Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Zakaj vozniki ne uporablajo smerokazov?

Zakaj vozniki ne uporablajo smerokazov?

Pozdravljeni, opažam, da vse več voznikov ne uporablja ali celo narobe uporablja smerokaze. Zanima me zakaj je temu tako? Kakšna ideja ali dober izgovor? Hvala za Vaša mišljenja. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Očitno mislijo, da za njimi vozimo telepati in beremo njihove misli kam bodo zavili. Mene to jezi za znoreti!!!

Pozdravljeni, hvala za mnenje, zelo cenim dobro debato. Tudi sam se zelo jezim na voznike, ki ne uporabljajo smernikov. Pred časom, mi je starejši voznik zabrusil, da on ne uporablja smernikov, ker on tako ali tako ve kam bo zavil??? Kakorkoli sem mu poizkušal dopovedati, da z smerniki drugim sporočamo kam bomo zavili oz. kaj nameravamo, bolj me je prepričaval, da to ni potrebno oz. da jih uporablja samo takrat, ko so njemu zdi smiselno. Najhuje je to, ko je voznik absolutno prepričan sam vase in svojo vožnjo. Pozablja pa da ni sam.Kaj se zgodiu ko sse najdeta dva taka? Kakorkoli menim, da se vozniki sploh ne zavedajo pravilne uporabe smerokazov in kakšne so lahko posledice. Najhuje je to, da se približuje moto sezona in bo na cesti ogromno motoristov. Vozniki avtov pa so na to ponavadi zelo slabo pripravljeni. In spet bomo imeli, po nepotrebnem, žrtve na cesti. Res je tudi, da so tudi nekateri motoristi prehitri in nepredvidljivi. Z pravilno uporabo smernikov bi se lahko izognili marsikateri nesreči. Hkarti opažam tudi izredno slabo uporabo ogledal oz. opazovanje dogajanja med vožnjo za vozilom. Za varno vožnjo in tudi poravilno predvidevanje je vedno potrebno imeti 100% kontrolo tudi za vozilom. Upam, da bo bolje. Še enkart hvala za somišljenje. če imate kakđšno idejo kako to popravit oz. dopovedati voznikm sporočite prosim… Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

New Report

Close