Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek zakaj trdite, da je “pripravit stekleničko” tako zelooo komot???

zakaj trdite, da je “pripravit stekleničko” tako zelooo komot???

Preden sem rodila sem brala vse forume o nosečnosti, dojenju etc. Sem itak opazila da je eno stalno napadanje samo takrat se me to ni tako dotaknilo.zdaj pa razmišljam za nazaj in prav nesramno se mi zdi kako nekatere doječe mamice obtožujejo tiste ki ne dojijo da so komot ker si pripravijo stekleničko in čao!

zdaj pa koliko je komot:
– aptamil 900g (traja 5 dni) – 16 eur
– stekleničke, cuclji, tekočina za steriliziranje – 70 eur
– dvakrat dnevno prekuhavanje vode
– torba xxl za termos
– mleko v prahu stalno s sabo
– steriliziranje po vsakem obroku
– otrok zajoče od lakote, dokler dobi stekleničko traja svojih 5 minut (z joško se ga nahrani pa takoj)
– neprestano poslušanje očitkov in grdi pogledi

ni me treba pojest ker ne veste iz katerega razloga ne dojim svojega otroka.

zanima me samo kaj vi vidite komot v pripravi stekleničke?

Se popolnoma strinjam s tabo.

Ma dej ne sekiraj se!!!!
Jaz sem dojila eno leto pa kaj?? Misliš, da je kaj bolj zdrava al pa ne vem kaj, ma vrag!!!!!
Če dojiš je fajn, če ne dojiš pa tudi!!!!!
Kaj koga briga in zato lepo naredi flaško in hopala malemu v usta … pa dober tek :):):):)):)):)

saj jaz nisem hotela odpret teme o koristnosti dojenja, ker se s tem, da je materino mleko najboljše absolutno strinjam in podpiram dojenje, sem tudi že dojila, zdaj pa dojenčku ponudim dojko – pač za druge stvari, če že lakote ne moremo tako potešiti. res me samo zanima, kaj vidijo tukaj da je komot, to si ne znam razlagat.

Če mene vprašaš je steklenička enostavnejša! :))))

Meni je bilo enostavneje pripraviti stekleničko, kot otroka pripraviti, da bo prijel plosko bradavico oz. se truditi, da bi dojenje steklo.

Najboljša reklama za dojenje.

Majči

Zdej bojo ene skakale gor pa dol, ampak meni je vseeno bilo to lažje, kot trudit se intrudit, da bo kej mleka, pa ga ni bilo. Pa ga ni imela niti moja mami, niti babi. Pač nekaj podedovanega al kaj?

o kako resnično:)) sem se sicer potrudila in dojila 8 mesecev…ampak je bila pa muka. S tem, da je prve tri mesece visela na meni vsake pol urce, dvakrat pocmokala in zaspala. Ko sem jo dala stran pa v jok in ponovi vajo.

Ja, steklenička je veliko bolj komot:))

Eno sem dojila 15 mesecev, druga je bila na flaški od rojstva ( zakaj , ne bom razpredala, naša stvar) IN
priprava stekleničke ni niti malo komot, jošk pa je, pa tudi če ti dojenček gor visi vsake pol ure.
To so moje izkušnje…aja, in dojenčki z razvitim sesalnim refleksom so zakon!!!!!
To je moje mnenje.

Jaz sem pa vedno poslušala samo to, da je dojenje bolj komot. In se mi tako tudi zdi. Ne vem, kje si to prebrala. Meni je stekleničkanje bolj komplicirano. Ampak če dojenje ne steče, pač ne steče, a ne?

Za katere druge stvari, ti cviček ven teče?

Oh, jaz sem se matrala z dojenjem in je prvi mesec moj dan zgledal takole: dojenje, dojenje, dojenje…dojenje. Mala je malo povlekla in zaspala, pa spet malo povlekla in zaspala. POdnevi in ponoči. Bila sem pravi zombi. Seveda je bilo posledično premalo mleka in sem začela dodajati. Potem smo staknili en virus in seveda panika. In sem do sedmega meseca vztrajala, najprej dojenje, potem še dodatek. To je bilo šele naporno. Ampak očitala si pa ne bom, da je nisem dojila. Sedaj, ko je v vrtcu, pa pokasiramo vse bolezni, tako da….kdo bi vedel kaj je bolj koristno?!

moja malčica je tudi na steklenički in ja, jaz bom pa priznala, da sem tko bolj na komot! Sem se sicer trudila z dojenjem, a ni in ni šlo, potem sem si pa 3 mesece pridno črpala mleko in dajala po flaški in še dodajala, dokler mi ni zmanjkalo.
Zdaj pa sem na komot:
prekuhano vodo imam v termoski, po potrebi ohladim ali pogrejem
-po flaški vsaj vidim, koliko je pojedla, ne pa da mi visi na zizi nonstop
-lahko jo za par uric pustim pri mami, da imam kaj časa zase ali za kaj narest, česar pri dojenju ne bi mogla

In sem zelo zadob+voljna tako kot je, mala pa tudi, ji ne manjka čisto nič, crkljava se pa že drugače kot ravno z zizo

Pa še to: Kupi Aptamil v Mullerju, sicer ga je 800g, a stane 11,49 € in v dosti boljši pakungi je, samo odpreš škatlo, ne pa v tisti vrečki, ko se ti na koncu vse razsuje

o kako te razumem….
naša ni imela tako močnega refleksa, je bila nedonošena ampak vsakič so znova pametovale, joj sej zdej je pa že večja, bi jo pa lahk na joško navadla namest da si ga črpaš, aja pa nastavki se kupjo, pol pa kuj steče…
itd itd….

larifari!

delaj takokot tebi in tvojemu otročku najbolj ustreza!
pozabi na ves ostali svet in pametne babnice ki itak vedno vse vedo.
to je edino kar ti lahko svetujem.

imejta se rada pa najbo kakorkoli-po joški ali flaški

😉

Tudi meni se ne zdi flaška bolj komot, saj je vedno treba skrbeti a je dovolj, a je prevroče, prehladno, pa steriliziranje, da o tem koliko vse skupaj stane niti ne govorimo. Pa na pot je treba vedno jeamti sabo toliko krame, ki je ob dojenju nepotrebna. Komot je edino to, da lahko otroka nahrani kdorkoli, ne samo mamica in ga je zato prej mogoče pustiti v varstvu. Če dojenje ne gre pač ne gre. Mamica, ki ne more dojiti, si nima kaj očitati, zaradi tega ni nič slabša mama od tiste, ki lahko doji. Komu je kaj bolj komot pa je bolj odvisno od tega koliko kdo (na splošno) komplicira. Ko se navadiš je verjetno tudi na flaško komot, za nekatere pa je največja muka dojenje, čeprav gre za najbolj naravno stvar na svetu.

Če mene vprašaš je DOJENJE enostavnejše in sem zato vse tri dojila, ker sem prelena za pripravljat stekleničke! :)))) Pa brez zamere.

Občudujem mamice, ki se morajo matrat s stekleničko.

Flaška je bila meni ful bolj komot. Ampak je pa res odvisno od tega kolk kompliciraš. Jaz sem si zavrela vodo v grelcu in je bila vedno malo topla, pol smo jo le dogreli. V dveh flaškah pa sem imela vedno pripravljen prah in se je le dolilo vodo. Tko na uč minuta dela. Otrok sit v 5min. Nikoli nisem flašk prekuhavala, zakaj pa bi??? Če po hranjenju lepo vse pomiješ je čist ok.

Glede grdih pogledov se nisem sekirala, sem jim rekla glavno, da je otrok sit.

Glede izletov in flašk s sabo ni bilo panike, pač neseš s sabo malo tople vode pa je.

Otroka sta oba čist z lahkoto spila tudi mrzlo mleko, če pač ni bilo toplega.

Meni je bilo to ful bolj komot. Sploh če pomislim kolko matranja je bilo s hčerko mesec in pol, ko pač ni znala jesti in smo mel od nastavkov do mastitisa, do prosjačenja in joka in stoka…… če bi dojenje steklo kot je treba pol najbrž ne bi bilo tko komot, ampak ko vidiš kako otrok prime cucl pa poje v 10min obrok, prej je bilo pa to razvlečeno na eno uro, se prav vprašaš zakaj smo se mesec in pol matral.

Aja pa še ena komot zadeva…. včasih lahko kdo drug nahrani otroka in ti komot prespiš celo noč, ker očka ustaja, al pa greš zvečer na en čvek s prijateljicam.

itak da je dojenje enostavnejše, zato niti približno ne razumem, kako se vam ne da potrudit, da le-to steče (???) jaz bi se tudi na glavno zraven postavila, samo da mi ne bi blo treba vse te nepotrebne krame povsod zraven vlačit in imet še eno stvar v glavi, na katero niti pod razno ne bi smela pozabit ob odhodu iz hiše 🙂

…in ne, nobena me ne bo prepričala, da je naredila vse in pač ni šlo…ker gre! 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in vse, ki ne dojijo nikakor niso v tem 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} 🙂

kolegica je imela novorojenčico 3 tedne v lj, kjer so jo hranili umetno (niti njenega mleka ji ni smela vozit)…dobila je mastitis in bila še sama 1 teden v bolnici na antibiotikih…no, zdaj se že 2 tedna uspešno dojita…svaka ji čast!

Zdej bom spet nesramna ampak ženska pišeš bedarije in zraven si še žleht.

Ne ne gre iz tisoč in enega razloga ne gre in trud tu zraven ne igra nobene vloge.

Kako lepo je obsojat vsakega ki mimo pride kajne?

Sicer je pa zame vse povedala elium:
”Če dojiš je fajn, če ne dojiš pa tudi!!!!! ”

Ok, sprejemljiva mnenja, razen teh, da je adaptirano mleko tako super za otroka. Fino je kot izhod v sili,drugače pa je kravje mleko za teleta, mamino mleko pa za dojenčka. Tako je to temu namenjeno.

Prosjačenje in jok in stok in živciranje pri novorejnčku prej škodi kot pomaga. Včasih že sam strah, da dojenje ne bo steklo povzroča težave z dojenjem, saj se vsaka stvar najprej začne v glavi. Mogoče se bo zdelo smešno, ampak jaz sem si rekla, da mi je pač narava dala zize zato da z njimi nahranim svojega otroka in niti pomislila nisem, da bi lahko bilo kaj narobe. Je pa res dojenje na začetku trajalo zelo dolgo, tudi po 40 minut, ampak le prvih nekaj mesecev. Pa se mi to ni zdelo narobe. zakaj bi otroka nekam priganjala, če tudi sama rada lepo v miru počasi pojem svoj obrok. Z otrokom je treba imeti malo potrpljenja, še posebaj na začetku, ko največ in najhitreje raste. Včasih se splača mal pomatrat.

Nisem brala odgovorov.
Moje mnenje:
Komaj sem čakala, da bom nehala z dojenjem, ker je trajalo z manjšimi presledki cele dneve.
Ko je osvojil stekleničko, sem bila spet svobodna.
In ja, zame je bila priprava stekleničke 100x bolj komot kot dojenje. Poznam pa primere, kjer je bilo dojenje hitro in komot.
Pri meni žal ne!


Se popolnoma strinjam. Kitty malo manj nestrpnosti. Če bi ti dojila bi trdila čisto obratno.
Za dojenje se je potrebno potrudit no, saj ene ste lepo priznale, da je flaša bolj komot sploh, če imaš koga, ki ti bo čuval otroka.

Zdej bom spet nesramna ampak ženska pišeš bedarije in zraven si še žleht.
Ne ne gre iz tisoč in enega razloga ne gre in trud tu zraven ne igra nobene vloge.
Kako lepo je obsojat vsakega ki mimo pride kajne?
Sicer je pa zame vse povedala elium:
”Če dojiš je fajn, če ne dojiš pa tudi!!!!! ”[/quote]

JOJ kitty, ti si res nesramna!!! Seveda, da če bi se ti POTRUDILA bi tudi dojila svojega bogega fantka!!!Egoistka!

ne morš verjet… res ne…

New Report

Close