Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj v žensko/moški igri ni vse "v pristopu"?

Zakaj v žensko/moški igri ni vse "v pristopu"?

Danes znajo majhni otroci usmerjati svojo pozornost na digitalne naprave, že praktično od rojstva. Ko bo ta generacija odrasla, njihova spolnost, njihovo iskanje partnerja, njihov pogled na te zadeve, njihovo prakticiranje teh zadev, tudi slučajno ne bo tako kot je bilo še 20 let nazaj.

Skratka, zakaj ne? Zato, ker je privlačnost, pa spolnost, pa vse to, NAUČENO. To ni naravno. Današnja generacija, ki od otroštva naprej usmerja svojo pozornost na umetne predmete, ne bo taka, kot generacija izpred desetletij, ki je v tistem bolj “praznem” svetu svojo pozornost in spolno slo lahko usmerjala izključno na druge ljudi, ker “pametnih” napravic in interneta in vse krame, ki jo danes imamo, enostavno ni bilo. In empirija to tudi potrjuje, generalno nizka spolna aktivnost, je značilnost bolj razvitih, bogatih, bolj “polnih” družb, ne manj razvitih družb.

To pišem zato, ker je mislim, da že očitno, da je danes zdravorazumski pogled na to, da je v žensko/moški igri “vse v pristopu”, bolj in bolj prekratek in zastarel. Seveda do neke mere je veliko v pristopu, do neke mere. Več od tega pa ne. Ljudje so res bolj zaprti za “trdne veze” in celo za “mehke veze”, za kakršnekoli veze. Danes poroke in trdnih vezi in vsega tega, na “standardnem meniju” življenja, enostavno ni več. Lahko, da je na meniju, ni pa pa več na standardnem meniju življenja, kakor je bilo pred desetletji za praktično vse ljudi.

Vse to se spreminja glede na preteklost. Nekdo, ki tega ne ve, ki iskreno verjame, da je pa čisto “vse v pristopu”, seveda avtomatično misli, da je samski človek “čuden”, avtomatično, pa čeprav je danes samskost vse bolj množična, dolgotrajna, vse bolj sprejemljiva, torej “normalna”. Da jo ta način življenja (kapitalizem) sam ustvarja in celo nagrajuje in do neke mere celo potrebuje. V Sloveniji je registrirana samskost (neporočenost) v zadnjih 25 letih narasla za približno 40 %. Kako točno se je ta plat življenja odvijala zadnjih 25 let si lahko v grobem, kvantitativnem pogledu, ogledamo tule: http://www.delo.si/multimedija/delodata/toliko-smo-okupirani-s-sluzbo-da-nam-uide-cas-za-zasebnost.html

In zato gre današnjim samskim ljudem, moškim in ženskam, sploh če se tega kar sem tu napisal kaj zavedajo, na živce, če jih sodijo “preprosteži”, ki čisto nič ne vedo o tem kar sem tu napisal. Ki še vedno spontano gledajo na samske ljudi kot na “čudake”, kot na neke reveže, ki menda (nujno) rabijo nasvete in pomoč ljudi, ki so v vezah, ali pa poročeni. V resnici pa si marsikateri samski človek, veze, sploh pa “klasične” veze kakršne so bile še v 20. stoletju, niti ne želi in ga/je noben nasvet in noben pristop ne bo prepričal, spremenil. Ker se je sam svet spremenil.

Če pa nekdo izrecno prosi za nasvet, ok, to je pa drugače. Pa recimo, da ga preizkusi. Hitro bo odkril/a, da noben nasvet (ne osebno, ampak objektivno gledano) še zdaleč ni univerzalen in 100% delujoč. Ne zato, ker bi bila ta oseba “nesposobna”, ampak zato ker v svetu ljudi tako pač je. Če pa za nasvet vprašate serviserja pralnih strojev, bodo pa njegovi nasveti na vašem Electroluxu resnično delovali z 99,999999….. % natančnostjo.

Že 37-a tema z razlago, zakaj:
– mu nikoli nič ne rata
– mu nobena ne da
– je brez službe
– nima v življenju kaj počet
– je totalno nesposoben
– nima pojma o ženskah…

Namig: razlogi so v okolici in ženskah z odmrlimi možgani. :))))))))))

Do sedaj si se večini le zameril z neumno trmo, kmalu bos postal simbol za kretenizem, če boš nadaljeval v tem stilu.

No, s tem si se pa definitivno presegel. Prisežem, da nekaj tako neumnega še nisem prebrala. :))))))))) Spolnost – najbolj nenaravna stvar na svetu. To si je zagotovo računalniška generacija izmislila, da vzpodbuja potrošnjo…. al neki :))))))))))

HAHAHAHAHAHAHA…. ne morš :)))))))))))

Na kratko povedano. Četudi se pristop spremeni ali se je spremenil, še vedno bo na koncu oziroma je tudi sedaj in je bilo nekoč, vse v pristopu. Pa če je naučen ali pa če je naraven. Drži? 🙂
Če je pristop spremenil oziroma ljudje danes “palijo” na drugačne stvari, kot nekoč, se moraš pač prilagodit in uporabit “moderni” pristop.
Če menjaš ključavnico, moraš zamenjati tudi ključ. Lahko pa seveda na vse možne načine opisuješ, da imaš ti super ključ, ki pa ne deluje, ker imaš novo ključavnico. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ti nisi kompetenten za resne družbene razprave, ker si sam skrajno intelektualno neiskren! Namerno namreč izpuščaš tebi poznana dejstva, ker se brez njih tvoja teorija lepše sliši. Namesto njih navajaš podatke, za katere veš, do so pomankljivi in za razpravo o samskosti neprimerni.

Govorim o tem:

Te podatke lahko uporabiš kvečjemu za razpravo o poroki in zakonu. Za razpravo o samskosti pa ne, ker ne zajema vseh nas, ki živimo v izvenzakonskih skupnostih. In nas je ogromno in ti se tega prav dobro zavedaš. Vendar si namerno zamolčal.

Tole ni nikakršna razprava, ampak kvečjemu medijski spin, s katerim želiš na vsak način potrditi svoj prav, realno stanje te pa prav malo briga.

Te podatke lahko uporabiš kvečjemu za razpravo o poroki in zakonu. Za razpravo o samskosti pa ne, ker ne zajema vseh nas, ki živimo v izvenzakonskih skupnostih. In nas je ogromno in ti se tega prav dobro zavedaš. Vendar si namerno zamolčal.

Tole ni nikakršna razprava, ampak kvečjemu medijski spin, s katerim želiš na vsak način potrditi svoj prav, realno stanje te pa prav malo briga.[/quote]
Toliko o tem, kako smo tu vsi nerazgledani, preprosti, ljudski in kar je še podobnih pridevnikov, s katerimi si nas tu na forumu označil zadnje dni.
Če želiš debato na višjem intelektualnem nivoju, se najprejsam dvigni nanj. Dotlej s teboj namreč ne bo mogoča.

No, s tem si se pa definitivno presegel. Prisežem, da nekaj tako neumnega še nisem prebrala. :))))))))) Spolnost – najbolj nenaravna stvar na svetu. To si je zagotovo računalniška generacija izmislila, da vzpodbuja potrošnjo…. al neki :))))))))))

HAHAHAHAHAHAHA…. ne morš :)))))))))))[/quote]
Se strinjam, tole zmaga. Res ne vem, zakaj se medicina trudi z raziskovanjem spolnih hormonov, spolnega nagona, porasta in upada libida, spolne zrelosti in feromonov. Med drugim.

Govorim o tem:

V članku prav piše “Je pa omenjena analiza zelo jasno pokazala, da se pod samskostjo lahko skriva marsikaj,” itd…. Seveda obstaja registrirana veza in neregistrirana veza (ki se zazna kot samskost, v resnici pa to ni). A je to nujno vsakič treba poudarit? Predlagam, da si vsak prebere članek v celoti, saj zna, tudi jaz sem si ga. Sicer sem pa že dve temi nazaj pisal o tem, da je procent ljudi v vezah, seveda večji od poročenih. Kako visok je, pa nihče točno v bistvu ne ve. Po moji oceni okrog 30 leta, kaj pa vem, bi rekel vsaj 60-70%, to je tko, čez prst ocena. Upam, da tega ni treba vsakič lepiti na vsak post in da si potem nek “bad guy”, če tega ne narediš 🙂

Eh klinc, pardon, majhen misquote se mi je zgodil. Pod Boris_je, je to napisala Tisa_R.

V članku prav piše “Je pa omenjena analiza zelo jasno pokazala, da se pod samskostjo lahko skriva marsikaj,” itd…. Seveda obstaja registrirana veza in neregistrirana veza (ki se zazna kot samskost, v resnici pa to ni). A je to nujno vsakič treba poudarit? Predlagam, da si vsak prebere članek v celoti, saj zna, tudi jaz sem si ga. Sicer sem pa že dve temi nazaj pisal o tem, da je procent ljudi v vezah, seveda večji od poročenih. Kako visok je, pa nihče točno v bistvu ne ve. Po moji oceni okrog 30 leta, kaj pa vem, bi rekel vsaj 60-70%, to je tko, čez prst ocena. Upam, da tega ni treba vsakič lepiti na vsak post in da si potem nek “bad guy”, če tega ne narediš :)[/quote]
Ja, zato ker je tale statistika za tvojo debato neuporabna, pa jo še kar navajaš. Ocenjuješ, da je manj kot 40% ljudi v določeni starostni kategoriji samskih. Ne vem, zakaj že od začetka ne napišeš tega – to je vsaj tvoja iskrena subjektivna ocena.

“Ne vem, zakaj že od začetka ne napišeš tega – to je vsaj tvoja iskrena subjektivna ocena.”

Kar od enkrat imajo iskrene subjektivne ocene večjo težo od “objektivnih podatkov”. Lepo, ponavadi ni tako. V glavnem point je pa bolj v tem zakaj je tega vse več, seveda je pa treba imet pa zadaj tudi nekaj podatkov.

Boris, vse mi je jasno. Ni mi pa jasno, zakaj spodaj pod sporočilom ne klikneš “citiraj sporočilo”. Lahko citiraš tudi samo en del. Tko, ful je simpl.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Precej nepomembna statistika in dojemanje le te za naslov debate.
Pristop mogoče ni vse, je pa zelo pomemben; zasebno, poslovno in še kako.
Odkrivanje sprožilcev je prava umetnost, mislim da se najuspešnejši in največji osvajalci ženskih src od preostalih ločijo predvsem po pristopu in samozavesti, ki pa je rezultat predvsem uspešneh podvigov v preteklosti. . Bolj se bodo poistovetili s tabo, več boš dobil.
Vsekakor se splača naučiti razmišljati kot riba in ne ribič.

Glej, meni gre na živce, da se greš nek kvazi intelektualizem, ampak ti ni jasen niti z od znanosti, hkrati pa vse nas zadnje dni označuješ za nekompetentne in preveč ‘preproste’. Po domače povedano si pogosto tako pokroviteljski, da je vse skupaj prav odbijajoče. Sploh glede na količino BS-a (sranja) in traparij, ki si jih v svojih prispevkih zmožen sproducirati.

Verjetno bo resnica ta, da imajo vsi, ki čutijo potrebo dnevno obdelovati take teme, take ali drugačne težave, le da so te mroda drugačne narave, kot Borisove, se pa čutijo poklicane počutiti superiorne v takih temah. Boris, kaj ti res misliš, da so Markoti in lepolaske ljudje, ki bi jim moral biti česa fauš? Nakladajo o seksu, ljubezni, odnosih…kdaj pa oni to živijo?

“Glej, meni gre na živce, da se greš nek kvazi intelektualizem, ampak ti ni jasen niti z od znanosti, hkrati pa vse nas zadnje dni označuješ za nekompetentne in preveč ‘preproste'”

Pisal sem na splošno. Ne bi rekel, da so pisci tu na forumu preprosteži. Nasprotno. Je pa nekaj piscev, ki so…. nori. Raje ne bom dajal imen, da ne bo spet prehud hov-hov.

In? Topla, ali mrzla voda?
Morda si pa izumil krivo glisto!?!

True. Edini tukaj, ki gleda na stvar objektivno.

Boris, se strinjam s tem kar si zapisal, ker realno gledano to drži, pa če se še tako slepimo. Ampak sem prihajajo ljudje, ki imajo iste težave kot ti, vendar z različnim zornim kotom. In tisti katere tvoje pisanje najbolj boli, tudi najbolj tulijo, po domače povedano ;).

Nije žvaka za seljaka.

Glede pristopa, pametni ne padajo na pristop. Dandanes še v firmah ne jemljemo človeka na prvi pristop, se je treba dokazati z izkušnjami, zato pa so tudi poskusna obdobja ipd.. Za trajno zvezo je pristop ničnega pomena.

Zate bi človek rabil še priročnik, pa psihiatra zraven!
Le kdo bi si želel s tabo uničiti življenje???

Ampak brez pristopa tudi poskusne dobe ne dobiš ali priložnosti za zvezo. Je pa tudi dosti odvisno od področja, kaj je pomembnejše za službo.

Po mojih izkušnjah za prvi vtis ni druge prilike, seveda pa lahko nekdo naštudira nekaj za dober prvi vtis, potem pa hitro pade oziroma se razkrije kot blefer.

Glede Borisa in komentarjev, vsak nekaj predelava v sebi oziroma ga določeno področje žuli, ampak ne poskušamo s svojim pogledom, na področju kjer ne blestimo, prepričati celega sveta da je tako edino pravilno.

Brez nič ni nič, to je jasno. Ampak, če človek pride na razgovor s projekti in dokazili, kjer lahko ocenimo dejansko stanje, potem ni več tako težko ločiti zrno od pleveli.

V partnerskih odnosih je težje, tam je pač potrebno več časa, da se izkaže ali sta dve osebi za skupaj ali ne.

Samo, da se popravim: Še vedno ni mus, da tisti brez dokazil ni dovolj sposoben (oz. da je pleve), lahko, da se pač ni toliko pripravil ipd.. Ampak pač, škoda, več sreče prihodnjič :).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close