Zakaj toliko ločitev ko pridejo otroci
Prekratkim zelo zanimiv članek na temo partnerstvo pred otroci in potem. Se človek kar zamisli koliko stvari se potem spremeni. Pari znajo biti v zvezah po 10 let, ko pride otrok gresta v manj kot letu dni narazen. Statistika pravi da več kot 64% parov, ki so bili v partnerstvu nekaj let, se razide kmalu po rojstvu prvega otroka. Seveda obstajajo vztrajni, ki skušajo zakrpati odnos še z enim otrokom a se kmalu izkaže za napačno potezo. Kaj mislite da je vzrok?
struna118, 17.02.2023 ob 12:32
ne shendlajo povečanega pritiska, ko v njuno vezo pride novo bitje. v bistvu pa ta veza že prej ni bila trdna in dobro funkcionirala, a so bila ta področja pač dobro zanikana in zakrita…
Se izkaze kot nezrel, neodgovoren egoist. Obicajno je to zal.
Zato, ker danes zanima ljudi samo kaj oni rabijo in njihove potrebe. Ko pride otrok pa ne gre drugače kot da je prvi otrok, no lahko se ga postavi na drugo mesto ampak otrok potem trpi, ker kot malček in kot večji otrok potrebuje oba starša da sta tam za njega. Pa ne v smislu da ga razvajata, ampak skrbita zanj, ga učita in vodita. Včasih so bili ljudje manj egoistični in vzgojeni kot del družbe,družine, danes pa samo jaz jaz jaz. Kolikokrat slišim meni ne paše, znebiti se tistih ki ti otežujejo življenje (ostareli starši, bratje, sestre, sorodniki…), še v knjigarni je polno knjig ki vodijo v to smer da človeka učijo o tem da je pomemben samo on. Slabi, zelo slabo. Biti del družine pa zahteva prilagajanje, samokontrolo, deljenje, zvestobo.
Odgovor je čisto preprost. Narazen gredo ljudje, ki niso bili nikdar za skupaj in so mislili, da bo otrok rešil zadevo, predvsem pa tisti, ki se niso navajeni truditi. Beri razvajeni.
Otrok je izziv, ki partnerja lahko dodatno poveže, ali pa razdvoji. Osebno itak mislim, da moški, ki zapusti žensko z majhnim otrokom ni moški ampak nekaj težko opisljivega, pa vemo kaj se s tem misli.
Ženske pa kot opažam, kar naenkrat začnejo komplicirati in čisto pozabijo na moškega. Sex upade, se ne trudijo in enako velja za obratno smer.
Ni težko, samo egoist ne smeš biti in biti proaktiven. Pasivneži pa tako ali tako razpadejo.
Egoizem.
Otrok pomeni da nisi več v prvem planu in odrekaje za nekoga pomeni preveliko spremembo…
Mnogo mladih parov popolnoma premesa lagodno dinamiko…
Dovolj je da enemu od partnerjev…navadno moškemu se najbolj podre, saj ni sposoben deliti ljubezni…
Se pa povečuje tudi več samskih očetov ki prevzamejo skrb za otroke, mame pa…lagodno zivljenje
Jaz bi rekla, ker se spremeni dinamika odnosa. Prej imaš veliko časa drug za drugega in svobodo. Moj primer (sem ženska, v tridesetih, en otrok 3 leta in sva tudi blizu tega, da greva narazen): on bi rad seksal enako kot prej, rad bi bil z mano enako kot prej, meni je pa zdaj otrok najpomembnejši in nimam interesa po njem. Torej… problem je, ker se ne znava/zmoreva prilagoditi spremembam… Vem, da noben od naju nima prav, a tako čutiva in to ne znava rešit.
Ja, nekaj takega
Marsovec, 17.02.2023 ob 16:22
On – ne dobi več zastonj fuka, prostitutke so mu predrage ali preveč od rok, v bližini pa nobene lovače poročenih za praznit jajca
Ona – dobila je pamža, izpolnila svoj materinski nagon in pričakovanja sorodnikov ter sosedov, mož ji je sedaj postal odvečen trot v njenem življenju
On – ne dobi več zastonj fuka, prostitutke so mu predrage ali preveč od rok, v bližini pa nobene lovače poročenih za praznit jajca
Ona – dobila je pamža, izpolnila svoj materinski nagon in pričakovanja sorodnikov ter sosedov, mož ji je sedaj postal odvečen trot v njenem življenju
Anonimno 5262, 17.02.2023 ob 16:05
Jaz bi rekla, ker se spremeni dinamika odnosa. Prej imaš veliko časa drug za drugega in svobodo. Moj primer (sem ženska, v tridesetih, en otrok 3 leta in sva tudi blizu tega, da greva narazen): on bi rad seksal enako kot prej, rad bi bil z mano enako kot prej, meni je pa zdaj otrok najpomembnejši in nimam interesa po njem. Torej… problem je, ker se ne znava/zmoreva prilagoditi spremembam… Vem, da noben od naju nima prav, a tako čutiva in to ne znava rešit.
Logično, moški je drugače dizajniran. Ko oplodi eno, je čas za oploditev druge itd. Zakaj bi tebe čakal, da bi lahko seksal. Če je pameten si bo našel ljubico. Ti pa se ta čas posveti samo otroku.
Evo, strinjam se. Zato pa bova šla narazen! Konflikt interesov.
Boomerang, 17.02.2023 ob 16:34
Logično, moški je drugače dizajniran. Ko oplodi eno, je čas za oploditev druge itd. Zakaj bi tebe čakal, da bi lahko seksal. Če je pameten si bo našel ljubico. Ti pa se ta čas posveti samo otroku.
Anonimno 5262, 17.02.2023 ob 16:42
Evo, strinjam se. Zato pa bova šla narazen! Konflikt interesov.
On je dobil to kar je želel, ne dobi več. Ti si dobila to kar si želela, njegove potrebe te ne zanimajo. Biološko gledano je to to.
Ženske si delajo utvaro, iluzijo…kako bodo s češpljo manipulirale moškega. V resnici je pa tako “the best pussy is new pussy”. Moški, ki to dojame ni dovzeten za manipulacijo s češpljo.
msolivija, 17.02.2023 ob 12:35
Preprosto, že prej nista bila dober par in upata, da bosta s prihodom otroka močnejša. Največja napaka. Otrok najbolj zamaje zvezo in če ni trdnih temeljev ne obstanejo skupaj niti kot družina.
Res je.
Po tolikih letih rutine jima rata dolgcas in mislita, da bo z otrokom veza ozivela, a otrok prinese cuda sprememb, ki jih ne shendlata.
Ni pa nujno tako, imam v okolici par okoli 30ih, skupaj sta ze 10 let, dala skozi ze kar nekaj in zdaj imata dojencka, oba sta ocitno zrela, oba sta posvecena otroku in med njima je se vedno neka harmonija. Res pa je, da nikdar nista zivela rutinsko.
Ko dobiš otroka se vse spremeni. In veliko več je situacij, v katerih se pokaže, kako pomembna sta partnerja drug drugemu oz. koliko je enemu partnerju pomembno, kako se v določenih okoliščinah počuti drug.
Da ne govorim o tem, da ni nujno, da dobiš “normalnega” otroka. Na take stvari vsak partner drugače odreagira in če nista složna spet pride do trenj…
Poleg novih situacij in čustev, s katerimi se soočita starša, sta ponavadi pa še utrujena od neprespanosti in nenehne pozornosti, ki jo potrebuje majhen otrok. In ko smo utrujeni, smo veliko bolj tečni in razdražljivi. Ko je otrok večji, pridejo pa še različni pogledi na ti, kakšni vzgojni ukrepi so primerni.
Midva sva bila pred starševstvom super par, pa sva naletela kar na veliko težav, sploh ker sva dobila otroka s posebnimi potrebami. Sva pa zdaj, ko sva čez vse uspešno šla, še veliko bolj povezana.
In ne, imeti otroka nikakor ni dobra rešitev za partnerstvo..
Zagotovo si moski?! Ti povem, ob dveh malih otrokih, vsem razdajanju in skrbi za druzino, od kuhanja do zlaganja perila…tudi ti zvecer po fizicnem delu ne bi bil sposoben vsak dan veselo skakat po svoji zeni! Ob tem, ko skrbim za druge, sebe postavim na stranski tir, nenehno nekdo skace pomeni, si ti dovolis reci, da zenska, ki izpolni svoj materinski nagon kar narenkrat nima vec zelje po seksu. Ves kolikokrat sanjam o seksu cez dan in zvecer, ko bi se lahko zgodil komaj cakam da se vsedem na kavc in gledam butaste programe po tv, da se resetiram, tudi ce bulim v prazno…tisto ubogo uro pa pol, ki jo imam po aktivnem dnevu, crknjena!! In res mi ni do tega, da bi se nekdo nekaj vtikal vame! Tako, da ste moski zelo krivicni do zensk, ker ne vidite dlje od svojega nosu. Me zanima, ali pa ce bi vprasali moskega samohranilca, kako je skrbeti 24/7 za dva majhna otroka, me zanima, ce bi rekel, da je mala malica. Moski nikoli vam ne bo jasno kako to je, ker vi samo recete grem in vas ni, zenska pa mora prestudirati miljon zadev, od hrane, do previjanja, spanca itd., dan za dnem, dokler niso samostojni. To lahko razume samo zrel moski, mentalno stabilen s custveno inteligenco.
ps: vseeno seksam 3x na teden, da se ne bo kdo vzigal
lp
Ponavad se zacne zaradi obsedenega kompliciranja bab ze v casu nosecnosti in potem celo prvo leto, da te mine do lajfa. Zraven das se upad fuka in potem, ja pac, kar ne dobis doma, dobis pac drugje – se nickolikokrat slisu.
Pac ce ze prisklednik mora bit, potem je pac treba dat babi sanso da ima cajt zase, pomagat pr kaki stvari in potem stvari gredo mnogo laze. Pa kot receno, babo je treba v red spravt – da ne komplicira in ji bit v oporo.
V vsakem zapisu je nekaj resnice. Otrok vsekakor spremeni odnos in vsakega posameznika. Naenkrat je konec lagodnega in sproščenega življenja, žurov, potovanj, sproščenega lenarjenja, ki prideš iz službe. Sicer nikoli nisva pomislila, da bi se ločila, a oba utrujena in z novimi obveznostmi sva si šla včasih zelo na živce.