Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj vsa ta jeza?

Zakaj vsa ta jeza?

Torej oba padava? 😉
Samo, da se ne bi preveč udarila ali celo poškodovala ob padcu…. :))
Saj te ne boli? :)[/quote]

Jaz samo prijazno odgovarjam, ko sem bila že ravno nagovorjena. Lahko ti pa pomagam vstati, saj sem še iz generacije, ki so jo učili solidarnosti, pomoči starejšim in obnemoglim. 🙂

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Težava nastopi, ker mi kot vrsta težko obstanemo, če bi se “drstili” vse vprek, ker ne bi nihče skrbel za mladež, za katerega je značilno, da rabi precej nege predno odraste pri naši vrsti. Tako je sozvočje staršev (skoraj) nujno potrebno. Danes, ko še obstaja nekaj sociale(ki bi jo ti ukinil) mogoče malo manj očitno, nekoč pa je bistvenega pomena.[/quote]

Nima veze kaj rabi, bistveno je da tudi tukaj pogledava z naravnega ”prav” in ”narobe” ne pa samo pavšalno kjer nama paše ali kako? Jaz priznavam prvo, da je imeti otroka naravno in v nas (čeprav trdim da ne nujno v vsakemu) zdaj je čas da ti priznaš da je varanje družbeni konstrukt in po naravni poti ”napačno” sploh iz stališča iz katerega ocenjuješ o prav/napačno o temi glede otrok.

Strogo gledano otrok za preživetje ne potrebuje sozvočja staršev, potrebuje samo spermij in jajčece, ter maternico…….. nato pa negovalko in nekoga ki ga hrani itd……… Jaz nikjer ne vidim (strogo preživetveno) potrebe po sozvočju dveh oseb (izvzemši med spolnim odnosom)[/quote]

Ko boš dognal, da za to, da človeški mladič odraste (v več pomenih te besede), rabi še kaj druga kot to, da ga samo “nakrmijo” in počistijo za njim.
Ne sodi vsega po sebi…. 😛

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Torej oba padava? 😉
Samo, da se ne bi preveč udarila ali celo poškodovala ob padcu…. :))
Saj te ne boli? :)[/quote]

Jaz samo prijazno odgovarjam, ko sem bila že ravno nagovorjena. Lahko ti pa pomagam vstati, saj sem še iz generacije, ki so jo učili solidarnosti, pomoči starejšim in obnemoglim. :)[/quote]

Saj jaz tudi samo prijazno odgovarjam… vsaj trudim se da bi, koliko mi uspe je pa druga zgodba…. 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Sej pa se, drajsajo vsi povprek. Za otroke pa skrbijo pač uradni pari, ali pa celo ženske same. Vse to, pred čemer ti kao svariš, že obstaja. Pred čem torej svariš?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

V bistvu ne rabi. Otroke ima lahko čisto vsak in čisto vsi ti otroci tudi odrastejo, če kajpak prej ne pomrejo od kakšne bolezne ali pač tragično.

Nima veze kaj rabi, bistveno je da tudi tukaj pogledava z naravnega ”prav” in ”narobe” ne pa samo pavšalno kjer nama paše ali kako? Jaz priznavam prvo, da je imeti otroka naravno in v nas (čeprav trdim da ne nujno v vsakemu) zdaj je čas da ti priznaš da je varanje družbeni konstrukt in po naravni poti ”napačno” sploh iz stališča iz katerega ocenjuješ o prav/napačno o temi glede otrok.

Strogo gledano otrok za preživetje ne potrebuje sozvočja staršev, potrebuje samo spermij in jajčece, ter maternico…….. nato pa negovalko in nekoga ki ga hrani itd……… Jaz nikjer ne vidim (strogo preživetveno) potrebe po sozvočju dveh oseb (izvzemši med spolnim odnosom)[/quote]

Ko boš dognal, da za to, da človeški mladič odraste (v več pomenih te besede), rabi še kaj druga kot to, da ga samo “nakrmijo” in počistijo za njim.
Ne sodi vsega po sebi…. :P[/quote]

Kaj bi naj sodil? A ni res, bitje da odraste ptorebuje, hrano, vodo zrak, in zaščite kolikor je pač potrebuje da zaradi drugih vplivov ne umre (toplota itd) to o čemer ti govoriš je že delanje ovčke, da more bit tako oblečen, tako se obnašat itd….. tega na začetku ni blo, pa so ljudje vseeno bili, takšni in drugačni. Torej ni potrebno, in si ne izmišljuj. Neki ljudje so to naredili za kao potrebno, ampak v osnovah narave pač ni.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Matkic&Spider, a sta vidva mal omejena al se samo delata, da sta takšna?

Itak, da boš odrasel, če te bo nekdo redno krmil in ti kidal, vprašanje je v kaj boš odrasel, če ne boš razvijal talentov, danosti, ki jih imaš?! V koga boš odrasel, če ne boš razvil čustev? V skrajnem primeru še govoril ne boš, če te tega ne bodo pravočasno naučili in za to nujno rabiš interakcijo z nekom, ki to obvlada.

Sedaj, če vidva vsega tega nista imela to še ne pomeni, da zadeva ne obstaja oz, da ni pomembna. No, za vaju je čustvena sfera verjetno res brezpredmetna kot je za nekoga brezpredmetno glasbilo, če nima pojma o glasbi, ker ga tega niso nikoli naučili.

Kolikor je meni znano, je Nikola tesla gor rasel v vsej prej kot idealnih razmerah, pa je razvil vse svoje talente in to bolj, kot jih bomo mi vsi skupaj kadarkoli. Pravzaprav pogostokrat izjemni ljudje odraščajo v slabih razmerah.

Konec koncev poglej svojega zaveznika Robija, ti One. Robi sam pravi, d aje bil njegov oče problematičen in alkoholik. Torej je zdaj z Robijem nekaj narobe?

A da ni nič narobe z njim? 😛

Malo je takih, ki ne bi imeli nič za predelat iz obdobja otroštva in četudi je imel očeta kakršnega je že imel, je imel nek odnos z njim, vseeno bolje kot nič! Oz bolje kot to kar vidva z Matkicem zagovarjata.

Nikola Tesla je bil genij, njegove zamisli so resnično veliko pred njegovim časom in tudi našim. Njemu se imamo za zahvalit za stvari, ki so nam danes samoumevne. Nismo še dorasli njegovim idejam o brezplačnem dostopu do energije, ki jo nam narava daje v izobilju. Raje se pobijamo med sabo zaradi zgrešene ekonomske logike.
V tem pogledu je bil velik človekoljub, imel je čut za sočloveka, bil je družbeno odgovoren, kar je bilo mnogim trn v peti zato so ga ignorirali, namenoma uničili njegovo delo/laboratorij. Ignoranca njegovih del traja še danes, ravno tako skrivanje/zanikanje njegovih dosežkov, ker v nasprotnem bi se porušil sedanji ekonomski in politični sistem. Raje se izpostavlja druge z namenom, da se prikrije njegovo miselnost in delo.
Kot oseba pa ni bil ravno uspešen v odnosu z nasprotnim spolom.

Jaz ničesar ne zagovarjam. Jaz trdim samo, da to, pred čemer ti svariš ( nekje v prihodnosti) vse že obstaja. In ljudje odraščajo, odrastejo, čeprav imajo okolja, ki so vse prej kot idealna.

Kot da je to pomembno! Bil je genij, en največjih umov vseh časov, kaj bi bilo treba njemu se po babah vlačit, kar zmore vsak tip, ki mu je do tega?

Itak da odrastejo, telesno.
Tudi jaz to trdim, torej se strinjava.

Tebe moti, da ne odrastejo čustveno?

Lahko daš človeku ljubeče družinsko okolje, pa ni nujno, da bo odrasel čustveno. Primer – Hitler.

On je imel “ljubeče čustveno okolje”?
Ti imaš “malo” izkrivljeno sliko kaj naj bi ta pojem pomenil.

On izhaja iz normalne družine, ki so jo sestavljali oče, mati, otroci. Njegov oče ni bil noben delikvent niti nič, niti ni znano, da bi bile razmere problematične. To, če ti misliš, da je Hitlerja pokvarilo slabo družinsko okolje, je tvoj problem.

Itak da odrastejo, telesno.
Tudi jaz to trdim, torej se strinjava.[/quote]

Pa saj to zanima naravo in ta tvoj famozni stavek ”nadaljevanja vrste” v smislu nadaljevanja vrste ni naravi pomembno dačustveno odrastemo ampak TELESNO, torej da postanemo PLODNI, in ker tudi debili z IQ 60 lahko nardijo otroka ali zanosijo to pomeni da je narava uspela, in karkoli je potrebno da pride do tega da si ploden je ”prava” pot iz vidika NARAVE o kateri govoriš.

Dajmo pogledat realno ne pa po tvoje, ti pa nekje jemljše naravo kot edino ”pravo” (nadaljevanje vrste) potem ko pa ti povem da je tudi ”varanje” oz to kar progrlašamo za varanje NARAVNO in ”prav” z vidika narave, pa obrneš na ”družbo” in družbeni vidik.

Ne moreš tako preskakovat iz enega vidika v drugega pri isti tezi ki izhaja le iz narave.

Zdaj ko si dojel tole in se strinjaš mi povej ali moraš odrast čustveno ali telesno da lahko zanosiš oz izbrizgaš spermije?

To pa je edini NARAVNI pogoj za nadaljevanje vrste, ni nobenega čustvenega vidika ampak samo maternica, jajčece ki dozori in spermiji ki ”šprintajo” proti njemu. Vse naravno in vse kar potrebuješ da se to zgodi je krmiti in obvarovati ”mladiča” dokler ni fizično sposoben nadaljevati vrste…..

To je po naravi ”prava” pot samo ti jo sprejemaš le do ženske strani, ko preidemo na moško, pa ti stopi v glavo indoktrinacija družbenega vidika…… in to je najboljši uspeh manipulacije moških, da še sami verjamejo da moramo obvladovat naš naravni nagon hkrati pa HVALIT ženskega…..

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Naravno je itak vse, kar je na tem planetu živega in “mrtvega”. Družbeno sprejemljivo pa pač ni vse. Varanje torej je naravno, ni pa sprejemljivo v naši družbi oziroma se ga ne odobrava.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To, da ti misliš, da ga ni pokvarilo družinsko okolje, je pa tvoj problem, ok?

Pa ni on edini, takih Dolfijev se po svetu sprehaja nebroj samo nimajo vsi možnosti izrazit svoj “potencial”.

Če jemljemo kot osnovo nadaljevanje vrste, kar On_ zagovarja, je resnica pač ta, da ni potrebno nobeno razumevanje med partnerjema, nobena čustvena zrelost niti nič. Praksa kaže, da je čist dovolj, da imamo moškega in imamo žensko in da sta plodna.

V bistvu se mi ti zdiš en tak mini wannabe diktator..

En totalen kontrol freak, prepričan v zveličavost nadaljvenja vrste, nestrpen do homoseksualcev, celo do otrok iz enostarševskih družin..

Enkrat s eboš moral samospoznati in razčistiti svoje travme, zakaj bi rad vse spravil v neko “normo”, povprečje, zakaj s ebojiš vsake drugačnosti..

Matkic, brizganje spermijev je res naravno, tudi de.bili zmorejo to, nemara si tudi ti tega sposoben, torej si de.bil.
Kdor brizga spermije je naravni de.bil….

A smo ljudje sposobni še česa več v medsebojnih odnosih kot brizganja spermijev ali nismo?
Po tvoje ne.

V bistvu se mi ti zdiš en tak mini wannabe diktator..

En totalen kontrol freak, prepričan v zveličavost nadaljvenja vrste, nestrpen do homoseksualcev, celo do otrok iz enostarševskih družin..

Enkrat s eboš moral samospoznati in razčistiti svoje travme, zakaj bi rad vse spravil v neko “normo”, povprečje, zakaj s ebojiš vsake drugačnosti..[/quote]He,he,he…
Ti se pa meni zdiš zelo omejen v razmišljanju zato se mi ne zdi vredno pisat, ker itak ne boš (pravilno) dojel.

Poglej, daj si rečt, da sem samo tvojo logiko ki si jo demonstriral Senzi glede ”želje po otrocih” z vidika NARAVE, prenesel na vidik NARAVE o varanju in nadaljevanju vrste.

Nič drugega. Ti pa zdaj greš iz tega v nekaj čisto tretjega spet, kakor ti paše. Ostaniva zdaj pri naravi in povej enkrat za vselej da si se zmotil, in da je varanje z vidika narave ”prav” ker naravo skrbi za nadaljevanje vrste, ne pa za družbeno sprejemljivost……. ne mešaj teh pojmov prosim tako kot ti paše……

Poglej, daj si rečt, da sem samo tvojo logiko ki si jo demonstriral Senzi glede ”želje po otrocih” z vidika NARAVE, prenesel na vidik NARAVE o varanju in nadaljevanju vrste.

Nič drugega. Ti pa zdaj greš iz tega v nekaj čisto tretjega spet, kakor ti paše. Ostaniva zdaj pri naravi in povej enkrat za vselej da si se zmotil, in da je varanje z vidika narave ”prav” ker naravo skrbi za nadaljevanje vrste, ne pa za družbeno sprejemljivost……. ne mešaj teh pojmov prosim tako kot ti paše……[/quote]

Zmotil sem se v čem? V tem , da se Senza upira naravi?
Ona je takrat napisala, da ne želi otrok rojevat v ta krivični svet, nekaj v tem smislu. Hja, drugega pač nimamo. A sama zameri mami, ker je njo rodila v taisti svet?
Ma, nesmisli. Bo že sama živela s tem.

Ti si pa medčloveške odnose zreduciral na brizganje sperme in skozi to “dokazal”, da je varanje naravno…
Saj ti je Marko lepo napisal, ampak ti menda ne razumeš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close