Zakaj so ti srbski filmi
Kakšen problem imaš ti z mano?[/quote]
Odgovarjam jaz namesto Spiderja.
Antislovenski odnos do nas Slovencev!
Pa ne se sedaj usajat, da to ni res.
Če bi imel možnost opazovati tvojo običajno interakcijo z nami, bi ti v prvih 10 minutah dokazal svojo trditev. Redki so Srbi, ki zmorejo dovolj osebne distance, da imajo normalen človeški odnos do nas. Večina jih spada v kategorijo o kateri piše Spider.
Le boj se, da se Bosanci hecajo le iz sebe. Kaj pa bosanski vic o Slovencih:
Se pogovarjata dva Slovenca pa reče prvi:
E moj Mujo, kolko sem se ustrašio danes ponoći.
Pa kaj je blo Haso?
Ob treh ponoći mi pozvoni sused na vratima. Tolko sem se ustrašio, da mi je bušilica padla iz rok[/quote]
:))))))))))
Kakšen problem imaš ti z mano?[/quote]
Če bi imel možnost opazovati tvojo običajno interakcijo z nami, bi ti v prvih 10 minutah dokazal svojo trditev. Redki so Srbi, ki zmorejo dovolj osebne distance, da imajo normalen človeški odnos do nas. Večina jih spada v kategorijo o kateri piše Spider.[/quote]
Kaj konkretno imaš ti proti meni?
Moja reakcija pa je največkrat taka, kot bom opisala dogodek, ki se mi je najbolj vrezal v spomin in mi pustil največje mnenje o Slovencih:
Do 4. razreda osnovne šole sem bila za vse sošolce Bosanka, še posebno za enega. Ne vem, zakaj so imeli probleme s tem, da nisem Slovenka, er sem bila normalna deklica, po učnem uspehu najboljša v razredu, počesana, umita, spodobno oblečena, le ime in priimek sta me ločila od Slovencev.
V četrtem razredu sem imela tega zmerjanja z Bosanko dovolj in sem obračunala s sošolcem, ki me je najbolj zbadal in sicer na takle način: peljala sem ga pred zemljevid Jugoslavije in ga prosila, da mi pokaže, kje je Bosna in kje Srbija in mi razloži, kakšno povezavo imata in kako lahko nekdo, ki je iz Srbije Bosanec in kako je sploh nekdo lahko Bosanec, če vemo, da so v Bosni Hrvati, mislimani in Srbi. Fant je nekaj zajecljal in me nikoli več ni poklical Bosanka.
Na podlagi tega primera in ostalih podobnih izkušenj lahko trdim, da kot Srbkinjaznam reševati zadeve sofisticirano, medtem ko Slovenci do leta 1991 niste ločili med Bosno in Srbijo, pa še danes vam gre to malo težko – do leta 1991 so bili za vas vsi južnjaki Bosanci, danes so pa vsi Srbi.
Če bi imel možnost opazovati tvojo običajno interakcijo z nami, bi ti v prvih 10 minutah dokazal svojo trditev. Redki so Srbi, ki zmorejo dovolj osebne distance, da imajo normalen človeški odnos do nas. Večina jih spada v kategorijo o kateri piše Spider.[/quote]
Moja reakcija pa je največkrat taka, kot bom opisala dogodek, ki se mi je najbolj vrezal v spomin in mi pustil največje mnenje o Slovencih:
Do 4. razreda osnovne šole sem bila za vse sošolce Bosanka, še posebno za enega. Ne vem, zakaj so imeli probleme s tem, da nisem Slovenka, er sem bila normalna deklica, po učnem uspehu najboljša v razredu, počesana, umita, spodobno oblečena, le ime in priimek sta me ločila od Slovencev.
V četrtem razredu sem imela tega zmerjanja z Bosanko dovolj in sem obračunala s sošolcem, ki me je najbolj zbadal in sicer na takle način: peljala sem ga pred zemljevid Jugoslavije in ga prosila, da mi pokaže, kje je Bosna in kje Srbija in mi razloži, kakšno povezavo imata in kako lahko nekdo, ki je iz Srbije Bosanec in kako je sploh nekdo lahko Bosanec, če vemo, da so v Bosni Hrvati, mislimani in Srbi. Fant je nekaj zajecljal in me nikoli več ni poklical Bosanka.
Na podlagi tega primera in ostalih podobnih izkušenj lahko trdim, da kot Srbkinjaznam reševati zadeve sofisticirano, medtem ko Slovenci do leta 1991 niste ločili med Bosno in Srbijo, pa še danes vam gre to malo težko – do leta 1991 so bili za vas vsi južnjaki Bosanci, danes so pa vsi Srbi.[/quote]
In kakšne probleme imaš ti z Bosanci?
Eden mojih dobrih prijateljev je Bosanec. Ja, sam se imenuje za Bosanca. Živi v BiH. Ne v Hercegovini in ne v Republiki srbski. V Bosni in Hercegovini.
Odgovor, ki potrjuje točno to kar sem prej povedal.
Zaradi travm iz otroštva, perpetuiraš takratne občutke skozi svoje odklonilno stališče do vsega kar je povezano s Slovenci, Slovenstvom in Slovenijo. Problem je v tebi in ne v nas Slovencih. Ti nas podzavestno sovražiš in vse tvoje razmišljanje, odločitve, dejanja so vedno takšna, da nasprotuješ dobrobiti Slovencev. To vodi v začaran krog, ko zaradi negativnega odnosa do nas, doživljaš vsakodnevno odklonilne reakcije, ki jih razumeš kot potrditev svojega prav. Slovenci smo zate najslabši ljudje na svetu – smo pa takšni izključno zato, ker si ti takšna do nas. Vse slabo kar vidiš v nas, je v resnici v tvoji notranjosti samo ti tega nočeš sprevideti.
Pa da razčistiva nekaj.
Nisi edina, ki so jo sošolci zbadali. Nekatere zaradi porekla, druge zaradi debelosti/očal/izgleda, tretje zaradi socialnega porekla, … skratka drugačnosti, ki je izstopala.
Tudi jaz sem se v tistih zgodnjih letih selil (sicer le v znotraj Slovenije) in vem kako je, če govoriš drugačen (vsem ostalim smešen) dialekt. Poleg tega pa imam še eno telesno posebnost, zaradi katere sem tudi v življenju doživel par primitivnih pripomb. Toda jaz sem to prerasel, ti pa si ostala ujeta v svoje odklanjanje okolice v katero si bila zaradi staršev pahnjena.
Odrasti in sprejmi osebno odgovornost za negativne odzive okolice. Sama jih spodbujaš s svojim ‘strupom’, zato mi nismo in ne moremo biti krivi za to.
Odgovor, ki potrjuje točno to kar sem prej povedal.
Zaradi travm iz otroštva, perpetuiraš takratne občutke skozi svoje odklonilno stališče do vsega kar je povezano s Slovenci, Slovenstvom in Slovenijo. Problem je v tebi in ne v nas Slovencih. Ti nas podzavestno sovražiš in vse tvoje razmišljanje, odločitve, dejanja so vedno takšna, da nasprotuješ dobrobiti Slovencev. To vodi v začaran krog, ko zaradi negativnega odnosa do nas, doživljaš vsakodnevno odklonilne reakcije, ki jih razumeš kot potrditev svojega prav. Slovenci smo zate najslabši ljudje na svetu – smo pa takšni izključno zato, ker si ti takšna do nas. Vse slabo kar vidiš v nas, je v resnici v tvoji notranjosti samo ti tega nočeš sprevideti.
Pa da razčistiva nekaj.
Nisi edina, ki so jo sošolci zbadali. Nekatere zaradi porekla, druge zaradi debelosti/očal/izgleda, tretje zaradi socialnega porekla, … skratka drugačnosti, ki je izstopala.
Tudi jaz sem se v tistih zgodnjih letih selil (sicer le v znotraj Slovenije) in vem kako je, če govoriš drugačen (vsem ostalim smešen) dialekt. Poleg tega pa imam še eno telesno posebnost, zaradi katere sem tudi v življenju doživel par primitivnih pripomb. Toda jaz sem to prerasel, ti pa si ostala ujeta v svoje odklanjanje okolice v katero si bila zaradi staršev pahnjena.
Odrasti in sprejmi osebno odgovornost za negativne odzive okolice. Sama jih spodbujaš s svojim ‘strupom’, zato mi nismo in ne moremo biti krivi za to.[/quote]
Tvoj spis v bistvu potrjuje moje mnenje, ker ti “štepaš” svoje brez kakršne koli osnove…
Poanta mojega pisanja ni bila v zbadanju, ampak v nevednosti Slovencev in v sofiticiranem in kulturnem obračunavanju ene Srbkinje s slovenskimi bullyji – tak odnos imam do vas Slovencev, kulturen, ker je meni pod častjo in popolnoma nedostojanstveno, da se spuščam na nivo slovenskih nacijev in homofobov.
Pa vseeno ne bom trdila, da ste vsi Slovenci glih, ker poznam zelo kulturne, razgledane in izobražene Slovence, samo ti žal ne spadaš med njih.
Na podlagi tega primera in ostalih podobnih izkušenj lahko trdim, da kot Srbkinjaznam reševati zadeve sofisticirano, medtem ko Slovenci do leta 1991 niste ločili med Bosno in Srbijo, pa še danes vam gre to malo težko – do leta 1991 so bili za vas vsi južnjaki Bosanci, danes so pa vsi Srbi.[/quote]
In kakšne probleme imaš ti z Bosanci?
Eden mojih dobrih prijateljev je Bosanec. Ja, sam se imenuje za Bosanca. Živi v BiH. Ne v Hercegovini in ne v Republiki srbski. V Bosni in Hercegovini.[/quote]
Leta 1983 nacionalnost Bosanec ni obstajala. Tudi danes so uradno Bošnjaki, Bosanski Srbi in Bosanski Hrvati.
Nimam problemov z Bosanci, če so iz Bosne, če so pa iz Hrvaške, Srbije ali Črne gore, potem pa je problem z njimi, ker nikakor ne morejo biti Bosanci. Bo šlo?
Vzvišenost, večvrednostni kompleks, “sofiticirano” vihanje nosu nad nevednimi slovenčki – bullyji, naciji in homofobi. Četudi dre*k zaviješ v še tako bleščeč celofan in odišaviš z najboljšim parfumom je dre*k še vedno dre*k … Nam slovenčkom vsak dre*k smrdi, zato drekačev nočemo v svojo bližino.
Glej, noben te ne sili, da moraš živeti med nami, ker ne dosegamo tvoj nivo. Lepo izvoli in pojdi med sebi enake, ker te je res škoda, da trpiš tu med nami. Enosmerna vozovnica dela čudeže …
Izjava “kulturne” Srbkinje – Nimam problemov z Bosanci, če so iz Bosne, če so pa iz Hrvaške, Srbije ali Črne gore, potem pa je problem z njimi, ker nikakor ne morejo biti Bosanci. Bo šlo
Če pa skoraj identično izjavi Slovenec je pa “bully” – Nimam problemov s SRBI, če so iz SRBIJE, če so pa iz SLOVENIJE, potem pa je problem z njimi, ker nikakor ne morejo biti SRBI. Bo šlo?
In to mi očita ravno Srbkinja “u iseljeništvu”, ki po njenem ne more biti ne Srbkinja ne pravoslavka
Izjava “kulturne” Srbkinje – Nimam problemov z Bosanci, če so iz Bosne, če so pa iz Hrvaške, Srbije ali Črne gore, potem pa je problem z njimi, ker nikakor ne morejo biti Bosanci. Bo šlo
Če pa skoraj identično izjavi Slovenec je pa “bully” – Nimam problemov s SRBI, če so iz SRBIJE, če so pa iz SLOVENIJE, potem pa je problem z njimi, ker nikakor ne morejo biti SRBI. Bo šlo?
In to mi očita ravno Srbkinja “u iseljeništvu”, ki po njenem ne more biti ne Srbkinja ne pravoslavka :)[/quote]
Smešiš se. Zelo jasno sem povedala svoje mnenje. Če ga namenoma narobe interpretiraš, se smešiš. Če pa res ne razumeš, mi je zelo žal za tebe.