Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj toliko samomorov v Sloveniji

Zakaj toliko samomorov v Sloveniji

Kam smo zašli kot narod in družba? Je mogoče da se toliko ljudi vda in dvigne roko nad lastnim življenjem? Se sramujemo prositi za pomoč?

Kot da je pomembna samo navidezna sreča ter kako bomo videti znancem in neznancem na socialnih omrežjih.

Ker ni več pristnih odnosov… le kdo ti bo pomagal ko vsi obračajo hrbet ko koga rabiš….

Smo strašansko strupena družba. Vsak bi rad nadvladal drugega. Izkoriščal druge za svojo dobrobit. Ni več nikakršnega občutka za skupnost in skupno dobro.

Odgovor na objavo uporabnika
Nevera, 26.11.2024 ob 09:17

Smo strašansko strupena družba. Vsak bi rad nadvladal drugega. Izkoriščal druge za svojo dobrobit. Ni več nikakršnega občutka za skupnost in skupno dobro.

Lepo napisano, izraz strupena pa ne bi mogel biti boljsi

Fb in IG sta namenjena kazanju idiličnega lajfa, kar se potem izkaže da je vse prej kot pa perfect. Kako že pravijo če nisi objavil se ni zgodilo. Slike kosil, otrok, dopustovanj, hobijev ni da ni. Čemu? Nabiranju lajkov???? Wtf pa tak lajf.

jaz naše družbe ne dojemam kot strupeno – veliko berem o zgodovinskih dogodkih, odnosih in je vedno bilo izkoriščanje ‘podrejenih’

za slovenijo danes se mi zdi, da je folk podlegel ‘sfejkanim kvazi influencerskim vplivom’ in – bodisi v želji po sledenju izgubil sebe, bodisi zaradi slabe samopodobe – sebe z svojo preproščino, z dolgočasjem, z premalo-denarja itd .. ne sprejema – in temu naredi ‘tragični konec’

mene hoče uničit izjava ‘danes je tako hudo, nemogoče kot še nikoli do zdaj’  – to ni res. Vedno je bilo hudo.

Samomori so bili mnogoštevilni že v 70ih. Nista samo instagram in neko kvazi perfektno življenje, ki ga tam prikazujejo kriva. Koliko je dni v letu in koliko samomorov je v Sloveniji. En na dan v povprečju.

Trenutno so temne energije nad Slovenijo

“Odgovor na objavo uporabnika
Nevera, 26.11.2024 ob 09:17

Smo strašansko strupena družba. Vsak bi rad nadvladal drugega. Izkoriščal druge za svojo dobrobit. Ni več nikakršnega občutka za skupnost in skupno dobro.”

Lepo napisano, izraz strupena pa ne bi mogel biti boljsi

Absolutno se strinjam.

Samomori so obstajali od nekdaj, ne pa v takem številu kot danes.

In to kljub temu, da so bili v preteklosti še mnogo težji časi, kot danes. Bile so vojne, lakote, revščine, ljudje niso imeli pokojnin, zeblo jih je, bili so preganjani. Ampak nekako so se oklepali življenja. Imeli so vero, bili so prepričani, da če naredijo samomor, bodo za večno pogubljeni.

Danes je drugače, ljudje so izgubili vero, poleg vsega danes prevladuje individualizem, ni več tistega prijateljstva med ljudmi, sosedje se niti ne poznajo, mnogo ljudi je osamljenih, zaprtih samih vase.

Velik vpliv ima pri tem tudi dednost, slišala sem, da bodo to preiskovali, ali je že v DNK mogoče razbrati, če je človek nagnjen k samomorilnosti.

“za slovenijo danes se mi zdi, da je folk podlegel ‘sfejkanim kvazi influencerskim vplivom’ in – bodisi v želji po sledenju izgubil sebe, bodisi zaradi slabe samopodobe – sebe z svojo preproščino, z dolgočasjem, z premalo-denarja itd .. ne sprejema – in temu naredi ‘tragični konec’

Dej ne laži no. Kako boš preživel, če je najemnina plus stroški 1000 evrov, dobiš jih pa 900?

NE GRE SE ZA  NOBENO ZNANOST, GRE SE ZA ČISTO PREPROSTO DEJSTVO, DA FOLK ENOSTAVNO PREMALO DOBI DENARJA NA MESEC, DA BI LAHKO PREŽIVEL!!!!!!!!!!!!! Ne gre na ulico, ampak v grob.

Ljudje skrivajo revščino, redko kdo še upa sploh prositi za pomoč, ker se kot hijene spravite nanj – kot na sužnja, ki se ga DOTOLČE DO SMRTI, ko ne ZMORE VEČ, razen tistih, ki se načrtno delajo revne – prevaranti pač.

Ni v samomorih v Sloveneiji nič drugega. Gre se izključno za materialno revščino – v večino primerih. Vladajoča oblast PA TEGA NIKOLI NE BO PRIZNALA – DA VAS BO LAHKO ŠE NAPREJ KRADLA PRI BELEM DNEVU, KOT JANKOVIĆ, ker jim je to cilj! Zaradi tega so prišli. Oni niso prišli, da bi delali za vas. Oni so prišli, da bodo vas kradli preko nadvlade.

Tisti suženj, ki pa upa prositi za pomoč,  SE GA PA DOTOLČE KOT PSA, ker ne zmore več tlake, kot v srednjem veku ali povsod kjer imajo sužnje…. videno na tem forumu….

A niste dojeli, da je največ samomorov ravno takrat, ko najbolj pritisne mraz? Ravno v takem času je namreč revščina najbolj nevzdržna.

Dilema783, 26.11.2024 ob 09:01

Kam smo zašli kot narod in družba? Je mogoče da se toliko ljudi vda in dvigne roko nad lastnim življenjem? Se sramujemo prositi za pomoč?

Kot da je pomembna samo navidezna sreča ter kako bomo videti znancem in neznancem na socialnih omrežjih.

Zahvali se temu načinu življenja in kapitalizmu, sodobni družbi. Svet je skrenu s poti že 20 let nazaj. Čas je res za reset.

Dej ne laži no. Kako boš preživel, če je najemnina plus stroški 1000 evrov, dobiš jih pa 900?

NE GRE SE ZA  NOBENO ZNANOST, GRE SE ZA ČISTO PREPROSTO DEJSTVO, DA FOLK ENOSTAVNO PREMALO DOBI DENARJA NA MESEC, DA BI LAHKO PREŽIVEL!!!!!!!!!!!!! Ne gre na ulico, ampak v grob.

Ljudje skrivajo revščino, redko kdo še upa sploh prositi za pomoč, ker se kot hijene spravite nanj – kot na sužnja, ki se ga DOTOLČE DO SMRTI, ko ne ZMORE VEČ, razen tistih, ki se načrtno delajo revne – prevaranti pač.

“Ni v samomorih v Sloveneiji nič drugega. Gre se izključno za materialno revščino – v večino primerih. Vladajoča oblast PA TEGA NIKOLI NE BO PRIZNALA – DA VAS BO LAHKO ŠE NAPREJ KRADLA PRI BELEM DNEVU, KOT JANKOVIĆ, ker jim je to cilj! Zaradi tega so prišli. Oni niso prišli, da bi delali za vas. Oni so prišli, da bodo vas kradli preko nadvlade.

Tisti suženj, ki pa upa prositi za pomoč,  SE GA PA DOTOLČE KOT PSA, ker ne zmore več tlake, kot v srednjem veku ali povsod kjer imajo sužnje…. videno na tem forumu….”

VI SE SPLOH NE ZAVEDATE, da so vam to strupenost načrtno “vlili v čase”  – tako vplivajo načrtno na vas, tako vas družbeno moderirajo, da vam lahko kradejo pri belem dnevu, ker točno vedo, da jim en sam posameznik nič ne more. Zato se morate brigati samo sami zase, ker samo tako se vas ne bojijo! Če bi se brigali le za reveže po vasi, bi s skupnimi močmi, hitro naredili red… ne samo v vasi, tudi v državi. Ampak, kako bi vas pa potem lahko Janković in podobni pri belem dnevu kradli in odirali za milijarde, če bi se vi brigali še za kaj drugega razen zase?

Ne, ni kapitalizem kriv, ampak ljudje so krivi, ker so se pustili pokvariti. Denar je sredstvo. Človek ima pa vedno izbiro.

Nam resnično vlada zlobna mafija.

Ma kakšna revščina.

Če pomislim na ljudi, ki jih poznam in so storili samomor  v moji mladosti – daljni sosed alkoholik, potem   en znanec metek v glavo ker je pijan že drugič razbil služben avto in mu je grozila odpoved delovnega razmerja, drug znanec spil kislino po poškodbi glave, ko se ni več mogel vklopiti v družbo.  Kasneje ena gospa storila samomor v kar visoki starosti, ker je ostala sama in osamljena.

Tudi če pomislite na zadnje primere – ta lastnik Mik oken, ni bil reven.  Pa če je samomor storila tudi Plutova, tudi tu ni govora o revščini.

ODNOSI so razlog!  MEDČLOVEŠKI ODNOSI!

Tudi jaz mislim da ne gre za revščino. Reven človek se bori in ne obupa. Smetana pa obupa takoj ko ni vse popolno tisti moment. Tako je moje mnenje, polno rit vsega da ne vedo več kaj bi.

lahko svoje življenje obesim kot odgovornost drugim?  ali moram v prvi vrsti naredit, krepit odnos same s sabo?

ali dajem prevelik povdarek, pomembnost za lastno zadovoljstvo z življenjem na druge?  … in vendar, iz lastnih izkušenj, še vsakič ko je bilo res hudo, se mi je na poti pojavila xy oseba, ki je z besedo pomagala, da sem se spet postavila na noge. Pogosto je bila ta oseba naključje dneva, ni več ob meni, ampak dala mi je prepotrebni zagon za naprej v novi dan.

Mislim, da je največ samomorov pri nasprotnikih cepljenja…ta teden že vsaj trije?

Ma kakšna revščina neki, ko en gor neki bluzi.

A je bil Pliberšek reven, a je bila ta Lea revna, a je bila foksica revna?! Ne, ne, ne. Gre za odnose, ki jih ni, ali pa so sfejkani do amena.

Top 10 facts About Living Conditions in the Central African Republic – The Borgen Project

Vir. The Borgen Project

V preteklosti je bilo samomorov še precej več. Število, je iz 70-tih na srečo padlo za 50%.

Revčina skoraj nikoli ni glavni razlog.

Težave so navadno depresija(in druge psihične težave ), osamljenost(pogosto vodi v depresijo) in pa huda bolezen(evtanazije nima mo v slo in nekateri ljudje nočejo izgubiti dostojanstvo in želijo iti pod svojimi pogoji).

Podkupljeni moderator je temo o migrantih zmanipuliral s temo o samomorih.  To so metode za nadzor uma.  Kaj ne vidite kdaj vas šopajo moderatorji in limajo tekste.

Na take poste ne odgovarjate. Naj se moderator šopa sam in pogosto se z odgovori  samemu sebi.

Migranti so  top posel a ne.

V Sloveniji beležimo trend upadanja samomorilnosti. Leta 2013 je bilo 448 samomorov, leta 2022 pa 402 (od tega 81 žensk in 321 moških). Je pa to še vedno zelo veliko, več kot en človek na dan naredi samomor v Slo.

preproščina?, 26.11.2024 ob 09:29

jaz naše družbe ne dojemam kot strupeno – veliko berem o zgodovinskih dogodkih, odnosih in je vedno bilo izkoriščanje ‘podrejenih’

za slovenijo danes se mi zdi, da je folk podlegel ‘sfejkanim kvazi influencerskim vplivom’ in – bodisi v želji po sledenju izgubil sebe, bodisi zaradi slabe samopodobe – sebe z svojo preproščino, z dolgočasjem, z premalo-denarja itd .. ne sprejema – in temu naredi ‘tragični konec’

mene hoče uničit izjava ‘danes je tako hudo, nemogoče kot še nikoli do zdaj’  – to ni res. Vedno je bilo hudo.

In vedno do govorili, da je bilo ‘takrat’ najhuje. Vsaki civilizaciji in vsaki generaciji v njej je ‘najhujše’.

odnosi odnosi, 26.11.2024 ob 10:37

Ma kakšna revščina neki, ko en gor neki bluzi.

A je bil Pliberšek reven, a je bila ta Lea revna, a je bila foksica revna?! Ne, ne, ne. Gre za odnose, ki jih ni, ali pa so sfejkani do amena.

Odkod preprìčanost da je foxica storila samomor? Ni bila bolna?

New Report

Close