Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Zakaj tako besnite nad Greto Thunberg?

Zakaj tako besnite nad Greto Thunberg?

Ja res gre za vse nas. Za koga pa gre? Mi smo starejši in nam je res skoraj vseeno, mladim ni, ker točno vejo v kakšnem svetu bodo mogli živet. Spomni se svojega otroštva in sveta takrat. Je pa bilo malo drugače, ne? To kar je danes niso naredili mladi. Posledice pa bodo živeli oni.
Zakaj tako napadate to mladino mi pa tudi ni jasno. Povedali so resnico, da politiki samo obljubljajo, naredijo pa nič. In kaj dnevno o vsem beremo tukaj na monu? Točno to. Kdo je tu dvoličen?
[/quote]

no pa dajva poenostavit, greta in podobni so isto sranje kot tisti, ki bojkotirajo maca medtem ko tam žrejo in naročajo burgerje….

pač je tako da če hočeš dobro za podnebje in okolje magari zasadi drevo ali več njih in jih vzgajaj, ta bodo to dobroto vračala tako in drugače, ne da pač kot sem že omenil prej uničiš drevo zato da imaš papir, lajšte, barve, na kar nekaj napacaš, narediš svetovno motorizirano turnejo in se dereš kako si drznete uničevat našo prihodnost, naše okolje in našo sedanjost…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Ja res gre za vse nas. Za koga pa gre? Mi smo starejši in nam je res skoraj vseeno, mladim ni, ker točno vejo v kakšnem svetu bodo mogli živet. Spomni se svojega otroštva in sveta takrat. Je pa bilo malo drugače, ne? To kar je danes niso naredili mladi. Posledice pa bodo živeli oni.
Zakaj tako napadate to mladino mi pa tudi ni jasno. Povedali so resnico, da politiki samo obljubljajo, naredijo pa nič. In kaj dnevno o vsem beremo tukaj na monu? Točno to. Kdo je tu dvoličen?
[/quote]
Si ti zabita? Kako lahko obtozujes mene da mi je vseeno?ne frokam z vodo ne z elekzriko..ce le lahko grem pes sli z biciklom…a vam ni jasno da je cel sistem zgrajen na potrosnji…s tem ko trosite zivite sistem…in me prav zanima kdi se je v resnici pripravljen odpovedat potrosnji in ugodju…nihce..niti mazzini…in ko pise da bodo vdrli iz afrike..zapomni si moje besede…ko bo prislo do sranja in nasilnih migracij bo zavladalo vojasko pravo in se bo zacelo klanje…ko se bo slo za golo prezivetje boste ubijali migrante…problem je v prenaseljenosti clovestva ,ze tdavnaj bi se moral omejiti prirast ljudi..ifeslna stevilo ljudi je cca 1 mrd ali manj…mi pa drvimo prti 10 mrd

no pa dajva poenostavit, greta in podobni so isto sranje kot tisti, ki bojkotirajo maca medtem ko tam žrejo in naročajo burgerje….

pač je tako da če hočeš dobro za podnebje in okolje magari zasadi drevo ali več njih in jih vzgajaj, ta bodo to dobroto vračala tako in drugače, ne da pač kot sem že omenil prej uničiš drevo zato da imaš papir, lajšte, barve, na kar nekaj napacaš, narediš svetovno motorizirano turnejo in se dereš kako si drznete uničevat našo prihodnost, naše okolje in našo sedanjost…
[/quote]

Imaš prav, ampak prav ima tudi Greta, ker mladim, pa tudi ostalim pomaga, da odpirajo oči in zaradi tega gibanja bolj kritično gledajo na sebe in ostale. To je samo dobro, tu ni nič slabega.

[/quote]Gunč odkar ni Pacota kle, si ti najpametnejši na Monu. Za ožent
Mimgrede, kaj so to lajšte.

Imaš prav, ampak prav ima tudi Greta, ker mladim, pa tudi ostalim pomaga, da odpirajo oči in zaradi tega gibanja bolj kritično gledajo na sebe in ostale. To je samo dobro, tu ni nič slabega.
[/quote]

greta ne pomaga nič, njeno početje je uriniranje proti vetru…. kdor mogoče odpira oči je ta Človek: https://interestingengineering.com/jadav-payeng-the-man-who-planted-an-entire-forest-by-himself

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Si ti zabita? Kako lahko obtozujes mene da mi je vseeno?ne frokam z vodo ne z elekzriko..ce le lahko grem pes sli z biciklom…a vam ni jasno da je cel sistem zgrajen na potrosnji…s tem ko trosite zivite sistem…in me prav zanima kdi se je v resnici pripravljen odpovedat potrosnji in ugodju…nihce..niti mazzini…in ko pise da bodo vdrli iz afrike..zapomni si moje besede…ko bo prislo do sranja in nasilnih migracij bo zavladalo vojasko pravo in se bo zacelo klanje…ko se bo slo za golo prezivetje boste ubijali migrante…problem je v prenaseljenosti clovestva ,ze tdavnaj bi se moral omejiti prirast ljudi..ifeslna stevilo ljudi je cca 1 mrd ali manj…mi pa drvimo prti 10 mrd
[/quote]
Ze to, da je prevec ljudi, je sila diskutabilna trditev. Glede na to, da avtohtona populacije Evrope prej pada kot raste, noben aktivist pa se ne zgraza nad nekontrolirano rastjo Africanov in Azijcev, ki jih je 10x vec, vem da je vse to hujskastvu en velik BS.

greta ne pomaga nič, njeno početje je uriniranje proti vetru…. kdor mogoče odpira oči je ta Človek: https://interestingengineering.com/jadav-payeng-the-man-who-planted-an-entire-forest-by-himself
[/quote]

Iz leta 2014 je mini dokumentarc je od Jadeva. Ful lepa štorja o tem kako se Zemlja hitro prilagodi in regenerira, če ji le damo priložnost.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HkZDSqyE1do[/youtube]

Salvador Saldago, znan fotograf, tudi posnet dokumentarec Salt of Earth, skupaj z ženo sta v roku 20 let uspešno regenerirala ariden prostor v Braziliji. Pa saj v tem primeru je tudi naš Kras lep študijski primer kaj lahko naredi človeška volja (v dobrem in slabem smislu).

[img]https://i.redd.it/ax0n4atpjst21.jpg[/img]
Aimorés, Brazilija

Ali pa letošnje poletje 2019, Indija je v enem dnevu zasadila 220 milionov dreves.

Ali pa Sri Bikkala Chikkayya, več kot 75 let sadi drevesa, danes stara čez 100.
[url=”
http://thimmakkafoundation.org/about%20thimmakka.html”%5D Saalumarada Thimmakka

Ze to, da je prevec ljudi, je sila diskutabilna trditev. Glede na to, da avtohtona populacije Evrope prej pada kot raste, noben aktivist pa se ne zgraza nad nekontrolirano rastjo Africanov in Azijcev, ki jih je 10x vec, vem da je vse to hujskastvu en velik BS.
[/quote]

Vpraš RKC zakaj je dolgo leta v Afriki učila, da je kontracepcija satanovo delo. Vprašaj.

[/quote]

Jaz nikogar ne hujskam..zgolj navajam dejstva…doklet so migracije obvladljive se gremo demokracijo itd…ko bo prislo do resnega sr..anha bo vojska uredila stvari po svoje..m…po drugi strani pa 40000 let nazaj je bila sahara zelena pa ni bilo nobene ind…in nato se je vse spremenilo…tsko da vs to z co2 je zal res en sam nateg…clovek nikoli ne bo obvladal narave niti priblizno ne..mnaravne sile so mocnejse ..

Vpraš RKC zakaj je dolgo leta v Afriki učila, da je kontracepcija satanovo delo. Vprašaj.
[/quote]
Kaj ko bi se ti budala kdaj kaj vprasala. Bo slo?

Kaj si upokojeni vrhunski znanstveniki mislijo o Greti… in blejavih levakarskih ovcah.

https://m.youtube.com/watch?v=T_x2ED8LwA0

[/quote]

Impresivno! Ampak sigurno kje na svetu obstaja podobno impresivna zgodba nekega drugega človeka. In mogoče bo tale Gretina medijska bomba navdihnila še več podobnih akcij. Nikoli ne veš, zato pravim, da škodi sigurno ne, zartorej tudi ni, kot praviš uriniranje proti vetru, nikakor.

[/quote]
Ti bi pa potreboval obisk kakšne take ustanove https://www.rtvslo.si/svet-zabave/zanimivosti/v-kaliforniji-odprli-prvi-institut-za-prijaznost-na-svetu/500576

A zdaj pa že kar “besnimo” po Mazzinijevo (izraz so hitro kopirali še nekateri drugi).
Nič ne besnimo, samo povedali smo, da ne pademo na vsak medijski drek. Nekateri so dodali pojasnila in argumente. Ampak, ker so drugačnega mnenja kot je trenutno zapovedano, “besnijo”. Te propagande enkrat za eno drugič za drugo oslarijo imam počasi že dovolj.

Kar se pa Mazzinija tiče – menda je dobil neko nagrado za svoj literarni prvenec – uh, pozabila sem naslov tiste knjige. V glavnem, sem si jo prinesla domov iz knjižnice in poskušala brati. Pa sem jo kmalu odnesla ven na hodnik – toliko enega kozlanja in alkohola, da mi je kar slabo postalo. Ne vem, kako se to sklada s čistim okoljem :)) V glavnem, njegove umotvore gladko preskočim.

precednika

[/quote]
Tako je.
In družba ne more kar izstopiti iz sistema, ker bi to pomenilo, da se vrnemo nazaj v način življenja izpred sto let.
Kar pomeni, da ni več služb, ampak smo večinoma samooskrbni s svojo majhno kmetijo.
Ves ta cirkus je namenjen le izogibanju lastne slabe vesti in soodgovornosti pri vsej situaciji.

Točno to – nihče ne besni, ampak v današnjih zblojenih časih je moderno napadati drugače misleče, se pravi tiste, ki se ne pokoravajo nanjnovejšemu trendu in črednemu nagonu. Če premisliš s svojo glavo, se ne strinjaš s povedanim ali zapisanim – poveš svoje mnenje, in evo, si že pobesnela žival.

Tipična čredna panika: nekdo se ne strinja z nami (mi = varno skriti v množici), gremo v napad, to je treba pobit, poteptat, uničit, diskreditirat! Pa niti ne vejo zakaj, zato je vsakršno debatiranje brezsmiselno.

Ahatha ne besni, ampak mirno in vljudno diskreditira mazzinija. Od mnogih ala Dbx pa v teh temah praktično mehurčki stekline letijo po zraku, tako se trudijo dokazati da je vse to zarota iluminatov proti kapitalu s trumpom na čelu. Da n3 govorimo o osebnih zaljivkah, ti so privedli “ad hominem” v nove globine.

Točno to – nihče ne besni, ampak v današnjih zblojenih časih je moderno napadati drugače misleče, se pravi tiste, ki se ne pokoravajo nanjnovejšemu trendu in črednemu nagonu. Če premisliš s svojo glavo, se ne strinjaš s povedanim ali zapisanim – poveš svoje mnenje, in evo, si že pobesnela žival.

Tipična čredna panika: nekdo se ne strinja z nami (mi = varno skriti v množici), gremo v napad, to je treba pobit, poteptat, uničit, diskreditirat! Pa niti ne vejo zakaj, zato je vsakršno debatiranje brezsmiselno.
[/quote]

[/quote]

Nič ne vem, da bi bile kakšne črede, ki bi te silile protestirati proti uničevanju okolja.
Če se ne strinjaš, pač poveš, ne, uničevanje ok9lja se ne dogaja; ja se dogaja ampak indija in kitajska sta glavni tako da mi nimamo nič s tem; ja, se dogaja, ampak krivi so današnji tinejzerji,
Ali pa, ja se dogaja, ampak za 70% je krivih 100 korporacij in mi ne moremo nič pri tem. Ta zadnji argument je celo delno resničen.
Napad z zaljivkami pa je dejansko brezkoristen in.daje misliti na projekcijo.

Nič ne vem, da bi bile kakšne črede, ki bi te silile protestirati proti uničevanju okolja.
Če se ne strinjaš, pač poveš, ne, uničevanje ok9lja se ne dogaja; ja se dogaja ampak indija in kitajska sta glavni tako da mi nimamo nič s tem; ja, se dogaja, ampak krivi so današnji tinejzerji,
Ali pa, ja se dogaja, ampak za 70% je krivih 100 korporacij in mi ne moremo nič pri tem. Ta zadnji argument je celo delno resničen.
Napad z zaljivkami pa je dejansko brezkoristen in.daje misliti na projekcijo.
[/quote]

Nisi razumela….in že nabijaš s “siljenjem” in “zanikanjem uničevanja okolja” in “žaljivkami”.

Razumeš, da smo mirno povedali, in bili obtoženi vsega zgoraj navedenega?
Pa saj razumem, jaz sem včasih tudi padla na kakšno manipulacijo, dve, tri… :)….saj bo.

Nisi razumela….in že nabijaš s “siljenjem” in “zanikanjem uničevanja okolja” in “žaljivkami”.

Razumeš, da smo mirno povedali, in bili obtoženi vsega zgoraj navedenega?
Pa saj razumem, jaz sem včasih tudi padla na kakšno manipulacijo, dve, tri… :)….saj bo.
[/quote]

Tisti, ki ne besnite, niste nagovorjeni v tej temi. Da pa nekateri besnijo, si lahko prebereš na prvih dveh straneh.

Ne vem, kaj misliš z “nabijanjem”? V Sloveniji niti drugje nisem opazila brezglavih množic, ki bi nekoga prisiljevale, da se pridruži okoljskim protestom, ali da se sploh opredeli do njih.

Tisti, ki ne besnite, niste nagovorjeni v tej temi. Da pa nekateri besnijo, si lahko prebereš na prvih dveh straneh.

Ne vem, kaj misliš z “nabijanjem”? V Sloveniji niti drugje nisem opazila brezglavih množic, ki bi nekoga prisiljevale, da se pridruži okoljskim protestom, ali da se sploh opredeli do njih.
[/quote]

To je pa res en tak boj z mlini …

Enostavno nimajo niti toliko samo kritike, da bi sprevideli, da že ves čas posegajo po osebnih diskreditacijah, kljub temu, da ob enem sanjajo o nekih “argumentih”. Pač si mislijo, da je dovolj, če v stavku zapišejo “argument” in da to potem kar avtomatično pomeni, da je stvar argumentirana. Pa ni.

Razen grafa ali dva do sedaj ni še nihče iz “ono stranstva” podal konkreten peer perviewed dokaz, ki bi potrdil njihovo tezo. Vse kar beremo je neka mentalna špageterija, ki nima ne repa ne glave.

Lahko si v vašem “mehurčku” prikimavate, da je vse zarota, ampak vi s temi čustvenimi izlivi ne morete ne spremeniti, ne zanikati dejstva, da smo le še korak stran, da bo zaradi segrevanja morja Veliki koralni greben propadel.

[/quote]
Ne palamudi…gre se za gilo besedicenje..od mazinija grete in se koga…ona bi se lahko v zda peljala na plavu ki bi ga sama stesala ali v drevaku kot so to poceli njeni predniki..ostali pa ..dajte danes izjlopit lj toplarno in tes 6 in bomo z dejanji pokazali da nam je mar…po drugi strani ko v sli hocejo postaviti vetrni elek se takoj zbudijo varuhi narave in to preprecijo z asistenco novinarjev..pa kdo je tu nor? Glavna tezava je potrosnja…zaradi potrosnje so vsak dan vecje potrebe po energiji…da imate vse izdelke ki jih niti ne potrebujete in da ima greta jadrnico…tudi jadrnica je bila narejeba v ind procesu ki je spustla toliko in tolkio ton toplogrednih plinov….potrosnja in posledica potrosnje rast prebivalstva ki spet vec trosi..spirala norosti

Zakaj tako besnite nad Greto Thunberg?

Ker mi gre na qurac ona in ker si dovoli takšno medijsko pozornost.

New Report

Close