Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj sploh imeti otroke?

Zakaj sploh imeti otroke?

si odprla zapiske in malo pobrskala… aha aha črna.. pa te imam!! 🙂 🙂

joj lep dan tudi tebi 🙂

aja pa še nekaj – kdor povsod vidi neko računico je ponavadi sam tisti, ki najbolj preračunava. :)[/quote]

odgovora pa ni in ni.[/quote]

ga tudi ne bo 🙂 zapiski bodo ostali v tem delu prazni.. 🙂 škoda.. no pa si kaj novega dopiši pod temo zakaj motor? hahah..
jaz grem pa na sonček 🙂

*** lupus pilum mutat, non mentem *** ** malus omnia in malum verit **

Se strinjam s tabo. Če se sam odločiš zakaj potem ne? In zakaj bi bil to dolžen komurkoli pojasnevati.
Tako kot sem se jaz odločila za in tako ko se nekdo odloči samo za enega ali za deset, nekateri pa za nobenega… tako pač je.

*** lupus pilum mutat, non mentem *** ** malus omnia in malum verit **

odgovora pa ni in ni.[/quote]

ga tudi ne bo 🙂 zapiski bodo ostali v tem delu prazni.. 🙂 škoda.. no pa si kaj novega dopiši pod temo zakaj motor? hahah..
jaz grem pa na sonček :)[/quote]

Tole moje vprašanje te je očitno čustveno vznemirilo, zato se zatekaš k toliko smeškom, ki jih prej ni bilo. Najbrž je še vse preveč sveže.

Všečkam. 🙂

Malo se potolaži. Nikjer nisem napisal, da takih ljudi ni, zato mi tudi nevednosti ne moreš očitat. Pisal sem samo, da je razlika, če nekdo napiše, da takih ljudi ne pozna ali pa če napiše, da ne obstajajo.[/quote]

In jaz ti dopovedujem, da ni res, da jih ne poznajo. Oni samo mislijo, da jih ne poznajo, ker so slepi, nevedni.
Ti boš tudi trdil, da nimaš takih znancev, a ne? V resnici jih pa imaš, samo slep si, neveden.
Večina zgodb za vedno ostane med štirimi stenami. Redke pridejo na dan, potem pa vsi znanci, sosedje rečejo: ja kako fajn človek je bil, nikoli nobenih problemov, … potem pa kar umoril nekoga.[/quote]
No, kaj je v moji resnici, ti ne veš. Lahko samo ugibava a ne, še posebej ti. Hipotetično pa je možno, da imaš prav, to pa ja.
A ti poznaš kakega morilca, človeka, ki je videl vesoljce, ki je jedel svoj drek? Itak, da ga, vse polno okrog tebe jih, samo ti si tako nevedna, da jih ne vidiš. No, tak je tvoj pogled na stvari. Če nečesa ne poznaš, ne moreš rečt, da poznaš a ne? Tudi če to obstaja.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

In jaz ti dopovedujem, da ni res, da jih ne poznajo. Oni samo mislijo, da jih ne poznajo, ker so slepi, nevedni.
Ti boš tudi trdil, da nimaš takih znancev, a ne? V resnici jih pa imaš, samo slep si, neveden.
Večina zgodb za vedno ostane med štirimi stenami. Redke pridejo na dan, potem pa vsi znanci, sosedje rečejo: ja kako fajn človek je bil, nikoli nobenih problemov, … potem pa kar umoril nekoga.[/quote]
No, kaj je v moji resnici, ti ne veš. Lahko samo ugibava a ne, še posebej ti. Hipotetično pa je možno, da imaš prav, to pa ja.
A ti poznaš kakega morilca, človeka, ki je videl vesoljce, ki je jedel svoj drek? Itak, da ga, vse polno okrog tebe jih, samo ti si tako nevedna, da jih ne vidiš. No, tak je tvoj pogled na stvari. Če nečesa ne poznaš, ne moreš rečt, da poznaš a ne? Tudi če to obstaja.[/quote]

Res moraš biti za luno, da daješ v isti koš ljudi, ki so videli vesoljca in ljudi, imajo otroke pa jih niso želeli. Morilce pa sem že srečala ja. Osebno.
Pa kje ti spiš, da te ne ukradejo? Daj kdaj plašnice dol in začni uporabljat razum. Tvoje pisanje je kot pisanje totalno razvajenega otroka, ki je bil vedno zavit v vato in ne vidi dalje kot do konice svojega nosu. Odpri razum, začni uporabljat možgane.

Preberi pa post Agije. Zelo lepo je napisala. In ja, zelo resnično. Če boš dal plašnice dol, boš dojel, da ima še kako prav.

Agija je super napisala, le ne vem cemu se ti usajas. Mimogrede, tule za luno je cist fajn. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Nimam otroka in ga nikoli ne bom imela. Otroka spočeti in roditi zaradi lastne želje ni v osnovi nič drugega kot sebično dejanje.

Seveda je! 🙂

Uživaj! 😀

Hehe, ta pa je bistra ja. Ti bos pocakala, da si tvoj nerojen otrok sam zazeli ziveti.

Hm, a je bolje imeti otroka zaradi ukaza ali pričakovanj drugih?

Hm, a je bolje imeti otroka zaradi ukaza ali pričakovanj drugih?[/quote]
Zakaj pa je sploh potrebno imeti otroka?

Hm, a je bolje imeti otroka zaradi ukaza ali pričakovanj drugih?[/quote]
Zakaj pa je sploh potrebno imeti otroka?[/quote]
Po devetih straneh debate to sprasujes? Kdo pa sploh pravi, da ga je potrebno imeti? Vprasanje je bilo postavljeno zaradi tvoje neutemeljene trditve na prejsnji strani.

Tudi jesti, pa srati, pa dihati je zaradi lastne želje in potreb ter sebično dejanje.
Zato nehaj to početi, da ne boš več sebična. 🙂

Tvoj odpor pa je le izraz nepredelane jeze do staršev.

zakaj sploh karkoli imeti?

ko smo že pri butastih vprašanjih, si drznem postaviti še svojega!

Torej zakaj karkoli imeti?

Jaz se kaj delam? Ali se delajo drugi, ki se pretvarjajo, da so nekaj kar niso? Heh.[/quote]

Ne, ti se ne delaš, se ti ni treba. Ti si res neveden.[/quote]
Na prvi strani je nek multinick izjavil, da, če si pametna, ne boš imela otrok. Kar bi pomenilo, da so tisti, ki nimajo otrok, pametnejši od tistih, ki jih imajo.
Kar pa le kaže na omejenost, saj je izjava res butasta in izraz manjvrednostnega kompleksa, ki je glavni razlog za odpor do otrok.

Ne, ti se ne delaš, se ti ni treba. Ti si res neveden.[/quote]
Na prvi strani je nek multinick izjavil, da, če si pametna, ne boš imela otrok. Kar bi pomenilo, da so tisti, ki nimajo otrok, pametnejši od tistih, ki jih imajo.
Kar pa le kaže na omejenost, saj je izjava res butasta in izraz manjvrednostnega kompleksa, ki je glavni razlog za odpor do otrok.[/b][/quote]

Poznam dve, ki otrok ne marata, ker jima otroci ukradejo pozornost okolice.
Situacija, da ti je nerodno, da si jo videl, ampak je.
50 letnica moje cenjene tete, sestrična se pripelje z kabriom direkt pred vhod, oblečena kot, da je iz modne revije, urejena vrhunsko, ampak ljudje pa ohajo in ahajo dvema majhnima punčkama, ki poskušajo plesati po ritmu in so dejansko bile tako luškane, da je primadona bila neopažena.

… ker je življenje z njimi lepše.
Imam novopečeno najstnico. Ko sva se z možem odločila, da je čas imeti otroka, mi dve leti nikakor ni uspelo. Potem pa dve črtici… Od takrat je minilo že veliko let in vsi dnevi od tistih dveh črtic so bili lepi, veseli. Z veseljem bi se vrnila nazaj v leta, ko je bila hči dojenčica- hiša je bila vedno nasmejana, vesela, bila je zelo vesel malček. In to se do danes ni spremenilo. Je res, da ima najstniške “finte”, a smo jih imeli tudi mi. Kolikokrat sem jo gledala, ko se je igrala, ko je šla spat, ko je… In jo gledam danes, ko se družimo, odhaja na aktivnosti, ko športa, ko se veselo smeji, ko…
Na žalost nam ni uspelo še več dveh črtic, a zelo sem srečna, da imava vsaj eno…
Tisti, ki čutite, da si želite otroke- le pogumno- zelo lepo jih je imeti ob sebi.

Edino kar z zagotovostjo vemo in kar lahko naredimo, da ostane nekaj nasega na tem svetu po tem ko nas pojejo crvi, ko se kosti spremenijo v prah, ko nas vec ne bo, je da imamo potomce in da prenesemo svoje gene (del sebe) na njih. Vse ostalo je minljivo in ni niti priblizno tako pomembo. Denar, hisa, avtomobili itd…

Pomisli malo. Starsi ki so omogocili tebi obstoj in uzitke in vse kar imas v zivljenju. Ce ne bi imeli otrok ti sploh obstajal ne bi. Ze misel, da omogocis in das zivljenje (nekaj zivega in tvojega)… Je lahko kaj bolj pomembnega in neprecenljivega?

Uzivaj v zivljenju ampak poskrbi za nekaksno nadaljevanje svojega. Ce si pustil svoje gene, kaj ves, mogoce se spet rodis enkrat v prihodnosti, ko se bodo tvoji potomci (ce se bodo) razmnozili? Malo za hec malo zares 🙂

kdor ima otroke z vsem svojim srcem, bo vesel starševstva, kdor pa ni s srcem pri tem, pa ni. Sicer pa otroci človeka spremenijo. Na bolje.

New Report

Close