ZAKAJ TAKO ?
Pozdravljeni
Saj mogoče je prav tako, vendar sem danes prav presenečena nad našo “zakonodajo” in ni mi jasno, zakaj mora biti tako ?
Hči je danes odšla v šolo v naravi. Seveda je bil odhod ob 9 uri. Kar je pomenilo, da sem “morala” vzeti dopust, če sem ji želela pomagati pri njeni opremi (do tukaj vse o.k.). Ker hčeri poteče tudi osebna izkaznica, sem želela izkoristiti ta dan za podaljšanje le-te.
In kaj izvem na upravnem organu? Ker je hči letos dopolnila 8 let – mora biti poleg pri vložitvi vloge za izdajo osebne!
Vse lepo in prav, v kolikor stanuješ, delaš in otrok hodi v OŠ poleg organa, kjer izdajajo osebne dokumente. V kolikor ne izpolnjuješ vsaj enega od teh pogojev, pa moraš prav natančno uskladiti svoje delovne obveznosti z obveznostmi z otrokom in upravnim organom.
Res lahko urediš dokumente do 17. ure, razen petka. Vendar, če je tvoj delavnik do 16. ure in moraš po otroka v drugi kraj, kjer obiskuje OŠ (in je tam tudi doma), pod nobenim pogojem ne uspeš priti pravočasno na uravni organ.
Torej, moja možnost je, da vzamem še en dan dopusta in takoj, ko otrok konča redni del pouka (seveda mi ni v interesu, da zaradi osebne izostane od pouka), hitiva na upravni organ.
In vse to, da bo imela naslednjih 5 let osebno izkaznico.
Torej, zakaj mora referent potrditi istovestnost otrok-slika ? V kolikor daš “drugačno” sliko, imaš itak težave npr. prehodu meje ? V čemu je poanta, da moraš otroka vlačiti v gužvo ?
Meni se zdi logično, saj izdelava osebnega dokumenta ni isto, kot naročnina na neko revijo….. Vse se da skombinirati….. Tukaj ves čas berem pritožbe čez JU, nikoli pa ne vidim pritožb, da bi bili lahko servisi za avtomobile odprti dlje in tudi ob sobotah…..
Ne razumem, včasih si z lažjim srcem vzamete dopust ali koristite urice za bedarije, za tako pomembne zadeve, pa je tako težko….
lp,
N.
Saj g. Virant hoče, da so taki uradi odprti tudi ob sobotah, pa je spet jok in stok kako bodo prikrajšane družine. Dajte se že enkrat zmenit kaj sploh hočete. Eni bi imeli tudi ob sobotah odprto, drugi ne, ….
Ja, isto velja tudi za potni list, lahko pa obe osebni listini podaljšaš ali daš na novo narediti na kateri koli upravni enoti.
lp