Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek zAKAJ VLADA NE ZNIŽA DODATKOV ZDRAVNIKOM?

zAKAJ VLADA NE ZNIŽA DODATKOV ZDRAVNIKOM?

PRI 8 PKP-JIH NISO ZNIŽALI DODATKOV ZDRAVNIKOM. INN ZOPET BODO ZA MAJ MESEC IN ŠE ZA DEL JUNIJA DOBILI MEGA DODATKE. ZAKAJ?

Zakaj bi JJ ženi v skledo pljuval?

    Je pa ta dodatek res absurd. Ok, spomladi in jeseni je mogoče bil smiselen, čeprav previsok (namesto v % bi moral biti vsaj delno fiksen, da ne bi bilo takih razlik), zdaj pa so itak cepljeni, vsi bolniki testirani… tveganje za okužbo je nično.

Ker ima menda javna uprava v kolektivnih pogodbah zapisano določilo, da v primeru epidemije zaposleni prejema dodatek v višini xx% osebnega dohodka.

A vam je zdaj jasno, zakaj se epidemija stalno podaljšuje?

 

nova
Uredništvo priporoča

Modus operandi trenutne vlade: našim vse in še več, tiste, ki niso naši, pa uničit, onemogočit…

Dodatki so skregani s pametjo, niso sorazmerni in niso dobro premišljeni. Pol milijarde jih je bilo lani. Po drugi strani pa iz medicinskih krogov (zdravniki, medicinske sestre) slišiš, kako fajn je bilo lani – nobene guzve, časa za klepet in kavice na pretek, plača pa vsaj za 30% višja. Dodatek so si zaslužili samo tisti, ki so delali na covid oddelkih. Pri ostalih so absurdni. Dolgove bomo pa plačevali mi, navadni smrtniki, ki nas je korona kriza že tako udarila po žepih.

Pa še to – ogromno ljudi bo moralo vračati pomoč države, s katerimi se je kitila vlada, dejansko pa je bil do nje upravičen malokdo. Prejemnikom dodatkov v JS, pa ne bo treba vračati ničesar, čeprav jih je 95% prejelo dodatek neupravičeno, torej brez dejanskega, realnega bistveno višjega tveganja za zdravje. Žalostno. Glede na to, da bodo ti dodatki in državne pomoči šle iz mojega žepa, jih namenim raje podjetnikom, ki se res trudijo za preživetje in se trenutno ne nahajajo v zavidljivem položaju…

Dj jokice sam neki jokate. Pa pejte v javni sektor, če vam kj ni prav.

Sem finančna svetovalka, toliko kupljenih nepremičnin, zemljišč, raznih vlaganj, novih avtomobilov pri določenih profilih še nisem doživela..Imam, v določenem obsegu,  vpogled v dohodke oziroma bonitete, tako da ja, enim je sekira konkretno padla v med.

Epidemija pa traja, pa tudi ko bo 30 okuženih na dan, se ne bi čudila, če bo uradno še trajala, z njo so povezani vsi ukrepi, drugače nimajo osnove.

Tako kot pravi zgoraj Grenadad. Vlada se strinja s tem da nekateri enormno bogatijo v tem času.sicer pa so desne vlade vedno podpirale razlike med ljudmi. In revež I jih bodo kljub temu volili še naprej.

Valjda, da bodo zdravnikom dajali se naprej, saj so dobri za reklamo delat o cepljenju. Ko se ni bilo dodatkov pred epidemijo, so vsaka dva meseca štrajkali. Ste še tako naivni in verjamete v korono in njena cepiva?

Odgovor na objavo uporabnika
Reklama, 18.05.2021 ob 11:44

Valjda, da bodo zdravnikom dajali se naprej, saj so dobri za reklamo delat o cepljenju. Ko se ni bilo dodatkov pred epidemijo, so vsaka dva meseca štrajkali. Ste še tako naivni in verjamete v korono in njena cepiva?

Točno tako je.
Samo te korona podkupnine naj ukinejo, pa bo takoj konec korona cirkusa in cepljenja….

Sem zaposlena v JS, pa se mi zdi 95% korona dodatkov absurdnih.

 

Za izplačevanje dodatka za delo v rizičnih razmerah po KPJS morata biti izpolnjena dva pogoja:

·         Razglašena mora biti epidemija.

·         Javni uslužbenec mora opravljati delo v nevarnih pogojih.

Prvi pogoj je bil izpolnjen z razglasitvijo epidemije, drugi pogoj pa je odvisen od narave dela in v ta namen delodajalec določi:

·         Dela in naloge, ki se opravljajo v nevarnih pogojih dela.

·         Čas, ko je javni uslužbenec opravljal delo in naloge v nevarnih pogojih dela.

V praksi to pomeni, da mora delodajalec sprejeti sklep (ali drug splošni akt), v katerem bo določil
dela in naloge, ki se opravljajo v nevarnih pogojih dela, in čas opravljanja del in nalog v nevarnih pogojih. Podlaga za izdajo sklepa sta 11. točka 39. člena KPJS in sprejeta razlaga 11. točke 39. člena KPJS v povezavi z Odlokom o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 146/20).

V razlagi kolektivne pogodbe je opredeljeno, da gre za nevarne pogoje dela takrat, »ko je ali bi lahko bilo ogroženo zdravje ali življenje javnega uslužbenca zaradi izpostavljenosti možni okužbi z nalezljivo boleznijo, zaradi katere je bila razglašena epidemija.«

 

Torej, če pridem na kontrolni pregled k ortopedu – tam mi pred vstopom izmerijo temperaturo, z izpolnitvijo vprašalnika povem, da nisem bolna in kužna, v ordinaciji nosim masko, razkužim si roke – kako je potem lahko ortopedovo zdravje in življenje ogroženo zaradi izpostavljenosti možni okužbi?? A zato, ker je njegov direktor tako odredil?

Tudi jaz ne razumem kako so lahko zdravniki ogroženi, če na necovid oddelke smejo samo zdravi. Morda bi znal gospod premier na to vprašanje odgovoriti. Žal pa ni nikdar nič povedal na to temo navkljub temu da je na družbenih omrežjih precej aktiven. Zakaj o tem nič ne pove?

V Italiji tudi  dobijo zdravniki dodatek.  Vendar je ta  med 300 in 500€ mesečno.

To pri nas je poblaznelo.  Brez kompasa.

Na bruhanje mi gre vse skupaj…svinjarija res, potem pa ni čudno, da se folk noče cepit in ne verjame v virus, ker prav odkrito dajo vedet, da nekateri obogatevajo na račun virusa. V gospodarstvu pa smo baje imuni na virus, sploh tisti z mal višjimi plačami…

Ga finančna svetovalka, logično da jim je padla v med, če imajo v enem letu nekateri povišanje za 2 ali celo 3× plače. Žalostno.

Žalostno je to, da obstaja toliko debilov, ki se hodijo cepit in s tem svojim nevarnim in neodgovornim dejanjem podpirajo te zločine in ropanje.

 

Samo počakajte, ko ne bo več dodatkov, bo takoj štrajk pa stokanje koliko morejo delat in da jih je premalo, ker bodo navalili ostali bolniki, ki niso zdaj zraven prišli.

Če policaji dobijo preko 1000€ Covid dodatka na mesec, ga lahko tudi bogovi v belem dobijo ene parkrat več:))

če niso bili ogroženi od gripe tudi od corone niso

 

dodatki so navadna podkupnina izdajalska, sramota

Zato, ker so ti dodatki  glavni razlog njihovega obstoja. Enostavno vlaganje v svoje volilce, tiste prepričane in tiste, ki se premišljujejo. Udeležba na volitvah je 40%, voli predvsem javni sektor, oziroma elita in upokojenci.

Dolgoročne posledice uničeno javno zdravstvo, izgubljeno zaupanje, nezdrava nacija, luknja v proračunu….

New Report

Close