Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj Teva?

Zakaj Teva?

Mogoče trapasto vprašanje, ampak povejte mi, v čem je prednost Teve pred usnjenimi sandalčki z več jermeni, ki so za moje oko bistveno bolj stabilni za 2 in 3 letnike? Zakaj in v čem je Teva boljša? Mi kupujemo sicer odprte usnjene sandale, vendar zelo pazim na to, da je noga res stabilno vpeta v sandal, kar se pri dveh paščkih težko predstavljam. Lepo prosim za izkušnje tistih, ki ste jih uporabljali. So jih otroci nosili tudi v vrtec? So jih tam dovolili? Sprašujem za dobo 2,5 do 3,5 let.

Meni Teva za to obdobje ne sede, sploh zaradi spotikanja i nposledičnih udarcev v prste. Za starejše mi je pa fajn.

LP

Mi nosimo Teva odkar smo shodili in jih ne zamenjamo za niti ene druge poletne sandale!
Zakaj?
– ker so res kvalitetna
– noga se ne poti
– primerni za v vodo, pesek, asfalt,..
– lapo prilagajojo nogi
– praktični
– perejo v pralnem stroju
– neuničljivi
– …

1A!

Se bom kar pod mamico podpisala. Moja dva sinova jo nosita odkar hodita.

Ampak še vedno so plastični. Sorry tudi meni ni, da bi otroka dan na dan obuvala v plastiko, kvečjemu za na morje. Drugače vedno nosimo usnjene sandale.

Mi smo jih lani prvič kupili za takrat triletnika. Malo sem bila skeptična, ampak so me prepričale izjave na forumu. Teva so res zakon. Sinu so kot ulite. Nobenega spotikanja, kje pa. Velika prednost je, da resnično dihajo, ker je cela noga odprta. In v vročem poletju se to še kako prileže. Noga ni utesnjena v opetniku (le zakaj bi morala biti) in se ne poti. Kupil si jih je tudi moj dragi in mislim, da odslej druge znamke ne bo na njegovih nogah. Triletniki so pa ja že dovolj stabilni, da ne rabijo obutve za stabilnost. Seveda pa sandali ne smejo biti preveliki.

5ra so iz blaga in gume.
Valda med poletjem ne obuvaš otroka v usnjene podplate ali pač?
Poiskusi in potem kritiziraj…

Dobro, ideal je itak bosa noga. Doma to gre, za drugam je pa treba nekaj nataknit. In moj ima grozne težave s potenjem nog. Pri tevi teh težav ni. To veliko pove.

mi jih imamo vsi – otroka jih nosita od najmanjše številke naprej.
Ko sta bila majhna, sta imela nogavičke in tevice, “kot angleži” 🙂

tevice so lahko ene in iste za v vodo in za “v mesto”, kot pravita naša dva. Hitro se posušijo, perejo v stroju, so neuničljive.

Se strinjam 5RA! Nikoli nisem marala Tevic!
Da bi pa celo poletje otrok imel plastične sandale…NE, HVALA!

Kaj pa je prednost gume pred usnjem? Zame je kvečjemu obratno, usnje ima poleti prednost pred gumo, ker usnje diha, guma pa ne.

Obutve za stabilnost kot enoletniki res ne rabijo, mene skrbi umeten podplat, ker se ji noga obupno poti, pa se bojim, da bi ji noga not drsela, glede na tiste tri paščke??? Kako v vrtcu gledajo na to obutev? Kako se pleza po igralih, toboganih?

meni verjemi: če bi komu smrdele noge, bi mojemu možu. Pa mu v tevah ne. Sicer jih itak enkrat na 14 dni perem, ampak vseeno. Kupujem pa tiste teve, ki imajo bolj tak “žametast” dotik. V vrtcu nikoli nobenih težav.

Meni ni jasno, kako to, da se vam v Tevah ne poti noga. Govorim o tistih navadnih, gumastih.
Pri nas jih imava midva z možem. Se super obnesejo v vodi, sploh, ko smo malo učili plavat. Sicer se v njih tudi odlično hodi, ampak tako meni, kot možu začne po določenem času v njih noga švicat, in to ornk. Da o smradu prešvicane gume potem niti ne govorimo.
Ker se hčeri že tako ali tako potijo noge, ji Tev še nismo kupili.
Sva si pa lani kupila še tiste z usnjenim podplatom, tako da ima sedaj vsak dvoje. In tiste ta gumaste so samo še za na kakšen bazen oz. plažo. Za hojo pa obvezno usnjene.

Pri nas imamo vedno Tevice in usnjene Cicibanove ali Superfitove. Za v vrtec vedno druge – predvsem zato, ker se ne morem navadit, da bi imel nogavice in Tevice. Ker pa je cel julij in avgust doma, je ta dva meseca večinoma v Tevicah. In ker kampiramo je tudi na morju samo v Tevicah. Se pa tudi našemu nikoli v njih ne poti noga, kar se meni zdi zelo pomembno. Pa predvsem to, da ga ne ožulijo na boso nogo. prvo leto smo imeli Championove, a jih je obul le nekajkrat, ker se mu je vedno poznalo rdeče na nogici.

J.

Se podpišem!

Se v popolnosti strinjam z mamico. Tudi pri nas vsi nosimo Teve.

Podplat je na zgornji strani obdelan s cinkom za preprečevanje rasti bakterij in gljivic, ki povzročajo slab vonj. Obdelava je trajna in je ne moremo odstraniti z rednim čiščenjem kot ga priporoča proizvajalec.

Jest jih bom tudi letos kupila mojemu takrat skoraj dvoletniku, ker se mi zdijo super in sem tudi sama večji del poletja(ko nisem v službi) v njih.Nobenega potenja nog, perem v pralnem stroju imam jih že 5 let in so še vedno iste.
Res so zakon.

Lp Žanka

Jaz jih pa ne nosim več, ker me zgoraj ožulijo, pa jih nimam prav dolgo.

lp

in kje se jih da kupiti? in koliko stanejo otroške?

za osnovno informacijo poglejte tule
jih je pa fino probat v kakšni trgovini pred nakupom

Od 6 jurjev naprej, kar se mi zdi ful denarja za 3 paščke in podplat ??? Ampak ko so toliko hvaljene…??? A kdo ve, kdo razen tomas sporta jih prodaja, da jih v živo sprobamo?

Mislim, da jih ima tudi Hervis. Moj sin jih je brez problema nosil v vrtcu. In komot plezal po plezalih.

Pa saj so “grde” na pogled, ali ni bolj dino za otroke Ciciban?

Mal pretiravate no, jaz otroku kupujem razne znamke od Super fitk do Nikic in Tevice se mi zdijo na pogled neprivlačne. Na trgu je ogromna izbira kakovostne otroške obutve, blagovne znamke imajo pač svoje strategije kako prepričati, da je ravno njihova obutev enkratna. Sploh pa za malčke niso primerni sandalčki, ki so spredaj povsem odprti.

In zakaj to ni primerno? Ne me narobe razumet, moj otrok nima samo Tevic. Ima tudi no-name znamke, pa še kakšen Ciciban bi še našel vmes. Vse za svojo priložnost. Zakaj ni v redu, če so sandali spredaj odprti?

New Report

Close