Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Zakaj so vrednosti kriptovalut tako upadle?

Zakaj so vrednosti kriptovalut tako upadle?

Glej, ti jaz povem zakaj so kripte nateg … zato ker manj kot 10 denarnic upravlja z maso 95% kriptovalut. A ti je zdej jasnoo, da je cena odvisna samo od trenutne volje lastnikov teh parih denarnic.
[/quote]
Zato še ni nateg. Če pa je, so pa nateg tudi denarne valute, ker sem tam s tečaji dogaja enako.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zato še ni nateg. Če pa je, so pa nateg tudi denarne valute, ker sem tam s tečaji dogaja enako.
[/quote]

In katera uradna valuta je zrasla za nekaj 1000% v nekaj letih?

In katera uradna valuta je zrasla za nekaj 1000% v nekaj letih?
[/quote]

Niso si enake po % rasti, pač pa po tem, da jih kontrolira nekaj “posameznikov”. Govora je bilo o temu. Saj tudi kriptovalutno nihanje se bo umirilo, ko bodo kriptovalute dlje časa na trgu.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Počakajmo ja, da se enkrat vlade (sploh kitajska) odločijo, da izključijo štrom vsem tistim vašim “rudarjem”. Pol bo šele veselo, ko bodo naenkrat vse “denarnice” izpuhtele v zrak…

Ja res škoda cajta. Zakaj se torej trudiš? :-)))
[/quote]

Moj edini komentar v temi je zate trudenje?

Počakajmo ja, da se enkrat vlade (sploh kitajska) odločijo, da izključijo štrom vsem tistim vašim “rudarjem”. Pol bo šele veselo, ko bodo naenkrat vse “denarnice” izpuhtele v zrak…
[/quote]

Ne vem, od kod ideja, da so kitajci proti kriptovalutam. So samo proti temu, da drugi služijo na Kitajskem z njimi. Sami pa to podpirajo. Z vidika digitalnega plačevanja so svetlobna leta pred nami.

kere nebuloze
neka kripta je v vsakem trenutku vredna natančno svojo vrednost – 1
1 BTC je v vsakem trenutku vedno 1 BTC. tako kot 1$, 1€ ..
cena pizze je tudi vedno nek del BTC … koliko pa ti preračunaš, da je to $, € … pa preračunaj še v kaplje vode ☺

Moj edini komentar v temi je zate trudenje?
[/quote]

No za razliko se bo stric W sedaj malce potrudil z obrazložitvijo.
Ljudi je potrebno prepričati, da je nekaj hard commodity. Hard commodity je tisto, kar se rudari, koplje, črpa…
Tukaj je ves spin. :-)))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Moje mnenje je (in je tudi bilo vedno), da ne glede kaj naj bi bila podlaga za kriptovalute še vedno gre za navadno piramidalno shemo. Torej bi rekel, da trenutno gre za pomankanje kupcev, ki bi realno valuto zamenjali za te kriptovalute.
[/quote]
v čem je smisel poudarjanja, da se nečesa ne greš????
a to, da kakšen dan ne seksaš, tudi tako zagreto zagovarjaš, objavljaš ☺

v čem je smisel poudarjanja, da se nečesa ne greš????
a to, da kakšen dan ne seksaš, tudi tako zagreto zagovarjaš, objavljaš ☺
[/quote]

Ne vem, zakaj ste se tako vsuli kot Mujo na Fato. Če vas moje začetno mnenje ne bi motilo, bi šli lepo mirno mimo njega. Ampak ne… skočite kot fanatiki. Jaz vam sam povem svoje mnenje nazaj. :-))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Ne vem, zakaj ste se tako vsuli kot Mujo na Fato. Če vas moje začetno mnenje ne bi motilo, bi šli lepo mirno mimo njega. Ampak ne… skočite kot fanatiki. Jaz vam sam povem svoje mnenje nazaj. :-))
[/quote]
kje si našel fanatizem ☺
btw: vprašanje je o objavljanju, da se nečesa ne greš … ne zakaj se tega ne greš (kar je pa še večji nesmisel ☺)

No za razliko se bo stric W sedaj malce potrudil z obrazložitvijo.
Ljudi je potrebno prepričati, da je nekaj hard commodity. Hard commodity je tisto, kar se rudari, koplje, črpa…
Tukaj je ves spin. :-)))
[/quote]

Edino hard commodityi bodo drzali ceno, zato ker je potrebno vloziti nekaj truda v njihovo pridobivanje. Papir lahko propade, kripti se prej, to so bolj testerji in bodo cez 10 let ze preteklost.

Edino hard commodityi bodo drzali ceno, zato ker je potrebno vloziti nekaj truda v njihovo pridobivanje. Papir lahko propade, kripti se prej, to so bolj testerji in bodo cez 10 let ze preteklost.
[/quote]
o čem ti to ☺☺☺
nov avto, ko ga vplačaš (še ne prevzameš) izgubi 25% cene … s časoma še več
zlato – če ga moraš na hitro prodati (židje pred WW2, kriza 1939 …) pade na 1/5 cene …
Pa razprodaje z 70%, celo 90% popusti
npr. piza je 8€ .. drek, ki ga narediš iz nje pa je 0€
skratka gre za “razmere na trgu”, ponudbo, povpraševanje

zagotovo je sta samo: smrt in davki … davke ti poberejo tudi, ko si že mrtev ☺

kje si našel fanatizem ☺
btw: vprašanje je o objavljanju, da se nečesa ne greš … ne zakaj se tega ne greš (kar je pa še večji nesmisel ☺)
[/quote]

A lohk povem, da nisem butl (brez TM)? :-))))))

A lohk povem, da nisem butl (brez TM)? :-))))))
[/quote]
tole je pa samozanikanje ne pa, da se nekaj ne greš … si pa na dobri poti, ker samozanikanje je prvi korak k sprejetju sebe ☺

tole je pa samozanikanje ne pa, da se nekaj ne greš … si pa na dobri poti, ker samozanikanje je prvi korak k sprejetju sebe ☺
[/quote]

Tudi prav. Imaš vso pravico do svojega mnenja… tudi o meni. :-)))

o čem ti to ☺☺☺
nov avto, ko ga vplačaš (še ne prevzameš) izgubi 25% cene … s časoma še več
zlato – če ga moraš na hitro prodati (židje pred WW2, kriza 1939 …) pade na 1/5 cene …
Pa razprodaje z 70%, celo 90% popusti
npr. piza je 8€ .. drek, ki ga narediš iz nje pa je 0€
skratka gre za “razmere na trgu”, ponudbo, povpraševanje

zagotovo je sta samo: smrt in davki … davke ti poberejo tudi, ko si že mrtev ☺
[/quote]

O cem ti to, malo si pomesal pojme poba. Kar ti hocem dopovedati je, da hard commodityi tudi, ce izgubijo 99% vrednosti ne bodo imeli nikoli vrednosti 0, papirnat denar je lahko po enem borznem zlomu vreden manj od papirja na katerega je bil natiskan (primeri: Nemcija po WW1, Madzarska, sedaj Zimbabwe in Venezuela), kripti bodo se hitreje dosegli svojo pravo vrednost, ki je tudi 0. Potem pa kontradiktorne izjave glede pice, v katere se sploh ne bom spuscal.

BTC je trenutno 100 % višje kot ob istem času lanskega leta in približno ENAJSTKRAT višje kot poleti 2016.

Poteka ciklično čiščenje nevernikov. 😉

Prodajajo tisti, ki so brezpametno kupovali v navalu evforije.

Od oktobra do srede januarja, so se vsi želeli pogovarjati samo o kripto temah. To je bil SLAB signal za nakupe.

Sedaj iste ljudi vprašam, kako kaj kriptovalute in ni nikomur do pogovora, to je DOBER signal za nakupe.

Ker uporabljam pri nakupih metodo povprečnega stroška, je pa kljub velikim padcem moja (nerealizirana) izguba vedno MANJŠA – gledano v odstotkih.

Realni dobiček ali izguba se ocenjujeta ob prodaji.

Porabljam samo denar, ki ga lahko pogrešam.

te valute so navaden na……, na katerega pade mnogo bebcev, ki potem v stilu piramidnih scen poganjajo cene navzgor, gre za domišljeno strategijo avtorjev v drugi obliki, ki potem pokasirajo mastne milijarde , bebčki pa ponavadi ostanejo brez vsega, nekateri tudi od teh pa imajo srečo in obogatijo skupaj z avtorji, gre za valute, ki nimajo nobene realne podlage v gospodarstvu, ki edino ustvarja denar in delovna mesta, vse ostalo je kapitalistični na….klase r, zato je tito imel socilizem ker je skužil kak to gre, amwerika amerika, vi gledate samo trumpa pa bogataše ki vam jih kažejo v filmih in vam s fantazijami perejo mozak, peri mozak sine peri mozak, vi ste kasta dol, ki dela za une kasta gor, na milijone jih pa v usa živi v nekih prikolicah za 100 dolarjev s ščurki pa ob sodih z nafto si roke grejejo pozimi peri mozak sine peri mozak
[/quote]

tito je skuzil… :))))))))))))))))))

Zato se je torej slepal na poceni kreditih in donacijah osovrazenega kapitalizma.

New Report

Close