Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj vsi mislimo, da se nam mora za praznike najvec zgoditi?

Zakaj vsi mislimo, da se nam mora za praznike najvec zgoditi?

Ponavadi si v casu praznikov vsi dvignemo pričakovanja v nadpovprečje. Ker je to čas, ko bi se nam moglo nevemkaj zgoditi…

In ker se potem ne zgodi, smo zelo nesrečni… osamljeni, ker smo pričakovali žur… žalostni ker kljub prostim dnevom ni pravega družinskega vzdušja in podobno…

Če pričakovanja niso prevelika in če se med letom dovolj trudimo, bodo prazniki le eni izmed mnogih veselih in zabavnih dni…

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Slonček – to je pa krasno napisano!

Mi se imamo krasno tudi v neprazničnih dneh, res pa je sedaj več časa, ker mamici ni treba v službo. Kako je lepo, da imamo v šolstvu tudi počitnice :-)))

Lepo praznovanje vsakega dne želim, pa veliko nepozabnih prazničnih trenutkov.

Vidka

Jaz samo upam, da se bo naši pikici do Silvestrovega nosek odmašil. Tako bo njena noč bolj mirna, moja in moževa pa poleg tega še bolj sproščena.
Sem kar presenečena nad skromnostjo svojih pričakovanj za najdaljšo noč v letu. 🙂

Dobro napisano Slonček!

Sama nisem pričakovala prav nič, prejela pa ogromno………

Mislim, da tega ne pričakujemo zaradi samih praznikov – bolj zaradi tega, ker je takrat navadno na voljo več prostega časa. In bi sevseda vanj radi zbasali vse stvari, ki bi jih tudi sicer, a vedno zmanjka časa (služba…).
In ker bi radi vse zbasali v praznike – so seveda tudi ti spet prekratki in smo spet na istem. V pomanjkanju časa v obdobju prostega časa :))

No – napake, napake v prejšnjem postu…. (zaradi pomanjkanja časa? :))
. sevesda -> seveda
. ki bi jih tudi sicer -> ki bi ji sicer radi počeli

Jaz imam vedno prav tak občutek. Dva otroka 9 in 4 leta. 10 let poročena. Praj je bilo veliko dela: študij, služba, hiša, otroci. Sedaj pa bi spet žurala. Kmalu po novem letu jih bom štela 38. Moža imam rada in on mene. Smo kar srečna družina. Tudi kariero imam kar uspešno. Pa vendar mi manjka recimo plesanje po mizah in nekaj v tem stilu. Ali je to kriza srednjih let???
Vseeno sem med prazniki vedno nekoliko nostalgična.

Srečno, zdravo in uspešno 2005

Luigi

Ja res so pričakovanja ponavadi velika. Je pa veliko odvisno od zmožnosti, ki jih imaš. Mi smo v tem času ponavadi veliko hodili po “žurih” oz .
zabavi v šotoru, ki je pri nas zelo pestra v teh dneh.
Zdaj pa, ko imamo majhnega sončka pač to ne gre. In na srečo si tega sploh ne želim. Ne vem ali sem ratala “stara”:)) al kaj.??
Uživam v tem, da smo vsi doma, da imam prižgane svčke po vsem stanovanju, da je prijetno naravna dišeča novoletne smrekca in prijetna glasba. To je vse kar me trenutno razveseljeje in ničesar ne pogrešam.
Tako želim tudi ostalim, naj vam takšne malenkosti razveseljujejo te še zadnje praznične dni:
lp

Daleč od tega. Jaz nikol nič ne pričakujem. Luksus je že, da kak dan ne gremo v službo-čeprav letos je tud s tem bolj slabo, da nas obiščejo kaki sorodniki, pa mi njih in da uživamo ob otročkih , ki imajo iskrice v očeh. Tista “velika pričakovanja” so bolj domena obdobja tam nekje do pubertete, potem se stvar bolj racionalizira.

Raje imam vsakdanje življene kot ta “zaukazana” praznična vzdušja. Življenje sem si uredila tako, da sem zadovoljna vsak dan sproti in imam praznike rada samo zaradi prostih dni. Na živce pa mi gredo hrana, obiski, krašenje, obdarovanja in kar še spada k tem prazničnem dnem. Ponavadi še pridejo ob takih priložnostih na dan vse družinske frustracije že zaradi vseh teh prirejenih situacij npr. skupna kosila s taščami, svakinjami itd. Pri nas se svakinja ovbezno na koncu leta razjoče in udriha čez bivšega moža. Tašča deli 100 let stare nasvete mojim otrokom, ki bi jim naj poboljšali življenje. Sledijo prisiljeno srečni obrazi ob obdarovanju in neskončno zahvaljevanje…
Tako je življenje, teater mora biti, vsako leto se gremo isto igro in smo vsi srečni ko mine. Ampak tega še nihče ni rekel na glas – vsi hvalimo hrano, darila, pa kako smo srečni, da smo vsi skupaj in živi in zdravi.
Hvala bogu , da je glavni cirkus mimo, silvestrovala bom po svoje brez prisrčne družbe omic, svakinj, snah in kar je še takega, ki jih imam rada celo leto razen med prazniki.

New Report

Close