Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj take razlike v cenah kuhinj

Zakaj take razlike v cenah kuhinj

Prenovila bi kuhinjo, pa gledam te blok kuhinje z vsemi aparati not, 330 cm dolge, jurja do tri jurje cena. Mehko zapiranje itd. Pol pa kupiš po meri, pa cena trikratnik. Nekaj takega sem gledala

https://www.harveynorman.si/blok-kuhinja-infinity-lux-z-belo-tehniko

Ker mi ne rabi po meri, saj se prilagodi, lahko je dolžina od 3 m do 3,5.

A je kdo kupil tak blok? V čem je štos? Zanič roba ali so aparati zanič?

Meni je po meri izrisala in izmerila kuhinjo Ikea brezplačno. Zelo natančno. Kuhinja je bila poceni. Draga je bila montaža, 400€ po m2.

Resne kuhinje se začnejo tam, kjer so boxi zmontirani. Namesti se samo ročaj/e in noge.

Tist, da morš zlagat rinfuzo k mutav, to je ponavadi s buđet Ikea, ker je mogu majstr verjetn najprej en šiht omare sestavljat….preden začne s prvim obešanjem na steno…

Cene so pa tko k povsod. Nekaj je ime. Nekaj okovje. Nekaj materiali in debelina le teh. Pa pač “funkcije” ki jih želiš imet, kle je meja nebo😀.

Kle loh napišemo dohtarsko disertacijo.

Odgovor na objavo uporabnika
Ikea, 22.05.2023 ob 21:20

Meni je po meri izrisala in izmerila kuhinjo Ikea brezplačno. Zelo natančno. Kuhinja je bila poceni. Draga je bila montaža, 400€ po m2.

Aha, se pravi, če kupiš tak blok, rabiš pol ali sam montirat ali plačat monterje in to stane?

Covid 2021LE, 22.05.2023 ob 21:32

Resne kuhinje se začnejo tam, kjer so boxi zmontirani. Namesti se samo ročaj/e in noge.

Tist, da morš zlagat rinfuzo k mutav, to je ponavadi s buđet Ikea, ker je mogu majstr verjetn najprej en šiht omare sestavljat….preden začne s prvim obešanjem na steno…

Cene so pa tko k povsod. Nekaj je ime. Nekaj okovje. Nekaj materiali in debelina le teh. Pa pač “funkcije” ki jih želiš imet, kle je meja nebo😀.

Kle loh napišemo dohtarsko disertacijo.

Ampak saj če kupiš po meri, se mora tudi zmontirat, Kje so pa boxi zmontirani že? Verjetno je pri tistih kuhinjah po meri montaža že v ceni, pri teh blokih moraš pa potem montažo dodatno plačat, torej 1200 evrov, če je kuhinja 3 metre.

Velika razlika je v kvaliteti, ne samo v ceni. Pojdi si pogledat v trgovino, pa k mizarju, vprašaj za razlike, jaz ne znam prav povedat. Moja kuhinja je bila draga in po naročilu narejena. Že 17 let je kot nova. Poceni blok kuhinje tudi za vikend ne bi kupila. Sem že videla pri ljudeh take kuhinje, stranice in pult ima folijo, ki hitro odstopi, ne da se čistiti, slabo se zapira, okovje in ročke so kitajske in zanič itd.

Pomembne so fronte, iz kaksnega materiala so. Kaksne so obrobe – ce ni vse lepo gladko in zaobljeno, na prehodih “zacveti” ob prvi vlagi. Rocaji seveda tudi – pri drazjih so kompaktni, ne plastika, ki hitro poci. Treba je sprobat predale, vratca – da se vse lepo odpira, ne pa, da se kje zatika.

Pa nima nihče take kuhinje, ki je kupljena tako že narejen blok? Je dejansko zanič?

Ne vem kako majo to. Včasih je montaža gratis. Pisano, od trgovca do trgovca. Npr moj kolega montira Dan Kuchen. Tam so boxi fertig mizarsko zlepljeni.

Kuhna se olupi, da noge gor in “na suho” postavi. To je že v prvi uri…eventuelno se vrta kkšno luknjo v stranico pri kkšni omarici po želji stranke. (Kkšna cev, kabel). Spodnje omare se zveže in da v vaservago. Nato se montira viseče elemente, ki so že tudi fabrško izgotovljeni.

Opaše se napa.

Pokrije se pult, naredi se izreze za šporet, korito in se ju montira.

Ne pozabit na pomivalca in opasanje fronte, ker bo verjtno vgradni.

Hladilnik po želji, samostoječ ali pa vgradni, pri slednjem malo zabavnega programa.

Morebitna blenda ob strani (kuhinja je 4m, niša zanjo pa 4.07m), da ni grdga lufta med steno in kuhinjo, fina montaža ročajev in štelanje luftov.

V 8h nekje se zloži 6m kuhinja nekje pravi, če nima preveč specialih jajc (kkšna kanta na pedal, kotna omara z mrežnimi mehanizmi….)

Še enkrat, če je kolkr tolk kuhna, omarice so mizarsko zlepljene in sestavljene.

Aha, hvala. Kaj pa če kupiš eksponat? Ti so tudi bolj poceni. A ti ga razmontirajo v trgovini in potem sam doma sestavljaš ali kar po kosih odpelješ?

Covid 2021LE, 22.05.2023 ob 22:04

Ne vem kako majo to. Včasih je montaža gratis. Pisano, od trgovca do trgovca. Npr moj kolega montira Dan Kuchen. Tam so boxi fertig mizarsko zlepljeni.

Kuhna se olupi, da noge gor in “na suho” postavi. To je že v prvi uri…eventuelno se vrta kkšno luknjo v stranico pri kkšni omarici po želji stranke. (Kkšna cev, kabel). Spodnje omare se zveže in da v vaservago. Nato se montira viseče elemente, ki so že tudi fabrško izgotovljeni.

Opaše se napa.

Pokrije se pult, naredi se izreze za šporet, korito in se ju montira.

Ne pozabit na pomivalca in opasanje fronte, ker bo verjtno vgradni.

Hladilnik po želji, samostoječ ali pa vgradni, pri slednjem malo zabavnega programa.

Morebitna blenda ob strani (kuhinja je 4m, niša zanjo pa 4.07m), da ni grdga lufta med steno in kuhinjo, fina montaža ročajev in štelanje luftov.

V 8h nekje se zloži 6m kuhinja nekje pravi, če nima preveč specialih jajc (kkšna kanta na pedal, kotna omara z mrežnimi mehanizmi….)

Še enkrat, če je kolkr tolk kuhna, omarice so mizarsko zlepljene in sestavljene.

za te bloke, ki so po dva jurja ni montaža gratis. Dostavijo ti v škatlah, pol se pa jebi. Al pa zaračunajo še enkrat tolk kot si za kuhno dal.

prenova, 22.05.2023 ob 22:16

Aha, hvala. Kaj pa če kupiš eksponat? Ti so tudi bolj poceni. A ti ga razmontirajo v trgovini in potem sam doma sestavljaš ali kar po kosih odpelješ?

Sorodnica je enkrat kupila eksponat kuhinjo za na vikend. Vse kar se je le dalo so ji dali sestvljeno. Razmontirali so samo najnujnejše. Z razlago, da večkrat kot se pohištvo razstavlja in ponovno sestavlja, bolj se uničuje. Kar je seveda povsem logično in razumljivo.

Razlikavelika, 22.05.2023 ob 21:51

Velika razlika je v kvaliteti, ne samo v ceni. Pojdi si pogledat v trgovino, pa k mizarju, vprašaj za razlike, jaz ne znam prav povedat. Moja kuhinja je bila draga in po naročilu narejena. Že 17 let je kot nova. Poceni blok kuhinje tudi za vikend ne bi kupila. Sem že videla pri ljudeh take kuhinje, stranice in pult ima folijo, ki hitro odstopi, ne da se čistiti, slabo se zapira, okovje in ročke so kitajske in zanič itd.

Ne, niso vse kuhinje po meri dosti različne od kupljenih. Tudi mizar lahko varčuje pri materialu. Je potrebno vedeti komu jo dat delat. Ti se moraš dovolj pozanimat, da obrtnik ve, da nima pred sabo nekoga, ki nima pojma.  Je pa pomembno,  kdo jo bo uporabljal. Eni ljudje zelo hitro uničijo stvari, nekajkrat primejo, pa jim že kaj v roki ostane, eni znajo pa dobro čuvat.

New Report

Close