Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj v žensko/moški igri ni vse "v pristopu"?

Zakaj v žensko/moški igri ni vse "v pristopu"?

Eno stvar je treba reči, glede “preprostosti”, ki nekatere moti. Stvar je v tem, da številni ljudje, 100% iskreno verjamejo, da delajo nekaj dobrega, ko npr. nekatere nekako “usmerjajo” v skupno življenje. Pri tem niti malo niso zlobni, ali pa kaj takega. Problem je v tem, da bo počasi že treba prepoznavat, da je tale kapitalizem že resna sila v vsakdanjem življenju, pa če si samski ali pa v vezi. Če si v vezi, je pa lahko bistveno težje danes odnos ohranjati, kot pa ne vem, še 20, 30 let nazaj, ob vsem stresu in ob vseh obveznostih. Poleg statistike samskih, je seveda tudi statistika ločitev, pa mogoče kje tudi statistika navadnih “break-upov”.

To je plat, ki je pa samski ne vidimo tako dobro. Zaradi tega pa lahko tudi samski nekaj idealiziramo in se niti ne zavedamo, da so stvari lahko tudi za vezane dosti težje kot so bile včasih. In mislim, da zato počasi, počasi postajamo 50/50 družba (kot v ZDA, pol odraslih poročenih, pol samskih), ker niti ni več jasno, kje je “resnično bolje” biti. Ker si tudi vezanost danes dela “slabo reklamo”, ali pa vsaj ne dovolj dobre reklame v primerjavi z vsemi drugimi reklamami.

Rek, da je danes “bolje biti sam, kot pa v slabem odnosu”, se je pa že fino usedel v ljudi.

On ima kvečjemu uvelo glisto.

Tako kot ti je spešl napisal – brez pristopa tudi začet ne moreš. Nič ti ne pomaga, če imaš svetoven CV, če se na razgovoru obnašaš ko debil. Ravno tako ti pri ženski nič ne pomaga, če si ful dober (kar so itak samo tvoje halucinacije), če jo osvajaš ko kreten. Ker nobene ne zanima, da boš mogoče enkrat čez 5 let pokazal svoje kvazisposobnosti.

Vsi luzerčki teorerizirate, kaj vse je treba za dolgoletno zvezo in uravnoteženo razmerje. V praksi ne pridete niti do 1. zmenka ali drugega razgovora, ker ste socialno zaostali. In v praksi vam ravno tako vse dobre službe in ženske poberejo ravno tisti, socialno razviti, ki baje “nimajo kvalitet za dolgotrajna razmerja”.

Ampak čez 20 let bodo oni še vedno v dobro plačani službi (mogoče že tretji) in z res hudo mačko (mogoče že tretjo), medtem, ko boste vi še vedno z deviško kožico jokali, kako je pristop brezvezen, kako so ženske materialistke in kako lahko službo dobiš samo preko vez.

Življenje pač ni “pošteno”. Za vas res velja tisti rek: “Vse stvari se zgodijo z razlogom. Ponavadi je razlog to, da si butec in sprejemaš slabe odločitve.”
:))))))))

Najboljši pristop do ženske je noben pristop. Da enostavno si to, kar si.
V ozadju pa nas potem tako zbližajo po skrivne silnice ‘zakonu privlačnosti’.
Torej neke študije, tuhtanje, premlevanje razčlenjevanje, statistika – na področju odnosov je čist polom, ker narava ni matematika, ki bi nam postregla z recepti.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

pristop prav tako izboljsujes z izkusnjami. Niti ne nujno namensko, nacrtno. Brez pravega pristopa pa tudi do resne zveze ne prides, kljub temu da ti kasneje res vec ne koristi. Potrebujes ga pa, da lahko sploh nadaljujes odnos. 🙂
enim je “prirojen”, spet drugi pa se ga nikoli ne naucijo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

zal se s tem ne strinja. Ce si storast, ti pac bolj malo ali nic ne koristi, da ostanes, to kar si. Sicer pa to velja.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

ne naučijo se ga samo tisti, ki so se že rodili vsevedni in brez jajc za poskusit karkoli več kot 3x.

ostali ga v najslabšem primeru zelo zelo izboljšajo.

a še verjame katera v “bil je tako prikupno zmeden?!?

Ne verjamem, da mladi kar po vrsti vsi samevajo in si ne iščejo partnerjev. Gledam sina, njegove prijatelje, res stari so malo čez dvajset, ampak povečini so vsi v zvezah. Najstniških seveda, nič narobe, se še iščejo, ampak našli se bodo. Ti pa si obupal sploh iskati in se tolažiš, da tako je. Očitno nisi zanimiv material.

Narava sicer je matematika in fizika in računica, stvar je v tem, da ljudje nismo “narava”, oz. naravna bitja. Se pa strinjam ja, ravno zato nikogar, ali pa nobene skupine ljudi nikoli ne bo možno do konca “zračunati” in predvideti kaj bo. Neke zakonitosti in pravila življenja (ki so sicer spreminjajoča) na makro ravni pa vendarle obstajajo, ki se potem tudi kažejo pri posameznikih. V bistvu bi lahko rekli: najboljši pristop do druge osebe, je pristop. Da sploh je. Najslabše je preprosto odnehati.

Mission impossible je spet primer oddaljenega, horuk sklepanja, ki povsem udari mimo in mi tle neki pametnjakari kaj sem jaz. Jao, jao, ti forumi 🙂

Jao, jao 🙂 Zadel si me direktno v srce.
Lepo bodi. Do jutri. Si morda že premišljeval o navezi izobrazba/ samskost?

Narava sicer je matematika in fizika in računica, stvar je v tem, da ljudje nismo “narava”, oz. naravna bitja. Se pa strinjam ja, ravno zato nikogar, ali pa nobene skupine ljudi nikoli ne bo možno do konca “zračunati” in predvideti kaj bo. Neke zakonitosti in pravila življenja (ki so sicer spreminjajoča) na makro ravni pa vendarle obstajajo, ki se potem tudi kažejo pri posameznikih. V bistvu bi lahko rekli: najboljši pristop do druge osebe, je pristop. Da sploh je. Najslabše je preprosto odnehati.[/quote]

Že, ampak človek kot tak ne v svoji odnosno-čustveni oz. biološki ravni.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Zdaj čakamo na edini logičen sklep – tudi na tem forumu je edini, one and only, najbolj fulj intelignečnejši in z neodmrlimi nevroni – Boris. 🙂

Še dobro, kajti, če bi kateri od tistih dveh, ki sta mu bila dodeljena ob rojstvu, odmrl – le kdo bi se tepel v njegovi votli glavi? 🙂

Jao, jao 🙂 Zadel si me direktno v srce.
Lepo bodi. Do jutri. Si morda že premišljeval o navezi izobrazba/ samskost?[/quote]

Včasih sem že pomislil ja. Zakaj?

Tako kot ti je spešl napisal – brez pristopa tudi začet ne moreš. Nič ti ne pomaga, če imaš svetoven CV, če se na razgovoru obnašaš ko debil. Ravno tako ti pri ženski nič ne pomaga, če si ful dober (kar so itak samo tvoje halucinacije), če jo osvajaš ko kreten. Ker nobene ne zanima, da boš mogoče enkrat čez 5 let pokazal svoje kvazisposobnosti.

Vsi luzerčki teorerizirate, kaj vse je treba za dolgoletno zvezo in uravnoteženo razmerje. V praksi ne pridete niti do 1. zmenka ali drugega razgovora, ker ste socialno zaostali. In v praksi vam ravno tako vse dobre službe in ženske poberejo ravno tisti, socialno razviti, ki baje “nimajo kvalitet za dolgotrajna razmerja”.

Ampak čez 20 let bodo oni še vedno v dobro plačani službi (mogoče že tretji) in z res hudo mačko (mogoče že tretjo), medtem, ko boste vi še vedno z deviško kožico jokali, kako je pristop brezvezen, kako so ženske materialistke in kako lahko službo dobiš samo preko vez.

Življenje pač ni “pošteno”. Za vas res velja tisti rek: “Vse stvari se zgodijo z razlogom. Ponavadi je razlog to, da si butec in sprejemaš slabe odločitve.”
:))))))))[/quote]

Ne gre sploh za CV, v določenih strokah in področjih dela, ti nič ne pomaga, če zna oseba z besedami. Gre za dejanske izdelke/produkte, ki ti tista oseba zagotovi, da jih je sama ustvarila. Sploh ni mus, da govorimo o področjih dela, kjer je potreben direkten stik z naročniki. Preveč idealizirate in zanemarjate dejstvo, da je na razgovorih prisotna tudi trema in nervoza.

Lahko se pa vprašaš, kaj ti bo baba. Bi sploh znal živeti z njo? če si 32 let funkcioniral brez veze, zakaj nekaj iščeš? Si že izkusil seks? če si, veš, da to ni kaj posebnega. S tabo Boris ni kaj anrobe, le neko kaseto si požrl in zdaj misliš, da moraš biti kot vsi drugi in razvijaš teorije, zakaj nisi kot večina. Imaš v bistvu 2 izbiri: ali blefiraš, kot večina tipov in tudi ti nekaj upecaš na eno od zlajnanih for..ali pa pač živiš z dejstvom,d a si bolj za samskost, s čimer ni nič narobe.

Seks je že po defultu (mati narava ti to podari) nekaj posebnega, seveda najbolj s ta pravo osebo. Če ga rineš v krtino (pretiravam), potem verjamem, da ne moreš bit navdušen.
Ampak, če ješ gnila jabolka, to ne pomeni, da so jabolka nasploh slabega okusa. 🙂

Marko, mene zdaj ne zanima debata z nekimi internetnimi troli, ki tu domujete, jaz samo poskušam svetovati Borisu, ki priznava svoje težave. V tem je že prednosti pred vami, ki imate kakšne druge težave, od česar trenutno bežite.

V redu pajki, potem pa pač ignoriraj moje replike. 🙂

Si upam sumit, da taki, ki pri 15 ne znajo ob vsem butanju hormonov nagovorit punce, tega tudi pri 30 ne zmorejo sestavit skupaj.

Si upam sumit, da taki, ki pri 15 ne znajo ob vsem butanju hormonov nagovorit punce, tega tudi pri 30 ne zmorejo sestavit skupaj.[/quote]
Kaj, a od 15. leta naprej se človek več nič ne (na)uči? Bi rekel kaj žlehtnega, pa ne bom. 🙂

32 let nisem funkcioniral brez veze, sem jih nekaj imel ja. Seveda sem izkusil tudi seks in to dobrega 🙂 No ja, zdaj pa nekaj časa že ni bilo nič.

Ampak ta raven se mi zdi za forume, ne bom rekel da neprimerna, ampak spoznavno precej slepa. Drug o drugem moramo res kaj vedeti za kako “svetovanje”, itd…. Seveda, če je kaka dilema pri človeku na telesni ravni, na kaki tehnični ravni, so svetovanja krasna stvar. Na odnosni, psihološki ravni, pa ta forumski nivo ni dober. V bistvu ljudje, ki na MON-u iščejo tovrstne nasvete, so na koncu najpogosteje še bolj zmedeni kot so prišli.

Ker kot sem v bistvu že nakazal v izvornem postu, na človeški ravni so stvari konec koncev ne samo nepredvidljive, ampak celo nedoločljive. Pač nismo pralni stroji na katerih delujejo preprosti prijemi. Zato mora seveda vsak sam sprobavati, eksperimentirati in seveda, se sploh odločati.

Na kaki bolj logični, splošni ravni, pa znajo biti debate zanimive, kajti v tistem svetu pa veljajo neke splošne zakonitosti, ki niso tako individualne, oz. idiosinkratične.

In v bistvu je to prvič v življenju, da sem se z nekim bolj osebnim vprašanjem (ki ne pozabimo, da ni čisto osebno), obrnil na forum. Ponavadi sem bolj aktiven na drugačne vrste spletnih mestih.

Pametni ne sprašuje po nasvetih, butcu nasvet ne koristi…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close