze? Bi rekel da si control freak globoko v sebi ampak seveda si tega ne boš priznal.
zakaj pa rabiš kako babo, da bi potrdila navedbe ko pa ti pišeš zgolj in samo resnico, iz tega sledi ,da vsi ostali lažejo?:)

Že samo zaradi tega se splača. Najdi me :D[/quote]

Kateri forumski kamenček pa naj preobrnem, da te najdem, ne vem, kje se skrivaš?

Razlika je, če je ženska pametna ali pa zgolj ‘pametna’. Težavne so te, ki so pametne pod narekovaji. 🙂
Npr. Lepolasko za prenašati, moraš imeti jeklene živce, nemogoča za zvezo, zato lahko prodaja le seksualnost moškim, čeprav ona misli, da je to pamet, kar trži med nogami, ker je ‘pametna’ in ne vidi daleč predse. 😀

V zvezi je pomembna predvsem čustvena dimenzija obeh, kakor pa prirojen ‘tip računalnika’, saj nam računalniška logika ne preračuna in izvrže formul, kako z nekom shajati, se sporazumevati, imeti nekoga rad, ne pozna pojma srčnost, ne bližine, ne navezanosti, predajanja itd.[/quote]

Kako ne veš kateri kamen? Izbrušen diamant 😀

Ne razumem pa, da vse gledate tako tržno, kaj pridobim in čemu se je treba odreči za kvalitetno zvezo. Jaz vem, da sem morala sprejeti kar nekaj kompromisov, seveda jih je tudi on, ampak priznam, splača se. Tudi tvegati kdaj, si pustiti, da si preprosto srečen. Življenje je eno samo, nikoli ne vemo, kako dolgo bomo tu, na koncu ugotoviš, da je bolj pomembno kaj daš, kot pa kaj dobiš. Izravna se to tekom let.

Tako zelo se jih ne boji, da sploh nima opravka z njimi. Jaz se tud ne bojim strupenih kač, dokler si ne prideva dovolj blizu skupaj. :))[/quote]
Dobra hahaha!

Veza ni ultimate goal. Ni ti treba prenašat ničesar. Pač poizkusiš, spoznaš nekoga, ki ti je všeč, daš vse od sebe, najbolje kar se da. In če ne gre, greš lepo naprej z življenjem. Ko pa najdeš pravega, čimdlje jahaš val (strasti) in vzdržuješ ravnotežje 😉

Oziroma morda želiš biti samska, tudi to je povsen legitimna izbira.

Torej so pametni zato samski, ker se ne znajo povohat med seboj?

Torej so pametni zato samski, ker se ne znajo povohat med seboj?[/quote]

Nekatere samske so tako neumne, da jih nihče noče.
Nekatere samske so tako grde in zanemarjene pujse, da jih zopet nihče noče.
Nekatere samske so prismuknjne, da si ne znajo najti partnerja.

Veza ni ultimate goal. Ni ti treba prenašat ničesar. Pač poizkusiš, spoznaš nekoga, ki ti je všeč, daš vse od sebe, najbolje kar se da. In če ne gre, greš lepo naprej z življenjem. Ko pa najdeš pravega, čimdlje jahaš val (strasti) in vzdržuješ ravnotežje 😉

Oziroma morda želiš biti samska, tudi to je povsen legitimna izbira.[/quote]

Boldrik, ti si men že od nekdaj všeč 😉 Škoda, ker nisva ujela istega vala :-))
Kot bi jaz napisala.

Oziroma morda želiš biti samska, tudi to je povsen legitimna izbira.[/quote]
Boldrik, ti si men že od nekdaj všeč 😉 Škoda, ker nisva ujela istega vala :-))
Kot bi jaz napisala.[/quote]

Hvala! Morje je prostrano in nenehno valovi 😉

Ne, ne ,ne … ljubica 😀 malo smokritike. 🙂
Ko ženska začne racionalizirati in poskuša svoj položaj železne samkosti ovrednotiti razumsko, da je bolje, kakor je – kaže le na globok vrzel med njenimi dejanskimi neizpolnjenimi čustvenimi potrebami, hrepenenji in željami po MOŠKEM, po DRUŽINI – tako kot naravno mora biti, saj ta njen utrip je enak že odkar obstaja človeštvo. Sodobna družba proizvaja ‘čustvene hendikepirance’, ki niso sposobni zvez, zato ta pojav ‘večne samskosti’ ni naraven. In kdor je proti naravi, živi proti lastnim nagonom, ne more najti izpolnitve in notranjega zadovoljstva.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Zgleda ti ni znano, da prav v Sloveniji ni ravno v navadi, da bi bila “mama” z otroci doma. ;)[/quote]

Kar je slabo. Potem ni samo oče odsoten, ampak je zraven še mati. Ampak realno pogosto niti ni druge izbire, da bi recimo en zaslužil dovolj za oba oz. za vso družino.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

seveda, ti pišeš zgolj in samo resnico, ti si neodvisen pričevalec pravljičnega življenja, izgubljeni brat Grimm
navajaš status pater familias? zanimivo, da si to privlekel na plan, recimo takole; ti globoko v sebi veš, da nisi sposoben v zvezi uveljaviti status pater familias in se zaradi tega izogibaš zveze? Bi rekel da si control freak globoko v sebi ampak seveda si tega ne boš priznal.
zakaj pa rabiš kako babo, da bi potrdila navedbe ko pa ti pišeš zgolj in samo resnico, iz tega sledi ,da vsi ostali lažejo?:)[/quote]

Imaš probleme z razumevanjem? TEBE sprašujem, v čem si boljši od mene in kje imaš ti kakšno resno zvezo, da mi oponašaš moja stališča? Misliš, da boš babam všeč, ker mi oponiraš? Zakaj se pa ti izogibaš zveze?

Zakaj zagovarjaš življenej v vezi, če si pa ravno tako samski cinik, kot jaz, neprimeren za sobivanje z babo? te je sram tvojega življenjskega sloga?

Zdaj si pa počasi izmišljaš.

Ne, ne ,ne … ljubica 😀 malo smokritike. 🙂
Ko ženska začne racionalizirati in poskuša svoj položaj železne samkosti ovrednotiti razumsko, da je bolje, kakor je – kaže le na globok vrzel med njenimi dejanskimi neizpolnjenimi čustvenimi potrebami, hrepenenji in željami po MOŠKEM, po DRUŽINI – tako kot naravno mora biti, saj ta njen utrip je enak že odkar obstaja človeštvo. Sodobna družba proizvaja ‘čustvene hendikepirance’, ki niso sposobni zvez, zato ta pojav ‘večne samskosti’ ni naraven. In kdor je proti naravi, živi proti lastnim nagonom, ne more najti izpolnitve in notranjega zadovoljstva.[/quote]

ta tvoj teoretični zapis bo sigurno prepričal vse samske babe, da si dedce poiščejo.:))))

zakaj pa rabiš kako babo, da bi potrdila navedbe ko pa ti pišeš zgolj in samo resnico, iz tega sledi ,da vsi ostali lažejo?:)[/quote]

Imaš probleme z razumevanjem? TEBE sprašujem, v čem si boljši od mene in kje imaš ti kakšno resno zvezo, da mi oponašaš moja stališča? Misliš, da boš babam všeč, ker mi oponiraš? Zakaj se pa ti izogibaš zveze?

Zakaj zagovarjaš življenej v vezi, če si pa ravno tako samski cinik, kot jaz, neprimeren za sobivanje z babo? te je sram tvojega življenjskega sloga?[/quote]
zaznavam hostileteto pri tebi? daj no pajk:) ti marsikaj sprašuješ, ampak nisem jaz tu, da bi tebi odgovarjal; razumeš pa bolj malo ker skoz goniš eno in isto in se niti ne potrudiš razumeti tega kar ti drugi napišejo, zaverovan v svoj lastni prav in pameten da se boh usmili…zagovarjam zgolj stališče, da ne sodi drugih po sebi in da vse kar ti tu gor palamudiš izhaja iz tvojih osebnih prepričanj in izkušenj, ki pa na srečo ne držijo za vse; samski cinik? to je tako kot da se okarakteriziraš za ostarelega revolucionarja; oba sta rahlo patetična in neumna, oklepata se prepričanj, ki jih ne razumeta najbolje kot tudi ne dinamike življenja in časa;

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close