Zakaj vdov nihče ne mara
In zakaj velja prepričanje če pa umre moški da je pa najbolje pokopati tudi njegovo soprogo. Govorim v prenesenem pomeni. Zakaj se moške vdovce drugače obravnava kot pa ženske. Ima morda kdo kakšno pametno razlago.
Nekje sem zasledila da se ponavadi čez kakšne dve leti potem začnejo ljudje hinavsko vračati v življenja ovdovelih, seveda če jih le to sprejmejo.
Od kje pa tako prepričanje? Ni ga lepšega statusa kot je mlada vdova. Če hoče ima lahko po določenem času fukača, lahko ostaja sama, pa ji ne smejo zapirati vrat, tako kot jih ločenkam, za katere se vse bojijo, da jim bodo speljale moža, kot da ga vdova, poročena ali samska ne more. Skratka vsi te morajo razumeti, vse tvoje muhe morajo sprejemati z dobrohotnim razumevanje, saj si ja uboga vdova. Ker tebi je ja težko, ko ti je pa mož umrl. Moški te ne smejo zmerjati s kurbo tako kot ločenke in še kup drugih bebavosti velja okoli vdov. Drugo pa je, če si stara. Samo za staro žensko ni nikjer prostora in razumevanja, ne glede na status. Vsi jih želijo videti zgolj in samo na Žalah.
Anonimno 6207
zato ker je za žensko drug standrad kot za moškega. ker je tako prav. saj ženska vdova ima boljše karte kot smrdljiva ločenka, samohranilka. veliko boljše. je pa tako. dobro situiran vdovec lahko ima ševedno otroke z 25 letnico. kumot. na splošno pa vdove, ne zmorejo več imeti otrok. torej njihova vrednost na tgu izjemno nizka. v očeh moškega je ni. ker največja motivacija za moškega za poroko je družina, otroci. to je moški svet. ženske imate zelo malo časa. mogoče, mogoče 10 let. še to , če. če je fse super. 5 let imate realno. pri 35 je že rizična nosečnost. pa preden nekoga spoznaš mal o fsaj. 2 leti spet. to je moški svet. moški odločamo, kera bo poročena. in kera bo samo za jajca spraznit. levičarke, feministke, luzerke, to so pač samo za jajca spraznit. kdo bo to pokveko gledal doma. kdo bo tko fukenen, razen kakšen beta luzer. vodljiv papak. fehtar za pohcano nepobrito pizdo, ki jo dobi ko mu njegova alfa prasica , ukaže. kdo od pravega deca, bo to želel sponzorirat??? noben.
vdova pač ima nek CW da je bila poročena, da je žena. nek moški se je odločil in jo poročil. ni ziher ampak verjetno ,upajmo da ni bil beta luzer, pa da se je dobro odločil. in iz tega sklepamo, da se je uredu odločil, in da si žena. skrbna pozorna, znaš kuhat, gospodinja, poslušn , ubogljiva, si suha, znaš živet z moškim, znaš ubogat.
zelo preprosto.
Nevoščljivost :)))
Sicer dandanes tega nisem nikjer opazila, ampak včasih je bila “vesela vdova” edini častni status ženske brez moškega.
Če je bila neporočena, je bila “stara devica”ali “teta” in povsem odvisna od drugih, ločenka itak vse samo človek ne (če se je sploh lahko ločila) … samo vdova je lahko bila sama in živela samostojno.
Še danes – se spomnim enega bloga, ko je ženska potovala po Grčiji, sama…povsod so jo postrani gledali, potem je pa rekla, da je vdova in je bilo vse ok, vsi prijazni…to leto ali lani, ne pred sto leti…tako to je v patriarhatu.
Biti vdova je najlepše, 25.03.2025 ob 13:36
Od kje pa tako prepričanje? Ni ga lepšega statusa kot je mlada vdova. Če hoče ima lahko po določenem času fukača, lahko ostaja sama, pa ji ne smejo zapirati vrat, tako kot jih ločenkam, za katere se vse bojijo, da jim bodo speljale moža, kot da ga vdova, poročena ali samska ne more. Skratka vsi te morajo razumeti, vse tvoje muhe morajo sprejemati z dobrohotnim razumevanje, saj si ja uboga vdova. Ker tebi je ja težko, ko ti je pa mož umrl. Moški te ne smejo zmerjati s kurbo tako kot ločenke in še kup drugih bebavosti velja okoli vdov. Drugo pa je, če si stara. Samo za staro žensko ni nikjer prostora in razumevanja, ne glede na status. Vsi jih želijo videti zgolj in samo na Žalah.
Aja? Na Žalah? A tko kot ti svojo mamo? In tvojega očeta so poimenovali FUKAČ? A ti si pa Fukačev sin? Lepo!
Pri nas na vasi imamo dva takšna moškega in žensko, oba sta ovdovela stara sta približno enako nista stara oba malce cež 40 let in ja se jih različno obravnava. Okoli vdovca skačejo predvsem poročene ženske, se mu ponujajo v ” pomoč” v vseh možnih oblikah, medtem ko se njo ignorira. Tudi kar se slovesa tiče o njej se govori precej več slabega kot pa o njemu. Je pa res da ona za svoja leta izgleda precej ohranjena in v dobro telesno kondiciji, on pa je za vaške standarde bolj normalen . Pivski trebuh in par deset kilogramov preveč. Ona se znajde po svoje , ker nima pomoči k njej pridejo tujci, ki ji pomagajo pri delu, ki ga sama ne zmore v celoti. In ja so jo že začeli parčkati z vsakim, ki ga opazijo pri njej. Na vdovca so ljubosumni predvsem moški teh žensk ki se slonijo po njemu.
Ločenke, x x l 1 8 2 ? ja res je. jaz sem. nisem nobena kura pofukana
ja prav imaš. ampak ločenke v 85% so tiste ki podajo logo za ločitev. uničijo družino. ločenka tudi ne išče moža, ampak OČIMA. očim nihče ne želi biti. nihč ne spoštuje ločenke, ker je uničila dom. nobenga razloga ni za ločitev, edino če je bil tisti moški toliko agresiven da je pretpal otroke. žena, ne šteje pod to. če je bila polcija pristona i nej bi lv zaporu recimo. fse ostalo je uničenje družine. zato! ker bi morala in on NREDIT FSE, ZA SVOJE OTROKE. tega pa ločenka najcečkrat ne naredi. in se ne gre zdravit. varanje!! varate ženske. moški ne varamo ampak smo zvesti koliko imamo prilike. imela si pridne, fajne moške, normalne s kerimi bi lahko imela otroka. nisi znala izbrat. in si izbrala pač nekega kvazi alfa samiče da si mu povrgla froce. zakaj jaz en bom nikoli in nisem in ne bi bil stap dady. ker imam po ldva tovja froca ki sta meni strošek, ima msvoje otroke recimo s teboj. zdaj mojega lahko kaznujem, tvoje ne smem brez tvoje privlotive. i nse še moram ukvarjat z luzerjem ki ti ji hje nafukal v pizdo. torej imam doma tebe, 3 otroke pod 4 različnimi komadami, avtoritetami. kako bo to delovalo?? kdo se bo spustilv to? nihče pameten.
ločenka ,amohranilka je drek od babe, ki je uničila dom ,družino. ker je misnla da zmore bolje od baby dadyja. to je resnica. lahko pa ti KEWI SAMUEL NA YOU TUBE LEPŠE POJASNI. ZNA BOLJE . ločenka je oseba, ki je uničila družino in sebe in svoj ego, dala pred otroke. to je fsa resnica fsega.
Anonimno 6207, 25.03.2025 ob 13:23
In zakaj velja prepričanje če pa umre moški da je pa najbolje pokopati tudi njegovo soprogo. Govorim v prenesenem pomeni. Zakaj se moške vdovce drugače obravnava kot pa ženske. Ima morda kdo kakšno pametno razlago.
Nekje sem zasledila da se ponavadi čez kakšne dve leti potem začnejo ljudje hinavsko vračati v življenja ovdovelih, seveda če jih le to sprejmejo.
Vdovele/vdovci so lahko tudi pri 25/36/44/50. letih. Nesreča, bolezen… Vdoveli imajo lahko otroke od prej ali pa so brez otrok.
Nič slabega ni pri ovdovelih, ki si večinoma najdejo partnerja/partnerico.
Tudi pri ločencih ni nujno da je kaj slabega. Ločenka od pijanca, pretepača, prešuštnika, psihopata ni nujno slaba ženska.
Tudi ločenec od nevrotičarke, psihotične babe, kadilke, debeluharce… ni nujno slab moški.
Variacij je veliko.
zanimiva tema, 25.03.2025 ob 13:28
Jah, ne vem, patriarhat, pač, ane, če umre moški pred žensko, bo itak ona obtožena, da ga je živcirala, če pa umre žena prej, pol pa nič škode, saj je itak patriarhat, ane, čeprav je ženska za moža kuhala, prala, čistila, ampak itak to ni vredno nič, ane, v patriarhatu.
je je prala,likala, kuhala, pa tudi tečnarla in jezikala in iskala prepir, jaz sem pa delal cele dneve, ko sem prišel utrujen domov, je pa sitnarila o dopustu, o morju, o izletu, o potovanju, sem ji rekel če ji je dolgčas naj gre kaj delat- no tolk časa da me j infarkt ker je ves čas težila- pozdrav iz nebes
ona bo šla ziher u peku tako da se upam ne srečava več
P0ZIVIZNEBES, 25.03.2025 ob 16:16
je je prala,likala, kuhala, pa tudi tečnarla in jezikala in iskala prepir, jaz sem pa delal cele dneve, ko sem prišel utrujen domov, je pa sitnarila o dopustu, o morju, o izletu, o potovanju, sem ji rekel če ji je dolgčas naj gre kaj delat- no tolk časa da me j infarkt ker je ves čas težila- pozdrav iz nebes
ona bo šla ziher u peku tako da se upam ne srečava več
dobra.
glih to sem hotla rečt, da vdove čudežno ratajo super ženske, čeprav so svojega glih tko lahko zajedale. poznam iz preteklosti kup žensk, ki so bile ločene, a ko je tip umrl, so se oglaševale za vdove, čeprav to niso bile. pač vejo da imajo moški radi vdove ne pa ločenk. ker ne pogledajo v ozadje zgodb.
OMG, 25.03.2025 ob 13:44
Aja? Na Žalah? A tko kot ti svojo mamo? In tvojega očeta so poimenovali FUKAČ? A ti si pa Fukačev sin? Lepo!
Kaj natančno te je pa tako iztirilo, da te je čisto vn vrglo. Saj se boš še zadušila od togote, sirota uboga. Mimogrede nisem fukačev sin ampak hči. Pa stara sem tudi in še vdova za povrh. Tako, da vem kaj govorim. Moja mama pa tudi ni na Žalah.
Kot vdova sem mogla svoje življenje dati na popolne reset.
Pri nas je bila bolezen tisti vzrok da sem ostala sama.
In sem bila deležna marsikaj negativnega.
Imam pa mir. Ker nikomur ni v interesu da bi se družil z menoj. Najprej sem se sekirala, zdaj nič več. Z dvignjeno glavo hodim pokonci. Nikomur nisem nič dolžna, zato mi je ravno kaj so ljudje mislijo o situaciji.
Znam živeti tudi brez moža, bolečina je še prisotna in najverjetneje ne bo nikoli odšla povsem.
Finančno nekako shodim, ne živim pa luksuza.
Novega partnerja ne iščem, ker niti nimam potrebe po tem.
Sem bila pa tudi samohranilka dolga leta preden sem spoznala moža, ampak me moj pokojni mož ni nikoli jemal kot manjvredno zaradi tega.
Ker vsaka zgodba je zgodba zase.
Ne rečem da so lahko tudi ženske in njihov odnos vzrok za ločitev, veliko je takih ja, so pa tudi moški.
Tako da jaz vseh samohranilk ne sodim, ker nikoli ne veš kaj je vzrok zadaj prav tako ločencev ne je situacija enaka.
Meni se ne zdi. Vdove so dosti bolj zaželene pri moških kot ločene ženske. Ločenke precej zaničujejo, medtem ko vdove precej bolj cenijo. Imajo več premoženja kot če bi bile ločene, družba na njih drugače gledam, na splošno so med moškimi zelo zaželjene. Ločenke pa zmeraj manj, vedno bolj jih stigmatizirajo
Anonimno698, 25.03.2025 ob 18:34
Meni se ne zdi. Vdove so dosti bolj zaželene pri moških kot ločene ženske. Ločenke precej zaničujejo, medtem ko vdove precej bolj cenijo. Imajo več premoženja kot če bi bile ločene, družba na njih drugače gledam, na splošno so med moškimi zelo zaželjene. Ločenke pa zmeraj manj, vedno bolj jih stigmatizirajo
ja, ker je to podobna fora kot z umrlim, ki je bil v lajfu slab, po smrti pa je postal čudežno dober.. to da je vdova ne pomeni da je avtomatično kvalitetna ženska in to da je ločena ne pomeni da je avtomatično slaba. iste stigme kot to, da je lepa avtomatično grda po srcu in grda dobra.. resnica pa je taka, da so vse varjante prisotne. ampak mentalne stigme delajo svoje..
Zartrose, 25.03.2025 ob 18:49
ja, ker je to podobna fora kot z umrlim, ki je bil v lajfu slab, po smrti pa je postal čudežno dober.. to da je vdova ne pomeni da je avtomatično kvalitetna ženska in to da je ločena ne pomeni da je avtomatično slaba. iste stigme kot to, da je lepa avtomatično grda po srcu in grda dobra.. resnica pa je taka, da so vse varjante prisotne. ampak mentalne stigme delajo svoje..
Se strinjam. Zato je treba vsako osebo spoznati, da lahko o njej sodimo. Pač niso vsi poročeni, z dvema otrokoma in z zlatim prinašalcem.