Zakaj vsa ta jeza?
Tale Senza pa po moje nima razčiščenega odnosa s fotrom.
Ne samo z njm, še s marsičem.
Po tvoje, ja… Po moje sem se pa po njegovi zaslugi ogromno naučila.
Ne samo z njm, še s marsičem.[/quote]
Opa, še eden, ki si domišlja, da me pozna. Kar tako naprej, fantje… 🙂
Sicer se ne marava in ni razloga, da bi si bila naklonjena, ti moram pa vseeno priznat, kolikor sem prebral tvojega sranja tukaj, da si precej inteligentna babetina. Svaka čast. Ti premoreš vsaj obliko in poanto v tem, kar nabijaš. Ostale babe tukaj pa …
Sicer se ne marava in ni razloga, da bi si bila naklonjena, ti moram pa vseeno priznat, kolikor sem prebral tvojega sranja tukaj, da si precej inteligentna babetina. Svaka čast. Ti premoreš vsaj obliko in poanto v tem, kar nabijaš. Ostale babe tukaj pa …[/quote]
Shit, jaz sem bila pa prepričana, da je Castrol moškega spola.
Ma, če bi te Matkic dobil v roke ti nobena zaščita ne pomaga, on ima tak pritisk, da bi jo “predrl”…. 🙂
Sploh se pa ne bi mogla upret skušnjavi, da bi rodila, če on eakulira, ker to je po njegovo isto, samo spol je različen :P[/quote]
Ja, ja, če bi, če bi… Ti kar fantaziraj.[/quote]
Nič če bi….
To bi bila edina prava pot, da te Matkic v roke prime…. On zna to “na roke”…. 😉
Zakaj naj ne bi vedele? A ker jih ti/mi nismo sposobni dojet, potem nimajo pameti? 🙂
Lahko tudi o čebelicah, če glih hočeš.
One obstajajo na tem svetu že davno pred človeško vrsto in glede na to, da so tako dolgo preživele mora bit njihova strategija preživetja vrhunska.
Tudi one ne “proizvajajo” mladičkov, ko gredo v ku…, khm na ženitovanje – na roj. Matica neha zalegat, zbere čebele in odleti iz panja. Z mlado, še nesprašeno matico gre tudi veliko trotov. Dokler se ne vzpostavi nov red in matica ne začne zalegat, ni prave delovne vneme.
Torej, tudi čebelce točno vedo kako se stvari streže, le ljudje bi z vsako novo generacijo izumljali nekaj novega – toplo vodo po Matkicu.
Za čebelce je tudi značilno, da imajo toliko trotov (samčkov) kolikor seme hočejo in, ko jih ne rabijo več jih brez milosti zmečejo iz panja. 😉
Pri njih tudi ni pederskih aktivistov, ki bi si želeli otrok.
No, obstajajo pa nesprašene čebelce, ki si domišljajo, da so matice to so – trotove matice. Te zalegajo same trote in družina je obsojena na propad.
Če potegnemo vzporednice z našo družbo, kaj se bo zgodilo, ko bodo “troti” vzgajali mladičke?….[/quote]
Haha, še vedno verjameš, da “troti” ne vzgajajo mladičev? Te mora pa res boleti, če si tako vztrajno zatiskaš oči.[/quote]
Veš spregledala si nauk zgodbe o čebelji družini. Dokler je trotov malo zadeva še solidno uspeva, ko se jih namnoži preko meje pa družina čebelja propade.
Nisem pisal o tem, da noben trot nič ne vzgaja. Ne veseli se prehitro… 🙂
Ja, ja, če bi, če bi… Ti kar fantaziraj.[/quote]
Nič če bi….
To bi bila edina prava pot, da te Matkic v roke prime…. On zna to “na roke”…. ;)[/quote]
Vidim, da kar ubogaš. 🙂
Haha, še vedno verjameš, da “troti” ne vzgajajo mladičev? Te mora pa res boleti, če si tako vztrajno zatiskaš oči.[/quote]
Veš spregledala si nauk zgodbe o čebelji družini. Dokler je trotov malo zadeva še solidno uspeva, ko se jih namnoži preko meje pa družina čebelja propade.
Nisem pisal o tem, da noben trot nič ne vzgaja. Ne veseli se prehitro… :)[/quote]
Sorči, iz zgornjega stavka ni bilo možno razbrati, da jih vzgajajo že zdaj.
P.S. Človeška omejenost me pa res ne veseli.
Nisem pisal o tem, da noben trot nič ne vzgaja. Ne veseli se prehitro… :)[/quote]
P.S. Človeška omejenost me pa res ne veseli.[/quote]
Torej ne bodi tako omejena…
P.S. Človeška omejenost me pa res ne veseli.[/quote]
Torej ne bodi tako omejena…[/quote]
Saj nisem. Razumem pa, da se ti tako zdi.
Zgodovinsko je bila vzgoja otrok s strani dedcev prej izjema kot pravilo. V visokih slojih so otroke vzgajale plačane varuške. Drugače pa med običajnim ljudstvom pogosto matere same. Očetje so odšli v vojne, v mornarico, ali pa so se kurbali okoli, ali pa cele dneve fizično delali. Zgodovinski privid moškega , ki vzgaja otroke, kot nek izložben primerek, je zgolj ideja tistih, ki z zgodovino niso najbolje seznanjeni. ironično, prav ti s esklicujejo na neko zgodovinskod ediščino, ki da jo je treba ohranjati, čeprav je zgodovinska dediščina daleč od tega, kar si oni pod tem predstavljajo. V bistvu človeštvo že stoletja temelji na tem, pred čemer oni svarijo.
Torej ne bodi tako omejena…[/quote]
Saj nisem. Razumem pa, da se ti tako zdi.[/quote]
Torej se samo delaš, da si? 🙂
Vzela si stavek iz konteksta zato, da si povedala tisto kar že vsi vemo, smisel/bistvo napisanega je bil/o drugje. Iz primerjave s čebelami je bilo povedano, da (čebelja) družba propade, ko troti zavladajo panju – vzgajajo mladičke. Še bolj natančno, ko je trotov v družini več kot je čebel je konec družine.
Ok?
Ps.
Ko je že vse tako natančno definirano/napisano na tem forumu naj bo še to o čebelcah.
Ni to bilo od vedno tako.
So družbe, bolje rečeno skupnosti, kjer moški skrbijo za fante, ko postanejo dovolj veliki, in ženske za dekleta. In fanti imajo obvezno inicacijo, ko iz fantov postanejo moški in šele takrat ima pravico do lastnine in žene, posledično otrok.
Četudi so moški odhajali v vojne (kdor ni bil sposoben za v vojsko se tudi ženil ni!) in so ženske same vzgajale otroke, se je ženska lahko izgovorila na očeta, ker oče ni bil šleva in so imeli otroci spoštovanje do njega, posledično tudi do mame, ker so vedeli, da sta eno in je beseda mame imela pomen.
Danes pa je mama=oče.
Oče nima več funkcije, ker hoče bit mama glavna, ker hoče ona “vse sama”, ker ona se ne bo ukvarjala še z očetom, ker je še vedno fantek, ki bi se najraje še kar držal mamine kikle… in oče noče bit strog, noče vloge, ki mu gre pred otroki…in zmeda je popolna.
Tega včasih ni bilo.
Ja, samo zate. Sicer midva po vsej verjetnosti sploh ne bi mogla komunicirati. 🙂
Joj, oprosti, ker nisem pogruntala nečesa novega in revolucionarnega. 🙂 Saj vem, boldati bi morala še tisto o vzporednicah z našo družbo, ko se je debata vsaj za hip odmaknila od čebelic.
Vseeno pa otroci niso bili tako razvajeni, kot so danes.
Tudi zato, ker matere niso bile tako popustljive in ker so bolj spoštovale moški vidik. Ni bilo še toliko feminizma. 🙂
Seveda je med današnjim dnem in tvojo zgodovino še vmes kakšna generacija ali pa dve….
Otroci bogatih plemičev so bili že nekoč razvajeni. danes je pač standard v povprečju v normalnih državah dokaj normalen, zato se tebi zdi, da so otroci razvajeni.
Saj zato pa so kmete natikali na kole…
In danes ne bo bistveno drugače oz itak ni… vsake tolko kak otrok in “baba” letita čez balkon…
Ja, samo zate. Sicer midva po vsej verjetnosti sploh ne bi mogla komunicirati. 🙂
Joj, oprosti, ker nisem pogruntala nečesa novega in revolucionarnega. 🙂 Saj vem, boldati bi morala še tisto o vzporednicah z našo družbo, ko se je debata vsaj za hip odmaknila od čebelic.[/quote]
Me veseli, da se trudiš zame, ampak vseeno probaj dojet celoto kot tako ne si zgolj boldat posameznih besed. 😉
Naj ti pomagam… ko troti prevzamejo celotno družbo pomeni to propad le te. Začne se pa s posameznimi primeri, ki se jih na začetku še ignorira/tolerira.
Saj se mi je zdelo, da vzrok tvojega copatarstva ni v karakterju, temveč da se zadaj skriva nek višji namen.
Tistih “plemiških” družin ni kaj dosti več, kot včasih. V primerjavi s porastom razvajenih otrok, ki pa narašča eksponentno. 🙂
Saj se mi je zdelo, da vzrok tvojega copatarstva ni v karakterju, temveč da se zadaj skriva nek višji namen.[/quote]
Pa ne, da obstajajo celo višji nameni? 😛
Ok, kaj bi ti sploh rad. V drugih temah jočeš , da so ženske emancipirane in d amoški premalo sodelujejo pri vzgoji, zdaj pa enkrat pišeš, da bo družbo hudič vzel, če jo bodo troti (torej moški ) vodili?
Tistih “plemiških” družin ni kaj dosti več, kot včasih. V primerjavi s porastom razvajenih otrok, ki pa narašča eksponentno. :)[/quote]
Spet nisi razumel? Poanta ni v plemištvu, poanta je v standardu. Nekoč so imeli samo plemiči vredu standard, torej le ozek krog ljudi, danes je ta krog širši.
Forum je zaprt za komentiranje.