Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj vam gredo bolj izobraženi tako na živce?

Zakaj vam gredo bolj izobraženi tako na živce?

Kar naprej tule gor berem kako eni udrihate po tistih, ki imajo diplomo. POnavadi se udriha po ženskah, ne po moških.
Tudi v reali gredo marsikomu diplomanti na živce in udrihajo kar povprek. Ti udrihači pa so ponavadi bolj bogo razgledani, neizobraženi.
Tisti, ki niso kaj veliko izobraženi, so pa razgledani pa ne udrihajo po bolj izobraženih?

Ker so nesrečniki, ki jim ni uspelo diplomirati in so zaradi tega zelo nesrečni.

ker je kar nekaj ful izobraženih, ki nimajo 5 pik, se vprašaš kako je naredil magisterij, doktorat ( diplomo ima že vsak in nisi nevem kaj če imaš diplomo) ne znajo razmišljat s svojo glavo, so ponavadi zelo neprilagodljivi, so samovšečni- veljaj za nekatere, ne vse.

Ceprav bodo to vehementno zanikali, jim pac zgolj tolcejo kompleksi na plano.

po kom v sloveniji se pa ne tolče če seka ven s svojimi “posebnostmi” ?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Retorično vprašanje?

Načeloma si tega ne mislim o vseh, pač pa o nekaterih, ki pa jih je sicer kar lepa množica: predvsem zato, ker vem, kako so prišli skozi faks in kak blazen napor je bil spisat tisto nalogo.

Ne mislim si tega. Ne gredo mi na živce, apriori. Sem pa že opazila, da izobraženim gredo na živce manj izobraženi.

Ne vem, kaj je kdo za koga že napisal, vem pa za našo firmo, da ne morem nikakor skapirati, kako je lahko kdo od teh visoko izobražencev sploh srednjo šolo naredil, kaj šele faks ali magisterij. Nesposobni ljudje do amena. Pa nimam nič proti njim kot osebam, se čisto v redu razumemo, ampak pri samem delu je pa neznosno. Kaj ti pomaga magisterij, če ne moreš niti vode v WC-ju potegnit za sabo ali si umit roke? Kaj ti pomaga diploma, če si v nekaj letih ne uspeš zapomniti niti tega, kar moraš nekaj odložiti, da lahko drugi na tej zadevi delamo naprej? Kaj ti pomaga vsa izobrazba, če ne veš, kako je ime premierju? Nepismeni, nekulturni… A izobraženi. Ne razumem, pa konec.

Ni tako enostavno. Nočem posploševati, ker poznam tako neumne doktorje kot pametne tovarniške delavce, ampak statistično sta pamet in izobrazba zelo pogosto v neki korelaciji. Na neumnost imam pa alergijo, ne morem pomagat. Ne na nizko izobrazbo – na neumnost, nerazgledanost in okorno razmišljanje. Našteto je pa zelo pogosto tudi razlog, da nekdo ni prilezel prav daleč v svojem šolanju.

Ni tako enostavno. Nočem posploševati, ker poznam tako neumne doktorje kot pametne tovarniške delavce, ampak statistično sta pamet in izobrazba zelo pogosto v neki korelaciji. Na neumnost imam pa alergijo, ne morem pomagat. Ne na nizko izobrazbo – na neumnost, nerazgledanost in okorno razmišljanje. Našteto je pa zelo pogosto tudi razlog, da nekdo ni prilezel prav daleč v svojem šolanju.[/quote]Verjetno imaš epipen doma?

Če so izobraženi in neumni…groza, so za v smeti. Če so izobraženi in inteligentni, hvala Bogu!!!!
To je vse, kar ti lahko povem:):)
Sama sem izobražena. Ostalo ni moja stvar, da ocenjujem:):)

Podpis.

Tud tukaj podpis 😉

Ker vse diplome, ki niso :
uni. dipl. Ing.
Elektrotehnike
Strojništva
Gradbeništva
Kemije
Fizike
Matematike
…………………so en qurc vredne!

Osebno poznam osebo, ki ima končan fax, primer: ne zna na zemljevidu pokazat kje je Amerika, Afrika. ..Haloooo? Jo vprašaš poštevanko, traja da odgovori. Haloooo, od kje, kako fax, na kakšen način? To je sam en primer, kater mi sploh ne gre iz glave.

lahko bi se vprašali tudi naslednje, zakaj se udriha po tistih , ki nimajo diplome? zakaj vsi z diplomo mislijo, da jim že zgolj iz tega razloga pripada večja plača, lažje delo, več dopusta? in vprašanje na katerega še vedno nimam odgovora? država je zafurana, zakonom in preprovedim ni videti ne konca ne kraja, skoz pa so na oblasti doktorji, profesorji in inženirji, človek se vparaša kaj je narobe z vami da niste sposobni voditi države? preveč pameti ali diplom škoduje?

Faks je predrag, da bi se učili oslarije. Kar se WC tiče, je pa stvar vzgoje.

Mogoče zato, ker se vse teme začnejo nekako tako:

Imam končan faks, plačo pa tako, kot da delam v proizvodnji, jamr jamr. Moji papirji so vredno več, kot je moja dodana vrednost.

Imam več izobrazbe od mojega tipa. A bo moje partnerstvo laufalo, glede na to, da je bolj neumen od mene?

In tako dalje.

Najnovejša je pa tale tema. Se jo je odprlo spešl za pljuvanje po nižje izobraženih, če se bo kakšen slučajno branil, evo vam argumenta, da so vam nižje izobraženi res fouš.

Odgovor je povsem enostaven: fovšija, fovšija, fovšija.

Kdo bi bil fouš bedastim diplomirancem?:):):): mogoče njihove mamice?:):)
Še sreća, da je nekaj pametnih, ki so diplomirali. Žal, je diplomiranih idiotov veliko več. Pa amen!

Imam družbosloven fax, sem brez službe, privat življenje ena srednja žalost. Sama se počutim kot gnoj. In moj sorodnik z dveletno srednjo šolo in službo, mi skoz naprej meče fax. Pa sama nikoli ne omenjam faxa. Jaz ne pridem do drugega zaključka kot je ta, da zdravi lastne komplekse.

No, o tem sem govorila.

Neumnih doktorjev ni. Na svojem področju razturajo. Pri magisterijih in doktoratih gre tematika v ožino in ne v širino.
Splošna razgledanost je pa drugo in navadno nima veze z pridobljeno izobrazbo.

*** lupus pilum mutat, non mentem *** ** malus omnia in malum verit **

Ja, če si brezposelen in ugotovijo, da imaš faks, ti ne bodo dali miru.
Ne rabiš kdaj omenjat faksa, ko zvohajo, da ga imaš narajenega, se začnejo njihove frustracije.

New Report

Close