Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj vsa ta jeza?

Zakaj vsa ta jeza?

A ti nisi nikoli jeznorita? :)[/quote]

Seveda sem, ampak nase. Kako naj rečem, da sem jezna na druge, ki mi perejo možgane? To ni mogoče.

A ti nisi nikoli jeznorita? :)[/quote]

Seveda sem, ampak nase. Kako naj rečem, da sem jezna na druge, ki mi perejo možgane? To ni mogoče.[/quote]

Ok, ni mogoče, ker ni kaj prat? 😉 😀

Seveda sem, ampak nase. Kako naj rečem, da sem jezna na druge, ki mi perejo možgane? To ni mogoče.[/quote]

Ok, ni mogoče, ker ni kaj prat? 😉 :D[/quote]

Razlagaj si kakor hočeš. Meni ne pašejo ljudje, ki so konstantno jeznoriti in nezadovoljni, zato se tudi sama izogibam temu.

Ok, ni mogoče, ker ni kaj prat? 😉 :D[/quote]

Razlagaj si kakor hočeš. Meni ne pašejo ljudje, ki so konstantno jeznoriti in nezadovoljni, zato se tudi sama izogibam temu.[/quote]

Komu pa pašejo taki?
Nikomur pa vendar so ljudje, ki kamorkoli pridejo naredijo tako okolje. Sami so “dobrovoljci”, drugi pa nergajo zraven njih.

Resno? A to da bomo ”vsako” leto morali delati DALJ časa da se bomo lahko upokojili je za tebe korist od tega denarja? Delali bomo dalj da bomo morda uspeli dočakat penzijo, kjer bomo tako zjebani da nas bodo futrali s tabletami, zaradi financiranja teh tablet pa smo ravno zjebali naš lajf? (stres, pehanje za dobičkom itd.)

To je za tebe korist? Ne to je cikel ki vodi v ustvarjanje še večih odvisnikov od tablet….. nič drugega.

Ja to je želja večine ljudi, najverjetneje, ampak ko pa nekoga začneš vprašat, ali bi raje živel 100 let slep in na vozičku ali 50 let, vrhunsko kvalitetno, pa nastanejo dileme….. in to je tisto o čemer govorim, raje 50 ali 60 let kvalitetno, kot 90 let na tabletah, v bolečinah, mukah, itd….. a to da od moje matere strica pri 92tih v domu držijo na tabletah, skoraj nič več ne vidi, komaj hodi, vse ga boli, jamra cele dneve, je za tebe dobro? Misliš da si je to želel? Še umret ga ne pustijo reveža……
Saj to ni narobe, da živa bitja težijo k temu, ampak naj bo to brez kemije in ostalih koproduktov….. naj živijo dalj tisti ki so pazili na sebe pred tem, brez kajenja, basanja mekičov in ostalega…..

To se je začelo že dogajat, samo še vedno statistiko frizirajo v drugo smer….. ampak nekoč pri 40tih ni nobenega zadela kap…… Ampak ta smer je še slabša o kateri jaz trdim da smo na poti ti praviš da se bodo moje ”želje” uresničile, problem je ker to niso moje želje, ampak samo ”slabši” del realnosti…… če bom umrl preden dočakam penzijo zaradi stresa, potem je motivacija da se trudim da vplačujem v ta kvazi solidarnostni sistem še toliko nižja, in bi si še bolj želel izplačilo bruto plače, da če nič drugega bom ko umrem zapustil ta keš vsaj nekomu drugemu ki mi nekaj pomeni, ne pa vsem za katere država določi.

Nekdo ki je pošteno oddelal svoja leta in hkrati pazil na svoje telo (beri ni kadil, se nacejal, jedel mastno športal itd) naj živi kolikor mu telo dovoljuje brez tablet zaradi katerih siromašimo proračun. Seveda so starejši breme, breme celi družbi, tako kot otroci, samo otroci imajo vsaj potencial, starejši so žal samo luknja brez dna….. in srednja generacija, sploh tisti ki danes brez upanja vstopajo na trg dela in so prisiljeni ”solidarnostno” brez vprašanja plačevat tem starejšim penzije, s samo nekim daljnim zagotovilom da bodo penzije dobili, če se zmes ne bodo pogoji še 1000x spremenili, si tega več ne želijo.

Je pa seveda jasno, da za status quo ste najbolj tisti ki ste tam že blizu ali preko polovice poti pred penzijo pod trenutnimi pogoji……… samo ironično boste ravno vi najbolj nastradali ker penzij za vas ne bo(kot da jih ne bo zaradi višine), mi bomo vsaj okrog 40 stari, bomo še lahko kaj naredli, kaj boste pa tisti ki boste takrat 65 ali tu nekje, zgarani od vašega pridnega dela (kao) …… To da danes slišim da nekdo ki je delal 40 let dobi penzijo 300€ mi pove samo to, da je bolje da delam na črno in ne vplačam nič, ker socialna je itak 270€……. a vidiš, tako danes razmišljajo ljudje….. in samo še hujše bo, vi pa iluzorno pričakujete da bodo mladi poslušno delali in vplačevali v sklad iz katerega jim bodo potem povedali da še ne izpolnjujejo 1000x spremenjenih pogojev kot tisti dan ko so začeli vplačevat? Hah, hvala lepa!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ti pizdek, ko boš 10 let slep, ali 10 let na invalidskem vozičku ali pa da boš pri 92-tih odklonil vsako zdravljene, boš lahko iz izkušenj govoril takšne trotlarije, kot jih sedaj pri 17-tih prepevaš.

Življenje te ne bo nič vprašalo, če bi raje to ali ono, v naslednjem trenutku lahko ostaneš brez vida, brez kakšne okončine ali z neozdravljivo boleznijo. Vsaj en del tebe pa si bo še vedno želel živeti. Ne vem, kje ti živiš, da lahko izbiraš.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Življenje te ne bo nič vprašalo, če bi raje to ali ono, v naslednjem trenutku lahko ostaneš brez vida, brez kakšne okončine ali z neozdravljivo boleznijo. Vsaj en del tebe pa si bo še vedno želel živeti. Ne vem, kje ti živiš, da lahko izbiraš.[/quote]

Seveda lahko izbiraš, vedno lahko izbereš med tem da boš umrl ali se trudil živeti še naprej, to je tvoja dnevna, izbira…….. to izbiro izgubiš šele takrat ko si na cevkah in invalid da se ne morš fentat….. dokelr pa nisi pa imaš izbiro 24/7

In če ostanem brez vida, bom poskrbel da ne bom breme družbe….. to je pošteno!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Življenje te ne bo nič vprašalo, če bi raje to ali ono, v naslednjem trenutku lahko ostaneš brez vida, brez kakšne okončine ali z neozdravljivo boleznijo. Vsaj en del tebe pa si bo še vedno želel živeti. Ne vem, kje ti živiš, da lahko izbiraš.[/quote]

Seveda lahko izbiraš, vedno lahko izbereš med tem da boš umrl ali se trudil živeti še naprej, to je tvoja dnevna, izbira…….. to izbiro izgubiš šele takrat ko si na cevkah in invalid da se ne morš fentat….. dokelr pa nisi pa imaš izbiro 24/7

In če ostanem brez vida, bom poskrbel da ne bom breme družbe….. to je pošteno![/quote]
Zakaj pa bi bil breme? Nekateri slepi prav lepo živijo. Zakaj oni niso breme?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

In če ostanem brez vida, bom poskrbel da ne bom breme družbe….. to je pošteno![/quote]
Zakaj pa bi bil breme? Nekateri slepi prav lepo živijo. Zakaj oni niso breme?[/quote]

Jah glej, breme je vsak ki v družbi jemlje več kot daje, v svojih ”najboljših” letih, oziroma v tistih letih ko bi moral bit produktiven……….. recimo otrok ko so ga vozli za nevem tisoče evrov po terapijah itd. je breme družbe, ker on sam še ni tolko vplačal, enako je nekdo ki dobiva ”večino lajfa” kako invalidnino, pa nič ne dela, to je v breme družbe, on lahko lepo živi ampak proračunsko pa je strošek vseh nas…..

Za slepe ne vem ali dobivajo kako pomoč, ali karkoli, ampak dejstvo je, da če ne delajo, in dobivajo denar potem so breme družbe, to kako živijo nima veze, kdo jih financira je pomembno, in to smo mi, delovni ljudje ki smo v službah in moramo za naših 600, 700, 00 delat……

Vsak ki jemlje mesečno več kot vplača v Državo je breme družbe(države) in nas vseh…… če pa je hkrati še invalid(trajni) brezperspektiven za zaposlitev ali narkomanska propalica, je pa takšno vzdrževanje še manj smiselno iz stališča ekonomije in napredka ljudi, ker bremeni denar, ne daje pa nič, (no recimo da je kak genij ki je invalid, pa daje več, samo ne v Sloveniji)

http://www.rtvslo.si/zabava/iz-sveta-znanih/stephen-hawking-bi-razmislil-tudi-o-samomoru-z-zdravnisko-pomocjo-ne-zeli-biti-breme/366863

Evo glih o tej temi je spregovoril dejansko en invalid, ki je GENIJ, pa on sam tako razmišlja, če si v breme pač je nesmiselno dalje živet, večno breme drugih in družbe, pa to razmišlja tip ki si zasluži živet ker je Svetu dal več kot neki random no name invalidi ki so dejansko v breme, kar on ni, ker je dal več kot prejema…..

To je edina prava pot.

Eno je, če se človek sam počuti kot breme, nekaj drugega pa je, da ga ti tako označiš, ker pač… ne vem, sklepaš po sebi in se ga želiš znebiti ne glede na to, kako se on počuti. Vsaj tako te jaz berem.

Ti edini veš kaj je prava pot?!
Mogoče bi moral napisat svoj izvod mein kanf…..

Veš dečko, družba je celota vseh nas takšnih in drugačnih, če tega ne razumeš….eh, nima smisla

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Veš dečko, družba je celota vseh nas takšnih in drugačnih, če tega ne razumeš….eh, nima smisla[/quote]

Edini pač ne, če enako meni nekdo ki je po IQju daleč pred nama obema, pa tudi prispevku družbi….. njegove besede so besede človeka ki ima dovolj realnosti v sebi da je bolje kot zajedat ko več ni potenciala, pustiti in ”oditi”

Ali hočeš reči da je Hawkings en navaden debilček ki ne ve kaj govori? No za tebe kmečkega dečkota verjetno res je.

Veš dečko, družba je celota vseh nas takšnih in drugačnih, če tega ne razumeš….eh, nima smisla[/quote]

Edini pač ne, če enako meni nekdo ki je po IQju daleč pred nama obema, pa tudi prispevku družbi….. njegove besede so besede človeka ki ima dovolj realnosti v sebi da je bolje kot zajedat ko več ni potenciala, pustiti in ”oditi”

Ali hočeš reči da je Hawkings en navaden debilček ki ne ve kaj govori? No za tebe kmečkega dečkota verjetno res je.[/quote]

Hočem reči, da si ti bebček, ki ne razume niti osnovnih stvari o družbi, ker še vedno živi zavit v vato pri svojih starših…

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Mhm, zdaj kar naenkrat prava pot obstaja, čeprav je bilo v preteklosti tega foruma ogromno pritoževanja čez to, ko so “eni drugi” razglašali svojo pot za pravo. Pri dobrih sedmih milijardah ljudi verjeti, da (za praktično katerokoli stvar) obstaja ena in edina pot, je milo rečeno naivno.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Veš kak je, če nsiem mogel razložit da ne obstaja prava pot, bodo mogoče (boste) zdaj razumeli kako neumno je ko ti nekdo reče da je edina pot taka…. malo lastnega zdravila za ”vernike” ozke in edine ulice.

Zakaj ne poveš tega naivnežem ko so to tedensko ponavljali v nekaterih temah, če ne kar dnevno. Aja ne, njih nimaš ”na piki” 😉 Matkiča pa je valda treba citirat, ne morš prek tega, nekaj časa nisem pisal, napišem v eni temi par prispevkov pa sem takoj citiran od ”dežurnih” kot vselej.

Veš kak je, če nsiem mogel razložit da ne obstaja prava pot, bodo mogoče (boste) zdaj razumeli kako neumno je ko ti nekdo reče da je edina pot taka…. malo lastnega zdravila za ”vernike” ozke in edine ulice.

Zakaj ne poveš tega naivnežem ko so to tedensko ponavljali v nekaterih temah, če ne kar dnevno. Aja ne, njih nimaš ”na piki” 😉 Matkiča pa je valda treba citirat, ne morš prek tega, nekaj časa nisem pisal, napišem v eni temi par prispevkov pa sem takoj citiran od ”dežurnih” kot vselej.[/quote]

Jaz med omenjene “vernike” ne spadam, tako da tisti boste v oklepaju lahko kar odmisliš. Mislim, da s tistimi, ki verjamejo, da je z žensko, ki ne želi imeti otrok, nujno nekaj narobe, ne moremo biti na istem bregu, pa še nekaj drugih točk razhajanja se je pokazalo. Samo to, da sem v resni zvezi, me še ne naredi zagovornico resnih zvez po defaultu, kaj šele lajfa po principu poroka-hiša-otroci-enoprostorec-ipd. Pa tega ne pišem prvič, ampak pri preprostih ljudeh očitno velja, da obstajata samo dve skupini ljudi in nobena več (iz mojega vidika blazen dolgčas, ampak pustimo to). Mogoče sploh ne bi bilo slabo, če bi tu obstajal kdo, ki bi res delal tabelice, da bi lahko napisal, kolikokrat sem “špiknila” Robija ali On_a, da o Matjažku ne govorim… No, pomagalo bi že, če bi bil ti manj egocentričen.

To, da ljudem kao vračaš na isto foro, je pa živa patetika. Sicer ti je njihov nivo kao beden, ampak ne dovolj, da se ne bi spustil nanj.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Zakaj ne poveš tega naivnežem ko so to tedensko ponavljali v nekaterih temah, če ne kar dnevno. Aja ne, njih nimaš ”na piki” 😉 Matkiča pa je valda treba citirat, ne morš prek tega, nekaj časa nisem pisal, napišem v eni temi par prispevkov pa sem takoj citiran od ”dežurnih” kot vselej.[/quote]

Jaz med omenjene “vernike” ne spadam, tako da tisti boste v oklepaju lahko kar odmisliš. Mislim, da s tistimi, ki verjamejo, da je z žensko, ki ne želi imeti otrok, nujno nekaj narobe, ne moremo biti na istem bregu, pa še nekaj drugih točk razhajanja se je pokazalo. Samo to, da sem v resni zvezi, me še ne naredi zagovornico resnih zvez po defaultu, kaj šele lajfa po principu poroka-hiša-otroci-enoprostorec-ipd. Pa tega ne pišem prvič, ampak pri preprostih ljudeh očitno velja, da obstajata samo dve skupini ljudi in nobena več (iz mojega vidika blazen dolgčas, ampak pustimo to). Mogoče sploh ne bi bilo slabo, če bi tu obstajal kdo, ki bi res delal tabelice, da bi lahko napisal, kolikokrat sem “špiknila” Robija ali On_a, da o Matjažku ne govorim… No, pomagalo bi že, če bi bil ti manj egocentričen.

To, da ljudem kao vračaš na isto foro, je pa živa patetika. Sicer ti je njihov nivo kao beden, ampak ne dovolj, da se ne bi spustil nanj.[/quote]

Senza nam je tvoj nivo špikanja beden zato ne padamo nanj… ampak ti kar ohrani svoj nivo dalje.. 🙂
Če ne gre višje pač ne gre… 😛

Drugače pa Matkic izhaja iz neke svoje teorije, ki si jo za sproti izmišljuje, kakor tudi ti, če pa pogledaš naravna dejstva, in iz tega izpelješ kaj je “prav in kaj narobe” pa težko zaključiš, da je bolj prav bit brez otrok. Seveda se jim pa lahko tudi komot odpoveš. Komu mar? Ne moreš pa tega razlagat kot “prav”, če izhajaš iz narave.

Tako je, če pogledaš iz te perspektive, varanja NI, ne OBSTAJA, ker z vidika naravnega nadaljevanja vrste, je varanje kot ga opredeljujemo mi kot družba (ali vi) slabo ali narobe

Zdaj pa hudič ne, ko ti tak pogled več ni všeč 😛

Tako je, če pogledaš iz te perspektive, varanja NI, ne OBSTAJA, ker z vidika naravnega nadaljevanja vrste, je varanje kot ga opredeljujemo mi kot družba (ali vi) slabo ali narobe

Zdaj pa hudič ne, ko ti tak pogled več ni všeč :P[/quote]
Težava nastopi, ker mi kot vrsta težko obstanemo, če bi se “drstili” vse vprek, ker ne bi nihče skrbel za mladež, za katerega je značilno, da rabi precej nege predno odraste pri naši vrsti. Tako je sozvočje staršev (skoraj) nujno potrebno. Danes, ko še obstaja nekaj sociale(ki bi jo ti ukinil) mogoče malo manj očitno, nekoč pa je bistvenega pomena.

To, da ljudem kao vračaš na isto foro, je pa živa patetika. Sicer ti je njihov nivo kao beden, ampak ne dovolj, da se ne bi spustil nanj.[/quote]

Senza nam je tvoj nivo špikanja beden zato ne padamo nanj… ampak ti kar ohrani svoj nivo dalje.. 🙂
Če ne gre višje pač ne gre… 😛

Drugače pa Matkic izhaja iz neke svoje teorije, ki si jo za sproti izmišljuje, kakor tudi ti, če pa pogledaš naravna dejstva, in iz tega izpelješ kaj je “prav in kaj narobe” pa težko zaključiš, da je bolj prav bit brez otrok. Seveda se jim pa lahko tudi komot odpoveš. Komu mar? Ne moreš pa tega razlagat kot “prav”, če izhajaš iz narave.[/quote]

Mnja, s tem, da ne padeš na moja špikanja, se ne morem strinjati (sicer niti iztočnice za tale post ne bi imela, ti pa ne bi imel razloga, da me kao užališ). Škoda, da si tole o nivojih slabo razumel, ker ni bilo mišljeno kot ocena višine in nižine, ampak zgolj kritika (na žalost precej razširjenega) ravnanja – namerno delati to, kar gre človeku pri drugih na živce. Zame osebno je to najbolj patetična oblika revanšizma.

V življenju odločitve o ne imeti otroka nikoli nisem ne propagirala ne spodbujala, ali jo kakorkoli prodajala za obče prav(ilno). To je zame prav, pri katerem izhajam iz sebe, iz narave pa le toliko, kolikor iz nje izhajam jaz kot živo bitje.

Aja, pozabila odboldati… Pa nič zato. 🙂

Torej oba padava? 😉
Samo, da se ne bi preveč udarila ali celo poškodovala ob padcu…. :))
Saj te ne boli? 🙂

Zdaj pa hudič ne, ko ti tak pogled več ni všeč :P[/quote]
Težava nastopi, ker mi kot vrsta težko obstanemo, če bi se “drstili” vse vprek, ker ne bi nihče skrbel za mladež, za katerega je značilno, da rabi precej nege predno odraste pri naši vrsti. Tako je sozvočje staršev (skoraj) nujno potrebno. Danes, ko še obstaja nekaj sociale(ki bi jo ti ukinil) mogoče malo manj očitno, nekoč pa je bistvenega pomena.[/quote]

Nima veze kaj rabi, bistveno je da tudi tukaj pogledava z naravnega ”prav” in ”narobe” ne pa samo pavšalno kjer nama paše ali kako? Jaz priznavam prvo, da je imeti otroka naravno in v nas (čeprav trdim da ne nujno v vsakemu) zdaj je čas da ti priznaš da je varanje družbeni konstrukt in po naravni poti ”napačno” sploh iz stališča iz katerega ocenjuješ o prav/napačno o temi glede otrok.

Strogo gledano otrok za preživetje ne potrebuje sozvočja staršev, potrebuje samo spermij in jajčece, ter maternico…….. nato pa negovalko in nekoga ki ga hrani itd……… Jaz nikjer ne vidim (strogo preživetveno) potrebe po sozvočju dveh oseb (izvzemši med spolnim odnosom)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close