Zakaj vas toliko moti “mama hotel”???
Ne razumem,zakaj vsi tako obsojate samske,ki so še pri starših?
Jaz sem namreč eden od tistih. Imam 29,že vrsto let delam po pogodbi,nisem sprejet za nedoločen čas.Nisem edini v firmi,vse nas tako vlečejo,obljubljajo,pa so samo prazne obljube.
Imam punco,ki je v istem poklicu kot jaz,ista zgodba-samo druga firma.Ne upamo zaživeti skupaj,ker nisva sigurna,kako bo, ko poteče najino delovno razmerje.Ona ima pogodbo za 6 mes.,meni so takrat podaljšali za eno leto. Ne smem nič planirati,ne morem si organizirati življenja,pa bi hotel,je kdo tukaj ki ve kako?
Od mojih 800 E si ne morem privoščiti dvosobnega stanovanja,v garsonjeri ne moreva živeti s punco,ker delava v 3 izmenah,in ta ki pride iz nočne izmene,mora imeti mir,mora imeti spalnico.Si lahko zamislite da morate spati a partner,če ne dela,kam se bo dal v garsonjeri? Muka za oba.
Moja mati ima 350 E pokojnine,če bi sama živela,kako bi šla skozi mesec? Tako se vzajemno pomagava,in nič se nimam za mamainega sinčka,vse ki tako živijo,prav dobro razumem.
Imam bivšega sošolca,živi v Avstiji,je že poročen,stanovanje so dobili v enem mesecu od države,neprofitno,90kvadratov veliko,na mesec plačuje 450 E,obazaslužita skoraj 4000E,isti poklic opravljata,kot midva s punco,Hotel-recepcija.Imata sinčka,2 lei starega,vrtec je brezplačen,TEMU SE LAHKO REČE “ŽIVLJENJE”
A ja,nisem povedal,da tukaj podnajemniško stanovanje,(primorska) ne dobiš pod 300 E-garsonjera a za dvosobno,ni šans pod 450-500 E .
Toliko sem imel za povedati. Moja punca redno prebira ta forum,pa mi je dala da pogledam kaj pišete o “nas takšnih,ki nimamo svoj lastni dom”
Lepo vas pozdravljam.
Srce me boli, ko samo pomislim koliko moji otroci plačujejo podn. st. Sin 500 s stroški v red, hči 400,in ko vse stroške poplača,znese 530 E je to normalno?
Samo da bi pri meni bilo dovolj prostora,sigurno ne bi bogateli tiste,ki so ne vem kako prišli do takšnega imetja. Pa še nič ne smejo,ne mačko ne kužka imeti,ne kaditi,ne imeti prevečkrat obiske (tako za več dni).Ker so na morju,pa veste kako to gre…imaš prijatelje,sorodnike,povabil bi jih,pa te je strah.
Vem da teško shajajo dve generaciji,a če ne gre drugače,se splača potrpeti.
mislim da imam prav.
Točno tako. In ko se boš odločil, bo to tvoja najboljša odločitev v življenju. Drugače boš mladost odživotaril…
To ne velja za otroke, ki hrepenijo po kmečkem življenju, z veseljem opravljajo vsa dela in nadgrajujejo domačijo.
Za mestne je pa to stagniranje in umiranje na obroke. Seveda so tu nežne izjeme, ki se bojijo sveta in je zares bolje, da ostanejo doma, da ne bi zdrsnili v prepad.
Za iti od doma brez posebne osnove, le s službo je potreben pogum in načrt.
Dobro, ti si si pač izbral partnerstvo z mamo in zraven punco za seks. Cel kup je takih, ki si uredijo partnerstvo z eno x žensko, pa zraven eno y za seks. Skupni imenovalec je pač ta, da imajo eni in drugi radi samo sebe in si bodo na vsak način uredili tako, da bo njim udobno – zraven pa 1001 razlago, kako se pravzaprav žrtvujejo.
Vidiš, jaz sem pa razočarana nad osebami kot si ti. Če je nekdo pridno delal in šparal in si nič privoščil, da si je kupil stanovanje in ga zdaj oddaja, ti tega ne moreš enostavno sprejeti, da je nekomu pač uspelo. Ti ne moreš, da ne bi… ja je ne vem kako prišel do takšnega imetja….
Nisi poštena, daleč od tega. Zato ne pričakuj, da bodo drugi pošteni do tebe.
Sama oddajam stanovanje, živali, če so v redu, me načeloma ne motijo, motijo me pa kadilci, ker za njimi stene ostanejo sive, omare, prej bele, so zdaj rjave….da ne govorim o smradu.
In ja, če stanovanje oddaš eni ali dvema osebama, je pač normalno, da ne boš toleriral, da bodo v njem živeli štirje.
In veš, včasih je prav, da pomisliš tudi na škodo, ki jo naredijo najemniki, in ki jo mora v veliki večini kriti lastnik sam, o obnavljanju stanovanja, o davku, ki ga pobira država… dobro premisli, da drugi res tako bajno bogatijo na račun tvojih otrok!!
Jaz locim med tistimi, ki pri mami/starsih zivijo na racun starsev in tiste, ki starsem placujejo najemnino, svoj del stroskov in si vzajemno pomagajo s starsi.
Proti drugim nimam prav nic, se celo se mi zdi za oboje v vec pogledih zelo dobra resitev, pod pogojem, da so ta mladi in starsi civilizirani in se medsebojno spostujejo. Poznam par takih druzin in sta obe generaciji zelo zadovoljni.
Glede prvih si pa mislim, da so le zajedalci svojih starsev in hkrati reve, ki si ne upajo osamosvojiti.
V katero skupino ti sodis, pa ves najbolje sam.
Vidiš, jaz sem pa razočarana nad osebami kot si ti. Če je nekdo pridno delal in šparal in si nič privoščil, da si je kupil stanovanje in ga zdaj oddaja, ti tega ne moreš enostavno sprejeti, da je nekomu pač uspelo. Ti ne moreš, da ne bi… ja je ne vem kako prišel do takšnega imetja….
Nisi poštena, daleč od tega. Zato ne pričakuj, da bodo drugi pošteni do tebe.
Sama oddajam stanovanje, živali, če so v redu, me načeloma ne motijo, motijo me pa kadilci, ker za njimi stene ostanejo sive, omare, prej bele, so zdaj rjave….da ne govorim o smradu.
In ja, če stanovanje oddaš eni ali dvema osebama, je pač normalno, da ne boš toleriral, da bodo v njem živeli štirje.
In veš, včasih je prav, da pomisliš tudi na škodo, ki jo naredijo najemniki, in ki jo mora v veliki večini kriti lastnik sam, o obnavljanju stanovanja, o davku, ki ga pobira država… dobro premisli, da drugi res tako bajno bogatijo na račun tvojih otrok!![/quote]
Pa dobro,povej koliko dobiš za stnov. in koliko je napisano v pogodbi?
moji hčerki je v pogodbi 200 E,plača pa 400E.
Sin sploh ni prijavljen,misliš da bo lastnik plačal davek?
A ti si tastarim kdaj plačeval najemnino?[/quote]
10 mesecev (od julija do konca aprila) sem zivela pri njima in sem placevala najemnino in dodatne stroske na mojo pobudo. Mama je bila proti, oce je pa denar z veseljem vzel. Ce je bilo treba kaj pomagati, sem tudi. Malo na vrtu, mamo sem v mesto vozila po nakupih, z ocetom sva polozila tlakovce pred hiso in kidanje snega sva si delila. Potem je sem sla na svoje. Kasneje sem bila tam se enkrat, leto in pol, in sem placala za novo streho na hisi. Uslug sem pa naredila precej vec zaradi njegove bolezni. Ko sem sla na svoje, pa sta prisla k meni na dopust ponavadi za en teden 4-5 krat na leto in sem ju vozila na izlete, kamor sta zelela in po trgovinah, ker oce ni rad vozil po mestu. Zadovoljen? Ali sem vseeno padla na izpitu?
A ti si tastarim kdaj plačeval najemnino?[/quote]
10 mesecev (od julija do konca aprila) sem zivela pri njima in sem placevala najemnino in dodatne stroske na mojo pobudo. Mama je bila proti, oce je pa denar z veseljem vzel. Ce je bilo treba kaj pomagati, sem tudi. Malo na vrtu, mamo sem v mesto vozila po nakupih, z ocetom sva polozila tlakovce pred hiso in kidanje snega sva si delila. Potem je sem sla na svoje. Kasneje sem bila tam se enkrat, leto in pol, in sem placala za novo streho na hisi. Uslug sem pa naredila precej vec zaradi njegove bolezni. Ko sem sla na svoje, pa sta prisla k meni na dopust ponavadi za en teden 4-5 krat na leto in sem ju vozila na izlete, kamor sta zelela in po trgovinah, ker oce ni rad vozil po mestu. Zadovoljen? Ali sem vseeno padla na izpitu?[/quote]
Neverjetna ljubezen do hčerke. Zaračunavat ji najemnino! Si jima zaračunala najemnino, ko sta prišla na dopust in zakaj ne? Si jima zaračunala vožnjo na izlete?
10 mesecev (od julija do konca aprila) sem zivela pri njima in sem placevala najemnino in dodatne stroske na mojo pobudo. Mama je bila proti, oce je pa denar z veseljem vzel. Ce je bilo treba kaj pomagati, sem tudi. Malo na vrtu, mamo sem v mesto vozila po nakupih, z ocetom sva polozila tlakovce pred hiso in kidanje snega sva si delila. Potem je sem sla na svoje. Kasneje sem bila tam se enkrat, leto in pol, in sem placala za novo streho na hisi. Uslug sem pa naredila precej vec zaradi njegove bolezni. Ko sem sla na svoje, pa sta prisla k meni na dopust ponavadi za en teden 4-5 krat na leto in sem ju vozila na izlete, kamor sta zelela in po trgovinah, ker oce ni rad vozil po mestu. Zadovoljen? Ali sem vseeno padla na izpitu?[/quote]
Neverjetna ljubezen do hčerke. Zaračunavat ji najemnino! Si jima zaračunala najemnino, ko sta prišla na dopust in zakaj ne? Si jima zaračunala vožnjo na izlete?[/quote]
Ne, nisem. In ti povem, da do zdajle, ko sem prebrala tvoj komentar nisem nikoli pomislila na kaj takega. Sta mi dala dovolj ljubezni, ko sem odrascala. Enkrat pride cas, ko otroci odrastemo in takrat je, vsaj po moje prav, mogoce tudi zato, ker sem bila tako vzgajana, da starsem vrnemo za skrb in vse dobro, kar so prej naredili za nas. Mozno pa je, da bi drugace razmisljala, ce bi imela slabe starse.
Ne vem zakaj si sploh odpiral temo? A se sekiraš kaj drugi govorijo in mislijo? Kaj je prav in kako ti znese za tvojo situacijo veš samo ti in so mnenja drugih drugorazredna tema. Če želiš biti pri mami ali pač moraš, da ji pomagaš je tvoja odločitev in če komu to ni všeč se lahko samo vgrizne v … Moja drugorazredna tema je, da ne razumem ljudi, ki so se pripravljeni zakreditirati za 30 let samo zato, da lahko rečejo, da so na svojem. Raje dajo 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več denarja in to neznancu (bankam), kot, da bi doma sodelovali s svojim krvnim sorodstvom. Včasih si bil spoštovan, če si ostal doma, ker si poskrbel za svoje pleme, kakor so oni tebe oskrbeli do lovca, kmeta, tako si ti njih pospremil v starost, danes vse temelji na razdvajanju in posmehovanju. Me zanima kako so ljudje preživeli prejšnja stoletja? Zadnjih 50 let je pa vse samo osamosvajanje in potrošnja. V Ameriki so uspešne kmetije in podjetja, ki jih vodijo družine in obstajajo že kar nekaj časa. Nihče ne bo nič odnesel s seboj, če pa lahko olajša življenje svojim potomcem je to samo velik plus.
Točno tako. Taki, ki so ze zakreditirali za 20-30 let, da so kupili eno garsonjerco ali dvosobno stanovanje, so najbolj fouš tistim, ki so si uredili svoje stanovanje v hiši s starši.
Poznam take, ki si popolnoma nič ne privoščijo, poleti za več kot en dan, svoje družine sploh ne peljejo na morje, kaj šele da bi šli smučat, na nedeljske izlete po sloveniji, si kaj pivoščili. Še pri kruhu šparajo, včas so ga kupovali po 7 uri zvečer, ker je bil pol ceneje, dokler pocen kruha niso ukinili, ker je bilo preveč takih, ki so čakali na pocen kruh.
Še večji bedaki so pa tisti, ki plačujejo oderuške najmenine, pa še te na črno. In v službo hodijo sam za to, da plačujejo najemnino in stroške za stanovanje, za kaj več pa jim ne ostane, na koncu pa ni nič njihohovo in najemodajalec jim lahkokadarkoli odpove pogodbo.
S povprečno plačo v ljubljani je praktično nemogoče pridit pošteno in samo s svojim delom do stanovanja, ne da bi se čemu odrekel za najmanj 10-20 let.
Pa tudi tisti so zlo glasni, ko so dobili denar od staršev ali pa podedovali kakšno stanovanje, da so lahko na svojem… s polno ritjo je tud lahko ssrati 🙂
Raje sem živil kot samski v mama-ata hotelu (tudi veliko prišparala) in sedaj z družino v isti hiši pri straših…. in tako prišparan denar zapravim najmanj 20 dni morja poleti, za potovanja, izlete z družino… mi ni treba tako vsak euro 3x obrnt preden zapravim in raje uživam življenje 🙂
Sicer pa vsak po svoje. Gremo mi na svoje, ni vedno najboljša opcija :))))
p.s. pa še to sem pozabil povedati… najbolj godrnajo in se zmrdujejo nad samskimi moškimi, ki živijo pri starših… tiste samske ženske oin seveda kopica ločenk, ki same niso nič ustvarile in niso pripravljene tudi kaj prispevati v skupno rešitev… želijo moškega pri 30-35 z lastno hišo ali vsaj stanovanjem, z dobrim avtom, in da jih bo razvajal z darili, potovanji….
Ne morš verjet kolk je ločenk, ki sam prežijo kje bodo kakšnga bogatega najdle, obenem pa naj bi bil še duhovit, da bi jih vseskozi zabaval… Ampak resnica je, da taki moški obstajajo, ki imajo vsega dost, ampaj resnica je tudi ta,da taki moški uživajo in menjajo punce kot gate ha-ha-haaaa vse padejo na dnar ha-ha-ha pol pa zvisijo….
Neverjetna ljubezen do hčerke. Zaračunavat ji najemnino! Si jima zaračunala najemnino, ko sta prišla na dopust in zakaj ne? Si jima zaračunala vožnjo na izlete?[/quote]
Ti tole najemnino čisto narobe razumeš. Malo morje moje generacije je doma pri starših, pa vsi tisti, ki so zapoelni doma kar nekaj prispevajo, ne mogoče kot najemnino, ampak za različne namene. Ali stisnejo staršem vsak mesec 100, 200 evrov kao za hrano (čeprav tudi oni sproti kopujejo), plačajo drva ali nafto, kupijo nove ploščice in kad za kopalnico, nove zavese, vzamejo nov pralni stroj na obroke, pohištvo za dnevno sobo, plačajo pol oken, oni plačujej paket tv/fon/net, čeprav rabijo samo net, pogosto gredo samoi v nabavo ali zapeljejo mamo in pri blagajni poravnajo nakup, plačajo staršem toplice, morje in vsi brez izjeme pogosto na skrivaj tankajo poln tank avta od staršev, čeprav imajo svojega. Prevažajo babice na pokopališče, k zdravniku, hodijo v lekarne. Da ne govorim, da pomagajo okopavat vrt, kosijo travo, obrezujejo drevje in trto na vikendu. Ko se odselijo nihče ne odnese pralnega storja, tv, pohištva, stolče ploščic v kopalnici. Pa vem, da kar nekaj mojih znancev kuha večerje ali čez vikend.
Veš kolikokrat slišimo v naši skupini, jaz ne morem na žur, taborenje, vikend, ker bova jutri s fotrom delal ograjo, ker je imela mama operacijo kolena pa moram skuhat, jo pelajt na fizioterapijo, pa dat prat, ne morem ker gresta starša na morje in moram skrbeti za kokoši, pleskamo,….. Celo fantje, ki živijo pri mamicah vprašajo za recepte za jed, pa prosijo za nasvet pri pralnem prašku,… da ne obremenjujejo mame. In tudi taki fantje včasih pogostijo celo družino.
Redko kdo samo bulji tv, igra igrice in hodi na kavice. Mogoče dva, trije, ki so se zapili že v SŠ.
Se strinjam!
Oba sta v službah in zaslužita!
Midva z mojim sva se preselila skupaj, ko je on še delal, jaz sem bila brezposelna in to v LJ v podnajem! Naj še omenim, da je imel nižjo plačo kot imaš ti.
Čez čas je še on ostal brez dela in tako sva oba se preživljala nekaj časa na socialkah. Ne, nisva šla domov v mama hotel, ampak sva ostala na svojem v podnajemniškem stanovanju. Res je, da imava vredu najemodajalce, ki niso oderuški kot večina, ampak moraš pač malo iskati takšno stanovanje, se vse da. Najlažje je doma na riti sedet in govorit, kako je svet grozen, da s tem lahko opravičuješ, zakaj si pri 30ih še vedno na mamini grbi.
Je razlika, ali si doma v hisi starsev uredis svoje stanovanje, ali pa se pri 40 bivakiras v svoji otroski sobici, kot tale avtor, kuha, pere in cisti ti pa mamica. Samo za sex je bilo treba eno najt…[/quote]
klinc pa take babe dons, ko ne znajo kuhat, in imajo dve levi roki, a niste svojih hčera naučile kuhat, aja saj res, če še same ne obladate he-he-hee
Babe bi sam pizzo bi jedle, pa mcdonaldse,… pa v mnze na kosila hodile.. men se menze graužajo.