Zakaj vas toliko moti “mama hotel”???
Tema je že stara, ampak očitno spet aktualna. Kot vedno na monu. Jaz se bližam 40-tim, pa še vedno živimi v hiši s starši. Zakaj? Ker je 3 nadstropna hiša, ker je dovolj prostora za mojo familijo, za starše, za brata in sestrično. Vsak ima svoj vhod in svoj prostor. Stroške si razdelimo, in ker je pri hiši vedno nekaj dela (vzdrževanje, vrt,…), si le te tudi razdelimo. Res ne vem, zakaj bi silila v nek najem/nakup stanovanja v mestu, samo za to, da bi bila kao “na svojem”. Če me, bivanje doma pri starših, označuje za fotrovo princesko, mamino ljubico ali kakorkoli že to imenujete in označujete na tem forumu, tudi prav. Sem si kaj sama ustvarila? Ja sem. Prenovila sem svoje nadstropje, bila je potreba po menjavi strešine, nova izolacija in fasada,…Kot berem na tem forumu pa to itak ni pomembno, važno da si nekje na svojem, nekje kar si kupil/naredil sam,….zato pa stare hiše propadajo, ker grejo vsi otroc po svoje, ker očitno je le to pomembno. Jaz z veseljem povem, da živim doma. Ker moja mati težko opravlja nekatera dela, ji z veseljem priskočim na pomoč, kar se tiče vrta (itak imamo vsi nekaj od tega), glede na najin delovnik, mi tudi prav včasih prav pride, ker mi ni treba skrbeti za kosilo/večerjo. Med vikendi imamo v poletnih mesecih itak žar varianto, tako mi ni treba za 5 čevapčičov, par perutničk pa kakšen svinjski kare na žaru klicat neko dostavo na dom, pa drago plačat, ampak imamo kar fajn piknik.
Pa saj nima veze. Karkoli bi zdaj še napisala in opisovala, ste MONOVCI prebrali, samo to da sem stara 40 (čeprav še nisem), živim pri tastarih v bajt, in si nisem ustvarila nič. Ja res sem sramota za človeško raso. Ampak to je vaše mnenje za katerega BMK.
V bistvu ste razvajene riti. Hočete vse na ziher. Ne upate tvegati.
Zakaj potem sploh imaš punco, če si en upaš živeti z njo?
Ne vem, nekateri smo se že v študentskih časih težko prebijali iz meseca v mesec, potem delali po pogodbah in plačevali drage najemnine v Ljubljani, ker druge variante ni bilo. In preživeli. Z manj kot vidva. Z najemnino, ki je bila že takrat krepko višja od 300 evrov. Brez mama hotela. Ker mame so bile takrat na drugih koncih Slovenije.
Garsonjera je odlično funkcionirala na začetku. Za zvezo je to dobro.
To, da bi šla nekoč skupaj živet, in ugotovila, da sta totalno neprilagodljiva in nekompatibilna te pa ne skrbi?
Meni se zdi, da bo vajin problem na dolgi rok bolj te narave, ne finančne. V mama hotelu se človek razvadi, tudi če nima tega občutka. Predvsem ne zna funkcionirati z drugimi ljudmi kot z mamo.