Zakaj so zastonj vožnje upokojencev problem?
Upokojenka, 09.10.2023 ob 17:54
Res se peljem is Mb v Lj , no moram v Klinicni center, tam imam obicajno uto ob 8.00. Dragi slovenci, zelo mi je zal, da koristim to uslugo in se vam opravicujem. Vem, tudi na cesti me ne zelite videti, kje in kako naj opravim pregled in pot v Lj, da ne bom vam delala gnece?
Smo ti že povedali, da se lahko voziš kadarkoli, le vozovnico si naroči, brezplačno ali plačljivo, meni je vseeno.
Problem upokojencev pri zastonj vožnjah je v tem, da delajo gužvo in se kregajo na avtobusih. Govorim o relaciji Kamnik-Ljubljana. Nekateri upokojenci se pač fijakajo gor pa dol, ker je zastonj. In ker morajo nekako zafilati dan. To povedo mnogi šoferji avtobusa. In ja, delajo gužvo.
Jaz bi jim dal plačljive vozovnice, minimalno. Povem vam, da se jih polovico upokojenih niti pod razno ne bi več približalo kateremu koli avtobusu.Bi tisti svoj odvečni čas pač drugače prebili.
Drugo je, ko morajo k zdravniku itd…. Da ne bo pomote.
Ampak dejansko se furajo gor in dol, ker je pač zastonj. In jih imajo šoferji poln k***.
Sem se pohecal poleti, sem rekel šoferju, zdaj imate pa mir, ko ni šolarjev in študentov. Mi pravi, ma kakšen mir? Zdaj imamo gužvo z penzionisti.
seveda ja, 09.10.2023 ob 20:24
Problem upokojencev pri zastonj vožnjah je v tem, da delajo gužvo in se kregajo na avtobusih. Govorim o relaciji Kamnik-Ljubljana. Nekateri upokojenci se pač fijakajo gor pa dol, ker je zastonj. In ker morajo nekako zafilati dan. To povedo mnogi šoferji avtobusa. In ja, delajo gužvo.
Jaz bi jim dal plačljive vozovnice, minimalno. Povem vam, da se jih polovico upokojenih niti pod razno ne bi več približalo kateremu koli avtobusu.Bi tisti svoj odvečni čas pač drugače prebili.
Drugo je, ko morajo k zdravniku itd…. Da ne bo pomote.
Ampak dejansko se furajo gor in dol, ker je pač zastonj. In jih imajo šoferji poln k***.
Sem se pohecal poleti, sem rekel šoferju, zdaj imate pa mir, ko ni šolarjev in študentov. Mi pravi, ma kakšen mir? Zdaj imamo gužvo z penzionisti.
Eh, najboljse, da avtobusi vozijo prazni, pa da soferji nimajo dela
Ko so penzionisti odpotovali z avtobusom iz Ljubljane proti primorski, so se dejansko skregali, kdo vse bo šel na tisti klinčavi avtobus, ker jih je bilo enostavno preveč. Potem se zmrdujejo, da bi lahko bili avtobusi bolj udobni.?
Ja, dejansko so se kregali, kdo bo šel na prvi avtobus za primorsko. Sicer pelje naslednji že čez kako uro. Ampak ne, vsi rinejo na en avtobus, kot da je ta edini in zadnji tisti dan!
Sitni so, naveličani vsega, vozijo se za postajo ali dve, večkrat na dan. Šoferji vedo.
Ne vem, ali iščejo sami sebe, ker je pač prevoz zastonj,… In tečnarijo tam šoferjem, ker doma ne morejo? Bog si ga vedi…
Pozdravljeni,
Tudi najprevidnejšim voznikom se lahko zelo hitro zgodi nesreča ali pa morda prekoračitev hitrosti, mimogrede lahko prevozite kakšen znak ali storite kakšen drug prekršek, pa naj bo to namerno ali nenamerno. Zato so kazni, izrečene v prometu, pogoste.
Če imajo vozniki sklenjeno zavarovanje pravna zaščite, je pritožba in uveljavljanje pravice, zanje brezplačna.
Morda najdete kak nasvet na tej povezavi: https://www.24ur.com/novice/slovenija/vozniku-grozila-kazen-tako-je-dosegel-svojo-pravico.html
Pobrskate lahko tudi po naši spletni strani: https://www.arag.si/zavarovanje-pravne-zascite/
V kolikor bi želeli skleniti zavarovanje, to najlažje storite tukaj: https://www.arag.si/sklenitev-zavarovanja/
V kolikor pa imate dodatna vprašanja, smo vam na voljo tudi na 080 30 16.
ARAG zavarovalnica pravne zaščite
Maja V, 09.10.2023 ob 15:17
Ne samo to, 09.10.2023 ob 11:27
V rush hours bi lahko bile najbolj obremenjene proge plačljive tudi za upokojence, med 6h do 8h in od 14 do 16h. Tudi to je praksa v tujini, da se izkoristi manj atraktivne linije in pokrije slabši obrat. Ne pa zdaj samo odrezati, ker so na vladi kurji možgani.
Pri nas je bilo, vsaj pred leti vem , ne vem kako je sedaj, da so imeli brezposleni brezplačni prevoz. Ampak brezplačni je bil te, med 8h in 14h in potem popolda se mi zdi. Pač tako kot ti previš izven rush hours.
brezplačnih avtobusov nikoli ni bilo. bili pa so avtobusi, ki so jih podjetja plačala za svoje delavce.