Zakaj termostatske ventile, če…
Aja, če velja to zate, bi moralo za vse, a ne? In če imaš ti zgolj nedokončano osnovno šolo, bi to moralo bit dovolj za vse?
Daj se registriraj in prijavi, da bo jasno vidno, koliko neumnih postov v tako kratkem času premore en osebek.
Eni si že sami tako znate lagat, da ne veste več kaj pišete in kaj je res. 21 stopinj je zate ok, a poleti pa tako zmrzuješ.
Ači res znate le še pametovat eni in si izmišljevat sproti neverjetne stvari.
Samo poglej, kako ležeš,
Verjetno si sedaj doma oblečena že v bundo in imaš na nogi snežke. Spiš pa pokrita s tremi kovtri in očitno si vsa srečna da plačuješ brezveze za neko kurjavo, nekomu, ki te okrog prinaša. Brezveze.
Aja, če velja to zate, bi moralo za vse, a ne? In če imaš ti zgolj nedokončano osnovno šolo, bi to moralo bit dovolj za vse?
Daj se registriraj in prijavi, da bo jasno vidno, koliko neumnih postov v tako kratkem času premore en osebek.[/quote]
Ne skrbi, nihče ti ne bo prevzel lovorike – jih vse krepko prekašaš:))))))))
Daj se registriraj in prijavi, da bo jasno vidno, koliko neumnih postov v tako kratkem času premore en osebek.[/quote]
Ne skrbi, nihče ti ne bo prevzel lovorike – jih vse krepko prekašaš:))))))))[/quote]
Itak.
Eni si že sami tako znate lagat, da ne veste več kaj pišete in kaj je res. 21 stopinj je zate ok, a poleti pa tako zmrzuješ.
Ači res znate le še pametovat eni in si izmišljevat sproti neverjetne stvari.
Samo poglej, kako ležeš,
Verjetno si sedaj doma oblečena že v bundo in imaš na nogi snežke. Spiš pa pokrita s tremi kovtri in očitno si vsa srečna da plačuješ brezveze za neko kurjavo, nekomu, ki te okrog prinaša. Brezveze.[/quote]
Letos je bilo celo poletje 20-25 stopinj. Kratki rokavi, 3/4 hlace in nogavicke, zvecer kak dolg rokav.
V stanovanju je bilo vceraj 24 stopinj, v trenirki, spodaj kratek rokav.
Prejsnje dni, ko je bilo bolj mraz, je bilo v stanovanju 20-21 stopinj, tople nogavice, trenirka, spodaj dolg rokav.
Ce se pa ulezem na kavc, pa obvezno deka, poleti in pozimi.
Spim pokrita s kovtrom celo leto, poleti pizama, pozimi trenirka + flanelasta posteljnina + se kaka deka pod kovtrom.
Poleti pri nas siba klima na 26 stopinj in me zebe, se moram oblect in pokrit, ce sem v prostoru, kjer je klima.
Zal ne zivim sama in ostalim clanom ni tako mraz. Jaz bi imela 25 stopinj v stanovanju, ampak moje bi potem pobralo. Tako se jaz pac malo bolj oblecem, oni malo slecejo in smo vsi zadovoljni.
Ma daj, ti očitno nimaš otrok in ne veš kako bi bila sedaj pemetnejša…
Poleti je več kot 25 stopinj, razen če živiš kje v gorah…
In včeraj ni šans da bi v stanovanju brez kurjave bilo 25. Razen če si kurila, kar pa avtorica posta ne more in je ves čas v 21 stopinjah.
potem pa se lahko hvališ, kako ti je vroče in kako ona komplicira. Rajši pejd!
Ej, če avtorica ne more segret prostora na 24, da okopa otroka je pa res brezveze da plačuje tale Kengo!
In tiste, ki tukaj čivkate, da komlicira, si preberite tole.
http://babybook.si/novice/kaksna-temperatura-v-stanovanju-je-primerna-za-dojencka.html
Za kopanje je 21 stopinj očitno premalo!
Kar preberi:
Dnevna soba in jedilnica: 20 stopinj Celzija
– Otroška soba, kjer se otrok igra: 20-21 stopinj Celzija
– Kopalnica: 24 stopinj Celzija
– Stopnišče in hodnik: 18 stopinj Celzija
– Spalnica: 16-18 stopinj Celzija
Ja super, bo pa pljučnico staknu zaradi mraza, ker ima sedaj bronholitis.
Ti bi verjetno tvojega bolnega otroka dal spat v sobo pod minus.
Ja slovenska zavist ne pozna meja.[/quote]
Kakšna zavist? Si prizadeta malo? A smo ti fauš da imaš “mraz” al kako? A ne, ne že vem, otroka smo ti fauš, ker to pa res ne zmore vsaka dat noge narazen, njen oplojevalec pa spustit vanjo. To je res tako komplicirano, da si edina na svetu, ki ji je dano kaj takega, ler si tako zelo sposobna. Škoda edino, da ne veš da 21 stopinj ni mraz in da še nihče na tem svetu ni zbolel zaradi 21 stopinj v stanovanju. Očitno se nekaterim z rojstvom res IQ spusti pod ledišče….ali si bila vedno tako zatucana pa je zdaj samo bolj do izraza prišlo? In ja, sem živela z novorojenčkom in dojenčkom na 21 stopinj. Ne boš verjela, še živi! Brez ene same posledice. Zakaj? Ker je to čisto normalna temperatura. In spi že odkar se je rodila na 17-18 stopinjah, si lahko to predstavljaš? V kopalnici ima pa vsak človek kakšno stopinjo več, torej če imaš 22-23 je to čisto dovolj. Ali kopaš otroka sredi kuhinje ali spalnice mogoče? Lepo skopaj otroka v kopalnici, ga obriši in obleči in potem odnesi v dnevno ali pač kamorkoli. Če umivaš glavico se da kapica na glavo za pol ure, drugače ni potrebe. In po kopanju ga zaviješ v deknico za pol ure ali pa oblečeš eno plast več za pol ure. Potem ga slečeš in to je vsa umetnost. Tako sem delala tudi sama in ni bila prehlajena niti enkrat samkrat do 7.meseca, pa je rojena decembra! Toliko o vas do amena nesposobnih materah, ki ne znate niti otroka umit, kaj šele kaj drugega! Če je otroku na 21 stopinj mrzlo in zaradi tega zboli si kriva ti kokoš blesava! A ga imaš v coto zavitega samo mogoče al kaj? Obleči otroka normalno pa ga ne bo čisto nič zeblo! Glede na to da govoriš da je pri 21 stopinjah mraz pa že vem da nisi čisto dihting v glavi, zato je pa tudi otrok bolan! Nenormalna mat ne zna niti za otroka poskrbet, nič novega. Toliko o tem. Kot drugo, če radiatorji ne grejejo dovolj se pa pokliče upravnika in pove, da so radiatorji mlačni in naj bolj kurijo. Pika in amen. Še nekaj blazno težkega za kokoš, ki je uiber pametna in zmrzuje na 21 stopinjah. Faking glupače….
Ma daj, ti očitno nimaš otrok in ne veš kako bi bila sedaj pemetnejša…
Poleti je več kot 25 stopinj, razen če živiš kje v gorah…
In včeraj ni šans da bi v stanovanju brez kurjave bilo 25. Razen če si kurila, kar pa avtorica posta ne more in je ves čas v 21 stopinjah.
potem pa se lahko hvališ, kako ti je vroče in kako ona komplicira. Rajši pejd![/quote]
Imam otrokE.
Letos poleti je bilo komaj kdaj vec kot 25.
Vceraj je bilo zunaj 18 stopinj. Soparno.
Ja super, bo pa pljučnico staknu zaradi mraza, ker ima sedaj bronholitis.
Ti bi verjetno tvojega bolnega otroka dal spat v sobo pod minus.
Ja slovenska zavist ne pozna meja.[/quote]
Kakšna zavist? Si prizadeta malo? A smo ti fauš da imaš “mraz” al kako? A ne, ne že vem, otroka smo ti fauš, ker to pa res ne zmore vsaka dat noge narazen, njen oplojevalec pa spustit vanjo. To je res tako komplicirano, da si edina na svetu, ki ji je dano kaj takega, ler si tako zelo sposobna. Škoda edino, da ne veš da 21 stopinj ni mraz in da še nihče na tem svetu ni zbolel zaradi 21 stopinj v stanovanju. Očitno se nekaterim z rojstvom res IQ spusti pod ledišče.…ali si bila vedno tako zatucana pa je zdaj samo bolj do izraza prišlo? In ja, sem živela z novorojenčkom in dojenčkom na 21 stopinj. Ne boš verjela, še živi! Brez ene same posledice. Zakaj? Ker je to čisto normalna temperatura. In spi že odkar se je rodila na 17-18 stopinjah, si lahko to predstavljaš? V kopalnici ima pa vsak človek kakšno stopinjo več, torej če imaš 22-23 je to čisto dovolj. Ali kopaš otroka sredi kuhinje ali spalnice mogoče? Lepo skopaj otroka v kopalnici, ga obriši in obleči in potem odnesi v dnevno ali pač kamorkoli. Če umivaš glavico se da kapica na glavo za pol ure, drugače ni potrebe. In po kopanju ga zaviješ v deknico za pol ure ali pa oblečeš eno plast več za pol ure. Potem ga slečeš in to je vsa umetnost. Tako sem delala tudi sama in ni bila prehlajena niti enkrat samkrat do 7.meseca, pa je rojena decembra! Toliko o vas do amena nesposobnih materah, ki ne znate niti otroka umit, kaj šele kaj drugega! Če je otroku na 21 stopinj mrzlo in zaradi tega zboli si kriva ti kokoš blesava! A ga imaš v coto zavitega samo mogoče al kaj? Obleči otroka normalno pa ga ne bo čisto nič zeblo! Glede na to da govoriš da je pri 21 stopinjah mraz pa že vem da nisi čisto dihting v glavi, zato je pa tudi otrok bolan! Nenormalna mat ne zna niti za otroka poskrbet, nič novega. Toliko o tem. Kot drugo, če radiatorji ne grejejo dovolj se pa pokliče upravnika in pove, da so radiatorji mlačni in naj bolj kurijo. Pika in amen. Še nekaj blazno težkega za kokoš, ki je uiber pametna in zmrzuje na 21 stopinjah. Faking glupače….[/quote]
Tvoj IQ je že davno, od tvojega rojstva pod lediščem, ker pišeš take…
Preberi si še enkrat malce višje, koliko stopinj mora bit, da otroka kopaš.
Še dobro da imate novodobne kokoši internet in babybook, drugače bi očitno še za otroka bile nesposobne poskrbet! Zdaj ti pa jaz nalepim link, kjer piše, da mora biti v dnevni sobi 21 in kopalnici 23, potem bo pa kaj? Kokoši v luft ker ne bi imele pojma kaj naredit a ne? Pa tole za kopalnico drži le prvi mesec, ko je novorojenček, potem čisto nič več. Mi je pa zdaj veliko bolj jasno zakaj imate kure nonstop bolne otroke. Če bi namesto kdaj babybooka in podobnih traparij dejansko uporabile svoje možgane bi bilo veliko boljše! Samo za to je treba imet pa več kot le eno kokošjo celico v betici, kar pa ve nimate. Pa še tista delujoča je sposobna mislit le o tem kam boste šle na kavico in kje boste prečepele popoldneve. Niti enkrat nisem gledala koliko je temperatura kopalnice pa oh poglej poglej, nikoli bolan otrok! Prehladila se je ko je bila stara 7 mesecev, kaj je bilo meseca julija in bolj težko rečem, da je bilo zaradi mraza! Kaj pa tvoja kokošja pamet pravi na to? Zakaj je zbolela, če je bilo zunaj skoraj 30 stopinj? Smo premalo ogreli kopalnico kajne? Kako ste nekatere butaste to človek sploh ne more verjet…..
Dejte vse kokoši hitro vprašat svoje mame koliko stopinj so imele v stanovanju, ko ste bile ve dojenčki! Pa vaše babice in starejše sosede. Potem jih še pa vprašajte kako je možno, da so preživele brez babybooka, brez interneta ki bi jim povedal točno koliko stopinj mora biti v kateri sobi in brez ternostatskih ventilov na radiatorjih. Potem pa spokajte še v skandinavske države vprašat kako je možno, da dojenčki preživijo celo njihovo zimo tako, da spijo na prostem?? Prosim odgovor kako je možno, da preživijo, če jih dajo popoldan spat ven?! Pa tam ni mraz 21 stopinj kot je za kokoši v naši državi. Si malo poguglajte še to koliko so temperature pri njih in kaj je tam mraz in zima. Pa ko ima otrok vročino ga ne oblačijo kot prizadeti kot to počnete ve, ampak ga slečejo! In ne dajo termostat na 25 stopinj ampak otroka ven na prosto!!! Malo si še o tem preberite, če ste seveda sposobne da vam nese tako daleč! Tisti vaš babybook si pa potem v tazadnjo porinite, ker točno tja tudi spada! Če niste sposobne po lastni pameti skrbet za otroka potem ne dajajte nog narazen! Če pa mislite da ste vso znanje pogoltnile z babybook.com se pa krepko motite. Ampak brezveze govorit kaj takega,ker ste itak najbolj pametne. Zato imate pa bolne otroke, kajne? Ker ste tako pametne in veste najboljše. Aja ne, tisto so krivi termostatski ventili in upravnik seveda. Pa sibirski mraz na 21 stopinjah. To bo to, imate prav. In če se vam ne da dopovedat da 21 stopinj ni mraz, da dojenček ni zbolel zaradi tega razen če ga kopa pri odprtem oknu, potem ste pač glupe in nesposobne imet otroka. Tako pač je in to je dejstvo. Lahko tudi napišemo to na babybook če boste potem verjele??! Pa dejstvo je tudi da njen problem ni povezan z termostatskimi ventili, ker otrok ni bolan zaradi tega. Njen problem je z upravnikom in tistim, ki jim kurijo, torej distributerjem toplote. Torej, jaz bi na njenem mestu urejala z njimi in ne pizdakala tukaj po forumu. Ampak tega očitno ni sposobna?? Aja to ne piše na babybook kaj je treba naredit v takšnem primeru a ne? To je pa tudi vse od mene ker takšne kokoši niste vredne truda in drugih besed ker ste itak naj naj naaaajbolj pametne.
Kurjavo plačuješ kolikor porabiš. Zdaj plačuješ za 21 stopinj. Če bi jih imela 26, bi plačevala bistveno več. Kaj ni potem vseeno, če doogrevaš na el. peč?[/quote]
Glej dnaes zjutraj sem odprla radiator za dve uri. Bil je skoraj mrzel. Števec na radiatorju pa se je lepo vrtel, kot da se kurim. Kurim pa se z mrzlim radiatorjem ne.
Bronholitis nastane takrat, ko ima otrok zamašen nosek in se ta gnoj nabira v dihalih.
Do zamašenega noska pa pride tudi ob prehladu. Do prehlada pride tudi takrat, ko smo na mrzlem.
Imunski sistem se nam zruši. Otroku se tudi in je bolj dovzeten za bolezni. Če je družini nekdo, ki je prehlajen, to lahko prenese na dojenčka mimogrede.
Morda se sinicijski virus kaže pri odraslem le kot nekoliko zamašen nos, ali vneto oko. Dovolj je, da si odrasel to oko pomane in pride v stik z otrokom. Dovolj je tudi, da pride dojenček v stik z obolelim otrokom.
Razpredat tukaj o tem, kaj povzroča bronholitis, mraz ali ne mraz, je čisto brez veze. imunski sistem nam lahko pade tudi zaradi navadnega prehlada in na to vprašanje tukaj ne bo odgovorila nobena, saj ni nobena pediatrinja.
Glede da ne znaš kaj drugega, kot žalit, se mi zdi že brezveze odgovarjat na tvoje poste. V mojem stanovanju, pa če se na trepalnice postavim, ne bo nikoli niti 24 stopinj, ki jih ti opevaš.
Če rpižgem radiatorje, bo v 2 urah samo za pol stopinje več, to je 21, 5 pa ob najboljših časih 22 stopinj.
V takem mrazu pa otroka ne mislim kopat, brez predhodnega segrevanja na elektriko, ki jo bom spet morala plačat.
In smisel mojega vprašanja je bil, zakaj bi sedaj jaz morala plačevati centralno za tako slabo kurjenje, če se lahko grejem na elektriko?
To v koliko stopinjah ti živiš in kopaš tvojo familijo, mene ne briga.