Zakaj vedno piha, ko grilim
Skoz, ampak prav skoz piha, ko ven postavim žar. Lepo ga namontiram, vmes še marele, stole, mize, kozarce, vilice, krožnike, ajvar, gorčico, pivo, limonado, sladoled, biskvit, prtičke, servijete, zobotrebce, vse to v glavnem, kar se rabi..ga nafilam z briketi, a ko ga hočem prižgat, se pojavi od nekod veter. Ko le naredim ogenj, naložim klobasice, peruti, bedra, rebra in pleskavice, čevapčiče, kotlete, kdaj tudi papriko, gobice, čebulo, slanino, sir, bučke, pršut, poli salamo, pač vse, kar se da jesti z žara…pa spet začne pihat, da to ni res!
No, men tud vedno piha, če hočem na prostem švasat…ko smo na morju ograjo delali, mi je moja senčnik držala, da sem imel zatišje…ker ves plin odneslo iz pipce drgač.
Preklinjal sem pa k furmanski fijakar, tko da je moja prov grdo, grdo gledala, še ponoč je bla od jeze v pojstli stran obrnjena, ker sem tako preklinjal zravn švasanja…
Tko, da nisi edini.