Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Zakaj ste bivše take??!

Zakaj ste bivše take??!

Zakaj bivše, ko bivši dobi novo, začne prvocirat? Objavlja skupne fotke na fb, ga pogosteje pokliče, vedno je “nekaj” za uredit…

Stvar je taka, da sva s tipom kar resno, ampak ima 3 letnega otroka od prej z bivšo. Pred dnevi smo bili otrok, on in jaz na Mikavžu, prek njegovega sindikata, ki je rganiziralo to prireditev. Ker pozna njegove sodelavce in sodelavke, so ji dali slikice in jih je takoj objavila na Facebook. Lahko bi vsaj objavila samo tistke, kjer je otrok gor slikan, ne pa še njega.

Ej, ne vem, ker se z nobenim bivšim nism več pogovarjala po razhodu…
Bi pa rekla, da je mal drgač v tvoji zvezi, saj imata z bivšo otroka… Tko, da hočeš al nočeš, vedno bosta mela stike..

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

Se gre za to, da je objavila njega in ne samo otroka. In to iz dogodka, kjer nje sploh ni bilo.

nova
Uredništvo priporoča

Torej slike, kjer je gor on in samo on, brez otroka?

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

Ne, zraven njega je tudi otrok. So pa tudi take slike, kjer je samo otrok na njih, pa naj objavlja tiste.

Sicer pa mi je mal nenavadno, kako takoj veš kaj za ene slike je dala na fb… Zdej, a sta vidve frendici, al pa te daje paranoja in špioniraš za njo?

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

Imava nekaj skupnih in so mi oni rekli.

Ah, morda si še ni kšnga novga tipa našla, pa še vedno rada gleda slike bivšega…
Sicer pa, zakaj je pomembno, kaj ona dela, sej si vendar z njim skupi, ne z njo??? A te je strah, al kaj?

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

Ne, samo mi ni normalno to.

Kaj bi morala tiste objavit, na katerih si še ti?

navadi se ,da bo otrok vedno številka ena v njegovem življenju…..na to pač ne smeš zganjat ljubosumja

Meni se zdi, da ti bolj njo špegaš kot ona tebe – zakaj pa gledaš njen FB? Najprej počisti pred domačim pragom.

Kaj je res, noben od nas ne more vedeti. Lahko ga še ni prebolela. Lahko je neko čudno čustvo najbolj podobno posesivnosti, ki se nam je zgodilo vsem, čeprav ob razhodu bivšega nismo ljubile, a smo se izognile kakšnim aktivnostim, ki bi nakazovale, da je naš:-), lahko je čisto nedolžno naključje, lahko v službi ne vejo, da je ločena,……………………………

ne vidim nic spornega v tej objavi. Ce sta normalna cloveka in sta ostala v dobrih odnosih zaradi otroka, je meni to cisto logicno, da je del njenega zivljenja, tudi na slikah. On pa bo ostal oce temu otroku za vedno. Zdi se mi, da nisi izbrala pravega, tebi te “prtljaga” tezi, ljubosumna si na oba, bivso in otroka, zacela si razdirat nekaj v skodo bitja, ki nima veze z grehi odraslih. Ustavi se. Ti zanj ne bos nikoli mati in tvoj bo na slikah za vedno. Odrasla zenska bi to morala sprejeti ali pac oditi.

Tipi, ki se ločijo tako kmalu po rojstvu otroka, niso bogvekaj.

Koliko časa sta narazen? Otrok je bil praktično še dojenček, pa jo je pustil samo z njim, kar pomeni, da se ni sposoben prilagajati, da ni prevzel svoje očetovske vloge, da je bil slab mož in ji ni stal ob strani.

Verjemi, da je njej s tako majhnim otrokom hudo. In tako kmalu že vključuje v njegovo življenje tudi ta novo.

Koliko si stara? Ti je res tega treba? Jaz sem ločena z otroki, pa se samskih očetov, ki nimajo vsaj skupnega skrbništva, ne dotikam. Sploh če imajo majhne otroke.

Jaz sem na istem kot ti, ne morem si dobit nikjer kakega pametnega samskega oz. ločenega, ker jih enostavno ni ali pa si si lahko privoščijo boljšo partijo od mene: v finančnem smislu, mlajšo,…avtorica posta je mlada, facebook na polno:-) .. mogoče se bo zamislila nad tvojim postom, mogoče bo šla učit se življenjskih resnic, mogoče bo ugotovila, da ok samskih ni in bo tako ostala sama .. mogoče je torej bolje, da se takih nasvetov ne daje:-)

Saj ne veš kakšno vezo sta sploh imela pred otrokovim rojstvom. Verjetno že takrat zanič.

Avtorica pogovori se s partnerjem zakaj tu gor pišeš z njim bodi iskrena kaj te muči. Če je človek na mestu te bo poslušal če pa ni boš pa vedela kako naprej. Torej samo dobro zate vse, ko narediš tako. Ko boš pa zadrževala vse v sebi neko jezo, sumničenja in itd….pa verjetno zate in za tega moškega ni prihodnosti.

On bo vedno otrokov oče. Tak,da če ti kaj ne paše, pojdi stran…

Jaz sem na istem kot ti, ne morem si dobit nikjer kakega pametnega samskega oz. ločenega, ker jih enostavno ni ali pa si si lahko privoščijo boljšo partijo od mene: v finančnem smislu, mlajšo,…avtorica posta je mlada, facebook na polno:-) .. mogoče se bo zamislila nad tvojim postom, mogoče bo šla učit se življenjskih resnic, mogoče bo ugotovila, da ok samskih ni in bo tako ostala sama .. mogoče je torej bolje, da se takih nasvetov ne daje:-)[/quote]

Saj ni nasvet.
Itak si ne domišljam, da se je bo kakorkoli dotaknilo. Če je zaljubljena, bo vse trditve zavrnila, tipa itak ne pozna tako dobro kot njegova žena in ga ni imela priliko videti, kako je funkcioniral v družini.
Ko bo tudi ona bivša, se bo pa mogoče spomnila, kaj sem napisala, in bo rekla, madona je imela prav.

Redki, zelo redki so ločeni moški, da so vredni pozornosti. Jaz jih ne poznam, izjema so tisti, ki imajo vsaj skupno skbništvo.

On je in ostaja NJEGOV oče, pa če ti je prav ali ne. Torej, zakaj že ne bi smel biti na sliki z očetom???
Mislim, da je tale oče v drugo izbral slabše kot v prvo.

Sem razmišljal a nej sploh napišem kej;

Torej za popizdt, da ima FB tak vpliv! Pusti slikico al pa dve; nej ima veselje bivš v digitalni obliki! Tudi v realnosti boste še moral skupi stopit v šoli, najstništvu, boleznih,.. težkih trenutkih, ki vas lahko združujejo! Objava oseb, sploh otrok kot takih na FBku ali drugje je SPORNO tako ali tako – samovolja mam in očetov pa če to otroc hočjo al pa ne!

Pa naredi ti več slikic v resnici in uživaj z obema! CARTAJ otroka, kot da je tvoj, ne, še bolj kot da je tvoj in ne tvoje orodje!! Partner te bo po rokah nosil. Boš videla, neverjetno kako občutiš genetske razlike in če oba partnerja svojih glav nimata poštimanih – ne “boga ti”, se mi smili otrok! Vem kaj doživljaš, ker imam tujega otroka pri sebi (od 3leta) in nekako se imava rada tudi pri njenih 14tih! Tudi z njenim očetom sva v kontaktu in mi pove kakšno, hkrati pa on sliši moje točke!

Razčisti sama pri sebi, seveda pogovori se z njim in ZAUPAJ!

Cela drama zaradi mamice triletnika. Jaoo, kaj si zapletate življenje z nekom, če temu niste dorasle. Tvoj tip ima zgodovino z neko osebo, s katero bo za vedno nekako povezan. Če tega ne zmoreš sprejeti, odidi in si najdi nekoga brez tega.

Koliko so bili pa tvoji otroci stari, ko sta šla z bivšo narazen? Če prav razumem, si potem pozneje spoznal žensko, ki je imela majhnega otroka, in sta še vedno skupaj?

Dolga zgodba; nisem pustil partnerja z otrokom. Pastorka je ostala in še dve moji, pa jst, ….

Pa poanto si zgrešila – FB ima tako moć??? Ste nori al kaj?

Gledano s strani otroka – otrok ima očeta in mater. Zato si zasluži, da se oče in mati tudi medsebojno tretirata tako, da drug drugega ne brišeta iz družinske zgodovine. Torej, če se mati odloči narediti album slik, zakaj otrokovega očeta ne bi smelo biti gor? Zato, ker si ti temu nedorasla? Otrokova družina sta oče in mati. Mogoče boš del njegove družine tudi ti, ampak le, če tega ne boš razbijala. Zakaj pa je tako ubrisana na fb, da objavlja slike tam, pa bogve. Verjetno pa ni edina, glede na to, da za njen profil sploh veš, zato o tem ni vredno debatirati.

Sicer te pa razumem, ker sem v podobni zgodbi na tvojem mestu in vem, da je težko to sprejeti. Ampak je tako – vzemi ali pusti. Predvsem pa se moraš zavedati, da je že to nekaj, da ni bilo problema s tem, da ste šli na Miklavža skupaj. Nekateri smo si morali že to izboriti. Sicer pa, če je “ranjena”, čas celi rane. In če so zadaj še drugi dogodki, zaradi katerih ti vsak naslednji dogodek prebudi alarm, pa naj ti povem, da se bo sčasoma verjetno umirila. Mora pa biti vsem jasna svoja vloga.

Dragemu povej, kaj te moti, vendar še prej premisli, katere stvari se te res neposredno tičejo in katere ne. Včasih se je dobro malo zamisliti, če je problem tudi v lastnem (ne)razumevanju situacije.

Konec koncev pa ona nima pravice objaviti njegove slike, če se on s tem ne strinja. Gre pa za njegovo stališče, ne tvoje. Naši nasveti vsekakor ne morejo pomagati pomanjkanju komunikacije med partnerjema ali bivšima partnerjema.

New Report

Close