Zakaj vam gredo bolj izobraženi tako na živce?
Kar naprej tule gor berem kako eni udrihate po tistih, ki imajo diplomo. POnavadi se udriha po ženskah, ne po moških.
Tudi v reali gredo marsikomu diplomanti na živce in udrihajo kar povprek. Ti udrihači pa so ponavadi bolj bogo razgledani, neizobraženi.
Tisti, ki niso kaj veliko izobraženi, so pa razgledani pa ne udrihajo po bolj izobraženih?
Ne vem, kaj je kdo za koga že napisal, vem pa za našo firmo, da ne morem nikakor skapirati, kako je lahko kdo od teh visoko izobražencev sploh srednjo šolo naredil, kaj šele faks ali magisterij. Nesposobni ljudje do amena. Pa nimam nič proti njim kot osebam, se čisto v redu razumemo, ampak pri samem delu je pa neznosno. Kaj ti pomaga magisterij, če ne moreš niti vode v WC-ju potegnit za sabo ali si umit roke? Kaj ti pomaga diploma, če si v nekaj letih ne uspeš zapomniti niti tega, kar moraš nekaj odložiti, da lahko drugi na tej zadevi delamo naprej? Kaj ti pomaga vsa izobrazba, če ne veš, kako je ime premierju? Nepismeni, nekulturni… A izobraženi. Ne razumem, pa konec.
Ni tako enostavno. Nočem posploševati, ker poznam tako neumne doktorje kot pametne tovarniške delavce, ampak statistično sta pamet in izobrazba zelo pogosto v neki korelaciji. Na neumnost imam pa alergijo, ne morem pomagat. Ne na nizko izobrazbo – na neumnost, nerazgledanost in okorno razmišljanje. Našteto je pa zelo pogosto tudi razlog, da nekdo ni prilezel prav daleč v svojem šolanju.
Ni tako enostavno. Nočem posploševati, ker poznam tako neumne doktorje kot pametne tovarniške delavce, ampak statistično sta pamet in izobrazba zelo pogosto v neki korelaciji. Na neumnost imam pa alergijo, ne morem pomagat. Ne na nizko izobrazbo – na neumnost, nerazgledanost in okorno razmišljanje. Našteto je pa zelo pogosto tudi razlog, da nekdo ni prilezel prav daleč v svojem šolanju.[/quote]Verjetno imaš epipen doma?
lahko bi se vprašali tudi naslednje, zakaj se udriha po tistih , ki nimajo diplome? zakaj vsi z diplomo mislijo, da jim že zgolj iz tega razloga pripada večja plača, lažje delo, več dopusta? in vprašanje na katerega še vedno nimam odgovora? država je zafurana, zakonom in preprovedim ni videti ne konca ne kraja, skoz pa so na oblasti doktorji, profesorji in inženirji, človek se vparaša kaj je narobe z vami da niste sposobni voditi države? preveč pameti ali diplom škoduje?
Mogoče zato, ker se vse teme začnejo nekako tako:
Imam končan faks, plačo pa tako, kot da delam v proizvodnji, jamr jamr. Moji papirji so vredno več, kot je moja dodana vrednost.
Imam več izobrazbe od mojega tipa. A bo moje partnerstvo laufalo, glede na to, da je bolj neumen od mene?
In tako dalje.
Najnovejša je pa tale tema. Se jo je odprlo spešl za pljuvanje po nižje izobraženih, če se bo kakšen slučajno branil, evo vam argumenta, da so vam nižje izobraženi res fouš.